بهترین روش استارت بعد از دوری از درس چیه؟ نحوه یادگیری چه تاثیری در نتیجه کنکور دارد ؟ منابع کنکوری که رتبه های دو و سه رقمی کنکور از اونا استفاده میکنن چیه؟ در این مطلب از سری وویس های مشاوره کنکور و برنامه ریزی کنکور موسسه کنکوری آیدی نوین، بهترین مشاوران کنکور به این سوال پاسخ میدهند.
برنامه ریزی کنکور (با این برنامه 100 درصد 2رقمی شو)
مشاوره کنکور (طرح رتبه شو آیدی نوین توانست 50 دانش آموز ضعیف رو به رتبه زیر هزار برساند)
برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر سلیمی و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggleفرم دریافت برنامه از بهترین مشاوران کنکور IDNovin :
با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین تو هم میتونی رتبه برتر بشی. چون توی کنکور 98 و 99، بیش از ۵۰ نفر با این برنامه رتبه برتر شدند. مشاهده کارنامه رتبه های برتر آیدی نوین (کلیک کنید)
سوال:راستش من بخاطر بیماری چند سالی دور بودم از تحصیل و الان خیلی وقته که از فضای تحصیل و درس خوندن دور افتادم
اصلا نمیدونم از کجا باید شروع کنم و چه کتابایی بخونم تا آماده بشم برای کنکور
در ضمن من دیپلم انسانی دارم و حدودا 10 سال پیش دیپلم گرفتم و از اون تایم به بعد درگیر معالجه و درمان بودم
هرچند همین حالا هم درگیر هستم ولی خب تصمیم گرفتم ادامه تحصیل بدم
اگر لطف کنید و راهنمایی بفرمایید ممنون میشم ازتون
جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
بسم الله الرحمن الرحیم. سلام خدمتِ تمامیِ دوستان و دنش آموزان عزیز و پرتلاش و با انگیزه. محمدسجاد پروین هستم دانشجوی پزشکی علوم پزشکی تهران و مشاور دپارتمان IDN.
بهترین روش استارت بعد از دوری از درس
یکی از عزیزان یک سوال خیلی جالبی رو پرسیده و یکسری توضیحات می خواد برای رفع ابهاماتش. ایشون میشه گفت 10 سال پیش دیپلمشون رو گرفتن و 10 سال تقریبا از فضای تحصیل دور بودن بخاطر معالجه و درمان و علل مختلف دیگه و مجدد می خوان شروع کنن به خوندن و ادامه ی تحصیل و خب میگن که توی این 10 سال طبیعتا از فضای تحصیل خیلی دور بودن و میشه گفت تقریبا غریبه م با فضای تحصیل و الان می خوام مجدد برگردم به فضای تحصیلی یک کم برام ابهام انجام شده که چه کار انجام بدم. اول من میگم که اقدامشون واقعا تحسین برانگیزه که مجدد برگشتن و ادامه تحصیل میدن چون به هر حال هر موقعی از زندگی انسان شروع کنه دیر نیست یعنی شما چه 22 سالگی یک مدرکی رو بگیرید، چه 32 سالگی تاثیری توی نتیجه ی کار نداره
ریسک های موجود
اما این شروع کردن یکسری ریسک ها داره. یکی اینکه اون فردی که می خواد شروع کنه باید دید انگیزه ی لازم رو داره یا نه؟ چون کنکور رو نمی تونیم بگیم که شما واردش بشید و بعد بگید که خسته شدم و رهاش کنید چون یک زمانی رو شما صرف تلاش برای رسیدن به این هدف کردید، هزینه ی زیادی رو دادید مثلا کلاس ها و کتاب های مختلف و چیزهای مختلف و اگر بخواید بی خیال بشید همه ی این ها از دست میره و میشه گفت که طبعاتِ بدی رو براتون داره. پس باید انگیزه ی لازم برای شروع رو داشته باشید، مصمم و قاطع باشید برای هدفتون. حالا چیکار کنیم که با اینکه این انگیزه ها رو داریم اتفاقی نیفته که بی خیال هدفمون بشیم؛ چیزی که هست اینه که ما باید خورد خورد شروع کنیم یعنی یکهویی نباشه و همون اول کار سنگ بزرگ برنداریم چرا که سنگ بزرگ نشونه ی نزدنه. پس لازمه که ما از اول کار با یک ساعت مطالعه ی کم شروع کنیم به خوندن مثلا 2 ساعت بخونیم و بیایم جلو ولی شیب افزایش این 2 ساعت هم نباید بالا باشه یعنی هر هفته نمی خواد شما ساعت ببرید بالا و می تونید هر دو هفته 1 ساعت بذارید روی ساعت مطالعه تون و تا جایی پیش برید که بشه مثل بقیه و حداقل به حالت متوسط برسید.
یادگیری
مطلب دوم اینه که هدف باید یادگیری باشه نه مهارت های تست زنی و شما باید حتما یاد بگیرید و لازم نیست ساعت مطالعه رو بالا ببرید. فقط لازمه که کیفیت مطالعه تون خوب باشه یعنی مطالبی که می خونید کاملا بفهمید و لازمه از پایه ای ترین مطالب شروع به خوندن کنید یعنی اکثر درس ها که از دوم دبیرستانه اما یکسری درس ها هستند که نیازه اول دبیرستان هم مطالعه بشه. پس این درس ها رو بخونید و تست ها رو هم بصورت آموزشی بزنید که مطالب رو یاد بگیرید. فعلا نیازی به تست های پوششی نیست مگر مطالبی که 3-4 ماه بعد که تقریبا میشه گفت مطالب رو تا حد خوب یاد گرفتید.
یادگیری بهتر با DVD
این راجع به یادگیری مطالب اما اینکه صرفا با درسنامه یاد بگیریم؟ طبیعتا نمیشه چون از اونجایی که یک تایمی رو دور بودین لازمه که یا کلاس برید یا از DVDها استفاده کنید که ترجیح من اینه که از DVD استفاده کنید چون کلاس اول یا اینکه هزینه ی بیشتری داره، دو اینکه وقت بیشتری می گیره و سه اینکه ممکنه تمام مطالب رو نتونید یاد بگیرید اما DVD هم وقتش کمتره هم هزینه ش و هم هرجایی رو که متوجه نشید می تونید بزنید عقب و مطلب رو یاد بگیرید و کامل هم پوشش بده. DVDهای موسسه ی حرف آخر رو فکر می کنم DVDهای خوبی باشه برای اینکه استفاده کنید و حتما منابع و درسنامه های خوبی که برای هر درس وجود داره هم می تونه به شما در رسیدن به هدفی که می خواید کمک کنه. امیدوارم موفق و پیروز باشید و ایام همیشه به کامتون باشه.
شما می توانید سوالات خود را از ما بپرسید، در اسرع وقت جوابتان را خواهیم داد.
دکتر محمدسجاد پروین مشاور آیدی نوین
روش رفع موانع شروع مطالعه کنکور چیه ؟ شیوه ی صحیح مرور چیه ؟
سوال:سلام من کنکوری ۹۹ هستم چند وقته که میخوام واسه کنکور استارت بزنم و بخونم ولی نمیدونم چی مانعم میشه در حالی که میخوام بخونم ولی یجورایی نمیتونم اینجوری بگم چون وقتو از دست دادم الان هیچ امید و انگیزه ای واسه شروع ندارم .چجوری انگیزه درس خوندن پیدا کنم و بتونم بخونم ؟ ممنون میشم پاسخ بدید
جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
به نام خدا، سلام. محمدسجاد پروین هستم دانشجوی پزشکی علوم پزشکی تهران و مشاور دپارتمان IDN.
رفع موانع شروع مطالعه کنکور
یک سوالی بین دانش آموزان کنکوری مطرحه مخصوصا توی این زمان که دو سه هفته بیشتر تا پایان تابستون و شروع مدارس نمونده. مخصوصا کسانی که کنکور 99 هستند یعنی امسال اولین سالشونه که کنکور میدن، یک سوالی که بینشون مطرحه میگن که ما خیلی دوست داریم شروع کنیم به خوندن کنکور اما به نوعی انگیزه و امید لازم برای شروع رو ندارن و نمی تونن خوندن رو استارت بزنن و از اون طرف هم این ترس رو دارن که خیلی وقت از دست دادم و الان بخوام شروع به خوندن کنم از خیلی ها عقبم. چجوری انگیزه ی درس خوندن پیدا کنم؟ قبلش من یک پیش زمینه ای رو خدمتتون بگم که هر آدمی برای اینکه هر کاری رو بخواد انجام بده اون مقوله باید درش هم سو باشه تا اون مقوله پیش بره. یک مقوله عقلشه که تصمیم منطقی می گیره برای انجام کاری، یک مقوله هم میل و تمایلشه که علاقه ی لازم برای انجام کار و تداوم کار ایجاد می کنه. عقلمون میگه که باید بشینیم برای کنکور بخونیم برای اینکه برسیم اما میلمون خیلی سمت خوندن نمیره چرا که یک مدتی ما استراحت و تفریح کردیم و خیلی توی حال درس خوندن نیستیم یا زیاد نمی تونیم برای درس مطالعه کنیم و چیز دیگه ای که هست ترس از اینه که از خیلی ها عقب افتادم.
قرار گرفتن در حال و هوای کنکور
اول راجع به این صحبت کنم که چجوری توی حال و هوا قرار بگیرین. دو راه وجود داره یکی اینکه به خودمون انگیزه ی لازم رو برای شروع مطالعه بدیم که اون یک روشی داره که شما بیاید یک برگه تهیه کنید و توی این برگه چندتا چیز رو یادداشت کنید. اول اینکه سعی کنید این برگه نوعی تعهدنامه براتون باشه و متعهد باشید به این مطالبی که می نویسید. در وحله ی اول مشخصات خودتون رو بنویسید و هدفتون رو بصورت دقیق مشخص کنید. یک مشکلی که بین بچه ها وجود داره اینه که هدفشون رو ظاهرا می دونن اما خیلی جزئی روش کار نکردن؛ مثلا میگن من می خوام پزشکی دانشگاه تهران بخونم اما به این فکر نکردن که چرا می خوان پزشکی بخونن، چرا این دانشگاه؟ چه لزومی داره توی این شهر و این دانشگاه باشه؟ مخصوصا برای دوستان شهرستانی. این ها رو باید با خودتون مطرح کنید که مثلا من می خوام پزشکی بخونم چون بهش علاقه دارم یا مثلا برای اینکه بازار کار خوبی داره یا پرستیژ برای چیزهای مختلف و موارد دیگه ای که برای هدف شما تامین می کنه و اینکه مشخص کنید که چرا اون شهر رو می خواید؟ بخاطر جایگاه علمی بالاتری که داره و غیره. در وحله ی بعدی باید موانعی که سر راهتون وجود داره برای رسیدن به هدفتون رو کامل بنویسید؛ یعنی مثلا من برای رسیدن به این هدف باید از یکسری تفریحاتم بگذرم، باید یکسری شب ها شب زنده داری کنم و بی خوابی بکشم، باید گوشیم رو کنار بذارم، باید به خیلی از مهمونی ها نرم، باید خیلی از تفریحات رو انجام ندم، فیلم نبینم، بازی نکنم و خیلی چیزهای مختلف که باید مطرح کنید، مثلا انقدر ساعت باید مطالعه کنم.
نقاط ضعف و قوت
این میشه موانع راهتون و وحله ی بعدی موتور محرکه برای اینکه شما به هدفتون برسید که یکی نقاط قوتتونه و یکی گرفتن نقاط ضعف. نقاط قوت رو شما می تونید بهش اعتماد کنید و تکیه کنید و با اون ها جلو بیاید مثلا اینکه من گیرایی قوی ای دارم، من یک درسی رو یک بار بخونم کامل یاد می گیرم، من سرعت مطالعه م زیاده، سرعت تست زنیم زیاده، تو این درس ها بهترم و علاقه ی زیادی دارم، به زیست علاقه دارم. مثلا این ها میشه نقاط قوت. نقاط ضعف هم مثلا اینکه من ممکنه تنبل باشم یا خیلی احساساتی ام یا جوگیرم. نقاط ضعف کلی و نقاط قوت کلی تون رو یکجا می نویسید و سعی می کنید نقاط قوتتون رو تقویت کنید و نقاط ضعفتون رو اصلاح کنید. در طولِ این زمانی که برای کنکور دارید، این برگه جلو چشمتون باشه برای اینکه هروقت انگیزه تون کم شد برید سمتش و وقتی شما می نویسید برگه رو انگار دارید با خودتون بصورتِ موثرتر صحبت می کنید پس انگیزه ی لازم براتون ایجاد میشه. این بحثِ انگیزه. بحث بعدی اینه که ممکنه که ما انگیزه ی لازم رو کسب نکنیم حالا چیکار کنیم؟ برای رسیدن به اون انگیزه که با این کارها هم بهش نرسیدید به وقت زیادی نیاز داره و از اونجایی که ما وقت نداریم برای کنکور، بهتره که بشینیم و غیرمستقیم میلمون رو بیاریم سمت عقلمون و اون هم اینه که شما تدریجی بنشینید شروع کنید به درس خوندن و یکهویی نشینید.
افزایش تدریجی ساعت مطالعه
خیلی ها دوست دارن موقع درس خوندن با روزی 5 ساعت، 6 ساعت، 8 ساعت شروع کنن به درس خوندن که خب بعد از دو سه روز خسته میشن. شما می تونید حتی شده روزی 1 ساعت 2 ساعت شروع کنید به خوندن؛ مثلا برای هفته اول روزی 1 ساعت، هفته ی بعد روزی 2 ساعت و همینجوری تدریجی بیاید جلو تا برسید به 6-7 ساعت مطالعه. این باعث میشه که شما آروم آروم میلتون به سمت عقلتون تغییر جهت پیدا کنه و کار رو پیش ببرید. مسئله ای که گفتم مسئله ی ترس اون افرادی که میگن وقت رو از دست دادیم. یک مثال واضح براتون بزنم که خودم توی اطرافیانم کامل دیدم و به نوعی کامل در جریانش هستم و اون خیلی از رفقای خودم توی دانشگاه خودمون هستن که این ها المپیادی بودن و توی تابستون وقت نکردن بخونن چون بلاتکلیف بودن به اینکه ببینن نتیجه ی المپیادشون میاد یه نه؟ قبول میشن یا نه؟ باید بشینن برای کنکور بخونن یا نه؟ که خب خیلی از این ها تا مهر هیچی مطالعه نکردن. از مهر که شروع کردن به خوندن تفاوتی که تراز های آخرِ دورانِ کنکورشون با ترازهای اولِ دوران کنکورشون یعنی مثلا از همون مهر داشت خیلی پرش بزرگی بود یعنی مثلا میشه گفت هزار و خورده ای، 1200 تا 1500 تا دیدم بعضا تفاوت ترازشون بود از اولین بار تا آخرین بار اما نقطه ی قوتشون چی بود؟ این ها ترس این رو نداشتن که از خیلی ها عقب افتادن چون تابستون دوران مهمیه برای مطالعه اما اصل کار نیست یعنی اینکه شما اگر توی تابستون نخوندید دلیل نمیشه که تو طول سال نمی تونید بخونید. می تونید بخونید فقط نیاز به یک پشتکار ویژه و یک تلاش ویژه برای رسیدن به هدفی که می خواید داره. پس بدونید که خیلی ها برای تابستون شروع نکردن به مطالعه و شما از خیلی ها می تونید جلوتر باشید در شروع کردن کنکور از مهر. امیدوارم که مطالب براتون مفید بوده باشه و استفاده لازم رو کرده باشید. موفق باشید، خدانگهدار.
شما می توانید سوالات خود را از مابپرسید، در اسرع وقت جوابتان را خواهیم داد.
دکتر محمدسجاد پروین مشاور آیدی نوین
اگه از الان شروع کنم موفق میشم؟
سوال:اگه از الان شروع کنم موفق میشم؟
جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
به نام خدا. دوستان سلام، امیدوارم حال دلتون خوب باشه. پورطالبی هستم رتبه ی 17 کنکور 97، دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران، عضو دپارتمان مشاوره ای ایران دانش نوین.
اگه از الان شروع کنم موفق میشم؟
من متوجه نمیشم چرا این روزها همتون دارید از شرایطتون حرف می زنید. همه تون از شدن و نشدن دارید حرف می زنید. همه تون می گید که الان که شهریور ماهه شروع کنم موفق میشم؟ اگه از مهر شروع کنم موفق میشم؟ ولی این ها همه پرسش از شرایطه، این ها رو باید بذارید کنار. حالا اگر از مهر شروع کنم قبول میشم؟ آخه این ها چه سوالاتیه؟ چرا دارید این رو تکرار می کنید؟ مگه کسانی که موفق شدن بیشتر از من و شما وقت داشتن؟ عالی ترین افراد دنیا که الان به بزرگترین جایگاه ها رسیدن در شبانه روز همین 24 ساعت رو داشتن. اقدامات خوب انجام دادن با این زمانشون؛ این رو نمیشه نادیده گرفت. به جایگاه رفیعی رسیدن چون قدرِ زمانشون رو دونستن چون درگیر این پرسش ها نشدن چون یک هدف داشتن. گفتن این هدف ماست و باید بهش برسیم. قدم هاشون رو یکی یکی برداشتن و رسیدن وگرنه خیلی ها میگن منی که این شرایط رو داشتم قبول میشم؟ منی که دو ماه رو از دست دادم قبول میشم؟ این ها همه شرایطه و خیلی هاش برطرف میشه. دو ماه عقبی؟ اصلا هیچ مشکلی نیست. تو شروع کن بهت این قول رو میدم که از خیلی ها جلو میفتی. چند سال از درس دور بودی؟ شما شروع کن بهت قول میدم که اگر کارت درست باشه به هدفت می رسی.
درگیر شرایط نباش
اینقدر درگیر شرایطتون نشید، شما یک هدف داریدپف یک رویا دارید و باید بهش برسید. هرکس بخواد بهش می رسه و هرکس هم بخواد بهونه بیاره انقدر میشه تو این مسیر بهونه داشت اما بعد از کنکور حواست باشه نمیگن بهونه ت چی بود قبول نشدی؟ میگن چیکار کردی که قبول نشدی؟ تو شکست خوردی. باید رویات رو می ساختی. حواست باشه وقت بدست آوردنِ رویات الانه. چندین سال آرزوش رو داشتی و الان باید بهش برسی. شما باید کارنامه تون رو سال دیگه بعنوان یک فرد موفق به دیگران نشون بدید تا انگیزه ای بشه برای اون افراد که تازه می خوان شروع کنن. حق تک تکتونه که به هدفتون برسید. قدر زمانتون رو بدونید. اونی که می خواد تو رشته ی دلخواهش قبول بشه نمیگه که اگه از الان شروع کنم موفق میشم یا نه؟ بلکه شروع می کنه و از همین الان میگه من هدف دارم و باید بهش برسم. پس سوال درمورد شرایط فعلا ممنوع. ارادتمند شما پورطالبی؛ یاحق.
شما می توانید سوالات خود را از ما بپرسید، در اسرع وقت جوابتان را خواهیم داد.
دکتر پورطالبی مشاور آیدی نوین
روش رفع موانع شروع مطالعه کنکور چیه ؟
سوال:سلام من کنکوری ۹۹ هستم چند وقته که میخوام واسه کنکور استارت بزنم و بخونم ولی نمیدونم چی مانعم میشه در حالی که میخوام بخونم ولی یجورایی نمیتونم اینجوری بگم چون وقتو از دست دادم الان هیچ امید و انگیزه ای واسه شروع ندارم .چجوری انگیزه درس خوندن پیدا کنم و بتونم بخونم ؟ ممنون میشم پاسخ بدید
جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
به نام خدا، سلام. محمدسجاد پروین هستم دانشجوی پزشکی علوم پزشکی تهران و مشاور دپارتمان IDN.
رفع موانع شروع مطالعه کنکور
یک سوالی بین دانش آموزان کنکوری مطرحه مخصوصا توی این زمان که دو سه هفته بیشتر تا پایان تابستون و شروع مدارس نمونده. مخصوصا کسانی که کنکور 99 هستند یعنی امسال اولین سالشونه که کنکور میدن، یک سوالی که بینشون مطرحه میگن که ما خیلی دوست داریم شروع کنیم به خوندن کنکور اما به نوعی انگیزه و امید لازم برای شروع رو ندارن و نمی تونن خوندن رو استارت بزنن و از اون طرف هم این ترس رو دارن که خیلی وقت از دست دادم و الان بخوام شروع به خوندن کنم از خیلی ها عقبم. چجوری انگیزه ی درس خوندن پیدا کنم؟ قبلش من یک پیش زمینه ای رو خدمتتون بگم که هر آدمی برای اینکه هر کاری رو بخواد انجام بده اون مقوله باید درش هم سو باشه تا اون مقوله پیش بره. یک مقوله عقلشه که تصمیم منطقی می گیره برای انجام کاری، یک مقوله هم میل و تمایلشه که علاقه ی لازم برای انجام کار و تداوم کار ایجاد می کنه. عقلمون میگه که باید بشینیم برای کنکور بخونیم برای اینکه برسیم اما میلمون خیلی سمت خوندن نمیره چرا که یک مدتی ما استراحت و تفریح کردیم و خیلی توی حال درس خوندن نیستیم یا زیاد نمی تونیم برای درس مطالعه کنیم و چیز دیگه ای که هست ترس از اینه که از خیلی ها عقب افتادم.
قرار گرفتن در حال و هوای کنکور
اول راجع به این صحبت کنم که چجوری توی حال و هوا قرار بگیرین. دو راه وجود داره یکی اینکه به خودمون انگیزه ی لازم رو برای شروع مطالعه بدیم که اون یک روشی داره که شما بیاید یک برگه تهیه کنید و توی این برگه چندتا چیز رو یادداشت کنید. اول اینکه سعی کنید این برگه نوعی تعهدنامه براتون باشه و متعهد باشید به این مطالبی که می نویسید. در وحله ی اول مشخصات خودتون رو بنویسید و هدفتون رو بصورت دقیق مشخص کنید. یک مشکلی که بین بچه ها وجود داره اینه که هدفشون رو ظاهرا می دونن اما خیلی جزئی روش کار نکردن؛ مثلا میگن من می خوام پزشکی دانشگاه تهران بخونم اما به این فکر نکردن که چرا می خوان پزشکی بخونن، چرا این دانشگاه؟ چه لزومی داره توی این شهر و این دانشگاه باشه؟ مخصوصا برای دوستان شهرستانی. این ها رو باید با خودتون مطرح کنید که مثلا من می خوام پزشکی بخونم چون بهش علاقه دارم یا مثلا برای اینکه بازار کار خوبی داره یا پرستیژ برای چیزهای مختلف و موارد دیگه ای که برای هدف شما تامین می کنه و اینکه مشخص کنید که چرا اون شهر رو می خواید؟ بخاطر جایگاه علمی بالاتری که داره و غیره. در وحله ی بعدی باید موانعی که سر راهتون وجود داره برای رسیدن به هدفتون رو کامل بنویسید؛ یعنی مثلا من برای رسیدن به این هدف باید از یکسری تفریحاتم بگذرم، باید یکسری شب ها شب زنده داری کنم و بی خوابی بکشم، باید گوشیم رو کنار بذارم، باید به خیلی از مهمونی ها نرم، باید خیلی از تفریحات رو انجام ندم، فیلم نبینم، بازی نکنم و خیلی چیزهای مختلف که باید مطرح کنید، مثلا انقدر ساعت باید مطالعه کنم.
نقاط ضعف و قوت
این میشه موانع راهتون و وحله ی بعدی موتور محرکه برای اینکه شما به هدفتون برسید که یکی نقاط قوتتونه و یکی گرفتن نقاط ضعف. نقاط قوت رو شما می تونید بهش اعتماد کنید و تکیه کنید و با اون ها جلو بیاید مثلا اینکه من گیرایی قوی ای دارم، من یک درسی رو یک بار بخونم کامل یاد می گیرم، من سرعت مطالعه م زیاده، سرعت تست زنیم زیاده، تو این درس ها بهترم و علاقه ی زیادی دارم، به زیست علاقه دارم. مثلا این ها میشه نقاط قوت. نقاط ضعف هم مثلا اینکه من ممکنه تنبل باشم یا خیلی احساساتی ام یا جوگیرم. نقاط ضعف کلی و نقاط قوت کلی تون رو یکجا می نویسید و سعی می کنید نقاط قوتتون رو تقویت کنید و نقاط ضعفتون رو اصلاح کنید. در طولِ این زمانی که برای کنکور دارید، این برگه جلو چشمتون باشه برای اینکه هروقت انگیزه تون کم شد برید سمتش و وقتی شما می نویسید برگه رو انگار دارید با خودتون بصورتِ موثرتر صحبت می کنید پس انگیزه ی لازم براتون ایجاد میشه. این بحثِ انگیزه. بحث بعدی اینه که ممکنه که ما انگیزه ی لازم رو کسب نکنیم حالا چیکار کنیم؟ برای رسیدن به اون انگیزه که با این کارها هم بهش نرسیدید به وقت زیادی نیاز داره و از اونجایی که ما وقت نداریم برای کنکور، بهتره که بشینیم و غیرمستقیم میلمون رو بیاریم سمت عقلمون و اون هم اینه که شما تدریجی بنشینید شروع کنید به درس خوندن و یکهویی نشینید.
افزایش تدریجی ساعت مطالعه
خیلی ها دوست دارن موقع درس خوندن با روزی 5 ساعت، 6 ساعت، 8 ساعت شروع کنن به درس خوندن که خب بعد از دو سه روز خسته میشن. شما می تونید حتی شده روزی 1 ساعت 2 ساعت شروع کنید به خوندن؛ مثلا برای هفته اول روزی 1 ساعت، هفته ی بعد روزی 2 ساعت و همینجوری تدریجی بیاید جلو تا برسید به 6-7 ساعت مطالعه. این باعث میشه که شما آروم آروم میلتون به سمت عقلتون تغییر جهت پیدا کنه و کار رو پیش ببرید. مسئله ای که گفتم مسئله ی ترس اون افرادی که میگن وقت رو از دست دادیم. یک مثال واضح براتون بزنم که خودم توی اطرافیانم کامل دیدم و به نوعی کامل در جریانش هستم و اون خیلی از رفقای خودم توی دانشگاه خودمون هستن که این ها المپیادی بودن و توی تابستون وقت نکردن بخونن چون بلاتکلیف بودن به اینکه ببینن نتیجه ی المپیادشون میاد یه نه؟ قبول میشن یا نه؟ باید بشینن برای کنکور بخونن یا نه؟ که خب خیلی از این ها تا مهر هیچی مطالعه نکردن. از مهر که شروع کردن به خوندن تفاوتی که تراز های آخرِ دورانِ کنکورشون با ترازهای اولِ دوران کنکورشون یعنی مثلا از همون مهر داشت خیلی پرش بزرگی بود یعنی مثلا میشه گفت هزار و خورده ای، 1200 تا 1500 تا دیدم بعضا تفاوت ترازشون بود از اولین بار تا آخرین بار اما نقطه ی قوتشون چی بود؟ این ها ترس این رو نداشتن که از خیلی ها عقب افتادن چون تابستون دوران مهمیه برای مطالعه اما اصل کار نیست یعنی اینکه شما اگر توی تابستون نخوندید دلیل نمیشه که تو طول سال نمی تونید بخونید. می تونید بخونید فقط نیاز به یک پشتکار ویژه و یک تلاش ویژه برای رسیدن به هدفی که می خواید داره. پس بدونید که خیلی ها برای تابستون شروع نکردن به مطالعه و شما از خیلی ها می تونید جلوتر باشید در شروع کردن کنکور از مهر. امیدوارم که مطالب براتون مفید بوده باشه و استفاده لازم رو کرده باشید. موفق باشید، خدانگهدار.
شما می توانید سوالات خود را از ما بپرسید، در اسرع وقت جوابتان را خواهیم داد.
دکتر محمدسجاد پروین مشاور آیدی نوین
از الان شروع کردن و موفقیت در کنکور با مشاوره امکان داره ؟
سوال:از الان شروع کنم موفق میشم؟
آیا کسایی هستن که از تراز پایین و پایه ضعیف از الان شروع کنن و نتیجه بگیرن؟
جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
فایل صوتی
به نام خدا. با عرض سلام و خسته نباشید خدمتِ همه ی بچه های کنکوری دانش آموزان عزیز، مبینا امان الهی هستم، دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران، رتبه ی 61 کنکور سراسری 95 و مشاور دپارتمان IDN.
از الان شروع کردن و موفقیت در کنکور با مشاوره
امروز می خواستم یک مبحثی یک مطلبی رو در قالب یک وویس مطرح کنم که درباره ی یک سوال رایج هستش که بچه ها می پرسن. اون هم اینه که اگه ما از الان شروع کنیم به درس خوندن چقدر می تونیم نتیجه بگیریم، اصلا امیدی هست یا نه؟ سوال دومی که بچه ها می پرسن اینه که آیا کسانی بودن که تونسته باشن با معدل میانگین، تراز پایین و پایه ی درسی ضعیف از الان خوب بخونن نتیجه بگیرن یا نه؟
تاثیر معدل در مطالعه کنکور
اول سوال دوم رو جواب میدم، اینکه آره کسانی بودن که از قبل پایه ی درسی خوبی نداشتن، معدلشون خوب نبوده، ترازشون خوب نبوده اما از یک دورانی مثلا 10 ماه به کنکور شروع کردن جدی و با نظم خوندن و نتیجه گرفتن اما حالا ببینیم چجوری این افراد نتیجه گرفتن؟ چه استراتژی هایی بکار بردن تا تونستن موفق بشن؟ اولین نکته ایه که توی ذهنِ من هست اینه که یک هدفِ معقول انتخاب کنید و یک تراز میانگین برای رسیدن به اون. مثلا الان تراز میانگین من 6 هزاره می خوام تا 6 ماه دیگه می خوام میانگین ترازم رو برسونم به 6800. خب باید این رو پارت پارت کنم، تیکه تیکه کنم و توی هر آزمون یک مقدار پیشرفت کنم. مثلا اگر قراره هر آزمون 100 تا پیشرفت کنم چقدر نیازه که درصدام بالا بره، چقدر روش مطالعه م باید تغییر کنه و روش هام اصلاح بشه؟ دومین نکته ی مهم اینه که سعی کنید زمان های مرده تون رو حذف کنید.
اتلاف وقت
زمان مرده کی می تونه باشه؟ یکی زمانِ زیادی که صرف شام و ناهار میشه، یکی ارتباطات مون چقدره؟ سال کنکور باید ارتباطاتمون رو کم کنیم و یک جورهایی این زمان باید بهینه باشه. یکی دیگه زمان های استراحت بین درس هاست که توصیه ای که من می کنم اینه که بعد از هر یک ساعت درس خوندن یک ربع استراحت کنید و توی روز حدودا 2-3 بار استراحت های بیشتر داشته باشید. مثلا استراحت های نیم ساعته یا یک ساعته. سعی کنید ساعت مطالعه تون رو به تدریج افزایش بدید. مثلا اگر تا الان روزی 4 ساعت درس می خوندید سعی کنید از هفته ی بعد مثلا روزی 5 ساعت درس بخونید و هر هفته حدودا یک ساعت بهش اضافه کنید تا به ساعتِ ایده آلتون برسید. نکته ی بعدی راجع به تمرکز هستش. اینی که زمانی که داریم درس می خونیم برامون مفید باشه اینجوری نباشه که داریم درس می خونیم اصلا فکرمون یک جای دیگه ست. دوتا عامل می تونن تمرکزمون رو به هم بزنن. یکی عوامل بیرونی هست و یکی هم عوامل درونی. برای اینکه عوامل بیرونی رو حذف کنیم باید یک جای آروم درس بخونیم که سر و صدایی نباشه یا چیزهایی که ببینیم و حواسمون رو پرت کنن توش وجود نداشته باشه. برای عوامل درونی خودم کاری که انجام میدادم این بود که یک کاغذ سفید کنار دستم می ذاشتم و توی اون بازه ای که درس می خوندم سعی می کردم که هروقت حواسم پرت میشه یک ضربدر کنارش بذارم و هر دفعه سعی کنم این تعداد ضربدر کمتر بشه. نکته ی بعدی راجع به ساعتِ خوابمون هستش. باید سعی کنیم ساعت خوابمون بیشتر از 8 ساعت نباشه، نهایتا 9 ساعت. اگه بیشتره و واقعا نمی تونید کمتر از اون بخوابید باید به پزشک مراجعه کنید و ببینید که چه مشکلی وجود داره تا رفع بشه. چیزی که در آخر می خواستم بهش اشاره کنم در این مورد هستش که زمان ما محدودتر میشه چیزی که اهمیت داره اولویت ها و انتخاب های ما هستن. ممکنه که کسانی باشن که با زمان کمتری که درس خوندن و دیرتر شروع کردن اما چون انتخاب های درستی داشتن چه روش مطالعه، چه مشاوره، چه کتاب و چه آزمون تونستن نتیجه ی بهتری بگیرن حتی از کسانی که زودتر شروع کردن. امیدوارم که این وویس براتون مفید بوده باشه. توی وویس های بعدی سعی می کنم که سوالت رایح دیگه ای رو جواب بدم.
شما می توانید سوالات خود را از مابپرسید، در اسرع وقت جوابتان را خواهیم داد.
دکترمینا امان الهی مشاور آیدی نوین
نحوه استارت برنامه ریزی برای مطالعه چیه؟ بهترین روش مطالعه چیه؟
سوال:نحوه استارت برنامه ریزی برای مطالعه چه جوریه؟چطور برنامم رو 100 درصد اجرا کنم؟روزی چند ساعت مطالعه کنم؟
جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
فایل صوتی
سلام به همه ی بچه های دانش نوینی مخصوصا اون هایی که سال 99 کنکور دارن و می خوان یواش یواش استارت درس خوندنشون رو بزنن. توی این وویس مشاوره ای می خوام راجع به نحوه ی شروع و استارت باهاتون صحبت کنم. چجوری درس بخونیم و چکار کنیم بیایم بالا و پیشرفت کنیم؟
نحوه استارت برنامه ریزی برای مطالعه
چیزی که خیلی از بچه ها خودشون برای خودشون برنامه ریزی می کنن و توجه نمی کنن، میان میگن آقا ما از برنامه مون عقب میفتیم. ما نمی تونیم برنامه ریزی کنیم، ما چیکار کنیم؟ اینه که خیلی برای خودشون رویایی برنامه ریزی می کنن خیلی خیلی آرمان گرایانه برای خودشون برنامه ریزی می کنن و این غلطه و نباید اینجوری باشه. برنامه ای که می ریزین خیلی خیلی باید روتین باشه مخصوصا توی روزهای اول.
کسی که می خواد توی خونه ی خودش تغییر عادت انجام بده و اصلا تا حالا خوب نخونده، درس نخونده و الان بخواد توی یک سال خوب درس بخونه و به رشته های بالا برسه باید اول عادت های کوچیک خودش رو تغییر بده یواش یواش پیشرفت کنه و قرار نیست با یک شیب 90 درجه پیشرفت کنه. با یک شیب ملایم باید پیش بره. پس از همون روز اول نیان 12-13 ساعت برنامه بریزن. یواش یواش از روزی 5 تا 6 ساعت شروع کنید و این رو بیاریدش بالا. اولا که لازم نیست خیلی خیلی به خودت فشار بیاری و از روز اول 6-7 صبح از خواب بیدارشی. یواش یواش، اگر مثلا قبلا 10 صبح بیدار می شدی بکنش 9 صبح، هفته ی دوم 5/8 صبحش بکن. منظورم اینه که عادت های بدتون رو یواش یواش و خیلی ریز ریز تغییر بدید. اینکه شاید شما هیچوقت نمی تونستید دو ساعت پشت کتاب بشینید. الان هم لازم نیست این رو انجام بدید 45 دقیقه بشینید. 10 دقیقه به خودتون استراحت بدید و بعد دوباره شروع کنید.
ما نمی خوایم روز های اول کنکورتون تمام روزهایی که می خونید مفید باشه باید اول همه ی این چیزها رو تغییر بدید و عدت های خوب رو جایگزین کنید و اینجوری میشه که پیشرفت می کنید. من دکتر سلیمی هستم مشاور دانش نوین.
شما می توانید سوالات خود را از ما بپرسید، در اسرع وقت جوابتان را خواهیم داد.
دکتر فرزاد سلیمی عضو دپارتمان IDN