راهکارهای طلایی برای رسیدن به بودجه بندی آزمون ، نحوه خلاصه نویسی و استفاده از آزمون های غیرحضوری برای افزایش و پیشرفت تراز بین دو آزمون چیست. دلایل نرسیدن به بودجه بندی آزمون چیست؟ چطور به برنامه قلمچی و گزینه 2 برسیم؟ این ها نکاتی است که دکتر فرزاد سلیمی مشاور کنکور آیدی نوین قرار است به آن ها پاسخ دهند.
- مدت زمان پیشنهادی مطالعه این مقاله: فقط 10 دقیقه
- قیمت این مقاله پر ارزش : کاملا رایگان
افراد اندکی برای آینده خود وقت صرف میکنند. بخاطر اینکه در این دسته قرار گرفته اید شکرگزار باشید.
لطفا این صفحه را همین حالا ببندید اگر ...
اگر حاضر نیستید 10 دقیقه از وقتتان را روی خواندن و گوش دادن به فایل صوتی این مقاله کنید.
اگر خود را انسان پرتلاش و باهمتی نمی دانید.
اگر نمیتوانید روی خواندن این پست تمرکز کنید.
در غیر اینصورت ادامه متن را با دقت بسیار زیاد و بدور از حاشیه دنبال کنید …
اگر تمرکز ندارید:
فایل پی دی اف فهرست و چکیده این مقاله را همین حالا دانلود کنید تا در موقع مناسب بتوانید به سایت سر زده و این مقاله را مطالعه کنید:
یک پیشنهاد ؛ چیکار کنیم که اگه الان تمرکز نداریم یادمون نره حتما این مقاله رو بخونیم؟
همین حالا لینک این مقاله رو به نزدیک ترین دوستتون یا یکی از اعضای خانوادتون در تلگرام ، واتساپ، یا اینستاگرام ارسال کنید و ازش بخواید حتما بهتون یاد آوری کنه که فراموشش نکنید :
فایل صوتی مشاوره کنکور چگونگی رسیدن به بودجه بندی آزمون :
دکتر فرزاد سلیمی ؛ مشاور کنکور IDN :
برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر سلیمی و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :
فرم دریافت برنامه از بهترین مشاوران کنکور IDNovin :
هدیه IDN به شما؛ پاسخ سوالات شما در خصوص علل نرسیدن به بودجه ببندی آزمون توسط خانم دکتر سلیمی :
در ابتدا باید بگیم که با دقت وویس و متن آن را در ادامه بخونید و یادداشت برداری کنید. ضمنا شما می توانید سوالات خود را در این خصوص در قسمت نظرات که در انتهای پست قرار گرفته بپرسید و منتظر باشید تا خانم دکتر سلیمی به آن ها پاسخ دهند.
ضمنا شما عزیزان می توانید با مراجعه به بخش ” مشاوره رایگان کنکور ” پاسخ بسیاری از سوالات خود را راجع به روش مطالعه دروس و مشاوره و برنامه ریزی دریافت کنید:
متن فایل صوتی چگونگی رسیدن به بودجه بندی آزمون :
سلام به همه ی رفقای گل IDNی خودم. فرزاد سلیمی هستم، دانشجوی سال 5 پزشکی و مشاور ارشد IDN. امیدوارم که حالتون توپ توپ باشه و برای کنکور 99 یا کنکور 1400 بترکونید. می دونم که همه نمی تونن رتبه دو رقمی بشن یا سه رقمی بشن. امیدوارم اون هایی که تلاش و پشتکار کردن نتیجه ی تلاششون رو ببینن.
نرسیدن به بودجه بندی ؛ دغدغه همه دانش آموزان
یک سوالی که خیلی از بچه ها از ما می پرسن فرقی هم نداره ترازشون 4700 یا 3هزاره یا 6500 یا حتی بالاتره. اینکه من به مباحث آزمون نمی رسم؛ پنجشنبه ی قبل از آزمون میشه من انگار دنیا روی سرم خراب شده.
هیچکدوم از تست ها یادم نمیاد، هیچکدوم از سوالات یادم نمیاد، اصلا انگار توی این دو هفته هیچ کاری نکردم. به خاط همینه که میان استرس می گیرن و نتیجه ی آزمونشون خراب میشه.
معیار های رسیدن به مباحث آزمون چیست؟
اولا اینکه بیاین با هم صحبت کنیم که معیارهای رسیدن به مباحث آزمون چیا هستن؟ از نظر منی که مشاورم معیار رسیدن به آزمون چیه و از نظر تویی که دانش آموزی معیارهای رسیدن به آزمون چیه؟ وقتی تو فرصت 2 یا 3 هفته ای که شما برای آزمون دادن دارید یکسری مباحث انتخاب شده که باید بری بخونیشون و آزمون بدی.
رسیدن به مباحث آزمون از دید یک مشاور کنکور :
از نظر من مشاور وقتی می گیم یک مبحثی رو کامل رسیدیم که تو حداقل برای اون مبحث 500 تا تست از هر درس زده باشی. یعنی 500 تا ریاضی، 500 تا فیزیک، 500 تا شیمی.
خلاصه نویسی درست و حسابی کرده باشید.
یک جزوه خیلی خوب و خوشگل که خلاصه مخصوص خودت باشه نه از جاهای دیگه برش داشته باشی، من همیشه تاکید می کنم که خلاصه نویسی ها باید مخصوص خودتون باشه.
وویس جمع بندی ضبط کرده باشید یعنی یک مبحثی با اون خلاصه نویسی که انجام دادی وویسش رو ضبط کرده باشی و برای خودت شرح و درس بدی.
ما به این می گیم مباحث آزمون رو کامل رسیدی. پس چی شد؟ یعنی اینکه کامل تست زده باشی، حداقل یک کتاب، دوتا کتاب، یا وویسش رو ضبط کرده باشی، خلاصه ش رو نوشته باشی، تست مارکدار زده باشید و کلی کارهای دیگه.
برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر سلیمی و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :
فرم دریافت برنامه از بهترین مشاوران کنکور IDNovin :
با حجم بالای دروس کنکور چیکار کنیم ؟
خب حالا حجم درس ها خیلی زیاده. آیا می تونیم همه ی این کارها رو بکنیم و به همه ی این ها برسیم؟ مخصوصا بچه هایی که دانش آموزن و مدرسه میرن. مطمئنا نمیشه. حالا چیکار کنیم؟
تاثیر ضمیر ناخودآگاه روی تفکر ما و نرسیدن به مباحث آزمون:
بذار اول یک چیزی رو بهت بگم، یک تعریفی از ضمیر ناخودآگاه بهت بدم، ضمیر ناخودآگاه چیه؟
همون چیزیه که ما همش در حال فکر کردن بهشیم، اینکه همش داریم تو تخیلات خودمونیم. دیدید با خودتون حرف می زینید به اون میگن ضمیر ناخودآگاه.
پیشرفت تدریجی برای رسیدن به مباحث آزمون :
وقتی یکی میاد میگه که من به آزمون نمی رسم. من تست می زنم ولی مطمئنا برم سر جلسه خراب می کنم. من خوب درس نمی خونم.
مطمئنا به این دانش آموز اگر 100 سال هم فرصت بدی این به هیچ آزمونی نمی رسه.
یعنی به هیچ مباحث آزمونی نخواهد رسید ولی اگر مثبت بری جلو و بگی که من برای بار اول تمرین می کنم که آزمون بعدی حداقل یک سوم از مباحث رو برسونم.
آزمون بعدتر بتونم یک دوم از مباحث رو برسونم.
آزمون بعدی هر چی میرم جلوتر مباحث بیشتری رو برسونم و این تمرینه.
همه ی بچه ها می خوان آزمون اولی که متحول شدن بگن که من همه ی آزمون رو می خوام برسونم و این نمیشه.
این یک پروسه ست، چرا میشه دانش آموزی که از پایه ی دهم پرفشنال اومده باشه بالا و کنکوری خونده باشه این می تونه. ولی ماهایی که، من خودم شاید سال کنکور تازه به فکر درس خوندن افتادم. کسی که از سال کنکور تازه به فکر درس خوندن میفته، کسی که تازه تازه می خواد درس خوندن رو شروع کنه این نمی تونه روز اول همه ی مباحث آزمون رو تموم کنه.
چطور به مباحث آزمون برسیم؟
این یک تمرین و ویژگیه و باید بدستش بیارید، اکتسابیه. این نیست که بگید خدا به یکی داده به یکی نداده، نه به خدا اینجوری نیست، سعی کنید این رو کسبش بکنید و با تمرین می تونید این رو انجام بدید.
چرا هرکاری میکنم به مباحث آزمون و بودجه بندی آزمون نمرسم ؟
من دو تا اصل دارم و همیشه دانش آموزای خودم هم می دونن که درس خوندن یک دانش آموز کنکوری دوتا اصل کلی داره نه جزئی. یکی کمیت مطالعه ست و یکی هم کیفیت.
کمیت مطالعه یک اصل مهم در خواندن دروس کنکور
مطمئنا دانش آموزی که میانگین توی ساعت مطالعه ش روزی 4 ساعت درس می خونه هیچ وقت نمی تونه مباحث آزمون رو برسونه
خودمون رو گول نزنیم، دانش آموزی که روزی 12 ساعت درس می خونه نمی تونه مباحث آزمون رو برسونه حالا کسی که روزی 3-4 ساعت درس می خونه واقعا چه انتظاری داره؟ من نمیگم نمیشه ها، کار نشد نداره ولی مطمئنا خیلی سخته. با این رقابتی که هست و با این فشردگی که توی مباحث هست مطمئنا با روزی 3-4 ساعت نمیشه به مباحث رسید.
کیفیت مطالعه ؛ پارامتر مهم در مطالعه دروس کنکور
کیفیت چی میگه؟ کیفیت برای هر دانش آموزی فرق داره، یکی براش تست اولویت داره، یکی خلاصه نوسی اولویت داره. یکی تست زماندارش باید بیشتر باشه، یکی تست آموزیش باید بیشتر باشه. این ها میشه کیفیت، میشه ریزه کاری های درس خوندنتون. این ها رو باید خودتون بفهمید که کدوم براتون لازم تره، کدوم ملزوم تره، کدوم بیشتر به کارتون میاد.
چطور با وجود مدرسه ساعت مطالعه خود را افزایش دهیم؟
برای بچه هایی که میرن مدرسه و همیشه از این شاکین که ما نمی رسیم به تایم درس خوندنمون. راست هم میگن خب یک سوم از زمانشون رو توی مدرسه اند. کسی که پشت کنکوره می تونه واقعا، 7 صبح خونه ست و می تونه درس بخونه ولی داشن آموزی که مدرسه میره یک سوم از تایمش مدرسه ست و من بهشون حق میدم.
باهوش درس خواندن یعنی چی؟
اما راه حل چیه؟ بچه ها باهوش درس بخونید، سال کنکور سالیه که باید باهوش باشید، سالیه که دیگه خرخونی جواب نمیده، باید آی کیوت هم قاطیِ بازی کنی.
راه حل چیه؟ توی تعداد تست ها وسواس رو کنار بذار و اولویت بندی برای خودت قرار بده، اولیت بندی هر دانش آموز با دانش آموز دیگه فرق داره.
اولویت بندی کردن تست ها در سال کنکور :
اول این رو بگم توی تست ها لازم نیست که مثلا یک مبحثی 100 تا تست داره نمی خواد بری هر 100 تا تست رو بزنی. برای هر مبحثی 60 تا 70 تا درصد تست های اون مبحث رو بزنی کافیه. ولی می خوام تست رو کامل بزنی نه اینکه بزنی و سرسری رد بشی.
هر تستی رو می زنی تحلیلش کنی و با تست بازی کن، اینجوری می گیم که آقا با تست بازی کن.
نحوه بازی کردن با تست ها :
اگر تست ریاضی و فیزیکه عددهاش رو عوض کن و بگو چجور تست دیگه ای می تونی برای خودت درست کنی؟ اگه تو زیسته بیا با گزینه ها بازی کن و بگو اگه اینجوری میشد تست جوابش چی میشد؟ پس لازم نیست همه ی تست های یک مبحث رو بزنید.
خلاصه نویسی در درس خواندن برای کنکور :
دومین فاکتور درس خوندن خلاصه نویسیه که گفتم برای هرکسی فرق می کنه. پنجشنبه های قبل از آزمون همه تون این تجربه رو دارید که یکهو خالی می کنید و دیگه هیچی یادتون نیست. انگار تو این دو هفته هیچی درس نخوندین. اینجاست که اهمیت خلاصه نویسی ها و تست های مارکدار معلوم میشه. باید باید این خلاصه نویسی ها توی چهارشنبه و حتی پنج شنبه ها مرور بشه، نه یک بار نه دوبار بلکه چندین بار در طول هفته و در طول پروسه ی سه هفته این خلاصه نویسی که در طول درس خوندنت انجامش میدی مرورش کنی.
چطور به بودجه بندی قلمچی و گزینه 2 برسیم؟
متاسفانه یکجوری شده که بچه ها قلم چی، گزینه دو یا گاج رو اومدن یواش یواش جای کنکور اصلی درنظر گرفتن و براش شدیدا استرس دارن.
هدف از دادن آزمون آزمایشی چیست؟
این رو حواستون باشه که کنکور آزمایشی میدی برای اینکه تجربه کسب کنی. با این پیشفرض ذهنی آزمون بده که من میرم اونجا اشتباه کنم. من میرم اونجا که تجربه بدست بیارم که دیگه اون اشتباه رو انجام ندم.
استفاده از آزمون های غیرحضوری برای رفع مشکلات سر جلسه آزمون :
اما اگر می خواید این باگ هات زودتر بیرون بیاد که من کجاها کم کاری کردم، کجاها کم درس خوندم، بهترین راهش یک آزمون غیرحضوریه، اصلا قلم چی که خودش آزمون غیرحضوری داره.
اگر آزمون های دیگه هم هستی سعی کن آزمون های سال پیشش رو پیدا کنی و نه اینکه پنج شنبه بری از خودت آزمون بگیری ها، پنج شنبه قبل از آزمون نه، حداکثر سه شنبه از خودت آزمون غیرحضوری رو بگیر، ببین کجاها سوتی دادی و سعی کنی این ها رو رفع کنی توی اون دو روزی که فرصت داری.
بچه ها میان از خوشون پنج شنبه آزمون می گیرن و آزمون رو خراب می کنن و می خوره تو پرشون و ناراحت میشن که من هیچی خوب نخوندم ولی اگر سه شنبه از خودت آزمون بگیری و زودتر سوتی هات مشخص بشه، چهارشنبه و پنج شنبه رو فرصت داری که مباحث آزمون رو برسی. ان شالله که وویس براتون مفید واقع شده باشه.
برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر سلیمی و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :
فرم دریافت برنامه از بهترین مشاوران کنکور IDNovin :
در ادامه این مطلب ، پاسخ یکی از مشاوران IDN، استاد سامان مختاری روانشناس نخبه و مشاور ارشد موسسه کنکور IDN به یکی از دانش آموزان عزیز را ارائه می دهیم :
برای رسیدن به بودجه بندی آزمون های آزمایشی چه کنیم؟
سوال: من هرچی درس میخوانم به بودجه بندی آزمون نمی رسم و ترازم هم بالا نمی آید، نمی دانم چه کار کنم؟ این سوالیست که اکثر دانش آموزان از تیم مشاوره کنکور موسسه کنکوری IDN می پرسند. داشتن یک برنامه ریزی دقیق و منظم برای کنکور اهمیت بسیار دارد. بعد از هر آزمون باید برای آزمون بعد برنامه ریزی انجام دهید. افزایش ساعت مطالعه، افزایش بازدهی و تمرکز و … نکاتی هستند که به فرایند یادگیری شما بسیار کمک میکنند. در این مقاله مشاوره تخصصی کنکور سعی میکنیم راهکار های علمی و عملی برای رسیدن به بودجه بندی آزمون های آزمایشی به این پرسش را به شما عزیزان ارائه دهیمپاسخ مشاور: فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
علل مختلف نرسیدن به بودجه بندی آزمون :
داشتن کلاس درس :
بستگی دارد که شما به چقدر از مطالب آزمون نمیرسید، اگر به 20 الی 30درصد مباحث نمیرسید که طبیعی است. چون حجم مطالب آزمون زیاد است و شما هم اگر کلاس داشته باشید و زمان های زیادی را در کلاس باشید، تایم مطالعه خیلی زیادی نداشته باشید، طبیعتا به قسمتی از مطالب آزمون نمی رسید.
برنامه ریزی کنکور غلط :
اگربه60 الی70 درصد مطالبآزمون نمیرسید، آن به علت برنامهریزی غلطاست؛ باید از طریقمشاوران، دقیقا بررسی شود تا ایراداتکار پیداشود.
آیا باید 100 درصد مباحث آزمون را بخوانیم؟
نکتهای که وجود دارد این است که داوطلبان فکرمی کنند که بایدبه ۱۰۰درصد مطالبآزمون برسند درحالی که چنینتصوری کاملاغلط است.اولویت شما باید دروس سال دوازدهمتان باشد یعنی درس هایی که در مدرسه به شما داده می شود، حتما همان روز مطالعه کنید.
برای دروس پایه، باید یکی از دروس پایه را انتخاب کنید و طبق برنامه آزمون جلو بروید، ممکن است حجم مطالب آزمون به گونه ای باشد که به هر چهارتا تخصصی پایه نمی رسید، نگاه کنید و انتخاب کنید ببینید کدامیک مهم تر است، اگر مثلا یکی از فصل ها پیش نیاز درس سال دوازدهم است، آن را حتما مطالعه کنید. مثلا اگر در سال دوازدهم تابع می خوانید، تابع پایه را حتما مطالعه کنید، چون به هم مرتبط اند.
برای مطالعه دروس پایه در سال کنکور چه کنیم؟
دو یا سه تا از دروس پایه را انتخاب کنید و به آزمون برسانید. نیازی نیست که حتما تمام دروس پایه را برسانید؛ چون شما بازه های جبرانی زیادی در طول سال دارید، یکی از آن ها امتحانات ترم اول است، اگر در امتحانات ترم اول خوب درس بخوانید، حول و حوش 4-5 روز تا شروع ترم جدید، زمان خالی خواهید داشت که می توانید دروسی که عقب افتاده اید را در آن روزها مطالعه کنید؛
دوران طلایی نوروز برای کنکور :
دوران طلایی نوروز، زمان بسیار مناسب برای کارهای عقبمانده و جمعبندی مطالب است؛ اردیبهشتماه نیز فرصت اینکار را دارید. بعد از امتحانات ترم اول نیز قلم چی یک آزمون برای جمع بندی پایه ای که در پاییز خوانده اید برگزار می کند، در آن آزمون نیز فرصت دارید که مطالبی را که نرسیده اید مطالعه کنید.
بنابراین نگران این نباشید که اگر یک مطلب را از دست می دهید، دیگر فرصت مطالعه ندارید. فرصت جبران وجود دارد و چیزی را که باید بدانید این است که کدامیک از این مطالب انقدر اهمیت دارد که باید همین الان خوانده شوند و کدام مطلب را می توانید در دفعات بعدی مطالعه کنید.اگر به 60 الی 70 درصد مطالب آزمون می رسید، جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
استاد سامان مختاری، روانشناس و مشاور ارشد دپارتمان مشاوره تخصصی کنکوری IDN
برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر سلیمی و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :
10 replies on “راهکارهای طلایی رسیدن به بودجه بندی آزمون های آزمایشی کنکور”
فقط بگم عالیه
انشاالله که بتونیم پاداش زحمات شما عزیزان را جبران کنیم
سپاس فراوان
مرسی ازلطفتون واقعا هرکسی توانای مالی نداره که مشاوره بگیره
سلامت باشید
عالی…..
سلام زهرا عزیز. مرسی از شما . لطف دارید
ایران دانش نوین خسته نباشی خیلی ممنون بابت اینهمه مطالب و ویدیوهای خوب و کار امد که داخل کانال پیج و سایت میزارین
سلام فرناز عزیز. ممنون از لطفتون. انشالا هنوز کلی مطالب جذاب کنکور قراره رو سایت قرار بگیره که حتما میتونه کمک کننده باشه برای همه کنکوری ها.
slaaaaaaammm xaste nbashid xedmt hame idni haye aziz
aaaaaaaaliiiiiiiiiiii bod ^_^
مرسی از شما. انشالا همه مقالات سایت بتونه به دانش آموزا کمک کنه و حداقل یک درصد اون هارو از سطح درسی الانشون بالاتر ببره…