آیدی نوین - مدیریت زمان در کنکور – 6 تکنیک عملی با توجه به تغییرات 1402

مدیریت زمان در کنکور – 6 تکنیک عملی با توجه به تغییرات 1402

مدیریت زمان کنکور

مدیریت زمان در کنکور به دو نکته بستگی داره، اول برنامه‌ریزی زمان‌های مطالعه و تست‌زنی قبل از کنکور و دوم مدیریت زمان پاسخگویی به تست‌ها سر جلسه آزمون سراسری. در دوره های گذشته زیاد از داوطلبان شنیده شده که «زمان برای پاسخگویی کم آورد» یا «روی یک سؤال بیش‌ازحد وقت گذاشتم درنتیجه به پاسخ بقیه تست‌ها نرسید». همه این عبارات ناشی از عدم مدیریت زمان هست. تقسیم زمان در کنکور به اندازه برنامه ریزی کنکور برای مطالعه دروس مهم هست.

باید بدونی مدیریت زمان چیز غریزی نیست بلکه فقط با تمرین و تکرار به دست میاد. البته نه هر تمرین و تکراری، هر حرکتی در کنکور باید حساب شده و از سر تجربه باشه. در ادامه تکنیک های مدیریت زمان برای مطالعه و همچنین مدیریت زمان سر جلسه کنکور و هنگام آزمون رو توضیح دادم.

دریافت برنامه تخصصی از رتبه برتر های کنکور

فرم زیر رو پر کن تا یکی از رتبه برتر های رشته خودت بهت برنامه اختصاصی کنکور خودت رو بده:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن و میتونی کارنامه قبولی اونهارو در صفحه برنامه ریزی کنکور ببینی.

 

مدیریت زمان در کنکور چیست؟

اینکه بتونی سؤالات هر درس رو در زمان مشخصی جواب بدی و دچار کمبود وقت نشی یک مهارته که به اون مدیریت زمان میگن.

مثلا: داوطلب باید بتونه 50 تا تست زیست‌شناسی رو در 36 دقیقه یا 15 تست اقتصاد رو در ده دقیقه پاسخ بده. عملاً نمیشه گفت دانش‌آموز برای هر سؤال زیست‌شناسی 43 ثانیه و برای هر سؤال اقتصاد 40 ثانیه زمان داره.

کسی که به‌صورت حرفه‌ای برای این کار تمرین کرده، میدونه که باید ثانیه‌های کمتری رو برای سؤالات آسون صرف کنه که بتونه زمان‌های اضافه رو به تست‌های سخت اختصاص بده. چون در اغلب موارد این تست‌های سخت و مفهومی هستن که نتیجه نهایی رو مشخص میکنن و رتبه‌های برتر رو رقم میزنن. حالا سوالی که به وجود میاد اینه که چطور پیش از آزمون بتونیم بفهمیم که کدام مباحث مهمتر هستن و تصمیم بگیریم تقسیم زمان کنکور رو سر جلسه بر چه اساسی انجام بدیم؟

برای اینکه پیش از آزمون مباحث مهم و به اصطلاح تست خیز رو شناسایی کنیم و بیشتر زمان مطالعه و تمرین خودمون رو برای اون مباحث صرف کنیم باید از بودجه بندی دروس مختلف اطلاع داشته باشیم. حالا اگه هنوز با بودجه بندی دروس رشته خودت آشنایی نداری و به اونها تسلط کافی نداری، میتونی از طریق لینک های زیر بودجه بندی رشته خودت رو مطالعه کنی:

 

اهمیت مدیریت زمان در کنکور

اهمیت مدیریت زمان در کنکور اونجایی مشخص میشه که داوطلب به تمام مبحث یک درس مسلطه و جواب سؤال‌ها رو میدونه. به‌این‌ترتیب فقط یک نکته میتونه در فرایند امتیاز گیری اختلال ایجاد کنه و اون‌هم محدودیتِ زمانه. پس اگر نتونی زمان پاسخ به سؤالات رو درست تقسیم‌بندی کنی، دانش و تسلطت عملاً ناکارآمد میشه. بلکه باید دنبال راه‌حل کامل‌تری برای بهره بردن از این اطلاعات بگردی؛ و اون تکنیک‌های مدیریت زمان هستن که میتونن تو رو از معرکه به‌سلامت رد کنن.

ممکنه با خودت بگی خوب من در دوران تحصیل همیشه تونستم با این درس خوندنم نمرات خوبی کسب کنم پس چرا سر جلسه کنکور نتونم از همین روش استفاده کنم؟

باید بدونی فرق زیادی بین این دو وجود داره و کسی که تونسته با برنامه ریزی درسی خودش رو توی سال های تحصیلی به نمره های بالا برسونه باید برای کنکور برنامه جداگانه‌ای داشته باشه. امتحانات مدرسه اکثراً به‌صورت تشریحی طراحی میشدن؛ و دبیرها زمان قابل‌توجهی رو برای هر امتحان در نظر میگرفتن تا تمام دانش‌آموزان از قوی تا ضعیف بتونن با کمترین استرس به سؤالات جواب بدن. حتی پیش اومده که از زمان اضافه برای کمک به دانش‌آموزان استفاده کنن. بعلاوه که در هر نوبت قرار بود ذهنت فقط روی مباحث یک درس تمرکز کنه.

اما آزمون سراسری کاملاً متفاوته. اولاً سؤالات کاملاً تستیه و اغلب دانش‌آموز درگیر نکات انحرافی میشه و نکته بعدی اینه که زمان محدودی برای این آزمون در نظر گرفته شده. در مرحله بعد مهم‌ترین مسئله تنوع سوالاته که داوطلب باید بتونه در عرض چند دقیقه یا حتی چند ثانیه ذهنش رو از درسی به درس دیگه متمرکز کنه.

 

6 تکنیک تقسیم زمان در کنکور

6 تکنیک مدیریت زمان در کنکور

تکنیک های مدیریت زمان به دو بخش قبل از کنکور و هنگام آزمون سراسری مربوط میشن:

1. روش‌های مدیریت زمان قبل از کنکور

  1. یکی از راه‌های موفقیت برای تقسیم زمان کنکور و اولویت‌بندی اون، تمرین و تکرار هست. زمانی که مطمئن شدی روی مبحثی کاملاً مسلطی و چند بار تست‌های تمرینی اون رو حل کردی، بهترین کار اینه محدودیت زمان رو برای تست‌ها اعمال کنی. یعنی برای تست‌های هر درس زمانی مشابه با کنکور در نظر بگیری و تلاش کنی در همون زمان محدود به نتیجه مطلوب برسی.
  1. آزمون‌های آزمایشی که شرایطی مشابه با کنکور دارن یکی از بهترین موقعیت‌ها برای کسب مهارته. شرکت در آزمون‌های شبیه‌سازی ‌شده میتونه بهت کمک کنه خودت رو محک بزنی. کاهش استرس کنکور، سنجش سطح اطلاعات و تمرین برای مدیریت زمان از بزرگ‌ترین دستاوردهای این آزمون‌ها به شمار میره.

 

2. روش‌های مدیریت زمان در کنکور

  1. اولویت‌بندی سؤالات: این کار هم در مدیریت زمان مهمه و هم روی اعتمادبه‌نفس فرد تأثیر گذار هست. بهتره ابتدا سؤالات راحت‌تر که زمان کمی میبرن رو جواب بدی و مرحله‌به‌مرحله پیش بری. این کار باعث میشه تست‌های مفهومی و ترکیبی ذهنت رو خسته نکنن و با اعتمادبه‌نفس بیشتری ادامه بدی.
  2. استفاده از روش ضربدر و منهی: یکی از روش‌هایی که همواره در جلسات مشاوره کنکور به داوطلبان پیشنهاد میشه، روش ضربدر و منهی هست، به این شکل که:
    • سؤالات راحتی که نیاز به حداقل زمان دارن رو همون لحظه پاسخ بده.
    • کنار تست‌های سختی که جوابشون رو بلدی اما زمان‌بر هستن علامت ضربدر بزار.
    • و سؤالاتی که از عهدش بر نمیای رو با علامت منفی مشخص کن.

این کار رو باید برای تک‌تک درس‌ها انجام بدی. به‌این‌ترتیب به سؤالات راحت، تونستی درجا جواب بدی. برای سؤالات سخت زمان کافی در نظر گرفتی. و درنهایت اگر زمان اضافه آوردی میتونی به اونایی فکر کنی که با علامت منفی مشخص کردی. البته حواست باشه دسته آخر رو به‌عنوان گزینه‌ای در نظر بگیری که بلد نیستی و اگر تونستی حلشون کنی، موفقیت بزرگی محسوب میشه.

با یک مثال قضیه رو برات توضیح میدم:

20 تست جامعه‌شناسی گروه آزمایشی انسانی رو در نظر بگیر که باید تو 15 دقیقه تموم شه. داوطلب از سؤال اول شروع به خوندن میکنه. اگر بلد بود پاسخ میده، اگر زمان‌بر بود علامت ضربدر میزاره و اگر مطمئن بود نمیتونه جواب بده از علامت منفی استفاده میکنه.

وقتی تا آخر همه تست‌های این درس رو مطالعه کرد، برمیگرده سراغ سؤالاتی که با ضربدر مشخص شده. حالا با تسلط و اعتمادبه‌نفس تک‌تک اونا رو پاسخ میده و درنهایت از کنار سؤالات منفی بدون استرس میگذره. به همین ترتیب این روش رو برای همه درس‌ها استفاده میکنه تا بهترین نتیجه رو با مدیریت زمان بگیره.

 

  1. حفظ کنترل در مواجهه با سؤالات سخت: یادت باشه که همه تست‌های کنکور امتیازِ برابری دارند. پس اگر به سؤالات سخت جواب بدی امتیاز بیشتری کسب نمی‌کنی. در این مواقع با حفظ اعتمادبه‌نفس، سؤالات راحت رو پشت سر بزار و بعد سراغ تست‌های دشوار برو.

 

  1. استفاده از زمان نقصانی: یادت نره که باید زمانی رو برای مرور نهایی هر دفترچه اختصاص بدی. پس بازه زمانی هر درس رو محدودتر در نظر بگیر تا از امتیاز مرور کردن سؤالات محروم نشی.

 

من در این محتوا تلاش کردم تمام نکات مهم زمان‌بندی کنکور رو بررسی کنم و اونهارو به صورت کامل توضیح بدم، اما فاصله بین علم و عمل خیلی زیاده. برای اینکه بتونی نکات و تکنیک های مدیریت زمان کنکور مثل تکنیک دسته بندی 4 گانه و یا تکنیک ضربدر منها رو به‌طور عملی پیاده کنی، بهتره از کمک یک مشاور باتجربه بهره ببری. مشاوران آیدی نوین با تجزیه‌وتحلیل عادتهای مطالعاتی و نتایج آزمون‌های آزمایشی، میتونن نقاط ضعفت رو پیدا کنن و راهنماییت کنن که چطور ادامه مسیر رو طی کنی.

دریافت برنامه و مشاوره از رتبه برتر ها

فرم زیر رو پر کن تا یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین بهت برنامه اختصاصی کنکور خودت رو بده و برای موفقیت در کنکور راهنماییت کنه:

یک مشاور با تجربه باعث میشه بهترین استفاده رو از زمانت برای مطالعه داشته باشی و دیگه نیاز نباشه هر مطلب رو بارها مطالعه کنی و یادش نگیری.

 

سوالات متداول

1. مدیریت زمان در کنکور چیست؟

داوطلبان باید بتونن سوالات هر درس رو در بازه زمانی مشخصی جواب بدن تا درنهایت به خاطر معضل کمبود وقت، هیچ امتیازی رو از دست ندن. برای این کار باید ابتدا به تکنیک های مدیریت زمان که در این مطلب توضیح دادیم مسلط باشید.

2. آیا همه تکنیک‌های مدیریت زمان برای من کاربرد دارد؟

هرکس با توجه به ویژگی‌های شخصیش میتونه بهترین شیوه رو انتخاب کنه. اغلب رتبه‌های برتر با استفاده از ترکیب این روش‌ها تونستن بهترین نتیجه رو به دست بیارن.

3. مهمترین روش مدیریت زمان چیست؟

استفاده از تکنیک ضربدر و منفی تقریباً میتونه برای تمام داوطلبان راهگشا باشه.

2 replies on “مدیریت زمان در کنکور – 6 تکنیک عملی با توجه به تغییرات 1402”

profile avatarرضا فریدی گفت:

سلام ببخشید اگه وقتی که برا مثلا زیست گذاشتیم تموم شه و هنوز سوالاتو کامل تا اخر انجام ندادیم یعنی هتوز خیلیش موند مثلا از تیک دار ها باید رها کنم و برم سراغ درس بعدی و اینکه زمان زمین و متوجه نشدم به کدوم درس بدیم به اونی که برامون راحت تره

profile avatar گفت:

سلام وقتتون بخیر

    اول کار زمان دروس رو با توجه به تجربمون دستکاری میکنیم

پیشنهاد ما اینه که زمان زمین بره برای زیست شناسی. بعد از طبقه بندی سوالات، ما از سوالات آسون شروع میکنیم مثلا درس زیست رو از سوالات تیک دارش شروع میکنیم و هر وقت زمان اون درس تموم شد سراغ درس بعدی میریم

    اگر یادت باشه تو دروس اختصاصی برای هر درس حدود ۵ دقیقه وقت ذخیره کرده بودیم که در مجموع ۴ درس میشه ۲۰ دقیقه

در آخر این ۲۰ دقیقه رو به درس یا درس هایی اختصاص میدیم که تعداد بیشتری سوال آسونتر ازش باقی مونده

    پیشنهاد میکنم ویدئو رو مجددا ببینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }