چند درصد سوالات کنکور تکراری است؟ تاثیر حل سوالات کنکور سال های قبل می دونی چقد مهمه؟ حدس می زنی مشابهت سوالات کنکور با سالهای قبل چقدره؟ در ادامه مقالات مشاوره کنکور و برنامه ریزی کنکور، دکتر مهدی جعفری از مشاوران آیدی نوین، قراره بهمون بگن درصد سوالات تکراری در کنکور چقدره و بررسی سوال های کنکور سال های قبل، برای ما تا چه اندازه می تونه مفید باشه.
برنامه ریزی کنکور (با این برنامه 100 درصد 2رقمی شو)
مشاوره کنکور (طرح رتبه شو آیدی نوین توانست 50 دانش آموز ضعیف رو به رتبه زیر هزار برساند)
مهدی جعفری، رتبه 23 کنکور، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از بهترین مشاوران کنکور IDNovin:
جهت آگاهی از درصد سوالات تکراری کنکور و تاثیر خواندن و حل آنها در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنید و با دکتر جعفری و سایر مشاوران رتبه برتر آیدی نوین در ارتباط باشید:
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggleفرم ارتباط با مشاوران آیدی نوین:
امروز قصد داریم در مورد یکی از مهم ترین مسائل کنکور یعنی تست زنی و یکی از مهم ترین انواع این تست ها یعنی تست های کنکور صحبت کنیم. از اونجا که بررسی تیپ سوال ها خیلی مهمه، باید سوالات تکراری رو حسابی بررسی کنیم.
اما قبلش باید یه موضوع رو با هم مرور کنیم.
چرا تو خونه برای کنکور اصلی باید تست کار کنیم و تست های تمرینی بزنیم؟
1- مطالب خونده شده رو متوجه بشیم و روی اونها بیشتر و بهتر تسلط پیدا کنیم.
2- با حل تست سرعت خودمون رو افزایش بدیم، تا سر جلسه آزمون های آزمایشی یا کنکور اصلی؛ بتونیم به راحتی و در زمان کم به سوالات پاسخگو باشیم.
خب با گفتن این دو دلیل متوجه میشیم که هر کس تعداد تست بیشتری (البته با رعایت متد درست زدن و تحلیل تست) کار کنه، مطمئنا به هدف موفقیت در کنکور نزدیک تر میشه.
در مورد تست زنی و مخصوصا تست های کنکور، دانش آموزای مختلف سوالای متعددی دارن. میخوایم به مهم ترین پرسش های تستی بپردازیم و خیلی دقیق توضیحشون بدیم.
1- بررسی سوال های کنکور سال های قبل چرا باید انجام شود؟
1- دانش آموزهایی که از اول سال به خوبی درس خونده بودن و نزدیک امتحان ترم وضعیت خوبی داشتن.
2- دانش آموزهایی که از ابتدا تنبلی کردن و شروع درس خوندن رو به شنبه های نیومدنی موکول کرده بودن.
با همه ی تفاوت های این دو گروه، یه تشابه خیلی مهم بین شون هست:
هر دو گروه نزدیک ترم، سراغ نمونه سوالایی که معلمشون بهشون داده میرن. یکبار دیگه کوئیز ها و امتحاناتی که ازشون گرفته شده رو مرور می کنن.
دلیل بررسی سوال های کنکور دوره های قبلی
دانش آموزایی که این کار رو نمی کنن و به همه ی مطالب به یک چشم نگاه می کنن، مطمئنا هم وقت بیشتری برای درس خوندن میگذارن و هم نتیجه ی لازم رو نمی گیرن.
تاثیر خواندن سوالات کنکور سال های قبل
دلیل تست زنی تمرینی
اگه به تشابه سوالات کنکور بی توجهی کنیم؛ میشیم مثل خیل عظیمی از دانش آموزا که هر ساله بعد از برگزاری کنکور سراسری، از نامتناسب بودن اطلاعاتشون با سطح کنکور گلایه دارن.
2- با توجه به مفهومی شدن سوالات کنکور در سالهای اخیر، آیا سوالات کنکور تکرار می شود؟
فرقی نداره روند کنکور سال بعد، چه میزان به سمت مفهومی تر شدن پیش بره. یا تصمیم بگیرن ایده ها و خلاقیت های جدید بیشتری در کنکور وارد بکنن. باز هم سوالات تکراری در کنکور، قابلیت طرح دوباره رو دقیقا به همون شکل دارند. به طوری که به جرئت میشه گفت در عمده ی درس ها (حتی اونهایی که روندشون به یکباره در کنکور تغییر و تحول پیدا میکنه)، میشه ردپای سوالات سال های گذشته رو در حداقل 50 درصد از تست ها دید.
به زبانی دیگه تست های کنکور یا خودشون تکرار میشن، یا ایده هاشون! پس نباید از تاثیر خواندن سوالات کنکور سال های قبل غافل شد.
البته در این تقسیم بندی باید توجه داشت که ذات بعضی درسها با دروس دیگه متفاوته.
مثلا در درسی مثل ادبیات که چند صد لغت در اون وجود داره و هر سال فقط 3 تست در کنکور سراسری از اونها مطرح میشه.
در درسی مثل فیزیک و ریاضی هم به خاطر ذات خود درس ها و تکرار پذیری بسیار بالای ایده های طراحی تست، با دقیق خواندن تست های سالهای گذشته میشه در بعضی از مباحث حتی 100 درصد تست ها رو هم پاسخ داد. (مثل حد و پیوستگی در ریاضی یا مغناطیس در فیزیک)
3- از تست های کنکور سال های پیش به عنوان تست آموزشی استفاده کنیم یا زماندار؟
البته تفاوت هایی بین این استفاده های مختلف وجود داره.
کدام دوره های کنکور را برای تست زدن آموزشی انتخاب کنیم؟
- 1- باعث میشه غیرمستقیم روند کنکور ها رو متوجه بشیم و نوع طراحی تست های کنکور رو خودمون بفهمیم.
- 2- به علت اینکه معمولا روند تست ها سال به سال دشوارتر میشه، یک روند ساده به سخت رو داشته باشیم تا پله به پله مطلب درسی برامون جا بیفته.
استفاده از کنکور دوره های قبل برای تست زنی زماندار
فردی هم که میخواد از کنکور سال های گذشته، به عنوان تست زماندار بهره ببره؛ باید بدونه که تا حد امکان نباید به تست های کنکور دو سال گذشته نگاه بندازه. صرفا قدیمی تر ها رو در زمانی کمتر از زمان استاندارد کنکور (مثلا 80 درصد زمان اصلی) حل کنه.
چون باید خودش رو تحت فشار زمان قرار بده تا وقتی سر جلسه بهش استرس وارد شد، بتونه اون رو کنترل کنه و از نظر زمانی به مشکل نخوره.
این نکته هم که میگیم نباید سراغ تست های دو سال گذشته بریم به این علته که از این تست ها میخوایم در دو ماه پایانی و برای محک خودمون استفاده کنیم. بدیهیه که اگه قبلا این تست ها رو دیده باشیم، حلشون نمی تونه معیار خوبی برای سنجش توانایی هامون باشه. یه جورایی با درصد های بالای کاذب، توهم دونستن مطالب بهمون دست میده. باعث میشه اولا تنبلی کنیم و ثانیا سر جلسه کنکور بهمون شوک وارد بشه!َ
جهت آگاهی از مشابهت سوالات تکراری در کنکور با سالهای قبل کافیه فرم زیر رو پر کنید و با دکتر جعفری و سایر مشاوران رتبه برتر آیدی نوین در ارتباط باشید:
فرم ارتباط با مشاوران آیدی نوین:
4- اگر سوالات کنکورهای سالهای گذشته بررسی نشه، چه اتفاقی میفته؟
مهم ترین اتفاق، از دست دادن مهم ترین و پر فایده ترین منبع موفقیت در کنکوره.
تمام مولفین کتابهای کمک آموزشی و اساتید کنکور تلاش دارن تا خودشون و نوع کارشون رو منطبق بر روند کنکور نشون بدن. می خوان به ما بگن که اگه باهاشون همراه بشیم، میتونیم نتیجه ی خوبی بگیریم.
با یه مقدار توجه میشه اینو درک کرد که منطبق ترین منبع با کنکور، دوره های قبلی آزمون، به خصوص سوالات تکراری در کنکور است که بسیار کمک حال ما خواهد بود.
باید به یاد داشته باشیم که منابع دیگه (از دی وی دی و فیلم های آموزشی گرفته تا کتاب های تست گوناگون) تا وقتی مفید هستن که از منطق تست های کنکور خارج نشن و ما رو در همون مسیر یاریگر باشن.
البته این نکته به این معنی نیست که استفاده از منابعی به غیر از تست های کنکور، به کلی ممنوعه و نباید سمتشون رفت. بلکه این معنی رو میده که سنجش میزان کیفیت شون در گرو همراهی با کنکوره و نه توهمات خودشون!
بذارید با یه مثال توضیح بدم. خود من در زمان کنکور، کتابی برای درس مهم و تعیین کننده رشته ی تجربی، یعنی «زیست شناسی» داشتم که اتفاقا بسیار هم معروف بود و همه ی بچه ها با آب و تاب ازش تعریف می کردن.
ولی چشمتون روز بد نبینه. داخل این کتاب انواع و اقسام تست های خارج از عرف کنکور مطرح شده بود. تست هایی که معلوم نبود باید نکته شون رو از کجا می خوندی و اصلا ایده ی طراحی شون از کجا به ذهن مولف این کتاب رسیده!
به هر حال همیشه باید یک تناسبی بین حل تست های تالیفی و تست های کنکور سراسری باشه. چون هر چقدر هم که تست های کنکور منابع مناسبی باشن، تعدادشون کمه و در اغلب مباحث نمی تونن تسلط لازم رو برای ما ایجاد کنن.
اینکه در کدوم درسها و کدوم مباحث، بیشتر از حالت عادی باید به تست های تالیفی رجوع کنیم؛ هنر مشاور شماست. یه مشاور خوب کنکور با تجربه ای که داره می تونه اونها رو به شما معرفی کنه.
5- آیا خواندن و حل سوالات کنکور گذشته، ضامن کسب رتبه ی خوب است؟
پاسخ این سوال در نکات بالا نهفته است. تعداد بسیار بالایی از تست های کنکور سال های قبل، یا به طور کامل، یا غیر مستقیم از طریق ایده شون؛ در کنکور سالهای بعدی هم مطرح میشن.
بسیار واضحه که اگر کسی تشابه سوالات کنکور رو به خوبی درک کنه و نکات اونها رو یاد بگیره می تونه 50 تا 60 درصد (البته در درسهایی مثل فیزیک و ریاضی) تست های کنکور سراسری رو درست پاسخ بده. همین مقدار درصد برای رسیدن به رتبه های متوسط معمولا کافیه.
البته دو شرط داره که بتونیم با حل این سوالات به درصد گفته شده برسیم:
- اول اینکه همه ی تست هایی که حل کردیم، ملکه ی ذهنمون باشه و در حل هیچ کدوم از اونها سر جلسه به اشتباه عمل نکنیم.
- ثانیا درصد خلاقیت طراحان عزیز کنکور، در سال شرکت شما در آزمون خیلی تغییر نکنه.
برای کسی هم که میخواد به درصد های بالاتر و رشته و دانشگاه بهتری فکر کنه، مطمئنا درصد 50 الی 60 کافی نیست و باید روی قسمت های دیگه ای هم سرمایه گذاری کنه.
یه ضرب المثله که میگه:
«همه ی تست هات رو توی سبد کنکور نگذار!!!» (اگه اصل ضرب المثل رو می دونین، تو کامنت ها برام بنویسینش و برداشتتون رو هم بگین :-))
6- اگر پایه ی علمی ضعیفی داشته باشیم و فقط تشابه سوالات کنکور سالهای گذشته رو بررسی کنیم، چه نتیجه ای حاصل میشه؟
همونطور که بالاتر گفتیم درس ها سه جور هستن:
1- درسهایی مثل ریاضی و فیزیک که تماما برای یادگیری، تسلط، مرور و جمع بندی وابسته به تست زنی هستن و به نوعی نمیشه اونها رو جدای از تست زدن دید.
2- درسهایی مثل زیست و شیمی (عمومیا قسمت های حفظی-مفهومی) که با مطالعه و خوندن نکاتشون اونها رو می فهمیم و برای تعمیق مطلب و تسلط بیشتر، تست هایی رو حل می کنیم.
3- اغلب قسمت های درسهای عمومی که مطالعه کتاب نقش اصلی رو در اونها بازی می کنه و تست ها به نوعی کمک کننده در به حافظه سپاری بهتر مطالب هستن.
مشخصه که حل تست جزئی از روند آموزش محسوب میشه و نه همه ی اون (مخصوصا در درس های نوع دوم و سوم)
اگر در این درسها صرفا به حل تست بپردازیم و به فکر افزایش قدرت پایه ی علمی خومون نباشیم،مثل کسیه که یک گوشی موبایل آخرین مدل تو دستشه و حتی نمیتونه صفحه ی قفلش رو باز کنه!!!
با اینکار حتی بهترین و پرفایده ترین تست های کنکور هیچ فایده ای نخواهند داشت. حتی بخاطر اینکه نمی تونیم تست هارو متوجه بشیم، باعث میشن به نوعی نسبت به کنکور و موفقیت در اون ناامید بشیم.
پس سعی کنید تا ابتدا توشه ای از محتوای درسی تون داشته باشین و بعد به حل تست ها بپردازین و داخلشون به تسلط برسید.
امیدوارم که با نگارش مقاله ی «چند درصد سولات کنکور تکراری است» تونسته باشم گرهی از کارتون در راه پر فراز و نشیب کنکور باز کنم.
به امید موفقیت برای همه ی دانش آموزان سخت کوش میهنم.
برای دریافت برنامه ریزی حرفه ای و قبولی تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنید و با دکتر جعفری و سایر مشاوران رتبه برتر آیدی نوین در ارتباط باشید:
فرم ارتباط با مشاوران آیدی نوین:
شاید علاقمند باشید:
- بهترین روش ها و تکنیک های تست زنی کنکور – معرفی انواع تست کنکور
- برنامه ریزی تابستان کنکور 1403 | با آموزش ویدیویی و آزمون!
- مرور و جمع بندی کنکور 1401 بدون فراموشی – آموزش رایگان 1+9 ابزار بینظیر مرور
- در یک ماه ( 30 40 روز) مانده به کنکور چیکار کنیم؟ + اصول تست زنی
- شروع از شهریور برای کنکور – 5 گام رتبه برتر شدن از شهریور!