آیدی نوین - برنامه ریزی دوازدهم انسانی

برنامه ریزی دوازدهم انسانی

برنامه ریزی دوازدهم انسانی

پایه دوازدهم انسانی که آخرین قدم شما برای ورود به دانشگاه محسوب میشه، به دلیل نزدیکی به زمان برگزاری کنکور و فشردگی درس ها از اهمیت بسیار بالایی برخورده. توی این سال خیلی ها که در جلسات مشاوره کنکوری شرکت میکنن از اهمیت برنامه ریزی درسی و روش مطالعه دروس این پایه مطلع میشن و میدونن که تنها راه موفقیت در بین این حجم عظیم درس های تلمبار شده، برنامه ریزی درست و اصولی و همینطور روش مطالعه اختصاصی هر درسه. توی مقاله با بیان این موارد و همینطور نمونه جدول برنامه ریزی درسی دوازدهم انسانی میتونید حداقل هایی برای داشتن یک برنامه ریزی درسی درست و اصولی داشته باشید.

 

دریافت برنامه تخصصی از رتبه برتر های آیدی نوین

فرم زیر رو پر کن تا طی چند ساعت یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین باهات تماس بگیره، به سوالاتت پاسخ بده و بهت برنامه درسی اختصاصی خودت رو بده:

اگه واقعا نگران آینده تحصیلی خودت هستی، با یک جلسه مشاوره رایگان رتبه برتر های آیدی نوین، گام محکمی در جهت ساختن آیندت بردار!

 

اهمیت-برنامه-ریزی

 

اهمیت برنامه ریزی درسی دوازدهم انسانی 1403

کنکور فراتر از یک آزمونه! هممون به خوبی از اهمیت کنکور خبر داریم و میدونیم که کنکور نقطه عطف زندگی خیلی هاست. اما چه چیزی عملکرد بخشی از دانش آموزان رو از بقیه متمایز میکنه به صورتی که اون ها میشن رتبه برتر و بقیه در رتبه های معمولی میمونن؟

از مهمترین عواملی که میشه بهش اشاره کرد شیوه صحیح برنامه ریزی درسی و همینطور عادت درست درس خوندن و لذت بردن از اونه، درست برعکس حرفی که تو جامعه میشنویم “تو درستو بخون، مهم نیست چجوری بخونی!”. شیوه صحیح برنامه ریزی دوازدهم انسانی و درس خوندن، از مهمترین دلایلی هست که بین دانش آموزان پایه دوازدهم اختلاف به وجود میاره و باعث میشه خیلی ها توی این دو ماراتن از بقیه جلوتر بیفتن.

 

مراحل و نکات اولیه برنامه ریزی درسی دوازدهم انسانی

اول از هرچیزی شما باید با نکات اولیه برای برنامه ریزی دوازدهم انسانی آشنا بشید. این نکات ابتدایی پیش نیاز بقیه مسیر هستن پس به هرکدوم با دقت توجه کنید. برای یک برنامه مطالعاتی دوازدهم انسانی مناسب، این مباحث پایه رو با دقت یادبگیرید و در تلاش باشید تا به بهترین نحو اجرا بشن که بهترین نتیجه رو بگیرید.

1.خودتون رو بشناسید

از مهمترین نکاتی که برای برنامه ریزی دوازدهم انسانی وجود داره شناخت اخلاقیات و روحیات خودتون هست. باید به خوبی از علایق و استعداد های خودتون آگاهی داشته باشید و بدونید که به چه صورت باید برای خودتون برنامه ریزی کنید. به عنوان مثال اگر فردی منطقی باشید توی درس هایی مثل ریاضی و منطق کارتون راحت تره و باید تمرکز خودتون رو واسه باقی موارد بذارید.

2.خیلی بلند پرواز نباشید

افراد موفق یک روزه موفق نشدن بلکه روز به روز به تلاششون اضافه کردن و توی بیشتر مراحل زندگیشون شکست خوردن! برای همین قدم به قدم پیش برید و از شکست نترسید، چون شکست بخشی از موفقیته  و میشه از شکست خوردن برای تلاش های بعدی درس گرفت.

3.برنامه درسیتون و زندگیتون بالانس باشه

شما قبل از اینکه دانش آموز باشید، آدم هستید. و یک انسان نیاز به تفریح و گردش داره ٬ یک برنامه ریزی درست و اصولی برنامه ای هست که تایم تفریح و با خانواده بودن هم در اون مشخص شده باشه، قرار نیست 24 ساعته مشغول درس خوندن باشید.

 

اهمیت استراحت در برنامه درسی دوازدهم انسانی

همونطور که برنامه ریزی و روش مطالعه از اهمیت بالایی برخورداره، استراحت کردن و تنظیم ساعت خواب از مهمترین قواعدی هست که باید به همون اندازه بهش توجه کنید. استراحت درست مسئله ایه که خیلی از بچه ها از اهمیت اون بی خبرن و حاضرن خیلی راحت ازش بزنن تا به کارای دیگشون برسن. در ادامه دو نوع استراحت کلی در روند برنامه ریزی درسی دوازدهم انسانی رو بهتون یاد میدیم.

استراحت هفتگی در برنامه ریزی

شما باید یک روز در هفته رو به استراحت کامل اختصاص بدید. یعنی به طور کامل از درس و کتاب و مطالعه دور بشید و به استراحت و تفریح مطلق بپردازید. سعی کنید توی اون یه روز تفریحات مورد علاقتون رو انجام بدید تا بهترین استفاده رو از اون روز کرده باشید. یادتون باشه که به هیچ وجه دور کتاب یا کار هایی که باعث میشه ذهنتون درگیر بشه نرید و کل این یک روز رو به استراحت و تفریح مطلق بپردازید تا برای برای ادامه مسیر دوباره انرژی بگیرید و با قدرت بتونید ادامه بدید.

استراحت روزانه بین پارت ها

دومین نوع استراحت، استراحت روزانه بین پارت های تحصیلیه. در ابتدا باید اینو بدونید که تنظیم ساعت خوابتون خیلی مهمه و باعث جلوگیری از خواب آلودگی هنگام مطالعه میشه. برای خودتون ساعت خواب و بیداری دقیقی تنظیم کنید و هرگز نزارید که اون تایم خواب شبتون تغییر کنه. در ادامه باید استراحت های یک ربع تا 20 دقیقه ای بین پارت های مطالعاتیتون قرار بدید. به عنوان مثال شما قراره امروز 8 ساعت درس بخونید. این 8 ساعت رو به 8 پارت 1 ساعته تقسیم کنید و بین هر پارت یک ربع استراحت کنید. این کار باعث رفع خستگی هنگام مطالعه میشه که خیلی از بچه ها وقت درس خوندن باهاش مواجهن و شما خیلی راحت میتونید از پس این مشکل بربیاید.

 

انواع برنامه ریزی درسی

برنامه ریزی انواع مختلفی داره، که در ادامه مقوله برنامه ریزی دوازدهم انسانی باید با آنها آشنا بشید. برنامه ریزی به سه دسته (زمانی،حجمی،حجمی-زمانی) تقسیم بندی میشن که هرکدوم از این دسته بندی ها تمرکز ویژه ای روی مبحث خاصی داره که بسته به نیازتون میتونید از هرکدوم استفاده کنید.

1.برنامه ریزی زمانی

اولین نوع برنامه ریزی دوازدهم انسانی، برنامه ریزی زمانی هست. در این شیوه فقط مشخص میشه در یک بازه زمانی چه درسی بخونید بدون اینکه محدوده و حجم این درس مشخص بشه. این روش باعث مشکلاتی مثل کند خوانی میشود.

در پایین نمونه برنامه ریزی زمانی رو قرار دادیم تا بهتر متوجه منظورمون بشید :

برنامه ریزی زمانی

 

2.برنامه ریزی حجمی

این نوع برنامه ریزی بین اکثر دانش آموز ها که تازه میخوان درس رو شروع کنند شایع هست. شیوه این برنامه ریزی به این صورته که از قبل مشخص میشه مثلا در روز شنبه باید فصل اول درس دینی خونده بشه و به بیانی دیگه فقط دروس مشخص میشن بدون هیچ اضافاتی. از معایب این نوع برنامه ریزی مشخص نبودن زمان هست که باعث هدر رفت زیاد زمان میشه.

در ادامه نمونه برنامه ریزی حجمی رو براتون قرار دادیم:

برنامه ریزی حجمی

 

3.برنامه ریزی حجمی-زمانی

این شیوه برنامه ریزی درسی، بهترین شیوه موجود است که در آن هم تایم و هم حجم دروس مشخص میشود. در این نوع برنامه ریزی میدونید که توی یک بازه زمانی باید کدوم بخش از درس رو بخونید.

مشاور با این شیوه میتونه مشکلات زیادی مثل کندخوانی و وسواس مطالعاتی رو برطرف کنه. این نوع برنامه ریزی بالاترین بازدهی رو برای برنامه ریزی دوازدهم انسانی داره.

نمونه جدول برنامه ریزی دوازدهم انسانی رو در ادامه قراردادیم:

برنامه ریزی حجمی زمانی

 

روش مطالعه دروس

برگ برنده برای مطالعه دروس، دونستن روش خوندن هرکدوم از درس هاست. همونطور که میدونید روش مطالعه درس ها باهمدیگه متفاوته و شما نمیتونید در برنامه ریزی دوازدهم انسانی، درسی مثل ریاضی رو با سبک درسی مثل تاریخ بخونید. یادگرفتن هرکدوم از این روش ها دقیقا مثل یه تقویت کننده، علاوه بر افزایش زمان مطالعه و لذت بردن از درس خوندن، بازدهی شما رو به طرز قابل توجهی افزایش میده. یکی از اصلی ترین ویژگی برنامه ریزی دوازدهم انسانی همین روش مطالعه دروس هست. در ادامه خلاصه ای از روش مطالعه دروس مختلف رشته انسانی رو براتون قراردادیم + لینک مطلب روش مطالعه مخصوص هر درس به صورت کامل.

1.ریاضی

ریاضی پاشنه آشیل اکثر دانش آموز های انسانی هست. ازشون هم میپرسی میگن “اگه ریاضیم خوب بود که انسانی نمیومدم!” این حرف کلی جای صحبت داره که متاسفانه فعلا از موضوع بحثمون خارجه. در ادامه روش مطالعه این درس مهم و تاثیرش رو روی برنامه ریزی دوازدهم انسانی رو بهتون توضیح میدیم.

مطلب پیشنهادی: روش مطالعه ریاضی کنکور

قدم اول: آمادگی ذهنی

برای خوندن این درس باید از آمادگی ذهنی برخوردار باشید. یعنی اینکه شما باید این سد ذهنی که میگه من ریاضی نمیفهمم رو بشکنید. با این کار نصف راه رو رفتید.

قدم دوم: انتخاب منابع درست

بعد از آمادگی ذهنتون باید منبع مناسب رو برای مطالعه انتخاب کنید. اینو به یاد داشته باشید که هر منبع و روش آموزشی مناسب شما نیست، پس متناسب با خودتون باید بهترین منبع مطالعاتی رو انتخاب کنید.

مطلب پیشنهادی: بهترین منابع ریاضی کنکور

قدم سوم: 

شما باید بر اساس سطحتون و استعدادتون مطالب رو انتخاب کنید و روی اون سرمایه گذاری کنید. اگه توی این مرحله حساس مشکل دارید و فکر میکنید نیاز به کمک دارید، یک مشاور خوب میتونه توی این زمینه بهتون کمک کنه.

قدم چهارم

در قدم بعدی شما باید درسنامه رو بخونید و با زدن تست آموزشی روی اون شناخت پیدا کنید.

قدم پنجم

و در آخر شما باید با زدن تست های تمرینی و آزمون های مختلف به مباحث این درس به تسلط برسید. این درس اهمیت خیلی زیادی در برنامه ریزی درسی دوازدهم انسانی داره پس به خوبی بهش بها بدید و توی برنامه مطالعاتی دوازدهم انسانی جاش بدید.

2.اقتصاد

از دروسی که راحت میتونید بالای ۸۰ بزنیدش، درس اقتصاده. در ابتدا باید بین بخش خواندنی و مسائل اون تفکیک قائل بشید تا بتونید خیلی راحت تر و ساده تر این درس رو بخونید. بعد از اون، ۷۰ درصد تمرکزتون رو روی مسائل بزارید و مابقی رو روی بخش خواندنی متمرکز بشید. با همین تکنیک شما میتونید خیلی راحت این درس رو بالای 80 درصد بزنید.

برای خوندن این درس نگاه خطی نداشته باشید یعنی از ب بسم الله درس اول تا آخرین درس رو پشت هم بخونید، بلکه سعی کنید روی درس های مهمتر مسلط بشید.

3.علوم و فنون ادبی

برای روش مطالعه درس علوم و فنون ادبی که شامل درس های چند بخشی هست و هر بخش ویژگی های متفاوتی با بقیه داره، باید دقت بیشتری داشته باشید.

بخش اول تاریخ ادبیات: سعی کنید بعد از تسلط اولیه روی این بخش اطلاعات مهم رو توی قالب هایی مثل نمودار شاخه ای یا حتی عکس در بیارید و به میز مطالعه تون بچسبونید تا بار ها و بار ها چشمتون بهش بخوره و به مطالبش عادت کنید.

بخش دیگه آرایه های ادبی هست ٬ برای این قسمت علوم و فنون در ابتدا سعی کنید روی تک تک ارایه ها مسلط بشید و بعد از خوندن و تسلط اولیه روی تمام آرایه ها، تست آرایه های ترکیبی بزنید.

بخش سوم یکم سخت تر از بخش های دیگه است. این بخش عروض و قافیه است. قافیه بخش مهم و البته راحتیه که معمولا دو تا سوال توی کنکور ازش طرح میشه. اما بخش عروض شامل وزن شناسی و اختیارات شاعریه. برای موفقیت توی این بخش سعی کنید اول تقطیع خودتون رو تقویت کنید مخصوصا به صورت سماعی توی این زمینه با یک برنامه صحیح داشتن میتونید توی یک بازه زمانه نه چندان بلند روی تقطیع سماعی مسلط بشید. بعد از اینکه روی تقطیع و انواع اوزان مسلط شدید برید سر وقت اختیارات شاعری.

قسمت و لایه آخر علوم و فنون قرابت معنایی هست. برای تسلط روی این قسمت از کتاب های قرابت معنایی استفاده کنید که در بخش معرفی کتاب های کمک آموزشی به اون اشاره کردیم و سعی کنید روی مفاهیم مهم خوب مسلط بشید چون اکثر سوالات قرابت از همین مفاهیم میاد.

4.جامعه شناسی

درس جامعه شناسی یک درس نسبتا مفهومیه که باید سعی کنید روی مباحث در ابتدا یک نگاه جامع داشته باشید حالا یعنی چی؟ یعنی اینکه باید دروس رو مرتبط بهم بدونید و اینجوری نباشه که این درس رو خوندید اطلاعاتش توی همون درس کارآمد باشه همه درس ها بهم مرتبط است. برای یادگیری بهتر از اطلاعات تاریخی و فلسفی خودتون استفاده کنید.

5.عربی

در خیلی از مطالب میبینید که عربی رو به بخش های مختلف تقسیم میکنن شامل ترجمه ٬ تحلیل صرفی و قواعد، اما خیالتون رو راحت کنم در ابتدای امر باید روی قواعد مسلط بشید اون هم از پایه و زمانی که قواعد رو بلد باشید با دونستن یک سری نکات راحت تمام سوالات ترجمه و قواعد رو میزنید.

6.تاریخ و جغرافیا

این دو تا درس ماهیت شبیه به هم دارن و باید سعی کنید در ابتدا یک بار مطالب رو به صورت سریع بخونید بعد از این مرحله با تعمق درس رو بخونید یعنی اینکه دقت کافی رو داشته باشید و در آخر به صورت روزنامه وار دوباره درس رو بخونید.

خب برای خواندن عمیق این دو تا درس سعی کنید از مثال های متفاوت استفاده کنید مثلا توی درس جغرافیا یک کره زمین بیارید و نواحی مختلف رو مشخص کنید یا توی درس تاریخ سعی کنید اطلاعات بیشتری در مورد اتفاقات از توی اینترنت بدست بیارید.

7.فلسفه

خب درس فلسفه از درس هایی که صد زدنش آرزوی خیلی سختیه و کمتر کسی به این آرزو دست پیدا کرده چون به شدت سوالاتش رو میپیچونن ٬ برای خوندن این درس اول سعی کنید درس های نسبتا راحت تر و تاریخی تر رو یاد بگیرید. همینطور میتونید از روش خوندن تاریخ استفاده کنید مثل درس ۴ فلسفه یازدهم.

اما برای بخش های دیگه بحث متفاوته ، بحث استدلال عقلانی ٬ در این مورد حتما از روی درسنامه بخونید. بعد از اینکه روی درسنامه مسلط شدید برای مرور به کتاب درسی رجوع کنید.

8.روانشناسی

این درس هم به خاطر تک کتابی بودنش شانس زیادی برای صد زدن داره ٬ از این درس سوال تحلیلی طرح میشه برای همین سعی کنید به صورت کاربردی این درس رو یاد بگیرید یعنی به عنوان مثال برای پدیده نوک زبانی سعی کنید شرایط متفاوتی در نظر بگیرید و اون رو بررسی کنید.

 

برنامه و روش تست زنی

در ادامه راجب انواع روش های تست زدن که میتونید در برنامه ریزی دوازدهم انسانی براتون توضیح میدیم. به صورت کلی ما سه نوع تست داریم (تست آموزشی ٬ تست تمرینی ٬ تست آزمونی) هر کدوم از این نوع تست ها ویژه ی زشرایطی هست که در ادامه براتون توضیح میدیم. رعایت این نوع تست ها کمک بسیار زیادی به یادگیری، تحلیل و تسبیت مباحث در ذهن شما داره پس با دقت بهش توجه کنید.

تست آموزشی

این نوع تست در ابتدای خواندن درس و برای یادگیری درس زده میشه ٬ بعد از زدن هر تست باید پاسخنامه اتون رو چک کنید . تعداد این تست ۲۵ درصد تست های کتاب کمک درسی.

تست تمرینی

این نوع تست بعد از مرور زده میشود ٬ تعداد این تست از ۴۰ درصد تا ۷۰ درصد تست های کتاب کمک درسی. در این نوع تست هم باید بعد از زدن تست پاسخنامه چک شود.

تست آزمونی

این نوع تست برای تسلط روی مطالب کتاب و همچنین برای تقویت مهارت های آزمونی مثل مدیریت زمان است. برای اینکار تعداد تست مشخص رو توی بازه زمانی مشخص میزنید و بعد از اون کل سوالات رو با هم تحلیل میکنید.

 

بهترین منابع

ریاضی – مهر و ماه : درسنامه کامل و جامع و شروع از صفر ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

اقتصاد – خیلی سبز : درسنامه جامع و مثال محور ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

علوم و فنون – خیلی سبز : درسنامه جامع و کاملا تفکیک شده ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

جامعه شناسی – مهر و ماه : درسنامه جامع و کامل همراه تصویر کتاب درسی ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

عربی – خیلی سبز : درسنامه جامع و کامل و همراه با مثال ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

تاریخ و جغرافیا – مهر و ماه : درسنامه جامع و کامل همراه تصویر کتاب درسی ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

فلسفه و منطق – مهر و ماه : درسنامه جامع و کامل همراه تصویر کتاب درسی ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

روانشناسی – مهر و ماه : درسنامه جامع و کامل همراه تصویر کتاب درسی ٬ تست های کنکوری و آزمون های مختلف و تالیفی جامع ٬ پاسخنامه کامل تشریحی

 

جمع بندی

برای یک رتبه کنکور جدا از تلاش اصولی، طی کردن مسیر جمع بندی مهمترین راز موفقیته. برای همین حتما یک برنامه درست و اصولی  برای جمع بندیتون داشته باشید که شامل هر سه نوع تست و مرور و جمع بندی درس هاتون باشه. همچنین حتما درس ها رو توی برنامه مطالعاتی دوازدهم انسانی، به صورت اصولی بخونید. در ادامه روش جمع بندی اصولی در برنامه ریزی دوازدهم انسانی براتون شرح میدهیم.

روش جمع بندی

یکی از مهمترین بخش های سیر مطالعه در برنامه مطالعاتی دوازدهم انسانی جمع بندیه که خیلی از دانش آموز ها ازش غافلن و از همین مبحث آسیب سنگینی میبینن.

برای جمع بندی، وقتی که یک فصل رو تموم کردید یا اینکه چند تا درس مهم رو خوندید یکبار مرور کلی انجام بدید و بعدش سعی کنید از آزمون های آزمایشی مطابق همون سر فصل از خودتون آزمون بگیرید. با این کار خیلی تو محبث  جمع بندی کارتون راحت تر میشه و به خوبی مباحث رو یاد میگیرید.

 

سخن پایانی

پایه دوازدهم انسانی، آخرین قدم برای ورود به دانشگاهه. این پایه بسیار حساس به دلیل نزدیکی تایم کنکور و امتحانات نهایی متوسطه دوم مورد توجه بسیاری از مشاوران کنکور و افراد متخصص قرار گرفته. توی این مقاله که با استفاده از تجربیات رتبه برتر های رشته انسانی موسسه کنکور آیدی نوین براتون آماده شده بود قصد داشتیم تا شمارو با روش مطالعه دروس این پایه آشنا کنیم. این پایه رو جدی بگیرید و از پیشنهاد مشاوران و رتبه برتر ها استفاده کنید که آینده شغلی و تحصیلی شما به این سال وابسته اس. میدونی که بهترینارو همیشه برات آرزو میکنیم؟!

 

دریافت برنامه تخصصی از رتبه برتر های آیدی نوین

فرم زیر رو پر کن تا طی چند ساعت یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین باهات تماس بگیره، به سوالاتت پاسخ بده و بهت برنامه درسی اختصاصی خودت رو بده:

اگه واقعا نگران آینده تحصیلی خودت هستی، با یک جلسه مشاوره رایگان رتبه برتر های آیدی نوین، گام محکمی در جهت ساختن آیندت بردار!

 

سوالات متداول

چند ساعت در روز درس بخوانیم؟

برای تعیین ساعات مطالعاتی دروس در طول روز باید به توانایی های دانش آموز دقت داشت. در این مطلب به شما کمک خواهیم کرد تا توانایی های خود را شناسایی و با توجه به آنها ساعت مطالعه مناسب خود را طراحی کنید.

بهترین نوع برنامه ریزی دوازدهم انسانی چیست؟

بهترین نوع برنامه ریزی درسی، برنامه ریزی حجمی زمانی است، این نوع برنامه ریزی بالاترین بازدهی ممکن را به همراه دارد و تا حد زیادی از اتلاف وقت جلوگیری میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }