آیدی نوین - برنامه ریزی کنکور تجربی

برنامه ریزی کنکور تجربی

برنامه ریزی کنکور تجربی

کنکور تجربی، مرحله سختی که همه دانش آموزان رشته تجربی برای رسیدن به آرزوهایشان باید از آن عبور کنند. عبور از این مرحله‌ی سخت و دشوار تنها با برنامه ریزی کنکور تجربی 1403 امکان پذیر است و بدون آن داوطلبی که قصد دارد برای کنکور در دانشگاه خوبی قبول شود دچار سردرگمی می‌شود و نمی‌تواند با انگیزه بالا این راه را به انتها برساند. در این مقاله به صورت کامل و جامع به شما حداقل‌هایی برای یک شروع درست و اصولی برنامه ریزی کنکور را آموزش دادیم. به عنوان مثال شما با شناخت انواع برنامه ریزی متوجه می‌شوید که باید با چه نوع برنامه ریزی برای خودتان هدف گذاری کنید و تازه می‌فهمید که چه قدر برنامه‌ای که تا به امروز می‌چیدید اشتباه بوده!

در ادامه آموزش ویدیویی برنامه ریزی کنکور تجربی برای شما عزیزان قرارداده شده

دریافت برنامه ریزی اختصاصی و حرفه‌ای از مشاوران رتبه برتر آیدی نوین

فقط کافیه فرم زیر رو پر کنی تا طی چند ساعت از طرف تیم مشاوره آیدی نوین باهات تماس گرفته بشه و برنامه مخصوص خودت رو بهت بده:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین، تو هم می تونی مثل خیلی ها رتبه برتر کنکور بشی. چون توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401، بیش از 200 نفر با این برنامه ریزی رتبه برتر شدند. (لیست قبولی ها رو در عکس های زیر ببین)

بخشی از رتبه های برتر آیدی نوین در کنکور های گذشته (لیست کامل در لینک زیر)

 

اهمیت برنامه ریزی در کنکور

شاید همین اول داستان برای شما سوال باشد که چرا اصلا باید برای کنکور تجربی برنامه ریزی کنیم؟ جواب خیلی ساده است. برنامه ریزی مبحثی است که نه تنها در این مورد بلکه در هر مورد دیگری کلید پیروزی شما است، حالا چرا؟

فرض کنید آخر این هفته قصد دارید با دوستانتان به سفر بروید. یکی از بچه ها میگوید: “بهتر است با هم‌دیگر همفکری کنیم ببینیم کجا برویم؟ کجا بیشتر خوش می‌گذرد؟ وقتی به آن جا رفتیم چه بخوریم؟ چه چیز هایی ببریم؟ آب و هوای آن روز را چک کنیم تا مطمئن شویم برای سفر مناسب است یا خیر؟ ” از طرفی دوست دیگرتان بگوید:”بیخیال این ها. یک چیزی برمیداریم و به سمتی دیگر می‌رویم”

شما با کدام موافق ترید؟ به نظر شما پیشنهاد کدام یک بهتر است و در نهایت بدون دردسر تمام میشود؟

حال که به این سوال جواب داده ایم بیاییم در حوزه خودمان صحبت کنیم. همه ما می‌دانیم که رقابت در رشته تجربی خصوصا برای دانشگاه های برتر چه قدر سخت است و قطعا رسیدن به این جایگاه بدون برنامه ریزی، کاری غیر ممکن است !  گواه این صحبت، تک تک رتبه های برتر کنکور هستند. کسانی که تاکیدشان در رابطه با این موضوع (که چه قدر برنامه ریزی به پیشرفتشان کمک کرده) بوده و هست.

بهترین برنامه ریزی کنکور تجربی

حتما برای شما پیش آمده که بگویید دیگر از فردا بی وقفه تا شب درس میخوانم، ولی در نهایت به آن نتیجه معقولی که می‌خواستید نرسید و در این برنامه شکست بخورید . و خب دلیلش هم معلوم است … چراکه “دو صد گفته چو نیم کردار نیست”

دقیقا مانند همان ساعت 6 صبح روز جمعه، که همه قرار است بیدار شوند و به کوه بروند و همه هم تا ساعت 12 می‌خوابند ، چون همان اول خواستند مانند کسی که یک مدت طولانی کارش این است و به آن عادت دارد رفتار کنند که طبیعتا شکست میخورند .

برای این کار ( برنامه ریزی ) لازم است بدانیم که قرار نیست از همان ابتدا مانند کسی که خیلی وقت است دارد درس میخواند، درس بخوانیم. برنامه ریزی خوب، برنامه ای است که ما را آرام آرام به وضعیت ثابت قابل قبولی برساند نه اینکه یک شبه و خیلی عجله‌ای بگوید باید روزی n ساعت درس بخوانید واگرنه باخته اید.

پس برنامه ریزی هم اصول و قواعدی دارد که برای اینکه پایدار بماند و نتیجه بخش باشد باید رعایت شود! می‌خواهید بدانید چگونه؟ پس در ادامه مقاله همراه باشید.

 

نحوه برنامه ریزی کنکور تجربی

چطور برای کنکور تجربی برنامه ریزی کنیم؟ هرکاری نیازمند کسی هست که تخصصش رو داشته باشه، طبیعتا ما  هیچوقت واسه نقشه کشی ساختمون پیش دکتر متخصص نمیریم، حالا اون دکتر هر چه قدر هم حرفه ای باشه و توی کارش خبره باشه هیچوقت نمیتونه توی این زمینه، مشاور و متخصص خوبی واسمون باشه. برنامه ریزی هم مثل همین هست.

واسه اینکه مطمئن باشیم برنامه ریزی که میکنیم تضمینی به چیزی که میخوایم میرسونتمون و همینطور مخصوص اخلاقیات و تیپ خودمونه، نیاز به شناخت خودمون، مطالعه عمیق و استفاده از تجربیات عده زیادی از رفقای سال بالاتر  و همینطور دیدن نتیجه اون ها هست.

فقط کافیه که یه اشتباه توی برنامه ریزیمون باشه تا نتایج ویران کننده ای گریبان گیرمون بشه و بزنیم همه چیو خراب کنیم  و بگیم ( نه من نمیتونم مثل بقیه خوب باشم و درس بخونم )

اینجای کار، درست زمانی که فکر میکنی رسیدن به اون دانشگاه خفنه و رتبه برتر کنکور شدن خیلی سخته، مشاورین رتبه برتر آیدی نوین که توی همین زمینه کلی تجربه و تخصص دارن با مطالعات و تحقیقات عمیقشون همون طور که کنار بیش از 200 نفر از رتبه برتر های کنکور سال های گذشته بودن کنارت میان و میگن که اینجای کارو بسپرش به ما! به قول حافظ که میگه:

ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید

هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند

یادتون نره که هیچ بازیکن موفقی نیست که یه مربی خوب کنارش نبوده باشه.

 

انواع برنامه ریزی کنکور تجربی 1403

برنامه ریزی کنکور، انواع مختلفی داره که بسته به نوع مطالعه و تاثیرشون، از هم متمایز میشن. در ادامه با سه نوع برنامه ریزی (زمانی ، حجمی ، تلفیقی) آشنا میشید و متوجه خواهید شد که کدوم برنامه بهتره؟ چه مشکلاتی داره؟ و هدفش چیه؟

برنامه ریزی زمانی

برنامه ریزی زمانی یکی از بدترین برنامه ریزی های ممکنه، چرا که توی این نوع برنامه ریزی فقط دوتا مسئله مهمه، اولی نوع درس و دومی زمان اختصاص یافته بهش. حالا چرا میگیم بدترین نوع برنامه ریزی هست؟ به این دلیل که دانش آموز توی ابهام گیر میکنه که خب من توی این دو ساعتی که فلان درسو دارم باید تا چه صفحه ای بخونم؟ متاسفانه همین مشکل به ظاهر کوچک میتونه نتایج فاجعه بار بزرگی رو رقم بزنه و شما رو از هدفتون دور کنه.

برنامه ریزی حجمی

نوع دوم برنامه ریزی کنکور تجربی، برنامه ریزی حجمیه که دقیقا برعکس برنامه ریزی زمانی هست. به این صورت که توی این نوع برنامه ریزی حجم دروس مهمترین اصله. به عنوان مثال:

شما باید شنبه زیست رو تا فصل دومش بخونید و همینطور ریاضی باید مبحث مجموعه ها رو کار کنید. این نوع برنامه ریزی که به ظاهر جذاب میاد و خیلیا هم به عنوان برنامه راهبری آزمون میشناسنش؛ یه جای کارش میلنگه!

به خاطر اینکه مخاطب نمیدونه درستش اینه یه فصل رو توی چه بازه زمانی بخونه و همین نکته بزرگترین ضعف این نوع برنامه ریزی هست.

برنامه ریزی حجمی-زمانی

تا اینجا با دو نوع از برنامه ریزی ها آشنا شدیم و معایبشون رو هم فهمیدیم. از اینجا به بعد میرسیم به نوع سوم و کامل ترین نوع برنامه ریزی کنکور تجربی 1403 که همون برنامه ریزی حجمی-زمانی هست.

حالا چرا میگیم کاملترین برنامه این برنامه ریزی هست؟ به این خاطر که ترکیبی از برنامه ریزی حجمی و زمانی هست که ما آیدی نوینی ها بهش میگیم “برنامه ریزی حجمی زمانی” . به این صورت که توی این نوع برنامه ریزی، مقدار دروس به همراه زمان مطالعاتی اون واست مشخص میشه و خیلی رک و پوست کنده میدونی چیو باید توی چه بازه زمانی مطالعه کنی.

 

روش مطالعه دروس

تا اینجا با انواع روش های برنامه ریزی اشنا شدیم ، مبحث مهم بعدی برای برنامه ریزی کنکور ، روش مطالعه درسامون هست تا طبق اون بتونیم برنامه ریزی کنیم . اینکه شما چجوری قصد مطالعه دارید، آیا دوست دارید به عنوان مثال ریاضی رو فصل به فصل بخونید یا مبحث به مبحث ؟

ممکنه تو راحت تر باشی که محبث به مبحث درس بخونی ولی دوستت با فصل به فصل بیشتر حال کنه … به همین خاطره که داشتن یه برنامه ریزیِ درست که مختص خودت باشه نیاز به اطلاعات زیادی راجب خودت داره .

در این بخش ، مسئله ای که باید بهش توجه کنی اینه که بدونی قرار نیست هر روز فقط یه درس رو کار کنی ، به قول ما ایدی نوینی ها بولدوزری درس نخونی و دروسی که در طول روز تمرین میکنی باید تنوع داشته باشه  تا خسته یا زده نشی و همینطور هر بار که دوباره خواستی درس هات رو مرور کنی یه گریز به بخش قبلی بزنی تا دوباره یادت بیاد .

شاید باورت نشه ولی فقط با همین تکنیک در زمان کمتر ، نتیجه و بازدهی بالاتریو از درس خوندنت میگیری!

لینک روش مطالعه دروس مختلف درشته تجربی :

  1. روش مطالعه زیست

 

استراحت در برنامه ریزی

استراحت کردن هم مثل درس خوندن قسمت مهمیه و باید به رعایت کردنش پایبند باشی. اینو همیشه یادت باشه که باید روزانه حداقل 7 ساعت خواب رو داشته باشی و نداشتن خواب کافی باعث میشه تو از اهداف روزانه ات فاصله بگیری و موقع مطالعه دروست احساس خستگی کنی. به طور کلی دو نوع استراحت داریم:

استراحت و تفریح در طول هفته

تو باید توی طول هفته حداقل یک روز کامل رو به استراحت کردن و تفریحت اختصاص بدی، توی اون یه روز باید سعی کنی تفریحاتی رو انجام بدی که بیشترین لذت رو ازشون میبری. تفریحاتی که بهت حس خوبی میدن و باعث میشن تو رفرش بشی و دوباره آماده درس خوندن بشی، پس اون یه روز رو حسابی خوش بگذرون و حال خودتو خوب کن.

استراحت روزانه بین پارت های درسی

نوع دوم استراحت، استراحت روزانه بین پارت های درسیت هست. اگه قراره روزی 8 ساعت به عنوان مثال درس بخونی باید این 8 ساعت رو به 8 پارت یک ساعته تقسیم کنی و بین هر پارت بین یه ربع الی 20 دقیقه استراحت کنی. البته این استراحت به معنی اینکه بری توی فضای مجازی بچرخی نیست ها! باید ذهن خودت رو استراحت بدی، یه چیزی بخوری تا برای شروع پارت بعدی مطالعاتیت احساس خستگی نداشته باشی و ذهنت وسط پارتت کم نیاره.

 

تاثیر تست زدن در کنکور

اشتباهی که اکثر کنکوری ها مرتکبش میشن تست زنی، نحوه تست زنی و نوع تست زنی هست!

تست زدن برای ما حکم بازی تدارکاتی برای تیم ملی رو داره. هرچی تعداد و سطح تست هایی که میزنیم بالاتر باشه طبیعتا آمادگی بیشتری واسه آزمون نهایی (که کنکور هست) پیدا می‌کنیم. چرا که شما هرچی بیشتر با شیوه پاسخ دهی و نوع سوالات درس هاتون آشنا بشید نسبت به بقیه افراد در کنکور نهایی نتیجه بهتری خواهید داشت و بیشتر خواهید درخشید. ولی خب اینو هم نباید یادتون بره که فقط و فقط نباید بشینید پای تست زدن و اصلا هم مطالعه نکنید.

تست زنی واسه خودش یه دنیای گسترده داره که می‌تونید این دنیای بزرگ و وسیع رو از خانم دکتر مریم حسونی نژاد، مشاور ارشد موسسه کنکوری آیدی نوین که رتبه 530 کنکور سراسری تجربی شده یاد بگیرید، فقط کافیه فرم تماس رو پر کنید.

دریافت مشاوره

ضرایب دروس تجربی

یکی از مهم‌ترین و پر اهمیت‌ترین فاکتور‌ها در برنامه ریزی و مطالعه دروس کنکور تجربی، بحث تاثیر ضرایب درس‌هاست. متاسفانه یکی از دغدغه‌های فکری دانش‌آموزان کنکور تجربی، بررسی تاثیر ضرایب هر درس و میزان اثر گذاری آن روی مطالعه و برنامه ریزی آن‌هاست.

درس زیست در کنکور تجربی

زیست مهم‌ترین درس کنکور تجربی با ضریب 12 است که بیشترین تاثیر را در معدلتان می‌گذارد، پس تمام دانش‌آموزان تجربی باید تمرکز ویژه ای برای مرور و مطالعه این درس بگذارند. زیست یک درس مفهومی حفظی است! طبق آمار ها فقط کمتر از 9 درصد از دانش‌آموزان رشته تجربی، زیست کنکور را بالای 50 درصد میزنند! چون با اینکه زمان زیادی یرای خواندن این درس میگذارند اما نحوه مفهومی خواندن آن را بلد نیستند. یکی از راه‌های بهتر درک کردن مفهوم درس زیست، استفاده از منابع کمک درسی استاندارد، طرح کردن سوال و استفاده از تست آموزشی است که به شما کمک میکند زیست را راحت‌تر متوجه شوید و درصد بالاتری را بزنید.

در ادامه میتوانید عکس ضرایب رشته تجربی را ببینید:

برنامه-ریزی-اختصاصی-رشته-تجربی

 

تقسیم بندی زمانی در برنامه ریزی کنکور تجربی

چرا تقسیم بندی انقدر در برنامه ریزی کنکور مهم است؟ برای جواب دادن به این سوال باید این نکته را بگوییم:

شاید شما قصد دارید از ماه بهمن برای کنکور شروع به خواندن کنید، یا اینکه دارید از سه سال پیش برایش آماده می‌شوید. ممکن است در شیمی مهارت داشته باشید یا اینکه خیلی در آن ضعیف باشید، ضرایب درسی شما به چه صورت است و برای کنکور چه قدر باید به آن‌ها توجه شود؟

همه این موارد باعث می‌شوند که متوجه شوید چرا انقدر تقسیم بندی در برنامه ریزی کنکور مهم است و همینطور تا حد زیادی مختص خودتان می‌باشد! بخشی از تقسیم بندی مطالعه در کنکور که مورد توجه قرار می‌گیرد، میزان اهمیت دروس در کنکور است و بخش دیگر، میزان مهارت و آمادگی شما در درس هاست. مثلا ما در آیدی نوین می‌گوییم کلا 140 ساعت قرار است درس بخوانید؛ 20 ساعتش را برای مدرسه قرار میدیم، 45 ساعتش برای زیست، 31 ساعت شیمی، 22 ساعت برای فیزیک و 22 ساعت برای ریاضی؛ حال که به این شکل ساعت بندی کردیم، می‌آییم و این ساعت ها را در طول روز تقسیم بندی می‌کنیم. به همین راحتی !

جمع بندی کنکور تجربی

به طور کلی دوره جمع بندی، شامل مرحله مرور، رفع اشکال و تست زدن می‌شود و دقیقا مانند قسمت ” قسمت بندی ”  هر کدام از این مراحل بسته به آمادگی و تسلط شما ممکن است طولانی یا کوتاه باشد.

مثلا ممکن است شما در برنامه هفتگی و مطالعاتی خودتان،  مرور درس‌های خوانده شده را به صورت مرتب و مکرر جا داده باشید، پس دیگر نیازی به جمع بندی عمیق درس هایتان ندارید. یا برعکس، تا به حال اصلا درس های خوانده شده قبلی را مرور نکرده باشید یا حتی در تست زنی و تکنیک های سرعتی و دقتی نیاز به تمرین و تسلط بیشتری دارید، به همین ترتیب این فرایند ممکن است برای شما کم یا زیاد باشد. به این نکته توجه کنید که اگر شما یک کتاب را چندین بار هم خوانده باشید باز هم بدون جمع بندی و مرور آن کتاب ممکن است در کنکور نتیجه افتضاحی بگیرید! پس می‌توان نتیجه گرفت که جمع بندی کلید اصلی موفقیت برای به دست آوردن رتبه های بالا در کنکور است.

سخن پایانی

برنامه ریزی کنکور تجربی، یکی از مباحث مهم و اساسی برای موفقیت در این آزمون سرنوشت ساز است. رقابت در این رشته به شدت بالاست و هرساله تعداد زیادی از داوطلبین قصد دارند ذر رشته های پزشکی،دندان پزشکی و… پذیرفته شوند. بنابراین داشتن یک برنامه ریزی صحیح و اصولی را (مخصوصا الان که خیلی از بچه ها برای قبولی کار های سنگین زیادی میکنند) جدی بگیرید و حتما از یک مشاور متخصص که خودش نیز رتبه برتر باشد استفاده کنید. میدونی که بهترینارو برات آرزو داریم؟!

دریافت مشاوره از تیم رتبه برتر های آیدی نوین

 

سوالات متداول

  1. بهترین  روش برنامه ریزی کنکور تجربی چیه؟
    بهترین روش برنامه ریزی کنکور تجربی، شناخت توانایی ها و ضعف های خودتان است و اینکه بدانید چه نوع برنامه ریزی مناسب تیپ شخصیتی شماست و باعث تداوم و لذت بردن از درس خواندن می‌شود.
  2. برنامه ریزی چند درصد کنکور رو میتونم بزنم؟
    جواب این سوال بستگی به مدت زمان باقی مانده شما تا کنکور دارد ولی به صورت کلی و در حداقل‌ترین حالت ممکن میتوانید 40% کنکور و در معقول‌ترین حالت ممکن میتوانید 70% کنکور را بزنید.
  3. چرا به برنامه ریزی نیاز داریم؟
    در سال های اخیر به دلیل تشدید رقابت بین داوطلبین کنکور سراسری، برای رسیدن به دانشگاه های برتر داشتن یک برنامه ریزی درست و اصولی که مناسب شما باشد، به شدت مورد توجه قرارگرفته و لازمه رسیدن به دانشگاه ها و حتی رشته های پرمتقاضی شده است.
  4. با برنامه ریزی میتونم پزشکی بیارم؟
    رشته پزشکی یکی از پر متقاضی ترین رشته‌های کنکوری است و حتی قبولی در این رشته در سال های اخیر سخت تر هم شده است. اما به شما اطمینان می‌دهیم با داشتن یک برنامه ریزی درست و اصولی که مختص خودتان نوشته شده باشد به راحتی می‌توانید در رشته پزشکی قبول شوید.

2 replies on “برنامه ریزی کنکور تجربی”

profile avatarفاطمه رونقی گفت:

با سلام. هزینه دریافت برنامه کنکور چقدر هست؟

profile avatar گفت:

درود بستگی به انتخاب شما داره
در این باره فرم بالا رو پر کنید مشاورهای آیدی نوین باهاتون تماس میگیرن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }