آیدی نوین - تقویت حافظه برای درس خواندن

تقویت حافظه برای درس خواندن

تقویت حافظه برای درس خواندن

تقویت حافظه برای درس خواندن، روشی است که همه افراد از جمله دانش آموزان و دانشجویان در جهت پیشرفت در مراحل درسی خود به دنبال آن هستند و دوست دارند که با یک بار خواندن مطالب درسی بهترین نتیجه را بگیرند. در این مقاله به تکنیک هایی برای شما اشاره کردیم که بتوانید با استفاده از آنها در برنامه ریزی درسی خود حافظه خود برای مطالعه را تقویت کنید.

دریافت برنامه ریزی درسی و مرور مطالب

برای دریافت برنامه ریزی که شامل برنامه مطالعه، مرور و جمع بندی مطالب در پایه های مختلف و آمادگی برای کنکور از رتبه برتر های کنکور است فرم زیر را پر کنید:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن! لیست رتبه برترهای آیدی نوین

 

تقویت حافظه برای درس خواندن

دانش آموزان و دانشجویان، برای اینکه مطالب درسی در حافظه آنها بماند و همچنین گرفتن نتیجه بهتر در امتحانات، مجبورند مطالب درسی خود را چندین بار مرور کنند. حتی داوطلبان کنکور نیز برای آمادگی بیشتر در برنامه ریزی کنکور خود مرور و جمع بندی 3 سال دبیرستان را قرارمیدهند. به همین خاطر اغلب، از روش های تقویت حافظه برای درس خواندن استقبال میکنند. در ادامه، تکنیک و روش هایی را به شما معرفی کردیم که با استفاده از آنها میتوانید حافظه خود را تقویت کنید.

 

تقویت حافظه چیست؟

حافظه انسان با بالا رفتن سن به مرور زمان دچار ضعف میشود اما با رعایت نکات اصولی می‌توان تا حد زیادی جلوی این ضعف را گرفت. راهکار هایی مثل ورزش کردن و خواب کافی در دراز مدت میتواند به این مسئله کمک شایانی کند. در کنار این راهکار ها برای حفظ سلامت حافظه در درازمدت، تکنیک های فوری مثل خلاصه نویسی و مرور مطالب به روش منحنی یادگیری ابینگهاوس و تثبیت مطالب درسی با همین روش نیز وجود دارد که میتوانید از آنها در مراحل مطالعه خود استفاده کنید و با حجم مطالعه کمتر یادگیری بهتری داشته باشید و بتوانید مطالب بیشتری را به حافظه خود بسپارید.

 

تکنیک های تقویت حافظه

تکنیک های تقویت حافظه برای درس خواندن

راههای فراموش نکردن مطالب درسی که در ادامه به شما خواهیم گفت به دو دسته راهکار های غیر مستقیم و راهکارهای مستقیم تقسیم میشوند. راهکار های غیر مستقیم مانند ورزش کردن به کاهش استرس و افزایش تمرکز شما برای مطالعه کمک میکنند و این موارد به صورت غیر مستقیم تاثیر بسزایی در روند یادگیری و فراموش نکردن مطالب درسی دارند. اما راهکار های مستقیم که از آنها به اسم تکنیک های طلایی تقویت حافظه برای درس خواندن یاد میکنیم، به صورت مستقیم با بیان اصول و تکنیک های خاصی به شما در یادگیری بهتر و تثبیت مطالب در ذهن کمک میکنند. راه های تقویت حافظه (تکنیک های مستقیم و طلایی!):

1. مرور مطالب با استفاده از منحنی ابینگهاوس، تکنیک طلایی مطالعه!

منحنی ابینگهاوس که به آن منحنی فراموشی نیز میگویند عملکرد حافظه انسان در یادگیری مطالب و فراموش کردن آنها را نشان میدهد. زمانی که دانش آموزان یا داوطلبان کنکور مطالب درسی خود را یاد میگیرند نگران این هستند که بعد از مدتی این مطالب را از یاد ببرند. اما اگر درست و به موقع مطالب را مرور کنید دیگه برای شب امتحان یا قبل از کنکور استرس فراموشی مباحث خوانده شده را ندارید. اصولی که منحنی ابینگهاوس برای یادگیری و حفظ هرچه بهتر مطالب به آنها اشاره میکند:

  • برای مطالعه مباحث طولانی، آنها را به قسمت های کوچک تر تقسیم کنید.
  • اگر مطالب را در فلش کارت یا دفترچه های کوچک نت برداری کنید همیشه میتوانید در هر جایی که هستید همراه خود داشته باشید و آن ها را مرور کنید. برای این کار میتوانید از آموزش خلاصه نویسی ادامه استفاده کنید.
  • برای یادگیری  و موفقیت های خود در درس، هدف گذاری کنید و در آنها ثابت قدم باشید.
  •  منحنی ابینگهاوس زمانی رو به بالا میرود که ما عادت درس خواندن را از خود دور کنیم پس باید در درس خواندن پشتکار داشته باشیم.

اینها صرفا بخشی از نکاتی بود که این منحنی به آنها اشاره میکند. برای استفاده از این تکنیک طلایی یادگیری میتوانید مطلب منحنی ابینگهاوس در آیدی نوین را مطالعه کنید.

2. خلاصه نویسی و نت برداری با روش های اصولی

با خلاصه نویسی درس و اصولی مطالب و نکات مهم هر درس و نت برداری از آن میتوانید مطالب را بهتر درک و به حافظه خود بسپارید. همچنین در زمان کمتری میتوانید مطالب مهم را در روز های پیش از امتحان مرور کنید و بهترین استفاده را از زمان مرور و جمع بندی خود بگیرید. برای این کار میتوانید از مطلب خلاصه نویسی کنکور استفاده کنید.

3. درس خواندن با صدای بلند

طبق تحقیقات، اگر دانش آموزان مطالب را با صدای بلند بخوانند، باعث میشود زودتر وارد حافظه آنها شود و همچنین در یادگیری آنها نقش بسیار مهمی دارد. این یکی از کاربردی ترین روش هایی است که معلمان نیز برای آموزش مطالب درسی به دانش آموزان از آن استفاده میکنند.

3. کاهش استرس با تکنیک های مهم

استرس، یکی از مشکلات دانش آموزان است که بر کارکرد حافظه و یادگیری مطالب  تاثیر منفی میگذارد و باعث می‌شود مطالب را فراموش کنند. یکی از راه هایی که میتوان استرس را کنترل کرد استفاده از روش مدیتیشن است که در بخش بعدی بیشتر در مورد آن توضیح دادیم. همانطور که در مطلب استرس کنکور توضیح دادیم که چطور میتوانید هنگام مطالعه دروس برای امتحانات یا کنکور بر استرس خود غلبه کنید یکی از راه های مقابله با استرس هنگام مطالعه این است که از تمام مواردی که به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه باعث ایجاد استرس در شما می‌شوند دوری کنید. برای شناسایی این موارد میتوانید توصیه میکنم مطلب استرس کنکور که بالاتر لینک شده را مطالعه کنید.

در ادامه تکنیک های عمومی که به صورت غیر مستقیم بر تقویت حافظه تاثیر گذارهستند را بیان کردیم:

1. ورزش کردن

انجام فعالیت های ورزشی باعث سلامت جسم و روح انسان می‌شود. روزی 30 دقیقه انجام ورزش های هوازی مانند: دوچرخه سواری، پیاده روی و شنا می‌تواند باعث کاهش استرس و سلامت جسمی در کنار آرامش روحی دانش آموزان شود. اگر به صورت منظم ورزش کنید، جریان خون شما به مغز افزایش پیدا میکند و روی هوشیاری، تمرکز و خلق و خوی شما تاثیر مثبتی میگذارد.

2. خواب کافی داشتن

مغز انسان برای درک و یادآوری بهتر خاطرات آنها را سازماندهی کرده و در هنگام خواب ارتباط بهتری بین آنها ایجاد می‌کند. همچنین برای افزایش خلاقیت شما در بیداری، مغز اطلاعات دریافتی جدید را به اطلاعات موجود در هنگام خواب متصل می‌کند. به همین دلیل همیشه برای حفظ سلامت و روحیه توصیه می‌شود که خواب مناسبی داشته باشید.

کم خوابی تقریبا بر تمام فعالیت های ذهنی و بدنی مثل حافظه، قدرت یادگیری و تمرکز تاثیر مستقیم و غیر مستقیم می‌گذارد. میانگین خواب مناسب برای دانش آموزان 7 تا 8 ساعت خواب مفید است که در تقویت حافظه برای درس خواندن، یادگیری مطالب درسی جدید و یادآوری آنها کمک بسیاری می‌کند. در واقع ذهن شما هنگام خوابیدن استراحت می‌کند و با طبقه بندی اطلاعات قبلی و سپردن آنها به حافظه بلندمدت آماده دریافت مطالب جدید می‌شود.

مطلب پیشنهادی: رفع خواب آلودگی هنگام مطالعه

3. نوشیدن آب

برابر مطالعات انجام شده بین 60 تا 75 درصد بدن انسان را آب تشکیل داده است. به صورت معمول پیشنهاد می‌شود انسان در روز حدود 8 لیوان در روز آب مصرف کند. نوشیدن آب کافی فواید بسیاری برای بدن انسان دارد و همچنین باعث افزایش انرژی می‌شود.

4. انجام مدیتیشن

مدیتیشن یکی دیگر از تکنیک های توقیت حافظه برای درس خواندن به شمار می‌رود. انجام مدیتیشن در هنگام شروع صبح باعث ایجاد آرامش درونی در شما می‌شود و این آرامش به شما در درک و یادگیری بهتر مطالب بسیار کمک کننده است. مدیتیشن مدام باعث کاهش استرس و فشارخون می‌شود و در تقویت حافظه درس خواندن تاثیر مثبت دارد.

 

سخن پایانی

یکی از مشکلاتی که دانش آموزان و دانشجویان با آن دست و پنجه نرم میکنند، یادگیری مطالب درسی و موفقیت در دوران امتحان است و همیشه برای تقویت حافظه خود به دنبال راه های میانبر هستند. ما در این مقاله سعی کردیم بهترین و کاربردی ترین راه های تقویت حافظه برای درس خواندن را به شما توضیح دهیم تا با استفاده از آنها بتوانید عملکرد بهتری در تحصیل و شغل خود بدست آورید.

توانایی به خاطر آوردن مطالب مهم، در زندگی شغلی و تحصیلی افراد نقش بسزایی دارد. اغلب دانش آموزان، در دوران امتحان دچار استرس می‌شوند و نگران این هستند که مطالب را فراموش کنند. آیا برای حل این مشکل راهی وجود دارد؟ بله میتوانید از موارد بالا و مطالب دیگر سایت برای آمادگی بیشتر در زمان امتحانات و کنکور استفاده کنید.

 

سوالات متداول

  1. برای تقویت حافظه قرص مصرف کنیم؟
    همیشه برای تقویت موارد مختلف سعی کنید که از مصرف داروهای خودسرانه دوری کنید. برای تقویت حافظه هیچ وقت قرصی بدون دستور پزشک استفاده نکنید و توصیه ما به شما نکات این مطلب و استفاده از روش مرور و جمع بندی سریع است.
  2. تقویت حافظه برای درس خواندن به چه عواملی بستگی دارد؟
    ابتدا شما باید با روش درست و اصولی مباحث درسی را مطالعه کنید تا پیش از فراموشی کامل آنها مطابق برنامه ریزی خود به سراغ مرور آنها بروید و بتوانید آنها را در ذهن خود تثبیت کنید. و سپس در کنار مطالعه درست و تثبیت مطالب در ذهن خود از تکنیک های تقویت حافظه درس خواندن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }