آیدی نوین - انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 در 6 مرحله!

انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 در 6 مرحله!

انتخاب رشته کنکور سراسری

انتخاب رشته کنکور 1403 برخلاف تصور خیلی از کنکوری‌ها، یک کار کاملا مهم، تخصصی و تاثیرگذار است. انتخاب رشته کردن با اطلاعات و تجربه کم در اکثر مواقع باعث ایجاد مشکلات جبران ناپذیر می‌شود و علاوه بر تحت تاثیر قراردادن آینده تحصیلی و شغلی، می‌تواند زحمت های چند ساله شما را به باد دهد. ما در تیم انتخاب رشته تخصصی آیدی نوین تصمیم داریم با آموزش اصولی 0 تا 100 انتخاب رشته کنکور 1403 در روش 6 مرحله ای، شانس قبولی شما در رشته و دانشگاه مورد علاقه تان را چندین برابر کرده و اشتباهات انتخاب رشته را به حداقل ممکن برسانیم. فراموش نکنید که کنکور هنوز به پایان نرسیده و انتخاب رشته نقش زیادی در قبولی شما خواهد داشت.

با پر کردن این فرم می توانید انتخاب رشته خود را به تخصصی ترین سیستم انتخاب رشته کشور بسپارید و شانس قبولی خود را تا چند برابر بیشتر کنید:

فرم مشاوره و انتخاب رشته 6 مرحله ای با تیم تخصصی انتخاب رشته آیدی نوین

شانس قبولی شما با انتخاب رشته تخصصی، حرفه ای و 6 مرحله ای آیدی نوین تا چندین برابر بیشتر خواهد شد:

رتبه خوبی کسب نکردید؟ ولی میتوانید رشته و دانشگاه خوبی قبولی شوید! نمونه ای از قبولی های انتخاب رشته 6 مرحله ای سال گذشته آیدی نوین:

کارنامه قبولی برخی از دانش آموزان آیدی نوین

نگران رتبه کنکور خود نباشید! میتوانید با یک انتخاب رشته درست جبرانش کنید و به قبولی برسید.

انتخاب رشته کنکور 1403

بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور و اعلام رتبه ها داوطلبان کنکور سراسری برای ورود به رشته های دانشگاهی با توجه به شرایط کارنامه اولیه خود باید اقدام به انتخاب رشته کنند، اما قطعا به دلیل اطلاع نداشتن از شیوه درست و اصولی یک انتخاب رشته صحیح با سوالات و مشکلات زیر مواجه خواهند شد:

با این رتبه و تراز شانس قبولی در چه رشته‌ و دانشگاهی را دارم؟
رتبه‌ها و ترازها و اعداد اعلامی در کارنامه‌ اولیه کنکور چه مفهومی دارد؟
میزان تاثیر گذاری سهمیه‌ مناطق و… در قبولی من و تبعات آن برای من چیست؟
بومی گزینی چیست و چگونه شانس قبولی‌ را افزایش (کاهش) می‌دهد؟
دانشگاه فرهنگیان و کدرشته های دیگری که مصاحبه دارند (نیمه متمرکز) به چه صورت است؟
چینش 150 تا انتخاب رشته‌ام را چطور انجام دهم تا شانس قبولی خود را بالا ببرم؟
کدام رشته ها بعد از دانشگاه آینده کاری خوبی دارد؟
و…

مطلب پیشنهادی: انتخاب رشته دانشگاه آزاد

از آنجایی که انتخاب رشته دانشگاه، یکی از مراحل مهم و تاثیرگذار در زندگی تحصیلی و شغلی داوطلبان محسوب می‌شود، به همین دلیل داوطلبان برای اینکه بتوانند انتخاب رشته موفقی داشته باشند باید در مورد رشته و دانشگاه اطلاعات کاملی داشته باشند. بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور، سازمان سنجش دفترچه انتخاب رشته کنکور را منتشر می‌کند و مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری را اعلام می‌کند. در اینجا ممکن است سوالات زیر برای شما پیش بیاید:

  1. با این رتبه و ترازم در چه رشته‌ و دانشگاهی قبول می‌شوم؟
  2. این رتبه‌ها و تراز و عددهایی که در کارنامه‌ام هست چه مفهومی دارد؟
  3. سهمیه‌ای که برام درج شده چه تاثیری در قبولیم می‌گذارد و چه تبعاتی برای من  دارد؟
  4. بومی گزینی چی هست و چگونه شانس قبولی‌ام را  افزایش می‌دهد؟
  5. دانشگاه فرهنگیان و کدرشته های دیگری که مصاحبه دارند به چه صورت است؟
  6. چینش 150 تا انتخاب رشته‌ام را چگونه انجام بدهم؟
  7. کدام رشته ها بعد از دانشگاه آینده کاری خوبی دارد؟
  8. و…

برای طرح انتخاب رشته 6 مرحله‌ای آیدی نوین فقط ظرفیت پذیرش 500 داوطلب به صورت خصوصی را داریم. شما می‌توانید با پرکردن فرم زیر بدون نگرانی انتخاب رشته خود را با توجه به رتبه‌ای که بدست آورید بهترین مشاوران کنکور ما بسپارید و ما خیال شما را از بابت قبولی راحت می‌کنیم.

فرم شرکت در طرح انتخاب رشته و دریافت یک جلسه مشاوره رایگان

اگر در انتخاب رشته سردرگم هستید، می‌توانید با پر کردن فرم زیر از مشاورین برتر انتخاب رشته آیدی نوین یک جلسه مشاوره رایگان دریافت کنید:

با استفاده از طرح انتخاب رشته رایگان 6 مرحله‌ای آیدی نوین شانس قبولی در رشته مورد نظر خود را افزایش دهید. لیست قبولی های آیدی نوین را در زیر ببینید:

قبل از آموزش انتخاب رشته 6 مرحله ای شما باید کارنامه اولیه خود را در زمان اعلام نتایج اولیه دریافت کنید و دفترچه انتخاب رشته، رشته خود را دانلود کنید و ترجیحا پرینت بگیرید:

تاریخ و زمان اعلام نتایج اولیه و انتخاب رشته کنکور 1403

زمان انتخاب رشته کنکور هر سال حدودا یک ماه پس از تاریخ برگزاری کنکور و بلافاصله بعد از زمان اعلام نتایج اولیه کنکور است. در سال 1403 با توجه به زمان برگزاری کنکورسراسری در نیمه تیر، زمان اعلام نتایج اولیه و انتخاب رشته کنکور نیمه مرداد می باشد.

دفترچه انتخاب رشته کنکور 1403 اندکی بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور در سایت سازمان سنجش قرار می‌گیرد. پس از انتشار دفترچه، داوطلبان می‌توانند برای ثبت کد رشته محل های انتخابی خود در سایت سنجش اقدام نمایند.

نحوه دریافت کارنامه کنکور 1403

برای دریافت و مشاهده کارنامه کنکور 1403 ابتدا وارد سایت سازمان سنجش ( sanjesh.org ) شده و سپس وارد قسمت مربوط به کنکور سراسری شوید: (مطابق تصاویر زیر)

در مرحله اول مطابق تصویر زیر در سایت سازمان سنجش روی گزینه سراسری کلیک کنید:

مرحله اول دریافت کارنامه اولیه از سایت سازمان سنجش

در مرحله دوم از ستون کناری روی اعلام نتایج کلیک کنید:

مرحله دوم دریافت کارنامه اولیه از سایت سازمان سنجش

در مرحله سوم روی کارنامه اعلام نتایج کلیک کنید:

مرحله سوم دریافت کارنامه اولیه از سایت سازمان سنجش

و در مرحله آخر با توجه به یکی از روش ها اطلاعات را تکمیل و جستجو را کلیک کنید:

مرحله آخر دریافت کارنامه اولیه از سایت سازمان سنجش

دفترچه انتخاب رشته کنکور 1403

در زیر برای شما دفترچه‌های انتخاب رشته کنکور 1403 را قرار دادیم که می‌توانید آنها را دانلود کنید:

دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی

دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی

دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور انسانی

دانلود دفترچه انتخاب رشته های هنر و زبان های خارجی

دانلود دفترچه انتخاب رشته بدون آزمون و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی

مطالب پیشنهادی:

انتخاب رشته ریاضی

راهنمای انتخاب رشته

چگونه انتخاب رشته کنیم؟

1- بعد از اعلام نتایج کنکور، شما این امکان را داریدکه حداکثر 150 کدرشته-محل را برای قبولی در دوره‌های تحصیلی که مجاز شده‌اید انتخاب کنید.

2- برای مشاهده و یافتن کد هر رشته-محل می‌توانید از دفترچه انتخاب رشته کنکور کمک بگیرید.

3- قبل از اینکه اطلاعات انتخاب رشته خود را در سایت سازمان سنجش ثبت کنید بر روی کاغذ آن‌ها را یادداشت کنید. توجه کنید که ترتیب نوشتن هر رشته باید بر اساس علاقه‌مندی شما باشد و رشته‌هایی را که دوست دارید را در ابتدای لیست و به ترتیب اولویت خود قرار دهید.

4- ترتیب وارد کردن رشته های مربوطه تاثیری در افزایش احتمال قبولی شما در آن رشته ندارد و فقط نشان‌دهنده‌ی علاقه‌مندی شما هست، اما در صورتی که در چندین رشته قبول شوید سازمان سنجش اولین اولویت را به عنوان قبولی شما در نظر می‌گیرد.

5- پس از پایان مهلت انتخاب رشته امکان ویرایش و تغییر اولویت ها وجود ندارد.

روند 6 مرحله‌ای انتخاب رشته کنکور آیدی نوین به این دلیل طراحی شده که شما بعد از طی کردن مراحل، علاوه بر تضمین قبولی در بهترین رشته و دانشگاه، دیگر اشتباهی را در انتخاب رشته مرتکب نمی‌شوید. برای اطلاع از این مراحل ویدیو زیر را با دقت ببینید:

مراحل انتخاب رشته کنکور 6 مرحله‌ای آیدی نوین

سازمان سنجش 10روز فرصت انتخاب رشته به شما می‌دهد که این 10روز فرصت سخت و ریسک پذیری هست و باید برای آینده تحصیلی و شغلی خودتان تصمیم‌گیری کنید. چون اگر کوچکترین اشتباهی کنید منجر به پشیمانی می‌شود و ممکن است تمام هزینه، زحمت و سختی که در دوران کنکور انجام دادید هدر برود یا اینکه در بهترین حالت ممکن در رشته ای که به آن علاقه نداشتید قبول شوید! مثلا به رشته پزشکی علاقه داشتید ولی در رشته پیراپزشکی قبول شدید و یا مثلا می‌توانستید دانشگاه فرهنگیان قبول شوید اما این شانس را از خودتان گرفتید!

اما نگران نباشید ما در بزرگترین اجماع انتخاب رشته ای کشور برای شما به صورت کاملا تخصصی و طبق 6 مرحله ضروری، انتخاب رشته ای را انجام می‌دهیم که هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهید و در بهترین کدرشته محل ممکن را قبول می‌شوید.

ما در سایت آیدی نوین تلاش می‌کنیم به تمام سوالات شما پاسخ دهیم و نکات مهم دیگری که شاید شما از آنها بی خبر باشید را نیز توضیح می‌دهیم. در ادامه نکاتی برای قبولی تضمینی در رشته دلخواه را توضیح دادیم:

  1. کارنامه خوانی درست را یاد بگیرید.
  2. با انواع رشته‌های تحصیلی، درآمد آنها و آخرین رتبه قبولی‌ها آشنایی داشته باشید.
  3. درجه علمی و خدمات رفاهی دانشگاه‌ها را بدانید.
  4. ضوابط و قوانین مهم دفترچه انتخاب رشته کنکور برای شما تحلیل شود.
  5. از نحوه چینش حرفه‌ای کد رشته محل‌ها اطلاع داشته باشید.

در ادامه مراحل انتخاب رشته کنکور 6 مرحله ای که موسسه آیدی نوین برای شما درنظر گرفته را به ترتیب توضیح خواهیم داد:

کارنامه خوانی

1. کارنامه خوانی

مرحله اول انتخاب رشته 6 مرحله‌ای کنکور، کارنامه خوانی است. سازمان سنجش بعد از برگزاری کنکور سراسری، برای هر داوطلب کارنامه اولیه‌ای را در سایت صادر می‌کند که در آن اطلاعاتی شامل مشخصات داوطلب، رتبه، مجاز یا غیرمجاز شدن داوطلب در دوره های مختلف(روزانه، شبانه و …)، سهمیه مناطق مختلف، تاثیر در معدل و … در آن درج شده است که جزو اطلاعات مهم و تاثیرگذار در انتخاب رشته می‌باشد. پیشنهاد میکنم که اگر در تحلیل و مطالعه کارنامه اولیه خود دچار مشکل شدید، به تنهایی انتخاب رشته نکنید و از یک مشاور کمک بگیرید.

مطلب پیشنهادی: تحلیل کارنامه کنکور (آموزش بخش های مختلف کارنامه)

در تصویر زیر به کارنامه اولیه کنکور یکی از داوطلبان توجه کنید:

کارنامه کنکور

خودشناسی

2. خودشناسی و رقبت سنجی

افراد زیادی هستند که با تیپ شخصیت خود آشنایی ندارند و رشته ای را که انتخاب می‌کنند با شخصیت آنها تطابق ندارد. به همین دلیل در هنگام انتخاب رشته این افراد با مشکل مواجه می‌شوند و در هنگام تحصیل در آن رشته به آنها احساس بیگانگی و تضاد دست می‌دهد و درنهایت تصمیم به انصراف از تحصیل در آن رشته می‌گیرند و آینده کاری و تحصیلی آنها به خطر می‌افتد.

پس در نتیجه توصیه می‌کنم حتما قبل از اقدام به انتخاب رشته، به خودشناسی شخصیت خود بپردازید تا بتوانید با چشم بازتری برای آینده تحصیلی و شغلی خود تصمیم گیری و انتخاب کنید و در آینده از انتخاب خود پشیمان نشوید.

چطور بفهمیم در کدام رشته استعداد داریم؟

شما می‌توانید با استفاده از آزمون های رقبت سنج با تیپ شخصیت خود آشنا شوید و  رشته های مرتبط با شخصیت خودتان را انتخاب کنید. اما به دلیل دسته بندی های کلی این آزمون ها و حساسیت موضوع آینده شما همیشه پیشنهاد میکنیم که به مشاور متخصص برای استعداد یابی، شخصیت شناسی و رقبت سنجی مراجعه کنید. در این مورد مشاوران کنکور با تجربه که در زمینه روانشناسی شخصیت تحصیل کرده باشند، بهترین انتخاب برای شما هستند.

البته عوامل دیگری هم مانند شناخت کامل در مورد رشته ها، مشاوره و راهنمایی از فارغ التحصیل های رشته ها و افرادی که در این رشته مشغول به کار شدند و کمک از مشاوران انتخاب رشته وجود دارد که باعث می‌شود انتخاب رشته بهتری داشته باشید. ما در موسسه  آیدی نوین دو تست هالند و مایرز بریگز همراه با مشاوره در اختیار شما قرار دادیم که با استفاده از آنها می‌توانید انتخاب رشته بهتری انجام دهید.

فرم شرکت در طرح مشاوره انتخاب رشته 0 تا 100

با شرکت در طرح مشاوره تخصصی انتخاب رشته آیدی نوین 0 تا 100 انتخاب رشته خودت رو ببند و با خیال راحت بهترین قبولی رو بگیر، برای شرکت در مشاوره فرم زیر را پر کنید:

تمامی مراحل توضیح داده شده در این مطلب به همراه جلسات مشاوره و … در طرح مشاوره انتخاب رشته کنکور آیدی نوین برای شما انجام می‌شود.

بررسی دفترچه کنکور

3. تحلیل دفترچه انتخاب رشته کنکور

برای انتخاب رشته باید دفترچه انتخاب رشته را به صورت کامل مطالعه کنید و با تمام قوانین انتخاب رشته آشنایی داشته باشید. اگر مطالب دفترچه انتخاب رشته کنکور را متوجه نشدید توصیه می‌کنم حتما از مشاوران انتخاب رشته کمک بگیرید. پیشنهاد می‌کنم حتی افرادی هم که در انتخاب رشته آیدی نوی3ن شرکت کردند این دفترچه را با دقت مطالعه کنند و حتما سوالات خود را در مورد دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور بپرسند.

مطالب دفترچه انتخاب رشته کنکور اطلاعات کاملی را به شما می‌دهد که به چند مورد مهم آنها اشاره می‌کنیم:

  1. سهمیه های کنکور و نحوه استفاده از آنها و پذیرش در دانشگاه
  2.  پذیرش بومی (استانی، ناحیه ای، قطبی) و پذیرش کشوری و نحوه تاثیرگذاری در هر رشته
  3. آشنایی با زیرگروه ها
  4.  آشنایی با دوره‌های تحصیلی (شبانه، روزانه، پیام نور، فرهنگیان یا تربیت معلم، دانشگاه آزاد، پردیس و غیر انتفاهی)
  5. نحوه انتخاب رشته داخل سایت سازمان سنجش
  6.  لیست کامل کدرشته محل‌ها

شناخت رشته ها و دانشگاه ها

4. شناخت رشته و دانشگاه ها

  • معرفی رشته‌های دانشگاهی

اطلاعات ناقص در مورد بقیه رشته ها می‌تواند فاجعه آمیز باشد به همین خاطر برای انتخاب رشته علاوه بر خودشناسی که در بالا به آن اشاره کردیم، باید در مورد تمام رشته ها آگاهی کامل داشته باشید تا بتوانید از بین همه رشته ها، یک یا چند رشته را انتخاب کنید، قطعا شما در همه رشته‌های دانشگاهی  استعداد و علاقه ندارید و برای شما مناسب نیستند و همه رشته ها درآمد و آینده کاری تضمین شده‌ای ندارند.

مثلا فرض کنید که شما با داشتن روحیه لطیف و آمادگی جسمانی کم رشته فوریت های پزشکی را انتخاب کردید در نتیجه نمی‌توانید در این رشته موفق شوید. پس اگر در مورد کل رشته‌ها اطلاعات کاملی از لحاظ مدت تحصیلی، چارت درسی و اطلاعات مفید دیگر داشته باشید می‌توانید با دید بازتری انتخاب رشته کنید. این مورد ابتدا نیازمند شناخت کامل نقاط قوت و ضعف خودتان که در مرحله قبل توضیح دادیم است.

به عنوان مثال می‌خواهید سریع به درآمد برسید ولی بین رشته های پزشکی و فیزیوتراپی مردد هستید، اگر نمی‌دانید که کدام رشته را انتخاب کنید باید تحقیق بیشتری در مورد آن انجام بدهید. برای آشنایی با نقاط ضعف و قوت رشته های مختلف، میزان درآمد و آینده شغلی آنها می‌توانید از مطالب معرفی رشته های دانشگاهی آیدی نوین استفاده کنید.

  • معرفی دانشگاه‌ها

در مورد دانشگاه‌ها هم به همین صورت است. مثلا ساکن شهر کاشان هستید و در انتخاب دانشگاه های شهر دزفول و جهرم تردید دارید و نمی‌دانید کدام شهر را انتخاب کنید، یا می‌خواهید رشته های مهاجرت پذیر یا دانشگاه هایی که بهتر می‌شود از آنها مهاجرت کرد را انتخاب کنید. پس در نتیجه همه این موارد لازمه دانستن اطلاعات کامل در مورد رشته ها، دانشگاه‌ها و حتی شهرها می‌باشد.

برای انتخاب رشته کنکور باید در مورد دانشگاه موردنظر خود اطلاعات کاملی داشته باشید که شامل چند نکات هست که به آنها اشاره خواهیم کرد:

  1. دانشگاه موردنظر شما باید رشته‌ موردعلاقه شما را داشته باشد.
  2. باید تحقیق کنید که دانشگاه موردنظر از نظر علمی و تحصیلی در چه رتبه و ترازی قرار دارد؟
  3. فاصله موقعیت مکانی دانشگاه با مسیر شما چقدر است؟
  4. آیا دانشگاه امکانات رفاهی شامل غذا یا خوابگاه را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد؟
  5. بررسی هزینه‌های تحصیل در دانشگاه و شهر مورد نظر

علاوه بر این موارد که در بالا اشاره شد،  هر دانشگاه و رشته یک سری قوانین مخصوص به خود را دارند که باید به طور کامل با آنها آشنا باشید. به عنوان مثال قوانین تغییر رشته بعد از قبولی در دانشگاه مقصد آن به چه صورت هست و آیا رشته این اجازه را دارد؟ از چه رشته هایی بعد از لیسانس می‌توانید به رشته پزشکی برسید؟ و سوالاتی از این قبیل.

در پست و لایوهای پیج اینستاگرام آیدی نوین می‌توانید اطلاعات خیلی خوبی بدست بیارید. اینستاگرام آیدی نوین

عوامل تاثیرگذار در انتخاب رشته شامل موارد زیر است:

  1. کدرشته محل‌ها باید از نظر علاقه‌مندی
  2. رتبه دانشگاه
  3. مسافت دانشگاه تا محل سکونت
  4. نوع دوره (روزانه، شبانه، آزاد و…)
  5. شهریه دانشگاه، آینده تحصیلی
  6. تحصیلات تکمیلی یا مهاجرت
  7. آینده شغلی
  8. و شانس قبولی با توجه به سهمیه و زیرگروه

 

امکان سنجی قبولی

5.امکان سنجی قبولی در کد رشته محل ها

 

چینش نهایی

6. چینش نهایی لیست انتخاب رشته

حالا بین همه این موارد و درنظرگرفتن نکاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم باید انتخاب رشته خود را به ترتیب اولویت ها از شانس کم تا زیاد انجام دهید.

فرمول کلی برای انتخاب رشته

  • 15% انتخاب‌های اول را انتخاب های رویایی می‌گویند که عملا شانس قبولی شما در این انتخاب ها کمتر از 20% است.
  • 30% انتخاب‌های بعدی انتخاب هایی هستند که دارای شانس کمتری می‌باشند و انتخاب‌هایی که شاید سال‌های گذشته و درمواردی با شرایط مشابه شانس قبولی داشتند.
  • 40% انتخاب‌های واقعی هستند و از بین کدرشته محل‌های موجود آن‌هایی که این شرایط را دارند باید به ترتیب اولویت‌ها انتخاب کنید و بچینید.
  • 15% انتخاب‌های آخر شانس قبولی قطعی دارند و توجه داشته باشید که رشته‌هایی که به آنها علاقه ندارید نباید جزء انتخاب‌های آخر قرار بدهید.

 

اگر داوطلب پسر هستید به دلیل شرایط سربازی مجبور هستید وارد دانشگاه شوید، پیشنهاد می‌کنم  رشته های مورد علاقه خود را در 15% انتخاب آخر بچینید، در غیر این صورت می‌توانید به درصد بقیه موارد اضافه کنید.

لیست چینش انتخاب رشته اهمیت بسیار بالایی دارد و اگر در این مرحله اشتباه انتخاب کنید تمام مراحل قبلی را از دست می‌دهید. پس توصیه می‌کنم بعد از اینکه در انتخاب رشته خود چینش نهایی را انجام دادید یک مشاور باتجربه آن را بررسی کند و در نهایت در سایت سازمان سنجش قرار بدهید. مشاهده ویدیو و پرکردن فرم زیر به شما کمک می کند تا شانس قبولی شما در انتخاب رشته بالا برود:

 

فرم شرکت در طرح مشاوره انتخاب رشته 0 تا 100

با شرکت در طرح مشاوره تخصصی انتخاب رشته آیدی نوین 0 تا 100 انتخاب رشته خودت رو ببند و با خیال راحت بهترین قبولی رو بگیر، برای شرکت در مشاوره فرم زیر را پر کنید:

تمامی مراحل توضیح داده شده در این مطلب به همراه جلسات مشاوره و … در طرح مشاوره انتخاب رشته کنکور آیدی نوین برای شما انجام می‌شود.

 

انواع انتخاب رشته

همان‌طور که می‌دانید، انتخاب رشته شامل دو نوع با آزمون و بدون آزمون هست که در ادامه به هر یک اشاره خواهیم کرد و داوطلبان براساس نتایج کنکور سراسری، باید انتخاب رشته خود براساس با آزمون و بدون آزمون در لیست 150تایی هر کدرشته محل های مربوط بچینند.

انتخاب رشته با آزمون

در این نوع انتخاب رشته، با توجه به رتبه قبولی شما در کنکور که متاثر از درصدهای شما در دروس مختلف و تاثیر سوابق تحصیلی هست می‌توانید برای انواع رشته ها انتخاب رشته کنید و ملاک این نوع انتخاب رشته براساس رتبه شما در کنکور است.

انتخاب رشته صرفا بر اساس سوابق تحصیلی (بدون آزمون)

هر داوطلب در انتخاب رشته خود می‌تواند 150 رشته را انتخاب کند که شانس قبولی در یک رشته را دارد. انتخاب رشته های دارای سوابق تحصیلی در لیست 150 تایی اتخاب رشته اهمیت بسیار بالایی دارد.

مطلب پیشنهادی: انتخاب رشته بدون کنکور

 

انواع گزینش در انتخاب رشته

انواع گزینش در انتخاب رشته

رشته‌ها براساس نحوه تقسیم ظرفیت در بین داوطلبان مناطق مختلف، به دو دوسته گزینش بومی و گزینش کشوری تقسیم می‌شوند:

1.گزینش بومی

گزینش بومی به طور ساده به معنای این است که انتخاب رشته‌های بومی شانس قبولی شما را در دانشگاه های بومی افزایش می‌دهد.

هر رشته محل دارای یک ظرفیت خاص است و به طور معمول برای یک سری از رشته محل ها بخشی از سهمیه پذیرش آن، به داوطلبان بومی تعلق می‌گیرد و به همین دلیل شانس قبولی شما در منطقه بومی (استان، ناحیه، قطب) افزایش می‌یابد. گزینش بومی در رشته های پر طرفدار کمتر اعمال می‌شود و اینکه این رشته ها در کدام بوم قرار گرفتند چندان کمکی به شما نمی‌کند.

انواع گزینش بومی

گزینش بومی به سه دسته گزینش بومی استانی، گزینش بومی ناحیه، گزینش بومی قطبی تقسیم می‌شود.

گزینش بومی ناحیه ای، از کنارهم قرارگرفتن چند استان یک ناحیه تشکیل می‌شود و گزینش بومی قطبی، از کنارهم قرار گرفتن چند ناحیه، یک قطب تشکیل می‌شود.

برای رشته هایی که پذیرش آن ها بصورت بومی است پس از کسر ظرفیت 25 درصد و 5 درصد ایثارگران، حدود 20 درصد از ظرفیت به داوطلبان آزاد اختصاص می‌یابد. سپس ظرفیت باقیمانده به نسبت داوطلبان در هریک از سهمیه های مناطق 1 و 2 و 3 و خانواده شهدا به تعداد کل شرکت کنندگان در آن بوم، بین داوطلبان آن بوم تقسیم می‌شود.

توجه: برای رشته های پرمتقاضی و با پذیرش بومی، بجای 20 درصد، 40 درصد از ظرفیت پس از کسر سهمیه ایثارگران به داوطلبان آزاد اختصاص می‌یابد. یعنی برای رشته های پرمتقاضی پذیرش بومی تاثیر کمتری دارد.

  • رشته‌های پرمتقاضی رشته تجربی شامل رشته های پزشکی، دندانپزشکی ، داروسازی ، دامپزشکی
  • رشته‌های پرمتقاضی رشته ریاضی شامل رشته های مهندسی های برق، مکانیک، کامپیوتر، عمران، معماری و صنایع
  • رشته‌های پرمتقاضی رشته انسانی شامل رشته های حقوق، روانشناسی، حسابداری

2.گزینش کشوری

بعضی از رشته ها مانند رشته‌های بیوتکنولوژی یا باستان شناسی، فقط در یک سری از دانشگاه‌ها و شهرها ارائه می‌شوند که این رشته ها بصورت کشوری گزینش می‌شوند. ظرفیت رشته‌های با گزینش کشوری پس از کسر سهمیه 25 درصد و 5 درصد ایثارگران، به نسبت تعداد کل شرکت کنندگان هر یک از سهمیه ها(مناطق یک، دو، سه و خانواده های شهدا) به تعداد کل داوطلبان تقسیم می‌شود.

 

انواع سهمیه‌ها در انتخاب رشته کنکور 1403

همان‌طور که می‌دانید ظرفیت پذیرش دانشجو در هر رشته محل بین داوطلبان سهمیه های مختلف تقسیم می‌شود به عبارتی هر رشته دارای ظرفیت مشخص برای هریک از سهمیه هاست. انواع سهمیه‌ها در کنکور عبارتند از:

سهمیه مناطق برای انتخاب رشته کنکور 1403

داوطلبان براساس این‌که در سه سال آخر متوسطه خود در کدام یک از مناطق مشغول به تحصیل بوده‌اند در یکی از سهمیه های مناطق 1 و 2 و 3 قرار می‌گیرند.درصورتی که محل گرفتن مدارک سه سال آخر متوسطه برای داوطلبان متفاوت باشد منطقه مرفه تر به عنوان سهمیه آن داوطلب لحاظ خواهد شد.

داوطلبانی که از سه سال آخر متوسطه خود، دو سال آن را در خارج از کشور گذرانده اند و داوطلبان معلول جز سهمیه منطقه 3 محسوب می‌شوند.

سهمیه مناطق محروم

براساس قانون، حداقل 40درصد از ظرفیت پذیرش دوره‌های روزانه رشته‌های ناحیه‌ای، قطبی و کشوری مربوط به استان‌های هرمزگان، لرستان، بوشهر، ایلام، کردستان، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه به داوطلبان بومی این مناطق تعلق می‌گیرد. به این معنی که در اگر در یکی از این استان‌ها باشید شانس قبولی شما در دانشگاه های این استان ها بسیار افزایش می‌یابد.

سهمیه 25 درصد ایثارگران

این سهمیه ویژه همسر و فرزاندان شهدا، جانبازان و همسر و فرزندان آن‌ها با جانبازی بیشتر از 25 درصد می‌باشد و 25 درصد از ظرفیت هرکد رشته محل مربوط به این سهمیه است.

سهمیه 5 درصد ایثارگران

این سهمیه ویژه جانبازان و همسر و فرزندان آن‌ها با جانبازی کمتر از 25 درصد و رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه می‌باشد و 5 درصد از ظرفیت هرکد رشته محل مربوط به این سهمیه است.

حداقل نمره اکتسابی برای قبولی در سهمیه ایثارگران

ایثارگران برای قبولی در هر رشته باید حداقل 70 درصد نمره آخرین رتبه قبولی داوطلب با گزینش آزاد را در آن رشته محل کسب کرده باشند که البته این مقدار برای رزمندگان 75 درصد می‌باشد.

محدودیت استفاده از سهمیه ایثارگران و رزمندگان برای رشته های روزانه

داوطلبان فقط یک بار می‌توانند با استفاده از این سهمیه برای دوره‌های روزانه ثبت نام کنند که البته تعداد دفعات استفاده از سهمیه ایثارگری برای ثبت نام در سایر دوره ها بجز دوره روزانه 2 بار می‌باشد.

 

تاثیر معدل برای انتخاب رشته و نتایج کنکور 1403

یکی از نکات دیگر در کارنامه اولیه کنکور، تاثیر معدل و نحوه تاثیر سوابق تحصیلی در رتبه اعلام شده توسط سازمان سنجش است. باید این نکته را بدانید که تاثیر معدل در کنکور 1402 بصورت مثبت خواهد بود. برای اطلاع از نحوه دریافت سوابق تحصیلی و معدل در کنکور می‌توانید مقاله نحوه دریافت کد سوابق تحصیلی 1400 برای کنکور 1401 را مطالعه کنید.

تاثیر معدل در کنکور 1403 برای دانش آموزان نظام جدید:

برای دانش آموزان نظام جدید که امتحانات سال دوازدهم آن ها بصورت نهایی برگزار شده، این تاثیر به میزان حداکثر 40 درصد در کارنامه آن ها لحاظ خواهد شد (البته در صورتیکه اعمال آن سبب بهبود رتبه شما شود).

تاثیر معدل در کنکور 1403 برای نظام قدیم (دیپلمه های سال 84 به بعد) :

برای آن دسته از داوطلبانی که امتحانات سال سوم دبیرستان آن ها به صورت نهایی برگزارشده این تاثیر به میزان حداکثر 25 درصد و بصورت مثبت اعمال خواهد شد.

توجه: داوطلبان نظام قدیم که از سال تحصیلی 91-90 به بعد مدرک پیش دانشگاهی خود را کسب کردند و یک یا چند درس از آن ها بصورت نهایی برگزار شده، سوابق تحصیلی آن ها در سال پیش دانشگاهی به میزان 5 درصد و بصورت مثبت در کارنامه آن ها لحاظ خواهد شد.

تاثیر معدل برای سایر داوطلبان:

سایر داوطلبان در انتخاب رشته و کارنامه کنکور 1403 مشمول تاثیر سوابق تحصیلی نمی باشند.

روش انتخاب رشته در آیدی نوین

انتخاب رشته در آیدی نوین به دو صورت برگزار می‌شود:

1-به صورت حضوری در دفتر موسسه آیدی نوین درشهر تهران

2-به صورت آنلاین و تلفنی برای کل ایران

بعد از ثبت نام در آیدی نوین، رتبه های برتر و مشاوران مجرب ما که سال‌ها تجربه در زمینه انتخاب رشته دارند شما را به طور کامل برای تهیه لیست انتخاب رشته و تکمیل آن در سایت سازمان سنجش راهنمایی می‌کنند.

 

تخمین انتخاب رشته کنکور 1403 (با این رتبه چی قبول میشم؟)

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که با این درصدهایی که زدید چه رتبه ای را کسب می‌کنید. شما می‌توانید با استفاده از نرم افزار تخمین رتبه کنکور آیدی نوین، درصدهای خودتان را وارد کنید و حدود رتبه شما مشخص می‌شود.

حالا که رتبه کنکور خود را می‌دانید شاید برای شما سوال پیش بیاید که با این رتبه در چه رشته‌هایی شانس قبولی دارید. پیشنهاد می‌کنیم حتما فرم زیر را پر کنید تا مشاوران انتخاب رشته آیدی نوین شما را راهنمایی کنند و رشته‌هایی که در آنها شانس قبولی دارید را به شما معرفی می‌کنیم:

مطلب پیشنهادی: تخمین رشته قبولی با رتبه

سخن پایانی

در این مقاله اطلاعات کاملی در مورد انتخاب رشته در اختیار شما قرار دادیم و برای اینکه انتخاب رشته موفقی داشته باشید می‌توانید از روند انتخاب رشته 6 مرحله ای آیدی نوین استفاده کنید. همچنین برای بررسی اینکه متوجه شوید با این رتبه ای که بدست آوردید در چه رشته‌هایی می‌توانید قبول شوید از نرم افزار تخمین انتخاب رشته کنکور آیدی نوین استفاده کنید که برای استفاده از این نرم افزار کافی است رتبه، رشته و سهمیه منطقه خود را وارد کنید و لیست رشته های قبولی را مشاهده کنید.

سوالات متداول

  1. چندنوع انتخاب رشته داریم؟
    انتخاب رشته با آزمون و انتخاب رشته بدون آزمون(براساس سوابق تحصیلی)
  2. انتخاب رشته کنکور چه موقع برگزار می‌شود؟
    زمان انتخاب رشته کنکور هر سال یک ماه پس از تاریخ برگزاری کنکور برگزار می‌شود.
  3. روش انتخاب رشته در آیدی نوین به چه صورت برگزار می‌شود؟
    داوطلبان در آیدی نوین به دو صورت حضوری در دفتر موسسه آیدی نوین و به صورت آنلاین و تلفنی برای کل ایران فراهم است.

4 replies on “انتخاب رشته کنکور سراسری 1403 در 6 مرحله!”

profile avatarیوسف گفت:
profile avatar گفت:

از اینکه تونسته بهتون کمک کنه خوشحالیم

profile avatarپروانه گفت:

سلام
من رشتم ریاضی هستش و منطقه دو هستم برای قبولی از روانشناسی حداکثر رتبه قبولی چند هستش و اینکه کدوم دانشگاه ها برای روانشناسی از رشته ریاضی هم دانشجو قبول میکنن؟

profile avatar گفت:

سلام. پیشنهاد میکنم از امکان تخمین رتبه و نرم افزار انتخاب رشته مجازی آیدی نوین استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }