آیدی نوین - مطالعه کنکور در ماه رمضان با تغذیه مناسب – 9 ساعت مطالعه در روز با 17 توصیه

مطالعه کنکور در ماه رمضان با تغذیه مناسب – 9 ساعت مطالعه در روز با 17 توصیه

مطالعه کنکور در ماه رمضان با تغذیه مناسب - 9 ساعت مطالعه در روز
چگونه در ماه رمضان برای کنکور درس بخوانیم؟ ساعت مطالعه در رمضان و تغذیه صحیح رمضان برای یک کنکوری باید چگونه باشد؟ با این 17 توصیه حرفه ای عمل کن. مطالعه و برنامه ریزی درسی در ماه رمضان برای هر کنکوری یک سری چالش ها رو به همراه داره که در این پست مشاوره کنکور در سایت کنکور IDNovin ، استاد مهدی رحیم بخش، از بهترین مشاوران کنکور IDNovin تمام سوالات رو بهتون پاسخ میدن.

استاد مهدی رحیم بخش ؛ مشاوران ارشد موسسه IDNovin :

مهدی رحیم بخش، مشاور کنکور IDNovin

اگه مطالعه در ماه رمضان برای تو هم یه چالش بزرگه و نمیدونی باهاش چیکار کنی با پر کردن فرم زیر با استاد رحیم بخش و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باش :

آیا در سال کنکور باید روزه بگیریم؟

 روزه داری در ماه مبارک رمضان همانند نماز یه فریضه واجب الهی بر تمامی مسلمانان جهان می­باشد. روزه به عنوان یک تکلیف و در حقیقت نعمت خاص خداوند متعال بر بندگان است و از پایه­ های اصلی تکامل و اعتلای روحی انسان به شمار می ­آید. و نه تنها بر ما، بلکه بر انسان­های پیشین در ادوار مختلف تاریخ نیز همواره واجب بوده­ است. حال سوال اینجاست مطالعه برای کنکور در ماه رمضان باید چگونه باشد؟

روزه گرفتن با وجود کرونا و کنکور :

امسال با وجود بحران جهانی کرونا، ظاهرا مساله و چالش دانش آموزان عزیز به ویژه داوطلبین کنکور سراسری 99 دوچندان گشته است. اما جا دارد خاطر نشان شوم باتوجه به شرایط موجود کشور و بافرض رعایت همگانی طرح فاصله گذاری اجتماعی و عدم وجود سفرهای برون­شهری تفریحی، بنا بر فتوای مراجع اعظام تقلید، ترک روزه که از ضرورت­های دین مبین اسلام است، جایز نمی­باشد.

روزه گرفتن یک کنکوری کِی جایز نیست؟

اگر فرد گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن وی سبب ایجاد یا تشدید بیماری و یا افزایش طول درمان آن و تاخیر در سلامتی وی می­گردد. تنها در این مورد روزه از او ساقط می شود ولی قضای آن لازم است.

پر واضح است، درصورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت می­کند. لذا اگر فردی نسبت به مسائل مذکور ترس و نگرانی داشته و این ترس منشا عقلایی داشته باشد، روزه از او ساقط می­گردد. پس اگه این شرایط برقرار نیست باید با چگونگی مطالعه برای کنکور در ماه رمضان آشنا شویم.

آیا با روزه گرفتن نمیتوان برای کنکور خواند؟

اما یکی از باور­های غلط داوطلبان کنکور سراسری این است که با وجود روزه­ داری نمی­توان به خوبی مطالعه برای کنکور کرد! در این مقاله قرار است درباره برنامه­ ریزی برای کنکور در ماه مبارک رمضان و چالش­های آن صحبت کنیم.

توصیه های مربوط به تغذیه و مطالعه کنکور در ماه رمضان :

1- چگونه باوجود چالش ­های ماه رمضان به­ خوبی درس بخوانیم؟

به علت قرارگیری این ماه پرفیض و برکت در فصل بهار و طولانی بودن ساعات روز، بالطبع ساعات تشنگی، گرسنگی و احساس ضعف بیشتر خواهد بود. بنابراین در آخرین ساعات منتهی به افطار قند خون به شدت افت کرده و درس خواندن دشوار و گاهی غیرممکن می­شود. لذا به دنبال رویکردی هستیم که بتوان مدت و کیفیت مطالعه را به صورت مطلوب نگه داشت. از این رو با فرض اذان صبح ساعت 4 و اذان مغرب ساعت 20، برای مطالعه دانش آموز در ماه رمضان برنامه­ ای پیشنهاد می­کنیم.

2- مطالعه در شب برای کنکور در ماه رمضان :

عمیقاً توصیه می کنیم که ساعت بدن خود را در طول شبانه روز تغییر ندهید. بعضی از دانش آموزان در این ماه برای اینکه هم بتوانند به خوبی مطالعه کنند و هم روزه بگیرند،‌ جای شب و روز خود را عوض می کنند. یعنی روزها به استراحت پرداخته و شب ها به جای خواب، مطالعه می نمایند. این کار شاید برای شرایط یک دانشجو در حوالی امتحانات دانشگاه کارساز باشد اما برای یک داوطلب کنکور مضرات فراوانی به همراه خواهد داشت زیرا منجر به تغییر ساعت بیولوژیک بدن می گردد.

نتیجه عادت به شب خوانی در ماه رمضان در سال کنکور :

ترک این عادت پس از پایان ماه مبارک به شدت دشوار و زمان بر بوده و سرانجام منجر به عدم تمرکز و راندمان کافی مغز در آزمون اصلی داوطلب یعنی همان کنکور سراسری می گردد. خالی از لطف نباشد که عرض کنم، خداوند شب را مایه آرامش و استراحت بدن و روز را جهت تلاش قرار داده است. (و هو الذی جعل لکم اللیل لباساً و النوم سباتاً و جعل النهار نشوراً)

3- ساعت خواب یک کنکوری در ماه مبارک رمضان:

به هیچ عنوان بهترین زمان برای خواب عمیق و مفید را از دست ندهید. پژوهش ها حاکی از آن است که بهترین زمان برای داشتن خواب کامل بین ساعت 23 تا 5 خواهد بود. به قول معروف هیچ چیز نمی تواند جای خواب شب را بگیرد. دیگر اینکه تغییر ساعت بیولوژیک بدن، آن هم در این سطح اصلاً توصیه نمی شود.

پیشنهاد می کنیم ساعت خوابیدن خود را کمی تغییر داده و از حوالی ساعت 22:30 تا حوالی ساعت 3:30 استراحت کنید. بعد از صرف سحری و ادای نماز، فرصتی برای هضم غذا به خود داده و سپس شروع به مطالعه کنید. سعی کنید بلافاصله بعد از سحری مطالعه نکنید زیرا سیستم گردش خون برروی معده متمرکز شده است.

4- ساعت مطالعه یک کنکوری در ماه رمضان :

از حدود حوالی ساعت 5 تا حوالی ساعت 12 به مدت 7 ساعت فرصت مطالعه دارید. به عنوان مثال می-توانید بازه های 5 تا 6:30، 7 تا 8:30، 9 تا 10:30 و 11 تا 12را برای خود باتوجه به توانایی های جسمی و روحی خویش انتخاب نمایید.

خواب نیم روزی کنکوری ها در ماه رمضان :

از آنجاکه خواب نیم روزی جهت تجدید قوای بدن و کاهش احساس تشنگی و گرسنگی ضروری است، بعداز بازه های زمانی مذکور می توانید جهت جبران کمبود خواب حدود 3 ساعت بخوابید.

درس های مناسب برای مطالعه در ماه رمضان :

تا زمان افطار بازهم می توانید در دو بازه 1 ساعته، به مطالعه سبک مانند دروس عمومی و یا مرور تست های از قبل مارک شده بپردازید.

دوره لغات زبان انگلیسی و یا آیات و احادیث کتاب دین و زندگی، پیشنهاد مناسب و مفیدی خواهد بود.

9 ساعت مطالعه در ماه رمضان در سال کنکور :

بنابراین باکمی برنامه ریزی و اراده می توان به حدود 9 ساعت مطالعه مفید در این ماه مبارک دست یافت که عدد بسیار معقول و منطقی است. این مهم درصورتی تحقق می یابد که از این ساعات نهایت استفاده را برده و به خوبی متمرکز شوید.

5- زمان غذا خوردن در ماه رمضان در سال کنکور:

اصولاً در این ماه سه وعده سحر، افطار و شام خواهیم داشت که بهتر است از هم مجزا باشد. در سحر کافی است کمی زودتر بیدار شده تا فرصت کافی برای میل بدون استرس غذا به خود بدهید. معمولاً تسریع خوردن غذا در سحر باعث مشکلات معده در روزهای بعدی ماه مبارک می­ شود. بهتر است بین شام و افطار آنقدری فاصله بیاندازید که هم فرصت هضم افطار باشد و هم فاصله شام تا خوابیدن به قدرری باشد که غذا به خوبی هضم گردد.

6- میزان غذا خوردن در ماه رمضان کنکور:

بعضی از دانش آموزان عزیز در این ماه، میزان غذا خوردن خود را کنترل نمی­کنند و درآخر دچار اضافه وزن نیز می شوند. سعی کنید هنگام افطار اشتهای خود را کنترل کرده تا وعده شام به خوبی هضم گردد. شام نیز به قدری میل نمایید که هم بتوانید بعد از آن میوه صرف کنید و هم برای وعده سحر اشتهایی باقی بماند.

7- در ماه رمضان چه بخوریم تا در طول روز به قدر کافی انرژی داشته باشیم؟

بهتر است در وعده سحر به جای استفاده از مواد پرشکر چون شیرینی و انواع حلوا، از نان، برنج و ماکارونی بیشتر استفاده نمایید.

سعی کنید فاصله بین افطار تا سحر کمبود آب بدن خویش را تامین کنید تا دچار مشکلات کلیوی نشوید.

مصرف بیشتر لبنیات را در اولویت تغذیه خویش قرار دهید. به ویژه قبل از خواب  سعی کنید یک لیوان شیر ولرم بنوشید زیرا در بالابردن کیفیت خواب بسیار موثر بوده و میتواند تضمین کننده کیفیت مطالعه برای کنکور در ماه رمضان باشد.

اهمیت ویتامین های گروه B در ماه رمضان برای کنکوری ها:

توصیه می شود میزان مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B را بیشتر در برنامه خویش قرار دهید.

•    ویتامین B1 ضد استرس بوده و در پسته، ماهی، ارده و انواع لوبیا به میزان فراوان موجود است.
•    ویتامین B2 برای سلامت بینایی و پوست ضروری می باشد. هویج، پنیر و بادام سرشار از این ویتامین اند.
•    تخم مرغ و گوشت مرغ، چغندر، کرفس،‌ قارچ و سیر سرشار از انواع ویتامین گروه B هستند.

در شرایط کنونی جهان، لازم است مواد غذایی بیشتر مصرف کنیم که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن ما گردد. تحقیقات نشان می دهد که مواد مغذی چون آنتی اکسیدان ها، ویتامین های A، E و C از این دسته از مواد هستند. این مواد مفید و ضروری در انواع مرکبات، سبزی ها و انواع مغزها همچون بادام موجود می باشند.

8- آیا بهتر نیست در ماه رمضان زمان مطالعه کنکور را کمتر شود؟

متاسفانه عده ای از دانش آموزان باتوجه به کاهش کمیت و کیفیت مطالعه در ماه رمضان، درس خواندن در این ماه را بی فایده می دانند و یک ماه به صورت بسیار محدود مطالعه می کنند. این کار اصلا توصیه نمی-شود زیرا نتیجه های جز پشیمانی و عقب افتادن از برنامه هایتان به ارمغان نخواهد داشت. به علاوه شروع مجدد و بالا بردن بازده مطالعه پس از وقفه طولانی، سخت و زمان بر خواهد بود. لذا با عزم بیشتر و مبارزه با عواملی که می تواند در این ایام مانع یا کندکننده تلاشتان باشد، مواجه شوید و در آخر از تقویت قدرت اراده خویش بهره ببرید.

9- کدام درس هارا در ساعات ابتدایی روز بخوانیم؟

دروس مهم تر و سنگین تر را در ساعات ابتدایی مطالعه خویش قرار دهید زیرا بعد از صرف وعده سحری، سطح قند خون در بالاترین سطح ممکن است.

10 – ضعف و گرسنگی در ماه رمضان برای کنکوری ها:

در هنگام ضعف و گرسنگی شدید فعالیت سنگین ذهنی نداشته باشید. معمولاً روزهای اول ماه مبارک کمی سخت تر از روزهای بعد آن خواهد بود. چون بدن بعد از مدتی خود را با شرایط جدید وقف می دهد و باعث می شود کمتر احساس گرسنگی و تشنگی کنید.

11- استراحت در ماه رمضان برای یک کنکوری :

سعی کنید به اندازه کافی بخوابید زیرا با توجه به طولانی بودن زمان روزه داری، عدم خواب و استراحت کافی باعث ناتوانی شما خواهد شد.

12- دنبال کردن اخبار استرس زا ممنوع :

تا زمان بعد کنکور اخبار را پیگیری نکنید زیرا مخصوصاً در شرایط فعلی ایران و جهان، چیزی جز نگرانی و استراس برای شما نخواهد داشت. این کار را به خانواده بسپارید و از آنان بخواهید که شما را از اخبار مرتبط با کنکور باخبر کنند. همچنین می توانید برای اطلاع از اخبار فیلتر شده، کانال تلگرام کنکور IDNovin را در تلگرام دنبال نمایید.

13- کنترل فضای مجازی :

اگر نمی توانید خود را به خوبی کنترل کنید، دسترسی خویش را به انواع اپلیکیشن فضای مجازی محدود نمایید زیرا به طرز غیرقابل باوری زمان شما را در طول روز هدر می دهند. برای راحتی شما انواع اپلیکشین مناسب همه سیستم  عامل ها موجود است و با یک جستجوی ساده به صورت رایگان در اختیار قرار می گیرد.

14- رفت و آمد ممنوع :

باتوجه به رو به گرمی رفتن هوا و نیز وجود بحران جهانی ویروس کرونا، رفت و آمد خود به بیرون و علی الخصوص منزل اقوام و آشنایان را به شدت محدود و به حداقل ممکن رسانید.

15- استفاده بیش از حد از تلویزیون ممنوع :

باتوجه به گرایش سایر اعضای خانواده به تماشای فیلم و سریال در این ایام، از وابستگی خود به سریال خاصی جلوگیری کنید و برنامه درسی خویش را اولویت قرار دهید. فقط به صورت از قبل پیش¬بینی شده، به صورت آنلاین و یا آفلاین فیلم ببینید.

16- جبران عقب ماندگی ها را در برنامه ریزی خود قرار دهید :

همیشه در برنامه هفتگی خویش، بازه هایی را به صورت جای خالی در نظر گرفته تا در صورت عدم تحقق مطلوب برنامه در روز های قبل، در آن بازه ها جبران نمایید.

17- خواندن قرآن در ماه رمضان در سال کنکور :

در آخر پیشنهاد می کنم برای تقویت حافظه و آرامش قلب و نیز بهره برداری از این ایام پربرکت، حتی در صورت عدم توفیق روزه داری، روزانه حداقل چند آیه قرآن بخوانید و بر روی مفاهیم آن تفکر کنید. برای این کار می توانید از ترجمه های سلیس و روان به همراه تفسیر استفاده نمایید.

اگه مطالعه در ماه رمضان برای تو هم یه چالش بزرگه و نمیدونی باهاش چیکار کنی با پر کردن فرم زیر با استاد رحیم بخش و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باش :

فرم ارتباط با مشاوران کنکور IDN :

11 replies on “مطالعه کنکور در ماه رمضان با تغذیه مناسب – 9 ساعت مطالعه در روز با 17 توصیه”

profile avatarیاسر تابعی گفت:

سلام واقعا بسیار مقاله خوب و عالی بود و از شما آقای رحیم بخش بسیار سپاسگزارم

profile avatar گفت:
profile avatarاکبرنگهبان گفت:

ممنون .راهنمایی خیلی بود

profile avatarلیلا رحیم بخش گفت:

سلام مطالب عالی و مفید بود. فقط در بخش ثبت نام در قسمت شهرها لطفا برای شهرها گزینه بزارید.خیلی عالی

profile avatar گفت:

سلام. ممنون لطف دارید. انشالا حتما

profile avatarTaheri گفت:

سلام
مطالب بسیار کاربردی و مفید بود…
عالی هستید

profile avatar گفت:

سلام. مرسی از شما نظر لطفتونه

profile avatarطاهره انصاري گفت:

سلاااام
عالي بود.يکي از بينظير ترين مطالبي بود که تاحالا دراين باره خوندم.
واقعا مرسي
به اميدموفقيت همه IDNها

profile avatar گفت:

سلام طاهره عزیز. لطف دارید. انشالا که شاهد موفقیت روزافزون شما در کنکور 99 به عنوان یکی از پرتلاش ترین دانش آموزان IDNovin باشیم.

profile avatarماهان باقیه گفت:

عالی بود و مفید..
ممنون

profile avatar گفت:

سلام ماهان عزیز. مرسی لطف دارید. انشالا که کمکتون کرده باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }