برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی 1403 مهمترین اصل برای موفقیت در امتحانات نهایی و کنکور سراسری است. بدون داشتن یک برنامه عالی (نه صرفا خوب) رسیدن به نمره های بالا در امتحانات نهایی همزمان با آمادگی برای رتبه برتر شدن در کنکور تقریبا ممکن نیست! وجود آزمونی مثل کنکور داشتن برنامه درسی دوازدهم تجربی را ضروری تر و حیاتی تر میکند چرا که شما دانش آموزان در پایه دوازدهم علاوه بر اینکه مثل سال های گذشته باید مطالب درسی مربوط به امتحانات و مدرسه را بخوانند، کنکور را هم در پیش دارند و این یعنی باید مطالب مربوط به پایه های دهم و یازدهم را نیز با برنامه ریزی کنکور تجربی اصولی تمرین و مرور کنند.
علاوه بر آن شما امتحانات نهایی سال دوازدهم هم در پیش دارید و تاثیر قطعی معدل کتبی نهایی بر کنکور از عواملی است که برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی را حیاتی تر می کند. اما نگران نباشید ما رتبه های برتر کنکور آیدی نوین در این مطلب صفر تا صد برنامه ریزی درسی اصولی برای پایه دوازدهم را گام به گام به شما آموزش میدهیم و شما فقط با عمل به همین نکات میتوانید چندین قدم از سایر رقبا در کنکور جلو بزنید و زمان مطالعه خودتان را بهینه کنید.
ضمنا شما میتوانید برای داشتن یک برنامه ریزی استاندارد و اختصاصی طبق شرایط خود، فرم زیر را پر کنید و منتظر ارتباط ما رتبه های برتر کنکور آیدی نوین باشید، تا برنامه ریزی درسی اختصاصی خود را بگیرید:
با برنامه ریزی درسی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن! لیست رتبه برترهای آیدی نوین
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggleاهمیت برنامه درسی دوازدهم تجربی 1403
طبق آخرین بودجه بندی کنکور تجربی حدود 40% از حجم تست های کنکور از سال دوازدهم طرح شدهاند، بعلاوه اینکه حجم امتحانات نهایی سنگین تری در سال دوازدهم جایگذاری شده است. در کنار این موارد اگر کنکوری هم باشید باید حجم دروس سال های قبلی، مرور و تست زنی آنها را بر حجم کاری خود در سال دوازدهم تجربی اضافه کنید.
پس با توجه به این حجم از فعالیت درسی، دانش آموزان برای کسب موفقیت نیازمند برنامه ریزی اصولی و دقیق برای پیشبرد اهداف هستند و بدون داشتن یک برنامه کنکور شما عملا گیج و سردرگم و بی هدف خواهید بود، مطمعن باشید! ما در یک مطلب جداگانه کاملا اصول تدوین و طراحی برنامه کنکور استاندارد را به همراه نمونه 3 سطحی توضیح دادیم و پیشنهاد میکنم حتما از مطالب و نکات کامل آن مطلب هم برای تکمیل دانش خود استفاده کنید.
اهداف برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی
برنامه ریزی درسی برای سال دوازدهم دو هدف می تواند داشته باشد:
هدف اول: برنامه ریزی درسی برای دوازدهم تجربی طوری که شما به کل مفاهیم و مسائل و حفظیات مورد نیاز برای موفقیت در امتحانات پایه دوازدهم رشته تجربی تسلط پیدا کنید و بتوانید در امتحانات نمره خوب بگیرید.
هدف دوم: برنامه ریزی کنکور دوازدهم تجربی همزمان با برنامه ریزی درسی به نحوی که شما هم برای مدرسه و هم برای امتحانات خود برنامه ریزی داشته باشید و بتوانید در کنار موفقیت در امتحانات مدرسه برای کنکور هم آماده بشوید و تمام مطالب مهم را مرور کرده باشید.
در هر صورت شیوه آموزشی ما در این مقاله به نحویست که شما با هر دو هدف بتوانید برنامه ریزی با کیفیت و استاندارد داشته باشید.
نمونه برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی
این یک نمونه برنامه ریزی درسی برای پایه دوازدهم رشته تجربی برای یکی از دانش اموزان آیدی نوین است:
برای بزرگ کردن نمونه برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی روی عکس زیر کلیک کنید
نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی 1403
تمام نکات و اصول برنامه ریزی درسی در این برنامه ریزی رعایت شده است؛ به نحوی که مطابق با شرایط دانش آموز است و دانش آموز در اجرای برنامه هیچ مشکلی نخواهد داشت، زمان های مرور و تست زنی در برنامه ریزی رعایت شده است و فراموشی در دراز مدت برای دانش آموز اتفاق نمیافتد. اما چطور برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی به این شکل بنویسیم؟
مرحله اول: تعیین ساعت مطالعه میانگین و برنامه روز به روز
در این مرحله شما باید ابتدا ساعاتی که به امور مختلف از جمله: مدرسه، کلاس درسی و کنکوری، کلاس غیر درسی و فوق برنامه، تفریح و… اختصاص میدهید را به طور منظم در یک صفحه مطابق شکل زیر یادداشت کنید:
بعد از مشخص شدن برنامه هفتگی، حالا موقع این است که شما پتانسیل هر روز خود برای اختصاص به مطالعه را یاد داشت کنید، یعنی هر روز هفته چه مقدار زمانی را میتوانید به برنامه ریزی درسی خود اختصاص دهید، مثلا: روز شنبه 4 ساعت، یکشنبه 6 ساعت، دوشنبه 5 ساعت، سه شنبه 7 ساعت، چهارشنبه 5 ساعت، پنجشنبه 7 ساعت و جمعه 9 ساعت. لازم به ذکر است این اعداد و برنامه هفتگی برای هر فرد با توجه به برنامه و پتانسیل شخصی او فرق می کند.
مرحله دوم: راهبرد کوتاه مدت، راهبرد میان مدت و راهبرد بلند مدت
در هر مقطع زمانی و هر فاصله از کنکور که قرار دارید باید با توجه به راهبرد معلم های مدرسه برای تدریس درس ها (یعنی قرار است تا چه زمانی چه مباحثی تدریس شود) و راهبرد کلاس های آموزشی و کنکور در کنار راهبرد آزمون آزمایشی که در آن شرکت کردهاید، این سه راهبرد را برای خودتان در نظر بیگیرید:
1. راهبرد کوتاه مدت
یعنی معلم هر درس یا معلم کلاس خصوصی و یا گروهی چه برنامه ریزی برای شما دارد؟ قرار است کدام مباحث به شما تدریس شود؟ و در آزمون آزمایشی که شرکت میکنید چه مباحثی آزمون گرفته می شود؟ این راهبرد نهایتا 1 ماهه است. یعنی شما باید بدانید که در یک ماه آینده چه مباحثی را باید بخوانید تست بزنید تمرین کنید و آزمون دهید.
2. راهبرد میان مدت
این راهبرد پیشروی شما را در بیشتر از 2 یا 3 ماه نشان میدهد، به طور مثال شما باید در انتهای دی ماه نیمسال اول پایه دوازدهم تجربی + مرور و تست زنی پایه دهم تجربی را انجام دهید یا قبل از عید باید چه چیز هایی را جمع کرده باشید.
3. راهبرد بلند مدت
راهبرد بلند مدت در برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی این دید را به شما میدهد که شما در پایان سال یا به هنگام برگزاری کنکور چه مباحثی را تسلط دارید. انتخاب این مباحث بسیار حساس است شما میتوانید با توجه به بودجه بندی کنکور سال های گذشته این مباحث را انتخاب کنید.
در مطلبی دیگر به صورت کامل بودجه بندی و مباحث تست خیز کنکور تجربی را توضیح دادهایم. همچنین در ادامه لینک بودجه بندی هر درس را به صورت جداگانه قرار دادهایم:
مرحله سوم: یادگیری مراحل آموزش، یادگیری و تست زنی هر درس
قبل از اینکه شما بخواهید برنامه ریزی درسی داشته باشید، باید بدانید هر درس برای یادگیری و مرور و جمع بندی چه مراحی دارد و هر محله چقدر زمان بر است. برنامه ریزی درسی رشته تجربی که این مقادیر از زمان در آن رعایت نشده باشد عملا قابل اجرا نیست! مثلا شما برای درسنامه خوانی یک فصل از شیمی 1 ساعت زمان در نظر گرفتید اما در عمل این کار از شما 3 ساعت زمان میبرد و این کار برنامه درسی دوازدهم تجربی شما را بهم میزند. یا برای تست آموزشی ای که در برنامه ریزی درسی لحاظ کردید زمان 3 ساعته گذاشتید اما در عمل 1 ساعت به پایان میرسد!
مراحل یادگیری دروس اختصاصی رشته تجربی
بیاید بررسی کنیم که ما باید برای یادگیری دروس اختصاصی رشته تجربی چه مراحلی را سپری کنیم. اول از همه اینکه همه دروس مفهومی و حفطی از یک الگو و همه دروس محاسباتی از الگوی دیگر تبعیت میکند. با هم بررسی کنیم:
دروس مفهومی-حفظی
دروس عمومی + زمین شناسی، زیست شناسی (به جز محاسباتی ها)، شیمی (بخش حفظیات و مفاهیم) برای یادگیری از این الگو تبعیت میکند:
کتاب خوانی>آموزش>حل تست آموزشی>درسنامه خوانی>خلاصه نویسی و هایلایت>حل تست آموزشی>مرور>تست زمان دار>مرو و مرور و مرور…
دروس محاسباتی
دروس ریاضیات + فیزیک + مسائل شیمی در این دسته قرار می گیرند، مراحل یادگیری این دسته به این شکل است:
آموزش>تست آموزشی تحلیلی (یا حل مسئله)>تکمیل آموزش و نکات>تست آموزشی>خلاصه برداری از نکات، فرمول ها، اشتباهات پرتکرار>تست آموزشی>رفع اشکال>تست زماندار> مرور با تست علامت دار>مرور و تست زنی از انواع مختلف
همچنین میتوانید آموزش کامل روش مطالعه دروس اختصاصی تجربی را در لینک های زیر بخوانید:
حال شما با دانستن مراحل یادگیری هر درس باید زمانی که باید به هر مرحله اختصاص دهید را بدانید: یعنی مثلا تست زماندار اول برای درس زیست از یک فصل چقدر زمان باید داشته باشد. اگر اینکار برای شما سخت است میتوانید از خدمات مشاوره ای و برنامه ریزی رتبه برتر ها در آیدی نوین استفاده کنید؛ با پر کردن فرم زیر خیلی زود یکی از مشاوران رتبه برتر آیدی نوین با شما تماس میگیرد و برنامه ریزی کنکور و برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی اختصاصی را به شما میدهند.
فرم دریافت برنامه ریزی کنکور اختصاصی از رتبه برتر های تجربی
با پرکردن فرم زیر روش مطالعه و برنامه ریزی اختصاصی خودتان برای دروس مختلف کنکور را از مشاوران رتبه برتر آیدی نوین دریافت کنید:
با برنامه ریزی درسی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن! (لیست رتبه برترهای آیدی نوین در فرم اول صفحه)
مرحله چهارم : برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی روز به روز
در حال حاضر شما ساعات مطالعه یک هفته یا دو هفته یا حتی یک ماه خود را میدانید، مباحثی که باید در این فاصله زمانی بخوانید را نیز میدانید و نیز روش مطالعه و زمانبندی مراحل مطالعه هر درس را هم میدانید حالا باید با توجه به مراحل زیر برنامه ریزی کنید.
مراحل نوشتن بهترین برنامه ریزی درسی دوزادهم تجربی
1. جمع ساعات مطالعه دو هفته
جمع ساعات مطالعه دو هفته (یا زمان راهبرد کوتاه مدت) را محاسبه کنید. به طور مثال با توجه به برنامه ای که گفته شد.
2. تعیین ساعت مطالعه کلی برای هر درس
حال شما باید برای هر درس با توجه به حجم کار و تمرین مدرسه، مباحث آزمون آزمایشی بعدی، میزان تسلط و سرعت پیشروی در درس و اهمیت آن درس در کنکور امتحانات نهایی ساعت تعیین کنید. باید حواستان به درس هایی که کنکوری نیستند (دروس عمومی) و فقط در امتحانات نهایی هستند و دروس کنکوری که هم در کنکور و هم در امتحانات نهایی می آیند باشد.
3. تقسیم ساعت هر درس برای مراحل مختلف یادگیری آن درس
ابتدا شما باید زمان اختصاص هر مبحث را فصل به فصل برای هر درس تعیین کنید و بعد برای هر مبحث زمان را تقسیم کنید. مانند:
فصل 1 زیست شناسی سال دوازدهم
4. چیدمان برنامه ریزی درسی دوزادهم تجربی
حال باید با توجه به جداول زمان بندی برای هر روز پارت به پارت تعیین تکلیف کنید، یعنی در هر ساعت چه درسی چه زمانی و کدام مرحله یادگیری باید انجام شود؟ در نهایت ما به یک برنامه ریزی استاندارد مطابق برنامه ریزی ای که در ابتدا دیدید میرسیم.
سخن پایانی
تا اینجا با نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی اصولی و نکات مهم آن آشنا شدید. پیشنهاد میکنم برای هر بخش دانش خود را تکمیل تر کنید یا از کمک مشاوره کنکور تجربی استفاده کنید، چراکه آزمودن تمام روش های مطالعه و… زمان و انرژی زیادی از شما میگیرد. علاوه بر استفاده از این نکات و ایجاد یک سبک و شخصیت جدید برای مطالعه خودتان، میتوانید برنامه ریزی کنکور خود را به مشاوران رتبه برتر آیدی نوین بسپارید. برای این کار کافیست فرم زیر را پر کنید تا در سریع ترین زمان یکی از مشاوران رتبه برتر کنکور تجربی با شما ارتباط بگیرد.
فرم دریافت برنامه اختصاصی کنکور تجربی
با برنامه ریزی درسی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن! (لیست رتبه برترهای آیدی نوین در فرم اول صفحه)
سوالات متداول
- اهمیت استفاده از برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی چیست؟
در سال دوازدهم حجم امتحانات نهایی سنگین تر است و کسانی که قصد دارند برای کنکور نیز بخوانند با استفاده از برنامه درسی دوازدهم تجربی میتوانند تعادل را بین مدرسه، مطالعه کنکوری و تفریحات خود برقرار کنند. - چند درصد تست های کنکور تجربی از پایه دوازدهم است؟
با توجه به بودجه بندی دروس کنکور تجربی، حدود 40 درصد تست های دروس مختلف از پایه دوازدهم است.