علت بی انگیزگی در درس خواندن پس از گذشت زمان چیه؟ روش استارت مطالعه ، ایجاد انگیزه ، هدف داشتن برای ادامه مسیر ، ارزش گذاری باید چجوری باشه؟ در این مطلب از سری وویس های مشاوره کنکور و برنامه ریزی کنکور توسط بهترین مشاوران کنکور موسسه آیدی نوین به آن پاسخ داده میشود.
برنامه ریزی کنکور (با این برنامه 100 درصد 2رقمی شو)
مشاوره کنکور (طرح رتبه شو آیدی نوین توانست 50 دانش آموز ضعیف رو به رتبه زیر هزار برساند)
طرح یک سوال در خصوص علت بی انگیزگی هنگام درس خواندن:
من کنکوریم ورشتم انسانیه ویه بارتوی کنکورشرکت کردم ورشته دلخواهم روقبول نشدم.
من ازاول مهر برنامه ریزی کردم وشروع کردم درس خوندن وبرنامم جوری بودکه توی یه ماه یه پایه تموم میشدومیتونستم توی سه ماه سه سالوتموم کنم ماه اول که خوب پیش رفتم وبرنامه روانجام دادم وحتی روزای اول دوازده ساعت هم درس میخوندم وکمتراز9 ساعت درس نمیخوندم ولی وقتی که دهمم تموم شد دیگه نتونستم درس بهونم وانگیزم کلا رفت واگه طبق برنامه پیش میرفتم الان بایدهرسه پایه تموم میکردم ولی میرم یه درس رومیخونم وتست میزنم ودیکه نمیتونم برن سراغ کتاب واقعا نمیدونم چرااینجوری شدم همش روزا تا ظهر میخوابم بعدشم باناراحتی پامیشم میرم سراغ گوشی حتی نمیتونم درک کنم که یه ماه پیش من بودم که اینقدردرس میخوندم وهیجانمیرفتم واین موضوع خیلی روی روحیم تاثیرگذاشته که چرامن نمیرم درس بخونم وهمش افسرده شدم وامیدی هم ندارم که قبول شم .
واقعا ممنونتون میشم اگه کمکم کنیدکه دوباره طبق روال قبلی پیش برم
هدیه IDN به شما؛ پاسخ سوالات شما در خصوص بی انگیزگی در مطالعه توسط مجتبی فاطمی،مدیر دپارتمان مشاوره تخصصی کنکور IDN :
در ابتدا باید بگیم که با دقت وویس و متن آن را در ادامه بخونید و یادداشت برداری کنید. ضمنا شما می توانید سوالات خود را در مورد بی انگیزگی در مطالعه را در قسمت نظرات که در انتهای پست قرار گرفته بپرسید و منتظر باشید تا آقای مجتبی فاطمی به آن ها پاسخ دهند.
ضمنا شما عزیزان می توانید با مراجعه به بخش “مشاوره رایگان کنکور “ پاسخ بسیاری از سوالات خود را راجب روش مطالعه دروس و مشاوره و برنامه ریزی دریافت کنید.
اگه درس خوندن برات سخته بی انگیزه میشی کافیه فرم زیر رو پر کنید و با مشاوران رتبه برتر آیدی نوین در ارتباط باشید:
فرم ارتباط با مشاوران آیدی نوین:
دلیل بی انگیزگی در مطالعه:
رفقای عزیزم سلام، امیدوارم حالتون عالی باشه و زندگی اون طوری باشه که شما می خواید و اگر هم اینطور نیست مطمئنم انقدر توانمندید که می تونید زندگی ای رو بسازید حتی فراتر از تصورتون چون شما لیاقتش رو دارید. بریم سراغ سوال یکی از دوستانمون، بیشتر تمِ بی انگیزگی و اینکه من نمی تونم شروع کنم داره و با این شروع شده که قبلا خیلی خوب می خوندم قبلا خیلی انگیزه داشتم و الان کاملا یه جورایی سطح انرژیم کمتر شده با اینکه درس هام بیشتر شده، قبلا که درس هام کمتر بود بهتر می خوندم. باید فلان کار رو می کردم، باید فلان کار رو می کردم، باید فلان کار رو می کردم.
اول اینکه این باید و نبایدها رو کی تعیین کرده؟ آیا با مشاور در ارتباط هستی؟ اگر نیستی پیشنهاد می کنم که حتما این کار رو بکنی چون اگر با این فرمون بری جلو می خوری توی دیوار.
ایجاد انگیزه
دوم اینکه بچه ها باز هم تکرار می کنم انگیزه درسته یک مقدار اولیه ای واکنش دهنده نیازه ولی بعدش ایجاد میشه یعنی شما یک مقدار کوچکی انگیزه می خواید برای شروع.
روش استارت مطالعه
باید استارت بزنید، باید کارتون رو به سرانجام برسونید وقتی نتیجه ی کارتون رو دیدید خود به خود انگیزه می گیرید و بعد دوباره کارتون رو استارت می زنید و دوباره برنامه تون رو ادامه می دید. این چرخه رو باید روز به روز کامل تر کنید. اقدام کنید، به سرانجام برسونید، از سرانجام به نتیجه برسید و بعد از گرفتن نتیجه انگیزه بگیرید و بعد از نتیجه گرفتن دوباره اقدام کنید و شروع کنید. این چرخه ی انگیزه چرخه ی درستِ انگیزه ست.
هدف داشتن برای ادامه مسیر
آره بعضا نیاز دارید که یکی بهت بگه بخون، یکی بهت بگه که نهایت کارت آخر و عاقبت کارت میشه این ولی اصل و انرژی اولیه رو باید خودت برای خودت ایجاد کنی. با اقدام کردن. اقدام های کوچیک کردن و به نتیجه های کوچک فکر کردن و انگیزه گرفتن و دوباره اقدام کردن.
پس به خودت قول بده؛ همین امروز و همین لحظه که داری به وویس من گوش می کنی بری با خودت خلوت کنی که چرا من این مسیر رو استارت زدم؟ من باید چیکاره بشم؟ من چیکار دارم توی کنکور سراسری؟ و هر چی به ذهنت میاد یک طوفان ذهنی توی سرت به کار بنداز و همه رو توی دفتر بشین بنویس حتی حرف های نامربوط.
ارزش گذاری و طبقه بندی موضوعات
بعد بیا طبقه بندیشون کن و بعد بیا ارزش گذاری کن. ارزش هات رو مشخص کن و اون چیزهایی که اهدافت هست و برای تو با اهمیته مشخص کن و بعد به این فکر کن که چجوری می تونی به اون ها پایبند باشی و بهشون برسی؟ امیدوارم که حالتون عالی باشه و اگر مشکلی باز هم بوجود اومد به ما مراجعه کنید
اگه درس خوندن برات سخته و بی انگیزه میشی کافیه فرم زیر رو پر کنید و با مشاوران رتبه برتر آیدی نوین در ارتباط باشید:
فرم ارتباط با مشاوران آیدی نوین:
نحوه رفع بی انگیزگی پشت کنکوری ها:
سوال:سلام خسته نباشید
من رشتم تجربی امسال کنکور دادم اما نتیجه خوبی نگرفتم و میخوام واسه سال بعد خوب بخونم اما اصلا انگیزه ندارم خیلی سردرگمم اصلا نمیتونم شروع کنم نمیدونم چیکار کنم؟ ازکجا شروع کنم؟ چقد مطالعه داشته باشم؟
ریاضی و فیزیکم ضعیفم و خیلی کم میتونم تست بزنم این ضعیفیمم تا حدودی بخاطر اینه که خیلی کم طرفشون میرم یجورایی خیلی کم میخونم شرایط کلاس رفتنم ندارم؟به نظر شما اگه خودم بخونم و دی وی دی نگا کنم میتونم درصد خوبی بزنم؟؟؟
ممنون میشم جواب بدین
جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
رفقای عزیزم سلام،
نحوه رفع بی انگیزگی پشت کنکوری ها برای ادامه مطالعه
امیدوارم حالتون عالی باشه و زندگی بر وفق مراد اونجوری که دلتون می خواد. بریم سراغ سوالی که دوست عزیزی از ما پرسیدن، رشته ی تجربی، گفتن که سال قبل کنکور دادم، نتیجه خوبی نگرفتم اصلا انگیزه ندارم و سردرگمم، نمی دونم از کجا شروع کنم و نمی دونم چیکار کنم و کلی انرژی منفی و بعد گفتن که ریاضی و فیزیک ضعیفم دلیلش هم گفتن چون زیاد تست نزدم؛ دلیلش هم کاملا واضحه و بلد هستند؛ و سمتش نرفتم، کلاس نرفتم و نمی خوام برم، شرایطش رو ندارم و آیا می تونم خودم DVD ببینم یا خیر؟ نکته ی اول اینکه دوست عزیز، توئی که سال قبل کنکور نتیجه ای نگرفتی کاملا دلیلش پرواضحه که چرا نتیجه نگرفتی، یعنی خودت می دونی، سردرگم بودی، قطعا سال قبل هم اینطور بوده، برنامه مناسبی نداشتی، نمی دونستی از کجا شروع کنی، قطعا اینجوری بوده. خوب نخوندی، سراغ درس نرفتی، قطعا اینجوری بوده و شاید یک مقدار انگیزه و اون موتور محرکت یک مقدار کم توان شده باشه.
خودشناسی کنکوری
من یک نکته ای رو بهت بگم، برای اینکه انگیزه پیدا کنی اول باید خودت رو بشناسی و وقتی خودت رو شناختی باید بری سراغ اینکه چه هدفی می تونه تو رو از این زندگی راضی نگه داره؟ و هدف مخصوص به خودت رو پیدا کنی، هدفی که با فکر کردن بهش کاملا پر انگیزه و پر انرژی بشی. هدفی که آینده ی تو باشه، هدفی که به تو قدرت و غرور و انرژی و انگیزه بده؛ یک هدف واحد برای خودت انتخاب کن. حق میدم تا حالا توی هیچ مدرسه و کلاسی به شما همچین چیزی رو نگفتن و قاعدتا شما باید سردرگم بشید. خودشناسی چیه؟ هدف چیه؟ ولی اگر بخوای ما هم می تونیم تو این زمینه بهت کمک کنیم.
انتخاب مسیر درست مطالعه
مرحله ی بعدی انتخاب مسیر درسته. انتخاب مسیر درست شامل روش، متد و ابزارآلات میشه. روش و متد رو باید از بهترینش انتخاب کنی که اون هم باید بری راجع به هر درس روش مطالعه رو پیدا کنی. راجع به درس خوندن، روش پربازده و پر راندمان رو پیدا کنی؛ اشتباهات خودت رو یکسریا رو می بینی یکسریا رو مشاور می تونه بهت بگه و بعد شروع کنی همه ی این ها رو توی فاز عمل بردن و درستشون کردن و تقویت کردن.
ابزار یادگیری دروس
خب ابزار چیه؟ ابزار شامل DVD، کتاب، کلاس، آزمون یا هرچیزی که می تونه تو رو کمک کنه تا این مسیر پر پیچ و خم رو با سرعت و دقت بیشتری پیش بری بهش میگن ابزار.اینکه کلاس نمیرم، DVD بخونم بهتره؟ بدتره؟ این ها همش چیزهاییه که به شرایط تو وابسته ست ولی پیشنهاد می کنن اگر پاسخ سوالت رو بطور کامل نگرفتی بیا و با ما در ارتباط باش، بیشتر و دقیق تر باید راهنمایی بشی. این فقط یک توضیح و راهمنایی کلیه. موفق و پیروز باشید. سوالاتتون رو از ما بپرسید. ما پاسخگوی سوالات شما هستیم.
روش های ایجاد انگیزه و افزایش آن برای درس خواندن چیه؟
سوال: چه کاری انجام دهیم تا همیشه برای درس خواندن انگیزه داشته باشیم؟
پاسخ مشاور: فایل صوتی + متن در ادامه مطلب
فایل صوتی
روش های ایجاد انگیزه و افزایش آن برای درس خواندن
معمولا دانش آموزان بعد از همایش ها تا دو سه هفته انگیزه ی زیادی برای درس خواندن دارند ولی بعد از آن دوباره همه چیز به روال قبل برمی گردد. سوالی هایی که مطرح می شود این است که آیا شما روزیکه ناهار می خورید، دیگر شام نمی خورید؟ یا فردا دیگر صبحانه مصرف نمی کنید؟ اگر بنزین ماشینتان تمام شود دیگر بنزین نمی زنید؟؛ همان طور که جسم شما نیاز دارد که دائما ماده غذایی مصرف کند تا سطح انرژیتان بالا باشد، جسم و روح شما نیز نیازمند یادآوری است که چرا دارید تلاش می کنید و برای اهدافتان می جنگید؟
زمانی که سوار ماشین می شوید تا به مسافرت بروید، قبل از اینکه بنزین ماشینتان تمام شود، باک ماشین را پر می کنید، چون اگر این کار را نکنید شما را بین راه اذیت می کند. اما شما برای روحیه خود این کار را نمی کنید و هرروز آن را تقویت نمی کنید. آن را رها می کنید تا انگیزه و سوختتان تمام شود و بعد از آن احتیاج به یکی دو هفته استراحت دارید تا بتوانید خودتان را ریکاوری کنید و این موضوع باعث می شود تا زمان زیادی را از دست بدهید. درست مانند همان ماشینی که بنزین تمام کرده است و وسط راه مانده است.
حالا چطور می توان هر روز روحیه خود را تقویت کرد؟
1- روزی 10 الی 15 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید . زمانی که ضربان قلب بالا رود، خون زیادی به سمت مغز پمپاژ می شود و هورمون های زیادی آزاد می شوند، از جمله هورمون اندورفین، هورمون سیتوکین ها و هورمون اپی نفرین؛ این هورمون ها باعث افزایش هوشیاری شما می شوند و هورمون اندورفین، باعث شادی و تقویت روحیه ی شما می شود. زمانی که حال شما خوب باشد و هوشیاریتان بالا باشد، با انگیزه ی بیشتری درس می خوانید، پس اولین کار 10 الی 15 دقیقه ورزش هوازی در اول صبح است به گونه ای که ضربان قلبتان بالا برود و عرق کنید. مطمئن باشید انجام همین یک کار روحیه ی شما را از زمین تا آسمان تغییر می دهد.
2- اهدافتان را روی کاغذ به صورت واضح و کامل بنویسید. اگر می خواهید دکتر شوید، باید بدانید چرا می خواهید دکتر شوید و چه کارهایی انجام دهید، اگر می خواهید پولدار شوید، باید بدانید چرا می خواهید پولدار شوید، با آن پول ها چه کاری قرار است انجام دهید. تمام اهداف باید کامل و مو به مو به همراه دلایل آن ها نوشته شده باشند. هر چقدر که دلایل بیشتری برای انجام آن کار بیاورید، انگیزه تان نیز برای انجام کار بیشتر می شود.
صبح که بیدار می شوید بلافاصله قبل از انجام هرکاری، دفترچه ی اهدافتان را بردارید و ببینید چرا قرار است امروز سخت تلاش کنید و درس بخوانید، و آن ها را مرور کنید؛ این کار باید هرروز بلافاصله بعد از خواب و قبل از خواب انجام شود. اجازه ندهید که ذهن شما فراموش کند که چرا امروز دارید می جنگید، ضمیر ناخودآگاه شما باید بداند که چرا دارید تلاش می کنید.
3- تصور کنید در بهترین و ایده آل ترین روز زندگیتان هستید. سپس بر روی کاغذ به صورت کامل و با تمام جزئیات یادداشت بنویسید که شما در بهترین روز زندگی تان قرار است چه کارهایی انجام دهید. بعد از اینکه این کار را کردید وقت آن است که شب ها قبل از خواب، نامه ی ایده آل خود را مرور کنید و آن را در ذهنتان تجسم کنید.
4- از منابع انگیزشی استفاده کنید. هر روز بعداز ظهر یک کلیپ انگیزشی کوتاه نگاه کنید و قبل از خواب، شبی 5 صفحه کتاب انگیزشی مطالعه کنید، مانند زندگی نامه ی افراد موفق.
5- تغذیه مناسب را نیز فراموش نکنید. چون تاثیر پررنگی روی حفظ روحیه شما دارد. بدانید چه چیزهایی باید بخورید تا هورمون هایی که در بدن ترشح می شود که باعث آرامش شما شود و استرس را کاهش دهد و باعث بهتر شدن حال شما شود.
استاد سامان مختاری، روانشناس و مشاور ارشد دپارتمان مشاوره تخصصی کنکوری آیدی نوین
اگه درس خوندن برات سخته و بی انگیزه میشی کافیه فرم زیر رو پر کنید و با مشاوران رتبه برتر آیدی نوین در ارتباط باشید: