وزارت علوم و بهداشت لایحه ای تحت عنوان ساماندهی سهمیههای کنکور ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی و اصلاح قوانین مرتبط با عنوان لایحه توزیع عادلانه فرصتها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی که توسط سازمان سنجش ارائه شد بود را به هیئت دولت ارائه کردند. مهمترین اتفاقات این لایحه که برای تصویب به مجلس یا شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال خواهد شد شامل حذف سهمیه کنکور ایثارگران و سهمیه های هیئت علمی دانشگاه ها و تغییر در ساختار سهمیه مناطق است. اتفاقی که در صورت تصویب میتواند باعث افزایش شانس قبولی سایر داوطلبان در کنکور سراسری شود. در ادامه سلسه مطالب مشاوره کنکور تحلیل این لایحه را در سایت موسسه آیدی نوین مشاهده کنید.
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggleتوضیحات کامل و جامع در خصوص لایحه حذف سهمیه های کنکور :
در فایل صوتی زیر میتوانید تمامی اطلاعات مربوط به این لایحه را توسط مجتبی فاطمی، مدیر دپارتمان مشاوره تخصصی IDN گوش کنید:
در طی این لایحه قرار است حذف سهمیه کنکور از 19 مورد به 3 مورد کلید بخورد و 16 سهمیه حذف می گردد.
همچنین اصطلاح جدیدی تحت عنوان پذیرش به صورت آزاد در این سهمیه ها عنوان شده است. گزینش علمی تمامی داوطلبان شرکت کننده در هر آزمون، بدون هیچگونه قیدی به میزان ظرفیت هر کد رشته محل، گزینش آزاد نامیده میشود.
سهمیه های کنکور در این لایحه شامل سه سهمیه زیر می باشد:
- سهمیه آزاد
- سهمیه مناطق 1 و 2 و 3
- سهمیه ایثارگران
توجه ـ در پذیرشها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی، نیز همین مناطق مورد استفاده می باشند.
ظرفیت سهمیه در لایحه حذف سهمیههای کنکور :
ظرفیت هر کد رشته محل در آزمون سراسری در مجموع به میزان ۵۰ درصد به نسبت شرکتکنندگان به هر یک از مناطق (یک، دو و سه) و مابقی (۵۰ درصد) به صورت آزاد به تمامی داوطلبان متقاضی هر کد رشته محل اختصاص مییابد.
حذف سهمیه کنکور ایثارگران از 30 درصد به 5 درصد:
یکی از مهمترین بندهای این لایحه، حذف سهمیه 25 درصد ایثارگران از ظرفیت کل دانشگاه هاست. بطوریکه فقط 5 درصد از ظرفیت دانشگاه ها آن هم بصورت مازاد به ایثارگران اختصاص می یابد.
در استفاده از سهمیه فوق، اولویت با همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، جانبازان ۲۵ درصد به بالا و همسر و فرزندان ایشان، آزادگان و همسر و فرزندان ایشان، رزمندگان با شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه و جانبازان زیر ۲۵ درصد است. در صورتی که این ظرفیت تکمیل نشود، خالیمانده ظرفیت به خانواده شهدا (پدر، مادر، خواهر و برادر)، همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان رزمندگان با ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، اختصاص مییابد و در صورت تکمیل این ظرفیت در هر کد رشته محل، سایر ایثارگران با داوطلبان غیرایثارگر رقابت میکنند.
بند های مهم لایحه حذف سهمیه کنکور :
سهمیه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص المپیادهای دانشآموزی جهانی به قوت خود باقی است.
سهمیه مصوب شورای هدایت استعدادهای درخشان در خصوص المپیادهای دانشآموزی داخلی دارای مدال طلا، نقره یا برنز، حداکثر به میزان ۵ درصد ظرفیت و به صورت مازاد، صرفاً در رشتههای مرتبط که شورا تعیین میکند، توسط سازمان تخصیص داده میشود.
سهمیههای مصوب برای بلایای طبیعی در آزمون سراسری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی به قوت خود باقی است. این سهمیه به صورت مازاد بر ظرفیت توسط سازمان تخصیص داده میشود.
حد نصاب مربوط به ایثارگران در تمامی آزمونها ۸۵ درصد حد نصاب گزینش آزاد است.
حد نصاب مربوط به المپیادهای دانشآموزی داخلی دارای مدالهای طلا، نقره و برنز ۹۰ درصد حد نصاب گزینش آزاد در کد رشته محل مورد تقاضا است.
شمول این قانون برای پذیرش دانشجو در تمامی مؤسسههایی میباشد که با مجوز قانونی از دفاتر گسترش وزارتین، اقدام به جذب دانشجو در هر یک از دورههای دایر (شامل روزانه، نوبت دوم، پردیس، ظرفیت مازاد، مجازی، غیرانتفاعی، فنی و حرفهای، پیامنور، علمی ـ کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی و …) مینمایند و پذیرش برای تمامی دورهها حسب مورد توسط سازمان یا مرکز انجام میشود.
سهمیه فرزندان هیات علمی حذف شد.
هر داوطلب فقط یکبار مجاز به استفاده از سهمیه (به استثناء سهمیه مناطق) در هر مقطع تحصیلی است.
مصوبه تسهیلات فرزندان اعضای هیئت علمی از زمان اجرای این قانون لغو میشود.
حذف ناحیه، بومی گزینی ، قطب در تغییرات طی لایحه حذف سهمیه های کنکور :
تمامی قوانین و مقررات در خصوص نحوه اعمال سهمیهها در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی (شامل بومیگزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیههای مندرج در قانون خدماترسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، سهمیههای مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیاری و …) لغو و این قانون جایگزین آنها میشود و پس از آن امکان ایجاد هیچگونه سهمیه جدیدی به جزء موارد مندرج در این قانون وجود ندارد.
نظرات و سوالات خودتون رو راجب این لایحه در قسمت نظرات این پست برامون ارسال کنید. بنظر شما این لایحه عادلانه است؟
60 replies on “حذف سهمیه های کنکور ایثارگران و هیئت علمی 1401، افزایش شانس قبولی کنکور”
سلام …
همه جالبن و فقط به مزیت سهمیه نگاه می کنند ….
به جان مادرم من حاضرم این سهمیه لعنتی 25 درصد را نداشته باشم و پدرم هم جانباز نباشند ….
نمی دونم متوجه میشین یا نه (چون تا کسی توی موقعیت نباشه نمی فهمه ..) که جانباز 50 درصد یعنی چی ؟؟
یعنی 50 درصد از بدنش به فنا رفته …
یعنی اعصابشون به فنا رفته بعد حالا مثلا برای یکم تاثیر بیشتر کی حاضره کل زندگیشو اینطوری باشه …
کی حاضره همش زجر بکشه …
تو حاضری پولدار باشه (طوری که واقعا پولتو با پارو جمع می کنی …)اما ارامش نداشته باشی …
میگی حاضرم کل این پولو بدم اما ارامش را داشته باشم …
مشکل اینجای که بعضی ها فقط سهمیه ایثارگران را میبینن …
بعضی از سهمیه ها که خیلی بی عدالتی مثل سهمیه هیئت علمی (خوب خداوکیلی ایشون برای کشور دقیقا چیکار کردن ….خون دادن ؟؟/زجری کشیدن ؟؟/و…
یکسری امتیازاتشو خوندم خیلی زیاد بود …
چون مطمئن نیستم نمی نویسم چون شاید تهمت میشه اما چیز هایی شنیذم که 10 برابر بیشتر از سهمیه های ما ارزش دازه (قابل توجه بعضی ها …)
اما خوب بعضی ها فقط ایثارگران را میبینن که …..
یعنی خدا وکیلی شما مفت مفت حق بنده خدایی که بیشتر از شما زحمت کشیده و باهوش تره و میتونه به کشور بیشتر خدمت کنه رو بخوری آرامشت برمیگرده اگه پدر شما رفته سلامتیشو در راه مملکت داده چشم داشتش این نبوده که افراد بی لیاقت بیان سکان کشور رو به دست بگیرن شما هر چقدر از جنبه رفاهی بهتون برسن کمه ولی علم فروختنی نیست و شان خودشو داره
تا وقتی بچه وزیرا متاسفانه هم سن و سال ما هستن این بی عدالتی که جز اصول دین هست پر !
ولی انصافا میدونم شما که سهمیه دارین ممکنه اینو بخونید حتی اگه سهمیتون به اندازه یک نفر شمارو بندازه جلو این عین ناحقی و مطمئن باش درآمد حاصل از شغلت حرومه!
همه سهمیه ها حذف بشه صلوات
باتشکر از آنهایی که برای حذف سهمیه تلاش کردند
خداوند اجرشان دهد که در مقابل این بی عدالتی ایستادند
سپاس گزارم از پاسخگویی تون.
ینی مهم نیست که کنکور ۹۸ شرکت کرده؛ مهم اینه که انتخاب و قبولی ای نداشته با سهمیه!
پس به همین دلیل مجددا میتونه استفاده کنه! درسته؟!
با سلام و عرض ادب.
سؤالی داشتم از خدمتتون.
فردی سال های ۹۶_۹۷_۹۸ با سهمیه ۵٪ ایثارگری در کنکور سراسری شرکت کرده اما تنها در سال ۹۷ انتخاب رشته کرد و در نهایت یه رشته شبانه قبول شد!
ثبت نام هم کرد اما بعد انصراف داد!
حالا برای کنکور ۹۹ میتونه مجددا از سهمیه ۵٪ استفاده کنه یا خیر؟
ممنون میشم در اسرع وقت پاسخمو بدید.
سلام و وقت بخیر. بله امکانش هست. برای رشته های روزانه فقط یکبار و سایر دوره ها تا دوبار میشه از سهمیه ایثارگری استفاده کرد.
من میخواستم بدونم اگه این طرح تصویب شد و به کنکور ۹۹رسید چه تاثیری در رتبه میزاره برای مثال در منطقه ۳ رتبه ۸۸هزارکشوری میشد۱۵هزار منطقه حالا در صورت تصویب کسی با همون ۸۸هزار کشوری رتبش در منطقه چقدر تغییر میکنه با توجه به قبل که از ۸۸ هزار ۱۵ هزار میشد حالا با تغییر سهمیه این رتبه ۸۸ هزار چقدر کمتر میشه؟لطفا اینو به من بگین
با سلام. در صورتیکه تعداد شرکت کننده های کل در سال 99 مثل کنکور 98 بمونه تو این حالت تغییر زیاد و ملموسی نباید شاهد باشیم. تاثیر تصویب لایحه حذف سهمیه کنکور ایثارگران و هیئت علمی و سایر تغییرات در اصل روی ظرفیتی است که دانشگاه ها برای مناطق قائل میشن. یعنی به عنوان مثال اگه قبلا آخرین نفر قبولی در یک کد رشته محل خاص با رتبه 10 هزار پذیرفته میشد، الان امکانش هست که با رتبه 13 هزار هم یک نفر پذیرفته بشه.
تنها سهمیهی عادلانهی کنکور یعنی سهمیهی بچههای مدالآور توی المپیادها، توی این لایحه حذف سهمیه های کنکور پیشنهاد شده که کم و عملا حذف بشه! چیزی که اینجا مبهمه اینه که رشتههای مرتبط دقیقا یعنی چی؟ وقتی که درسی مثل ادبیات توی کنکور تمام رشتهها هست، چرا کسی که مدال المپیاد ادبی داره باید الزاما برای رشتههای مرتبط به ادبیات سهمیه داشته باشه؟! یعنی به عنوان مثال، کسی که پزشکی قبول میشه، که رشتهش هم تجربیه، مگه نباید ادبیات رو هم بالا زده باشه؟ پس این حق مدالآور المپیاد ادبی نیست که سهمیهای داشته باشه برای کنکور تجربیش؟ که خب، ۱۰ درصد یعنی هیچی تقریبا… درحال حاضر که این لایحه حذف سهمیه کنکور تصویب نشده، این سهمیه ۲۰ درصده. و عادلانهست.
این درمورد بقیهی رشتههای المپیاد هم صادقه! شیمی و زیست توی کنکور تجربی مهمن! این عادلانهست که مدالآور المپیاد شیمی، صرفا بخاطر چندان مرتبط نبودن رشتهی پزشکی با شیمی، سهمیه کنکور نداشته باشه؟؟
این به کنار. بچههای المپیاد در حال حاضر به شدت تنهان و ناامید. به جرئت میشه گفت تنها بچههایی هستن که علم رو به معنای واقعی کلمه لمس کردن و قدرت و شجاعت این رو داشتن که در مسیری به نام المپیاد پا بذارن. کسی که در هر رشتهای از المپیاد مدال میاره، از نظر دولت و بر اساس تعاریف سازمان ملی نخبگان، یک نخبه محسوب میشه. نخبهی ملی. در اینصورت، آیا این نخبه صلاحیت این رو نداره که بهش سهمیه کنکور تعلق بگیره؟ به نظرشون کسی که ادبی مدال میاره، نمیتونه از پس کنکور بربیاد؟
بچههای المپیاد تقریبا ۲ سال از زندگیشون رو بیشتر از حتی کنکوریها درس خوندن. دهم و یازدهم رو. برای المپیاد. و مدال آوردن. بعد از مدال آوردن، عملا کسی دیگه تحویلشون نمیگیره. کملطفی میشه بهشون از جانب همه. از جانب دولت، مدرسه، و… و با کنکور هم باید روبرو بشن!
اونوقت چه انگیزهای باقی میمونه؟ در کنکوری که اینقدر داره سرنوشتساز میشه، با وجود نخبه بودن هیچ سهمیه ای برای کنکور ندارن و بخاطر اینکه عاشق علم بودن و به سمت المپیاد رفتن، باید توی کنکور هم ضرر کنن…
المپیاد یکی از مهمترین ستونهای علمی کشوره. با اینکار، انگیزه و امید هر کسی که تو ذهنش سودای المپیادی شدن بوده، از بین میره و ترجیح میده مثل دیگران، پا بذاره به رقابتی به نام کنکور که توی اون لذت چندانی وجود نداره و به علم والایی هم دست پیدا نمیکنه.
خیلی عوارض دیگهای داره این کار. که مهمترینش، بیانگیزه شدن یک نوجوون عاشقه. نوجوونی که عاشق آموختن علم به معنای واقعیه، نه فقط تست زدن و تست زدن و تست زدن و صرفا به سواد کنکوری رسیدن…
باز هم میگم، تنها سهمیهی عادلانهای که تو کنکور وجود داره، همین المپیاده. این دسترنج خود شخص دانشآموزه. مدال آوردن کار راحتی نیست…!!
امیدوارم به اشتباه، این سهمیه کنکور حذف نشه. چون ضررش ممکنه به کشور هم برسه. ناامیدی جوونای عاشق علم، چیز خوبی نیست…
با سلام. ممنون از نظرتون. این هم مسئله ایه که مسئولین میتونن در ساماندهی سهمیه های کنکور مد نظر قرار بدن
سلام ، به نظر شما کسی که سهمیه ی ۵ درصد ایثارگری داره بهتر ازاین سهمیه استفاده کنه یا سهمیه ی منطقه۲؟
داوطلبین 5 درصدی هم توی منطقشون مورد ارزیابی قرار میگیرن و هم در سهمیه 5 درصد و هرکدوم براشون بهتر باشه براشون اعمال میشه
سلام یه سوال داشتم آیا ممکنه سهمیه یه منطقه مثل منطقه 3 به منطقه ٢ تغییر کنه؟
سلام خیر
سلام
اگر کسی سال گذشته نظام جدید کنکور داده باشه با سهمیه جانبازی 25 درصد و امسال مجددا بخواد کنکور بده، دیگه نمیتونه از سهمیه استفاده کنه؟ در صورت تصویب
راجب این مسئله که دواطلبینی که قبلا از سهمیه ها استفاده کردن به چ شکل امسال میتونن استفاده کنن بطور دقیق چیزی در لایحه اشاره نشده… باز هم میگم که باید منتظر بمونیم و ببینیم چطور به اجرا در میاد…
سلام تو دفترچه ثبتنام کنکور امسال هرچی نوشته باشه درمورد سهمیه ها همون اعمال میشه؟
باید صبر کنیم ببینیم اصلا این لایحه تصویب میشه و به امسال میرسه یا نه…
اصلا باید هرچی سهمیه هست رو بردارند.اینطوری همه یکسان میشن.دیگه ناحقی هم نمیشه.
من امسال روزانه قبول شدم انصراف دادم میتونم سال بعد دوباره کنکور بدم توروخدا یکی جواب بده؟
توضیحات این سوال روی کانال تلگرام ما قرار گرفته به آدرس : t.me/irandaneshnovin
انشالا بزودی بطور کامل راجب این مسئله ک سوال خیلی ها هست یه مقاله جامع روی سایت قرار خواهیم داد.
سلام خسته نباشید.الان این برای منطقه ۳ تاثیر مثبت داره؟ یا بدتر شده؟
اگر تصویب بشه به احتمال زیاد به نفع مناطق خواهد بود… به هرحال باید ببینیم دقیقا چطور به مرحله اجرا خواهد رسید…
۵۰ درصد گزینش آزاد فاجعه است حالا خواهیم دید
معلم دبیرستانم و با شنیدن این خبر موجی از خوشحالی بین همکاران و دانش آموزان ایجاد شده و احساس میکنن حداقل بیهوده زحمت نمیکشن ، خدا کنه همین امروز تصویب بشه
سهمیه مناطق برای پشت کنکوریها قابل استفاده است؟
با سلام. بله قابل استفاده است
چندین ساله ک رشته های خوب برا سهمیه داراست و ما حتی اگ تلاش هم کنیم فایده نداره چون صندلیشون زودتر رزرو شده ما عادیا همیشه در حقمون ظام بوده بدون اینک کوچیکترین عدالتی باشه برامون
امیدوارم زودتر حذف بشه قبل ازین ک بیشتر حقمون خورده شه
اگ دو فوریتی اجرا شود وگرنه ب ۱۴۰۰ هم این قانون تصویب نمیشه
سلام وقت بخیر. اونیکه ۲۵%به بالا هست اولویت با اونه؟ یا اینکه زیر ۲۵و بالاتر باهم رقابت میکنن؟
سلام. ترتیب اولویت ها برای ایثارگران در متن گفته شده. اولویت با 25 درصد به بالا هست
سلام
ولی به نظرم با این کار مشکل اصلی که همون بی عدالتی آموزشی هست ، بیشترم میشه و فقط در ظاهر رقابت باز میشه
یعنی با این لایحه فرصت افرادی که در مدارس تاپ و از امکانات تاپ استفاده میکنن بیشتر میشه و علاوه بر سهمیه منطقه خودشون برای ۵۰ درصد دیگه هم رقابت میکنند که صد البته اون ۵۰ درصد و بزارین برای افرادی که در مدارس عالی درس میخونن
کلا بگم که قانون جالبی نیست و فقط در ظاهر قشنگه
با سلام. این لایحه هم قطعا نقاط ضعف و قوتی داره و باید بگیم نقاط قوتش کم نیست. اینکه 30 درصد از ظرفیت دانشگاه ها که قبلا به ایثارگران اختصاص می یافت الان به داوطلبان مناطق اختصاص پیدا میکنه قطعا میتونه به نفع داوطلبین مناطق باشه. از طرفی با توجه به اینکه تعداد داوطلبان منطقه 3 کم نیست و حتی در گروه علوم تجربی در کنکور 98 تعداد داوطلبان این منطقه بیشتر بود به این معنیه که تعداد صندلی هایی که برای منطقه 3 در نظر گرفته میشه هم بیشتر خواهد بود. در کل بحث راجب نقاط ضعف و قوت لایحه حذف سهمیه کنکور زیاده و هنوز هم مشخص نیست که این مصوبه تصویب بشه یا خیر. باید صبر کرد و دید چطور اجرایی میشه
حرف شما درست اون ۳۰ درصد ایثارگران حذف میشه خوبه
ولی عملا فضا رو برای بچه هایی که در مناطق و شهرای خوب و بزرگ زندگی میکنن باز میکنه تا تعداد قبولی های اونا بیشتر بشه چون از لحاظ امکانات قوی ترن و این عدالت نیست که این افزاد با بچه های مناطقی که حتی معلم درست و حسابی هم ندارن رقابت مستقیم کنن
کلا بگم که این قانون ظاهرا به نفع مناطق سه شده و عملا به نفع سایر مناطق شده چون از معلمین بهتر برخوردارن و قطعا پیروز رقابت خواهتد شد و در آینده با تصویب این لایحه در دانشگاه شما همین افراد معدود که از قشر محروم و متوسط جامعه که در دانشگاه بودن رو هم نمیبینید .
و آخر میرسیم به این ضرب المثل که میگن میخوای ابرو رو درست کنی میزنی چشم و هم کور میکنی
حداقلش اینکه اونایی که توی مدارس تاپ بودن درس هم خوندن و فقط به خاطر مدارس تاپشون نبوده که رفتن دانشگاه مثه کسایی نیستن که تو عمرشون سمت کتاباشون نرفتن اما چون هزار جور سهمیه هیات علمی و ایثارگر جانباز و….. داشتن رفتن نشستن سر کلاس دانشگاه
باسلام. با وجود اینکه کمتر از ۲ماه به ثبت نام کنکور مونده میخواستم بدونم که لایحه حذف سهمیه ایثارگران به کنکور ۹۹ میرسه یا نه؟و برای تایید به مجلس فرستاده میشه یا شورای انقلاب فرهنگی ؟و آیا ممکنه تصویبش امسال نرسه و در صورت تایید برای سال۴۰۰ اجرایی بشه ؟
با سلام. دولت باید تصمیم بگیره که این لایحه به مجلس فرستاده بشه یا شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما با توجه به اینکه سهمیه کنکور ایثارگران در مجلس مصوبه قانونی داره احتمالا برای تصویب آن باید به مجلس فرستاده شود. هنوز اطلاعات دقیقی از این مسئله در دست نیست. و اینکه آیا واقعا به کنکور 99 میرسه یا نه هم پاسخش اینه که اگه تصویب بشه به کنکور 99 خواهد رسید. ولی اگر تصویب نشه که ممکنه حتی برای کنکور 1400 هم کلا اجرا نشه.
متاسفانه ادمین دچار اشتباه شدن. اگر متن لایحه رو بخونین متوجه میشین که حتی اگر همین لحضه تصویبش کنن از سال بعد به اجرا در میاد
ما نمیگیم ک قطعا امسال اجرا میشه، ولی چیزی ک توی لایحه اومده اینه ک در صورت تصویب، باید تا 3 ماه بعد، قوانین اجرایی اون باید تبیین بشه، پس در صورت تصویب میتونست به امسال برسه، هرچند که طبق اخباری ک جدیدا رسیده احتمال اینکه به امسال برسه کمه…
خسته نباشید
میخواستم بپرسم اصلاح سهمیه هابرای۱۴۰۰حدوداچه زمانی مشخص میشه؟؟
سلام وقت بخیر. فعلا مشخص نیست و چیزی گفته نشده.
سلام، اگه این لایحه تصویب بشه کسی که سهمیه ایثارگری 25 درصد به بالا داره دیگه 25 درصد سهمیه نداره؟چنددرصد براش تاثیر داره؟ آیا تاثیر معدل در کنکور داریم؟چند درصد تاثیر داره؟
با سلام. بله در صورت تصویب لایحه حذف سهمیه کنکور ایثارگری، بجای 25 درصد از ظرفیت دانشگاه که در سال های قبل برای ایثارگران وجود داشت، فقط 5 درصد ظرفیت مازاد به ایشان تعلق خواهد گرفت.
در مورد تاثیر معدل هم باید بگیم که اصلا ربطی به این لایحه نداره و تاثیر معدل همچنان به قوت خود باقیست و در کنکور 99 بصورت 30 درصد با تاثیر مثبت خواهد بود.
سلام خواستم بدونم آیا بومی گزینی دانشگاه فرهنگیان هم در این لایحه حذف میشه و باید بصورت سراسری انتخاب رشته کرد؟
با سلام. درصورت تصویب بله. اگر با دقت متن لایحه رو مطالعه کرده باشید ذکر شده که این نوع چینش سهمیه ها برای کل رشته ها و مقاطع اجرایی خواهد شد. البته باز هم نمیشه بطور قطع گفت و باید صبر کنیم که اگر تصویب شد ساز و کار اجرای آن برای رشته های مثل فرهنگیان به چه شکل خواهد بود
ببخشید شما در انتهای وویس گفتید که بهتره به جای سهمیه دادن به برخی افراد امکاناتشون رو بیشتر کرد و راه رو برای بیشتر تلاش کردنشون باز کرد. اون وقت چطوره که هم به بچههای استعداد درخشان امکانات برای تلاش بیشتر داده میشه و هم سهمیه برای قبولی؟ اینکه بچههای دولتی امسال جایی در بین نفرات برتر نداشتن به نظرتون یک ضعف نیست؟ چرا سهمیه اونها حذف نشد؟
سلام وقت بخیر. اون استعداد درخشانی که شما برداشت کردید اون چیزی نیست که در واقعیت هست
استعداد درخشان یعنی کسی که داخل المپیاد های جهانی مقام داشته باشه و یا اینکه طلا،نقره یا برنز المپیاد کشوری داشته باشه
اینکه بچه های مدارس دولتی امسال جایی بین نفرات برتر نداشتن همش تقصیر امکانات استعداد های درخشان نیست به کوتاهی ها و درس نخوندنای خودشونم برمیگرده و در ضمن مگه امکانات استعداد های درخشان چیه که باعث این همه فرق بشه فقط اسمش امکاناته در عمل هیچی نیست
این استعداد های درخشان مربوط به بنیاد ملی نخبگان میشه و ربطی به مدارس سمپاد نداره دوست عزیز
سلام خسته نباشید،ی سوال داشتم،من ک فارغ التحصیل نظام قدیم منطقه ۱ ام، حذف سهمیه ها چقدر میتونه ب نفع ام باشه،ممنون میشم یکم توضیح بدید ک متوجه شم
سلام مرسی از شما. در صورتیکه لایحه حذف سهمیه های کنکور به تصویب برسه قطعا میتونه به نفع تمام مناطق 1 و 2 و 3 بشه. چرا که با حذف سهمیه ایثارگران حدود 25 درصد از ظرفیت کل دانشگاه ها که قبلا به داوطلبین سهمیه 25 درصد اختصاص داشت و همینطور 5 درصدی که به داوطلبان سهمیه 5 درصد اختصاص می یافت آزاد میشه. پس شانس قبولی داوطلبانی که فقط سهمیه مناطق دارن میتونه بیشتر و بیشتر بشه
نه آزاد نمیشه چون پنج درصدا زیادن و هجوم میارن تو سهمیه آزاد چون سهمیشون جاشونو نداره
خب این به این معنیه که داوطلبان 5 درصدی کنکور عین سایر داوطلبان هستن… ضمنا قبلا هم داوطلبان 5 درصدی همونطور که تو سهمیه خودشون ارزیابی میشدن توی منطقشون هم مورد ارزیابی قرار میگرفتن…
با تغییر سهمیه ها کسی که سهمیه ایثارگری ۲۵درصد داره سهمیه ۲۵درصد تاثیر بیشتری تو کنکور داره براش یا منطقه۳؟؟
سلام به شما دوست عزیز. قبل از پاسخ به هر سوالی باز هم تاکید میکنیم که لایحه حذف سهمیه ایثارگران در کنکور 99 هنوز تصویب نشده و حتی باید بگیم که احتمال تصویب شدنش کمتر از تصویب نشدنش هست. اما اینکه کدوم یک از سهمیه مناطق و سهمیه ایثارگری برای کسی که سهمیه ایثارگری تاثیر بیشتر داره باید بگیم که همه چیز بستگی به شرایط موجود در کنکور 99 و آمار شرکت کننده ها در کنکور داره. ممکنه واقعا شرایطی پیش بیاد که قبولی در سهمیه منطقه برای یک دانش آموزی که سهمیه ایثارگری داره راحت تر از قبولی در سهمیه ایثارگریش باشه. اگه داوطلب در بین دانش آموزان با سهمیه ایثارگری رتبه خوبی رو کسب کنه مطمئنا سهمیه ایثارگریش تاثیر بهتری برای قبولیش داره اما اگه رتبه خوبی رو در سهمیه ایثارگری کسب نکنه ممکنه سهمیه منطقه اون داوطلب بهتر از سهمیه ایثارگریش عمل کنه
ممنون از پاسختون…یعنی ممکنه این تغییر سهمیه ها به کنکور ۹۹ نرسه؟؟؟
این حذف سهمیه های کنکور و حذف سهمیه ایثارگران و هیئت علمی هنوز در حد لایحه هست که به تصویب نرسیده. لایحه توسط سازمان سنجش ارائه شده و توسط وزارت علوم و بهداشت تقدیم هیئت دولت شده. حالا هیئت دولت باید این لایحه رو برای تصویب به مجلس شورای اسلامی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی بفرسته. فعلا باید منتظر موند ببینیم چه اتفاقی میوفته