آیدی نوین - تحلیل آزمون مهم تر از آزمون (ضرورت، فواید و شیوه تحلیل) – معجون افزایش تراز

تحلیل آزمون مهم تر از آزمون (ضرورت، فواید و شیوه تحلیل) – معجون افزایش تراز

چگونه تحلیل آزمون کنیم؟

درصد و ترازت بالا نمیره؟ تعداد غلط هات زیاده؟ تحلیل آزمون از خود آزمون مهم تره. با یادگیری روش تحلیل آزمون ، افزایش ترازت رو تضمین کن. اینکه چطور آزمون را تحلیل کنیم از نکاتیست که به طور کامل در این پست به آن پاسخ می دهیم. آزمون آزمایشی شامل سه مرحله اصلی میشه. قبل از آزمون ، حین آزمون و مرحله آخر بعد از آزمون که در واقع مرحله آخر تحلیل آزمون است. 

نکات مهم آزمون آزمایشی :

اصول مهم پیش از آزمون آزمایشی کنکور
نکات مهم در جلسه آزمون آزمایشی کنکور

پیش از آزمون

هنگام آزمون

بعد از آزمون

یکی از موارد مهمی که قبلا بهش پرداختیم این بود که چگونه تعداد پاسخ های غلط را در آزمون کم کنیم. پیشنهاد میکنم حتما این مقاله رو مطالعه کنید.

افراد اندکی برای آینده خود وقت صرف میکنند. بخاطر اینکه در این دسته قرار گرفته اید شکرگزار باشید.

لطفا این صفحه را همین حالا ببندید اگر ...​

اگر حاضر نیستید 10 دقیقه از وقتتان را روی خواندن و گوش دادن به فایل صوتی این مقاله کنید.

اگر خود را انسان پرتلاش و باهمتی نمی دانید.

اگر نمیتوانید روی خواندن این پست تمرکز کنید.

در غیر اینصورت ادامه متن را با دقت بسیار زیاد و بدور از حاشیه دنبال کنید …

اگر تمرکز ندارید:

فایل پی دی اف فهرست و چکیده این مقاله را همین حالا دانلود کنید تا در موقع مناسب بتوانید به سایت سر زده و این مقاله را مطالعه کنید:

یک پیشنهاد ؛ چیکار کنیم که اگه الان تمرکز نداریم یادمون نره حتما این مقاله رو بخونیم؟

همین حالا لینک این مقاله رو به نزدیک ترین دوستتون یا یکی از اعضای خانوادتون در تلگرام ، واتساپ، یا اینستاگرام ارسال کنید و ازش بخواید حتما بهتون یاد آوری کنه که فراموشش نکنید :

یکی از مشکلات بزرگ اغلب داوطلبان آزمون سراسری این است که بسیاری از اشتباهات خود را که قبلاً در آزمونهای آزمایشی داشته‌اند تکرار میکنند، هر فرد برای اینکه مشکل خود را حل کند باید همواره خود را مورد آزمایش قرار دهد.

یه خبر عالییییی، تبریک . این مقاله یه مقاله جایزه داره :
برای اطلاع از جایزه این مقاله کافیه فایل PDF خلاصه اون که در بالا قرار گرفته رو دانلود کنید.
یا به انتهای همین صفحه برید و جایزتون رو دریافت کنید.
test analysis importance

اهمیت تحلیل آزمون آزمایشی برای کنکور :

حقیقت این است که وقتی در آزمون آزمایشی شرکت میکنید فقط قدم اول را برداشته‌اید. یعنی نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرده‌اید. آیا این نتایج به تنهایی میتواند مشکلات را رفع کند؟ قطعا پاسخ منفی است. آیا وقتی درمسائل پزشکی نوار قلب، عکس رادیولوژی و سایر رفتارهای تشخیص را انجام دهید، انتظار دارید با انجام آنها درمان رخ دهد؟ طبیعتاً این انتظار غیرمنطقی است. باید این عکسها بررسی شوند تا بیماری تشخیص داده شود و متناسب با آن درمان آغاز شود.

پس با برگزاری آزمون، نقاط قوت و ضعف، شناسایی میشوند. حال باید به صورتی دقیق این نقاط ضعف را بررسی کنید و سپس با کمک یک مشاور و یا یک فرد مطلع، راه رفع آنها را پیدا کنید.

تکرار اشتباهات تست زنی در کنکور

تکرار اشتباهات در آزمون یک مشکل بزرگ برای کنکوری ها :

بسیاری از داوطلبان فقط قسمت اول را انجام میدهند، یعنی فقط آزمون می دهند. اینان از اینکه هرچه آزمون میدهند نمره‌ی تراز و درصدشان رشد نمیکند گله میکنند؛ اما وقتی از بررسی نقاط ضعف آزمونهای قبلی میپرسیم و اینکه چه کمکی از آنها گرفته‌اند سکوت میکنند. این یعنی یک حلقه‌ی معیوب. گویی شخصی هر روز به بیمارستان میرود و فشار خونش را که همواره در وضعیّت نامطلوبی است اندازه میگیرد و دائم گله میکند که این بیمارستان به درد نمیخورد. این همه آمدن و رفتن و هزینه کردن هیچ فایدهای ندارد!!! . . . تصدیق میکنید که این حرف منطقی است؟

تحلیل توسط مشاور رتبه برتر

هر مشاور تحصیلی رتبه برتر ، تحلیل ازمون را مهمتر از آزمون میداند. زیرا با تحلیل آزمون، شناخت دقیقی از نقاط ضعف به دست می آید. میتوانید این نقاط ضعف را برطرف کنید و آنها را به نقاط قوت خود تبدیل کنید.

تحلیل آزمون آزمایشی چیست؟

به طور خلاصه تحلیل آزمون یعنی اینکه، پس از هر آزمون حداقل معادل زمان آزمون روی پرسشها وقت بگذارید و تمامی آنها را تک تک بررسی کنید و ودلایلی که باعث شده است تا نتوانید به بعضی از پرسشها پاسخ دهید یا پاسخ غلط بدهید را یادداشت کنید و برای هر کدام یک تصمیم راهبردی بگیرید. مطمئن باشید اگر تا روز آزمون سراسری آزمونهای آزمایشی را خوب تحلیل کنید و تصمیمات درست برای رفع شدن آنها بگیرید میتوانید به درصدهای بالا دست پیدا کنید. یادتان باشد، دلیل موفقیّت کسانی که پیروز میشوند این است که از شکستهای خود درس گرفته اند.

فایل صوتی مشاوره کنکور چگونگی تحلیل آزمون :

هدیه IDN به شما؛ پاسخ سوالات شما در خصوص نحوه تحلیل آزمون توسط دکتر رضاوند:

در ابتدا باید بگیم که با دقت وویس و متن آن را در ادامه بخونید و یادداشت برداری کنید. ضمنا شما می توانید سوالات خود را در مورد این مقاله در قسمت نظرات که در انتهای پست قرار گرفته بپرسید و منتظر باشید تا دکتر رضاوند به آن ها پاسخ دهند.

ضمنا شما عزیزان می توانید با مراجعه به بخش “مشاوره رایگان کنکور “ پاسخ بسیاری از سوالات خود را راجب روش مطالعه دروس و مشاوره و برنامه ریزی دریافت کنید:

برای اطلاع از طرح های مشاوره ای کنکور و برنامه ریزی با رتبه های برتر IDN کلیک کنید.

یا با مرکز مشاوره تحصیلی IDNovin تماس بگیرید:

تحلیل آزمون ؛ چگونه تحلیل آزمون کنیم؟

به نام خدا عرض سلام و خسته نباشید دارم خدمت همه ی بچه های گل کنکوری، امیدوارم که حال دلتون خیلی خوب باشه و با انرژی و تلاش به سمتِ هدفتون گام بردارید. محمد امین رضاوند هستم، دانشجوی رشته ی پزشکی و عضو دپارتمان مشاوره تخصصی کنکور IDN. بچه ها توی این وویس می خوام درمورد تحلیل آزمون صحبت کنم. تحلیل آزمون همونطور که خودتون می دونید و از خیلی از بچه های رتبه برتر شنیدید یکی از مهم ترین مراحل آزمون دادنه که باعث میشه درصد زیادی از موفقیتمون رو مدیون اون باشیم.

مراحل مختلف تحلیل آزمون :

تحلیل آزمون شامل 4 مرحله میشه که این ها رو واستون توی این مقاله توضیح میدم.

از طرفی همونطور که در ابتدا گفتیم فرایند آزمون دادن شامل 3 مرحله ست؛ یکی پیش از آزمون هست که یکسری کارهای خاص رو باید انجام بدید؛ یکی حین آزمونه که باید یکسری کارهای خاصی رو انجام بدید که بعدا واسه تحلیل ما بهشون نیاز داریم مثل علامت گذاری سوال ها. یکی بعد از آزمونه که مهم ترین بخششه و تحلیل آزمون رو شامل میشه.

تحلیل آزمون راحت می تونیم بگیم 60-70% از اهمیت فرایند آزمون دادن رو شامل میشه و خیلی مهمه. درواقع آزمونی که بدون تحلیل باشه خیلی عبث و بیهوده ست. حتما حتما باید تحلیل آزمون رو در برنامه تون داشته باشید. 

چرا باید تحلیل آزمون کنیم؟ مزایاش چیه :

افزایش تسلط در سر جلسه آزمون:

یعنی اینکه ما یاد بگیریم خودمون رو سر جلسه مدیریت کنیم. یعنی اینکه ما بدونیم چه کارهایی رو انجام بدیم و چه کارهایی رو انجام ندیم تا تسلطمون حفظ بشه. روی سوالات، روی خوندن سوالات، خوندن جواب ها و کارهای متفرقه.

آگاهی به نقص های یادگیری :

 شما یاد می گیرید که تو چه مباحثی، جملاتی و توی چه درس هایی ایراد دارید، نقص در یادگیری دارید. مثلا من تو مبحث ژنتیک که می خونم یکسری سوال رو غلط زدم در آزمون خب این نقص در یادگیری دارم، من باید ژنتیک رو خیلی دقیق تر مطالعه کنم.

 آگاهی به نقاط ضعف و قوت :

اینکه بدونید تو چه درس های قوی هستید و چه درس هاییتون ضعیفه. مثلا یک آزمونی واسه شیمی مبحث سینتیک شیمیایی میاد شما ضعیف کار کردید می بینید که خوب نتیجه نگرفتید، این نقطه ضعف شماست و باید روش کار کنید و حتما به نقطه قوت تبدیلش کنید و نقطه قوت هاتون رو هم حتما بشناسید؛

یادگیری هنر آزمون دادن :

هنر آزمون دادن خیلی مهمه و یکی از مهم ترین فواید تحلیل آزمونه.  هنر آزمون دادن یعنی اینکه ما یاد بگیریم چطور سوال ها رو بخونیم، چطور جواب ها رو بخونیم، چطور گزینه ها رو نگاه کنیم، یکسری تله های تستی رو توش گیر نکنیم، یکسری کارهایی که هست رو انجام بدیم یا ندیم.

مثلا هر نفر سر جلسه می تونه با خط کشیدن زیر یکسری از کلمات تمرکزش بره بالا، خب این فرد خیلی هنر آزمون دادن رو واسه خودش شخصی سازی کرده یعنی یاد گرفته خودش چطور می تونه آزمون بده. و این فرایند رو می تونه توی آزمون های دیگه هم پیاده کنه. حالا واسه هر شخصی متفاوت هستش. یکی علامت گذاری می کنه، یکی نمی کنه، هرجوری که راحت هستید و می بینید که آزمون دادن با اون روش براتون راحت تر میشه.

یادگیری نکات و تله های تستی :

یعنی چی؟ یعنی اینکه مباحثی رو که طراح ها روش حساسن و توش تله های تستی رو مطرح می کنن ما یاد بگیریم و اون تله ها رو بخاطر بسپریم یا یادداشتشون کنیم برای بارهای بعدی که دیگه تو تله نیفتیم.

مثلا برای بعضی از مباحث یکسری کلیدهایی وجود داره، یکسری تیپ بندی سوالاتی وجود داره که توش طراح ها میان بچه ها رو فریب میدن.

مثلا توی الگو و دنباله ی ریاضی یکسری تیپ های سوالی وجود داره که تله های تستی داره، شما باید این ها رو یاد بگیرید و طبقه بندی کنید تا واسه آزمون های بعدیتون دیگه تو اون تله ها گیر نکنید.

یک اشتباه در تحلیل آزمون :

شاید شنیده باشید که بعضی جاها گفته میشه نیاز نیست سوالاتی که درست پاسخ دادید رو تحلیل کنید. اما بچه ها این حرف اشتباهه. شما باید تمام سوالات، حتی سوالاتی که پاسخ درست دادید رو هم تحلیل کنید.

مراحل مختلف تحلیل آزمون چیست؟

تحلیل آزمون شامل 4 مرحله ست:

مرحله 1 سر جلسه آزمون ؛

باید سوالات رو علامت گذاری کنیم یعنی بیایم سوالاتو به 4 دسته تقسیم کنیم.

  • سوالایی که کامل بلد هستین. (با علامت تیک مشخص کنید)
  • سوالایی ک بلدین ولی ازتون وقت میگیره. (با علامت دایره مشخص کنید)
  • سوالایی که سخت هستن. (با علامت منها مشخص کنید)
  • سوالایی ک بلد نیستین. (با علامت ضربدر مشخص کنید)

مرحله 2 بعد از آزمون (قبل از دیدن نتایج) :

 توی این مرحله دو دسته سوالات تیک دار و دایره دار رو اگر زدید باید درست زده باشید. اگر اینارو غلط زده باشین یا کج فهمی بزرگه یا یه بی دقتی خیلی کوچیک.

اگرم نزدید که میشه سوالای نزده. پس احتمال درست زدنتون توی این دو دسته بالا باشه.

سوالات ضربدر دار رو حتما نزدید و سوالات منهادار یا درست زدید یا غلط یا کلا نزدید.

در این مرحله با توجه به پاسخنامه ای ک خودتون ساختید و بدون نگاه کردن به پاسخنامه اصلی ، با پاسخنامه تصحیحی خودتون درصدتونو محاسبه کنید.

فرمول محاسبه درصد در آزمون کنکور:

فرمول محاسبه درصد دروس کنکور

مرحله ی 3 هنگام اومدن پاسخنامه

در این مرحله دونه به دونه تست هارو بررسی می کنیم. درصدهای اصلیتون رو میبینید. و با چیزی که خودتون به دست آورده بودید مقایسه میکنید و ایراداتش رو یادداشت میکنید.

وقتی درصدهای محاسبه شده توسط شما با درصد اصلی اختلاف داشته باشه نشانگر دو چیزه. اول اینکه سوالاتی که فکر میکردین درسته ولی غلط زدین و سوالایی ک فک کردید غلط زدید ولی درست زدین که خیلی نادره و بهش میگن خطای مثبت.

به عنوان مثال از یه فرمول یا یه اصل اشتباه اتفاقا به ی نتیجه درست رسیدین. هر دو مورد خطا آموزش خیلی خوبی به همراه داره و نکات خیلی خوبی به ما یاد میده که باید اونو توی دفتر تحلیل آزمون یادداشت کنید.

دفتر تحلیل آزمون چیست؟

یک دفتری رو آماده می کنید مختص تحلیل آزمون. حالا جاهای مختلف اسم های مختلف می ذارن روی این دفتر ولی خب مهم اصل کاریه که انجام می دین.

این دفتر رو حتما داشته باشید مختص همه ی آزمون هایی باشه که می دیم. چیز دیگه ای توش یادداشت نکنید و نکات مربوط به آزمون رو توش با دقت بنویسید.

مرحله 4 بررسی و تحلیل تک به تک سوالات

تو این مرحله باید همه سوالات رو بررسی و تحلیل کنیم. سوالات درست که بررسیش زیاد وقت نمیگیره. سوالات غلط که بررسیش تا حدی زمان میبره ولی نکات خوبی رو به ما میده و ماندگاری اطلاعاتی که از سوالات غلط توی ذهن ما ثبت میشه بسیار زیاده. و در مرحله آخر سوالات نزده که قسمت آموزش کار ما هست.

تحلیل سوالات آزمون چطوریه؟

سوالاتی که غلط زدیم :

سوالات مختلف فرق داره. مثلا واسه درس عمومی و  ادبیات، شما یک تست آرایه رو مثلا غلط زدید شما میاید تحلیلش می کنید. نباید کل صورت سوال و جواب پاسخ نامه رو عینا بنویسید نکته ای که خودتون توش گیر کردید و اشتباه کردید رو باید بنویسید. نکته ای که خودتون از پاسخنامه و سوال برداشت می کنید.

ولی مثلا واسه درسی مثل فیزیک و ریاضی باید کامل صورت سوال و جواب پاسخنامه یادداشت بشه تا نکته رو کامل یاد بگیرید. و راه حل مسئله رو کامل یاد بگیرید که بار بعدی که می خوایم این تحلیل رو مرور کنیم به مشکل برنخوریم.

پس واسه ی درس هایی مثل زیست و عمومی ها نکته ی سوال رو یادداشت می کنیم و نکته ای که اشتباه کردیم و نمی دونستیم. برای درس هایی مثل شیمی و ریاضی و فیزیک، حالا شیمی هم بستگی داره اگه مسئله بود کامل یادداشت کنید، اگه مفاهیم بود فقط نکته ای که برداشت کردید رو یادداشت کنید. واسه ی شیمی و ریاضی و فیزیک هم صورت سوال رو می نویسیم با جوابش.​

سوالاتی که شک داشتیم :

ببینید مباحثی که شما شکدار بوده براتون باید اون دو سه گزینه ای که شک داشتید رو نکاتش رو دربیارید یعنی ببینید شباهت هاشون چی بوده. قطعا یکسری مباحث توی ذهن شما قاطی شده که باعث شده شما سر جلسه به شک بیفتید. این ها رو باید بیاید توی دفترتون هر گزینه ای رو یادداشت کنید و ببینید بین چی شک داشتید؟ و این ها رو کاملا برای خودتون تفکیک کنید.

سوالاتی که پاسخ ندادیم :

سوالات پاسخ داده نشده در آزمون بحث هایی بودن که شما اصلا بلد نبودید یا سخت بوده یا وقتگیر بوده. سوالاتی که وقتگیر بوده یکبار دیگه حلشون کنید، اگه تونستید که خیلی عالیه؛ اگر نتونستید حل کنید نکته ش رو یادداشت کنید، این ها یادگیری هایی هستند که کامل انجام نشده و یادشون نگرفتید.

سوالاتی که اشتباه پاسخ دادیم :

 اشتباه ها هم اشتباهاتی هست که خودمون مرتکب می شیم و یا بستگی داره به اشتباهات محاسباتی یا اینکه یادگیری ما ناقص بوده که این ها هم نکته ای که توی تله ی سوال گیر کردیم نکته ش رو باید یادداشت کنیم.

سوالات درست اما نکته دار :

 یک سری از سوالات هستن که شما درست جواب دادین اما ممکنه راه حلی که پاسخنامه به شما پیشنهاد داده ساده تر از راه حل شما باشه. یا سوالاتی که شما به دلیل نزدیک زمان مطالعه اون مبحث و به سختی جواب داده باشید ولی سوالش برای شما پر از نکته جدید باشه که تازه سر جلسه آزمون به نکتش رسیدین.

جمعبندی نکات مربوط چگونگی تحلیل آزمون :

 پس اینطور شد، شکدارها، نزده ها و اشتباه ها و سوالات درسته نکته دار رو مشخص می کنیم. تحلیلشون می کنیم و بصورت جداگانه توی دفتر می نویسیم.

مثلا واسه آزمون 27 دی شما میاید می نویسید آزمون 27 دی درس ادبیات، چهار بخشش می کنید، شکدارها، نزده ها و اشتباه ها و سوالات درست نکته دار. این ها رو تحلیل هاش رو اونجا می نویسید، واسه آزمون های جمع بندی این دفتر تحلیل آزمون خیلی خیلی به درد می خوره. مرور می کنیم، اشتباهات شخصیمون رو متوجه می شیم و باعث میشه که دیگه این اشتباهات رو مرتکب نشیم.

اولویت سوالات در تحلیل آزمون به چه شکل باید باشد:

 بچه ها اولویتتون توی بررسی اول پاسخ های اشتباه باشه چون اشتباهاتی که به درست تبدیل میشن هم باعث میشه که درصدِ منفی شما به درصد مثبت تبدیل بشه و همچنین بیشتر توی ذهنتون باقی میمونه. اینکه توی کنکور سعی نکنید اون اشتباهات رو تکرار کنید و درصد منفی کسب کنید.

بعدش شک دارها هست و بعدش نزده ها و در آخر هم درست های نکته دار.

سوالات نزده و پاسخ داده نشده چون درصدی از ما کم یا زیاد نمی کنن مشکلی ندارن ولی این دو یعنی شک دارها و اشتباه ها چون شک دارها هم امکان داره اشتباه بوده باشن خیلی تحلیلشون مهمه و حتما باید دامی رو که توش افتادیم یا گزینه هایی که شک داشتیم حتما توی دفتر یادداشت کنیم.

این دفتر تحلیل آزمون رو توی آزمون های بعدی حتما مرور می کنیم، توی دو سه روز منتهی به آزمون و خیلی خیلی خیلی می تونه بهتون کمک کنه.

مدت زمان پیشنهادی برای تحلیل آزمون:

زمان لازم برای تحلیل آزمون فرد به فرد متفاوته ولی عددی بین 4 تا 8 ساعت برای تحلیل آزمون پیشنهاد میشه. نگران طول کشیدن تحلیل آزمون نباشید چون میتونه خیلی بهتون کمک کنه و از خود آزمون حتی اهمیتش بیشتره.

کی تحلیل آزمون کنیم؟

پیشنهاد میشه همون روز آزمون تا تنور داغه نون تحلیل آزمون رو بچسبونید و به تعویق نندازینش چون نه تایم بهتر پیدا میکنید و رغبت و ارادتون روز به روز برای انجام این کار کمتر میشه.

واستون آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم وویسِ کارآمدی براتون باشه و ان شالله که کنکور خیلی خوبی رو پشت سر بگذارید و نتایج دلشاد کننده و خوشحال کننده ای رو برای خودتون و خانواده تون رقم بزنید. دوستدار شما محمدامین رضاوند، خدانگهدارتون.

 

برای ارتباط مستقیم با دکتر رضاوند و استفاده از خدمات مشاوره تحصیلی کنکور توسط ایشان فرم زیر را تکمیل کنید :

فرم ارتباط با بهترین مشاوران کنکور IDN :

جایزه مطالعه این مقاله :

تبریک میگم که این مقاله رو تا انتها خوندی. امیدوارم این مقاله نکات خوبی رو بهت یاد داده باشه و کمکت کنه. نظرت رو در قسمت نظرات راجب این پست برامون ارسال کن. برای دریافت جایزه کافیه به قسمت مشاوره تلفنی رایگان با رتبه های برتر کنکور IDN مراجعه کنی و با انجام یه کار خیلی ساده جایزه بگیری.

12 replies on “تحلیل آزمون مهم تر از آزمون (ضرورت، فواید و شیوه تحلیل) – معجون افزایش تراز”

profile avatarEinas گفت:

خیلیییییی خوب بود دمتون گررررم

profile avatarامید گفت:

خیلی خوب بود.دمتون گرم.

profile avatarفرحنازشمشادی گفت:

سلام، خوب بود به زبان ساده و بدون تکلف نکات مهم گفته شده بود.

profile avatarعلیرضا گفت:

سلام
میدونید چقدر عالی بود این؟!
همه چیز رو ریز به ریز توضیح داده بودین، طوری که من برای اوّلین بار کاملاً متوجّه شدم که برای بررسی آزمون باید چیکار کنم.

profile avatar گفت:

سلام علیرضای عزیز. خداروشکر. موفق باشید

profile avatarPegah گفت:

آره دقیقا مطالبی که شما در مورد تحلیل آزمون گفتین من هیچ جا نخونده بودم و نشنیده بودم دمتون گرم

profile avatarعلی حیدری گفت:

خیلی عالی هستید
واقعا دمتون گرم
من تا این لحظه جواب همه سوالات مشاوره ای خودم رو از تیم پر قدرت IDN گرفتم .
پایدار باشید

profile avatar گفت:

سلام علی جان. خداروشکر . نظر لطفته

profile avatarمریم موسوی گفت:

ممنون برای اطلاعات کاملتون

profile avatar گفت:

سلام و درود. لطف دارید خانم موسوی. موفق باشید

profile avatarیگانه گفت:

خیلی کاربردی بود ممنون از شما

profile avatar گفت:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }