آیدی نوین - انگیزه کنکور، 6 راه افزایش انگیزه برای کنکور و جلوگیری از ناامیدی

انگیزه کنکور، 6 راه افزایش انگیزه برای کنکور و جلوگیری از ناامیدی

انگیزه برای کنکور - راه های جلوگیری از ناامیدی و بی انگیزگی

انگیزه کنکور موتور محرکه‌ای برای رسیدن به اهداف تحصیلی و موفقیت در کنکور است. همه ما خوب میدونم که برای موفقیت و رسیدن به یک هدف بزرگ باید اون رو به قدم های کوچک تر تقسیم کنیم. حالا برای اینکه هر کدوم از این قدم هارو برداریم و به سمت هدف اصلی خودمون حرکت کنیم باید یکسری زحمت ها بکشیم. خب برای اینکه زحمتی به خودمون بدیم باید حتما انرژی لازم رو داشته باشیم. اینجاست که بحث انگیزه برای انجام کار مطرح میشه، مثلا: انگیزه برای کنکور.

به صورت خلاصه اگه بخوام انگیزه رو توضیح انگیزه باعث جهت دادن به رفتار و هدفدار کردن اونها میشه و برای ایجاد اون باید احساس نیاز به تغییر در خودت رو ایجاد کنی. وقتی رفتاری داری جهت و هدفدار در شخص ایجاد بشه انگیزه خودش رو به شکل دیگه‌ای نشون میده و اون شکل، پافشاری در رویارویی با موانع و مشکلات در راه موفقیت هست. در مرحله بعد انگیزه باعث ایجاد انرژی و شدن بخشیدن به اون برای پافشاری بیشتر بر موفقیت میشه. مهمترین نکته برای حفظ انگیزه کنکور اینه که بدونی کی باید چه کاری رو انجام بدی، و این مورد نیاز به برنامه ریزی دقیق برای مطالعه کنکوری داره.

در این مطلب کمکت میکنم با رعایت نکاتی ساده اما خیلی پیشرفته انگیزه برای درس خواندن کنکور خودت رو افزایش بدی و ذهن خودت رو با اجرای تکنیک های خاصی برای انجام قدم های کوچک شرطی کنی و کاری کنی که ناخودآگاهت علاقه مند به انجام مراحل کوچک در راه رسیدن به موفقیت در کنکور بشه و از بی انگیزگی کنکور جلوگیری کنی.

دریافت برنامه از رتبه برتر های کنکور

اگه دوست داری برنامه ریزی اختصاصیت رو یکی از رتبه برتر های رشته خودت بهت بده و با یکی از مشاورین انگیزشی آیدی نوین ارتباط بگیری فرم زیر رو پر کن:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن!

لیست کامل رتبه برترهای آیدی نوین

 

چرخه چگونگی تاثیر انگیزه

انواع انگیزه کنکور

انگیزه کنکور به دو دسته انگیزه‌های درونی و بیرونی تقسیم میشه. برای جلوگیری از بی انگیزگی کنکور باید با این دو دسته آشنا بشی:

  • انگیزه‌های بیرونی با در نظر گرفتن پاداش نتایج به وجود میاد. مثل تشویق اطرافیان بعد از موفقیت، قبول شدن در رشته مورد علاقه، رسیدن به شغل محبوب بعد از پایان دانشگاه.
  • اما انگیزه‌های درونی از درون خود فرد سرچشمه میگیره و توی ذهنش اتفاق میافته. مثل احساس رضایت از حل یک مسئله سخت ریاضی، حس موفقیت در اجرای صحیح برنامه‌ریزی، خوشحالی از پاسخ به تست‌های یک مبحث در بازه زمانی محدود.

 

5 روش ایجاد انگیزه کنکور، راه های افزایش انگیزه برای درس خواندن کنکور

بدون انگیزه امکان موفق شدن در هر چیزی خیلی پایینه. انگیزه کنکور هم یکی از ضروری‌ترین نکاتیه که میتونه باعث موفقیت شما بشه. چون به‌هرحال کار آسونی نیست که چند سال از زندگیت رو صرف مطالعه برای کنکور و تست‌زنی کنی و کمتر از دیگران برای تفریحات و خوشی‌های دوره نوجوانی وقت بزاری.

 

1. به آینده و دستاوردها فکر کن

رویابافی و خیال‌پردازی یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد دوران نوجوانیه. پس چه خوبه از این ویژگی در جهت موفقیت و ایجاد انگیزه برای کنکور بهره ببری.

مثلاً زمانی که مجبوری از مهمونی مورد علاقت صرف‌نظر کنی تا از برنامه مطالعاتی خودت عقب نمونی، میتونی با تصور کردن خودت در شغل مورد علاقت و دستاوردهای اون شغل، به حس ناخوشایند اون لحظه غلبه کنی. یا اینکه فکر کن وقتی نتایج کنکور میاد و خبر موفقیتت رو به خانواده میدی چه شادی و نشاطی رو در فضا ایجاد می‌کنی و چقدر از طرف دیگران تشویق میشی. پس با در نظر گرفتن دستاوردهای موفقیت در کنکور، راحت‌تر میتونی سختی مطالعه مداوم و محدودیت آزادی و تفریح رو تحمل کنی.

 

2. برنامه‌ریزی کنکور برای جلوگیری از بی انگیزگی کنکور

برای حفظ انگیزه باید اول از همه از نظر ذهنی آرامش داشته باشی و استرس نداشته باشی، به همین دلیل باید برای اینکه مسیر پیشرفت خودت رو بررسی کنی برنامه ریزی کنکور داشته باشی و اون کاملا اختصاصی شده برای خودت باشه و با توجه به شرایط تو طراحی شده باشه. باید برای کنکور برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت داشته باشی.

یادت باشه رقابت کنکور دو سرعت نیست بلکه باید به سبک دو ماراتون اقدام کنی. یعنی آهسته و پیوسته. برای برنامه‌ریزی بهتره از بازه‌های زمانی کوتاه شروع کنی. مثلاً برای یک هفته و یک ماه مطالعه، مباحث رو اولویت‌بندی کنی. به‌این‌ترتیب اگر به هر دلیلی موفق به اجرای برنامت نشی، کمتر احساس بد بهت دست میده و می‌تونی مشکلات خودت رو پیدا کنی و با بررسی و حل اونا برنامه ریزی کنکور جدیدی طراحی کنی.

اگر هم بتونی در بازه موردنظر، بخش‌های تعیین‌شده رو تموم کنی با حس خوشایند پیروزی به مسیر ادامه میدی و میتونی برنامه خودت رو بهبود بدی، به این ترتیب مثلا در 6 ماه و یک سال میبنی با موفقیت به اهدافت دست پیدا کردی. خب این باعث میشه اعتماد به نفس بگیری و انگیزه خودت رو افزایش بدی.

به زبان ساده تو باید بدونی چه زمانی کدوم مبحث رو بخونی و اینکه این مبحث رو چرا میخونی و قراره چه نتیجه‌ای بده؟ و این کار فقط با برنامه ریزی درست و اصولی انجام میشه که در بالا گفتم.

مثلا: زمانی که میخوای برای موفقیت در کنکور تجربی مطالعه داشته باشی، باید برنامه ریزی کنکور تجربی اختصاصی خودت رو داشته باشی. این برنامه مشخص میکنه در چه روزی چه مبحثی رو به چه روشی بخونی. برنامه ریزی حرفه ای بر اساس زمانی که تو برای مطالعه تا کنکور داری مباحث مهم رو در اولویت میزاره و سعی میکنه مطالبی رو توی برنامه مطالعاتی تو قرار بده که توی نتیجه کنکور بیشترین تاثیر رو دارن. پس تو با داشتن برنامه ریزی درست میدونی که چه روزی چه مبحثی رو میخونی و اون مبحث چقدر در کنکور مهمه.

 

3. استرس کنکور رو کنترل کن

استرس یکی از معضلات کاهش انگیزه برای کنکور هست. کلا استرس باعث میشه آدم نگران باشه و نتونه درست فکر کنه و انسان زمانی که نتونه درست فکر کنه و مسیر رو توی ذهن خودش شفاف کنه انگیزه خودش رو برای ادامه مسیر از دست میده. پس اگه میخوای انگیزه برای کنکور خودت رو افزایش بدی و به نحوی انگیزه کنکوری داشته باشی، باید بتونی استرس کنکور رو کنترل کنی. من توی یه صفحه جدا کامل در مورد کنترل و کاهش استرس کنکور صحبت کردم و اینجا فقط چند مورد ابتدایی اون رو بیان میکنم.

  • تقویت اعتمادبه‌نفس
  • تغذیه مناسب
  • کنترل کمال‌گرایی
  • تفریح رو فراموش نکن
  • شرکت در آزمون‌های آزمایشی

 

4. برای خودت پاداش در نظر بگیر

در علم اقتصاد یه مبحثی وجود داره به اسم، فرصت هزینه. به این صورت که با خودت میگی برای به دست آوردن این فرصت چه هزینه‌ای باید بپردازم و بررسی میکنی که آیا این چیزی که به دست میارم ارزش چیزی که به عنوان بها براش پرداخت میکنم رو داره؟ و این مورد بیان میکنه که برای بدست آوردن هر چیزی باید بهای اون رو بپردازیم.

در اینجا هم میتونی تصور کنی برای به دست آوردن موفقیت در رشته مورد نظرت لازمه زمان خودت رو برای مطالعه اختصاص بدی و منظم باشی. این نظم از کجا میاد؟ اول از همه تو باید بدونی که چه زمانی قراره چه کاری رو با چه هدفی انجام بدی. بعد از اینکه تعیین کردی و اون کار رو انجام دادی به هدف کوتاه مدت خودت رسیدی، حتماً برای خودت جایزه در نظر بگیر. مثلاً خودت رو به یک دورهمی دوستانه یا سینما دعوت کن. برای عملکرد بهتر در این مورد میتونی از دیگران به‌خصوص والدین کمک بگیری. مثلاً ازشون بخواه اگر در آخر هفته تمام اهدافت رو تیک زده بودی، چیز مورد علاقت رو برات تهیه کنن.

اینکار باعث میشه ذهن تو شرطی بشه و برای اینکه بتونه پاداش بگیره بیشترین تلاش رو برای رسیدن به اهدافی که تعیین کردی داشته باشه. نکته‌ای که باید بهش توجه کنی اینه که تو باید این اهداف رو همونطوری که در مطلب برنامه ریزی کنکور توضیح دادیم تنظیم کرده باشی تا با رسیدن به هر کدوم از اونها به هدف بلند مدت خودت و موفقیت در رشته خودت نزدیک شده باشی.

 

5. همه جوانب زندگی رو در نظر بگیر و انعطاف‌پذیر باش

یادت باشه برای موفقیت در این مسیر طولانی باید از فرسودگی و اصطکاک روحی دوری کنی. پس لازمه با توجه به تمام ابعاد زندگیت برنامه‌ریزی کنی:

نکته: همیشه یادت باشه تو ربات نیستی و باید در برنامه ریزی خودت انعطاف پذیر باشی. برنامه‌ای که استاندارد باشه همیشه با توجه به شرایط تو انعطاف پذیر هست.

  • حتماً ویژگی‌های شخصیتی و فردیت رو در نظر بگیر
  • به‌اندازه کافی بخواب
  • از خوردن خوراکی‌های مقوی برای تقویت حافظه غافل نشو
  • تفریح و سرگرمی رو در برنامه هفتگی جای بده
  • استراحت بین مطالعه رو فراموش نکن
  • طوری برنامه ریزی کن که اگر اتفاق ناخواسته‌ای رخ داد و به برنامه‌ریزیت نرسیدی، زمان خالی برای جبران عقب موندگی داشته باشی

 

6. از تجربه و راهنمایی دیگران استفاده کن

لازم نیست چرخ رو از اول اختراع کنی. خیلی وقتا میتونی با استفاده از تجربه داوطلبان سال‌های گذشته و یا کمک گرفتن از مشاوران، خیلی از مسائل رو پیش‌بینی و از رخ دادنش جلوگیری کنی. پس سعی کن دلایلی که باعث شده داوطلبان قبلی شکست بخورن یا انگیزشون رو برای ادامه مسیر از دست بدن پیدا کنی و ازش دور بمونی تا دچارش نشی. یا اینکه با مطالعه نحوه درس خوندن رتبه‌های برتر عوامل موفقیتشون رو شناسایی کنی و تا جای ممکن جز اولویتهات قرار بدی.

فرم دریافت برنامه و مشاوره از رتبه برترها

برای دریافت مشاوره و برنامه اختصاصی خودت از رتبه برتر های آیدی نوین فرم زیر رو پرکن:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن!

 

سوالات متداول

1. انگیزه کنکور برای موفقیت چقدر اهمیت دارد؟

با توجه به نکاتی که گفتم؛ موتور محرکه برای درس خوندن مداوم در دوران کنکور انگیزه است. یعنی اگر انگیزه نداشته باشی بعیده که بتونی به چیزی که میخوای برسی.

2. چه چیزهای باعث از بین رفتن انگیزه کنکور می‌شوند؟

از عواملی که باعث ایجاد ناکامی میشه دوری کن. مثل عمل نکردن به برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت، یا فکر کردن به عواقب شکست و منفی‌بافی و باقی مواردی که در این مطلب توضیح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }