آیدی نوین - معرفی رشته پرتودرمانی یا رادیوتراپی

معرفی رشته پرتودرمانی یا رادیوتراپی

معرفی رشته پرتودرمانی یا همان رشته رادیوتراپی

رشته پرتودرمانی یا رشته رادیوتراپی از جمله رشته‌های محبوب برای دانش‌آموزانی است که می‌خواهند کنکور بدهند. این رشته جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود و کسانی که به نجات جان بیماران علاقمند هستند، از طریق این رشته می‌توانند در کنکور شرکت کنند. همچنین به‌دلیل پیشرفت علم و تجهیزات مورد نیاز این رشته، جذب دانشجو در رادیو تراپی نیز زیاد است.

اگه جزء دانش‌آموز‌هایی هستید که دوره متوسطه را در رشته علوم تجربی گذراندید و قصد دارید یکی از رشته‌های علوم پزشکی را انتخاب کنید؛ بهتر است نسبت به این رشته هم آشنایی داشته باشید، این کار در انتخاب رشته درست به شما کمک می‌کند.
ما در این مطلب معرفی رشته پرتودرمانی اطلاعاتی را در مورد شناخت بهتر از این رشته و مسیر پیش‌روی آن تا فارغ‌التحصیلی، همچنین آشنایی با فضای کار و مهاجرت برای شما جمع‌آوری کردیم. اگر نیاز به این اطلاعات دارید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

فرم دریافت مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین

اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشته‌ای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفه‌ای آیدی نوین استفاده کنید:

با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند! لیست کامل رتبه برترهای آیدی نوین

 

شناخت بیشتر رشته پرتودرمانی

برای قبولی در رشته پرتودرمانی لازم است از طریق کنکور سراسری با کسب رتبه و درصد لازم، وارد یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی شوید و این رشته را ادمه دهید. برای کسب رتبه و درصد لازم ابتدا باید یک برنامه ریزی کنکور اختصاصی برای خود داشته باشید تا بتوانید کنکور را با موفقیت و درصد های بالا پشت سر بگذارید.

دوره تحصیل این رشته ۴ سال است و بعد از فارغ‌التحصیلی با مدرک کارشناسی می‌توانید شروع به کار کنید. به‌طور کلی به پرتودرمانی، رادیوتراپی هم می‌گویند و حیطه کاری آن بیشتر در خصوص بیماری‌های سرطانی است. در رادیوتراپی به درمان سرطان با استفاده از پرتو‌ها و اشعه‌های پرانرژی می‌پردازند.

رادیوتراپی یکی از سه روش اصلی درمان سرطان است؛ ۲ مورد دیگر شامل جراحی و شیمی درمانی است. در این رشته پرتو درمان‌گر از طریق تجهیزات پزشکی و به وسیله اشعه‌هایی مانند اشعه ایکس، گاما، آلفا و بتا سعی می‌کند بیماری سرطان را کنترل کند. پرتو درمان‌گر از طریق نفوذ اشعه‌ها روی سلول‌های سرطانی سعی در از بین بردن بیماری دارد.
از طریق پرتودرمانی یا رادیوتراپی در موارد محدود به کاهش درد و خون‌ریزی هم کمک می‌کنند.

 

وظایف کاری یک پرتو درمان‌گر

درکل پرتو درمانگر متخصصی است که باید بیماری‌هایی مانند سرطان و تومار‌ها را تشخیص بدهد و از طریق یکی از روش‌های زیر با اشعه‌های درمانی روند بیماری را کنترل و درمان کند. ۲ روش انجام رادیوتراپی عبارت‌اند از:

  • یکی پرتودرمانی خارجی یا رادیوتراپی اکسترنال که در این روش اشعه را از خارج بدن به سمت تومور حرکت می‌دهند.
  • نوع دوم پرتودرمانی داخلی یا براکی تراپی است، که از دانه‌های رادیواکتیو برای رساندن اشعه از داخل بدن به سمت تومور یا سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند.

از واژه پرتودرمانی وقتی استفاده می‌شود که بیشتر منظور پرتودرمانی خارجی است و وقتی پرتودرمانی داخلی انجام می‌دهند، به آن براک تراپی می‌گویند.
پرتو درمان‌گر باید به این روش‌ها مسلط باشد و کارکردن با تجهیزات این روند از وظایف اصلی او خواهد بود. موارد زیر هم از وظایف کاری یک پرتو درمان‌گر هست که در ادامه توضیح می‌دهیم.
• ارزیابی و کنترل بیمار
• آماده کردن بیمار برای انجام رادیوتراپی
• انجام معاینات و بررسی نتیجه پرتودرمانی قبلی
• کنترل عوارض جانبی برای بیمار
• انجام پرتودرمانی بر روی سلول‌های سرطانی
• کنترل روند درمان بیمار
• چک و کنترل وسایل و تجهیزات

 

آنچه که قبل از انتخاب رشته رادیوتراپی لازم است بدانید!

ما اطمینان داریم که شما به این آگاهی رسیده‌اید که قبل از انتخاب رشته، باید نسبت به آن رشته، شناخت دقیقی پیدا کنید. آشنایی با همه جوانب رشته‌ها به شما کمک می‌کند تا بدانید چه مسیری را پیش‌رو دارید و بتوانید رشته‌ها را با یک دیگر مقایسه کنید و انتخاب درستی در این زمینه انجام بدید. در ادامه مطلب ما نکات مثبت و منفی این رشته را برای شما توضیح می‌دهیم.

 

مزیت‌های رشته پرتودرمانی

نکات مثبتی که در مورد این رشته می‌توانیم به شما بگوییم موارد زیر هستن؛

  1. از مهم‌ترین مزیت‌های این رشته این است که مثل سایر شاخه ها در رشته پزشکی حس خدمت‌رسانی و کمک به مردم در این رشته هم وجود دارد.
  2. فضای کاری رادیوتراپی به صورت تیمی هست، نه انفرادی و این نکته مثبتی به حساب می‌یاد.
  3. از مزیت‌های دیگر این رشته این است که بازار کار خوبی دارد و این به خاطر پذیرش‌های محدود در دانشگاه است.
  4. نکته مثبت دیگر در مورد بازار کار این رشته این است که هنوز اشباع نشده و باعث می‌شود بعد از فارغ‌التحصیلی سریع جذب کار شوید.
  5. از مزایای دیگه رشته رادیوتراپی این است که جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود.

 

سختی های رشته پرتودرمانی یا رادیوتراپی

سختی‌های رشته پرتودرمانی

  • انتخاب هر یک از رشته‌های علوم پزشکی سختی‌هایی دارد و رادیوتراپی هم از این قضیه مستثنی نیست.
    • از سختی‌هایی که باید در مورد رشته رادیوتراپی بدانید این است که محیط کاری سختی دارد و بعد از شروع به کار کردن با بیمار‌های سرطانی روبه‌رو هستید.
  • از سختی‌های دیگر این است که رادیوتراپی یعنی کارکردن با اشعه‌های خطرناک و ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. البته می‌شود با رعایت درست اصول حفاظتی در برابر اشعه‌ها این مشکل را حل کنید.
  • یکی دیگه از سختی‌های این رشته این است که کارکردن با تجهیزات پرتودرمانی خستگی جسمی به‌همراه دارد.
  • از موارد دیگه‌ای که باید بدونین این است که اگر یک رادیوتراپیست بخواهد به صورت مستقل کار کند، شرایط برای وارد کردن تجهیزات رادیوتراپی سخت است و هزینه زیادی می‌خواهد.
  • خطر آسیب‌های روانی و دیدن بیمار‌های بد حال از سختی‌های این کار است و ممکنه منجر به آسیب روانی شدید شود.

 

آینده شغلی رشته رادیوتراپی

آینده شغلی رشته پرتودرمانی یا همان رشته رادیوتراپی خلاف سختی‌هایی که دارد خیلی خوب است و این شغل جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود. البته دانش‌آموزانی که می‌خواهند این رشته را انتخاب کنند، باید بدانند که هر سال پذیرش برای این رشته بسیار محدود است و تعداد کمی می‌توانند دانشجوی این رشته شوند. این کار به‌خاطر کنترل بازار کار صورت می‌گیرد.
همان‌طور که گفته شد رادیوتراپیست‌ها به‌خاطر احتمال خطرات اشعه‌ها سختی کار دارند؛ برای همین بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها مزایای خوبی را برای این شغل در نظر گرفته‌اند.
همچنین آینده شغلی این رشته در کشور‌های دیگر هم خیلی خوب است و بستر خوبی برای کار کردن در این رشته فراهم شده است؛ پس دانشجو‌هایی که قصد مهاجرت دارند بابت بازار کار این رشته نگرانی نداشته باشند.

 

رشته پرتودرمانی برای چه افرادی مناسب است؟

دانستن جواب این سؤال می‌تواند به شما کمک کند که در انتخاب این رشته دودل نباشید. اگه جزء کنکوری‌هایی هستید، باید بدانید با انتخاب رشته درواقع شغل آینده خود را مشخص می‌کنید؛ پس باید رشته‌ای که انتخاب می‌کنید از لحاظ جسمی و روحی با شما سازگار باشد و بدانید از پس شغل آینده آن برمی‌آیید. موارد زیر به شما بیشتر کمک می‌کند.

  1. افرادی که می‌خواهند وارد رشته رادیوتراپی شوند باید روحیه قوی داشته باشند. پرتو درمان‌گر هر روز با بیماران بدحال سروکار دارد.
  2. اگه می‌خواهید این رشته را انتخاب کنید باید شرایط بدنی خوبی داشته باشید. نصب قطعات دستگاه‌های پرتودرمانی به عهده رادیوتراپیست است و این قطعات نسبتاً سنگین است، پس باید قوای جسمانی بالایی داشته باشید.
  3. کسانی که می‌خواهند این رشته را انتخاب کنند باید روابط اجتماعی خوبی داشته باشند تا بتوانند ارتباط خوبی با بیمار برقرار کنند و درصورت نیاز به بیمار روحیه بدهند.
  4. مورد دیگری که به کمک افراد می‌آید که این شغل را انتخاب کردن، کنترل احساسات است. تسلط بر احساسات یکی از نیاز‌های این رشته محسوب می‌شود.

 

تفاوت بین پرتودرمانی و پرتو‌شناسی چیه؟

خیلی از رشته‌های پزشکی از لحاظ اسم، به هم شبیه هستند مثل پرتودرمانی و پرتو‌شناسی. به غیر از شباهت اسمی این دو رشته شباهت‌های دیگری هم دارند.
این شباهت‌ها از لحاظ درس‌هایی است که در دانشگاه می‌خوانند و اینکه هر دو رشته با دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی سروکار دارن و در نهایت هر دو رشته با استفاده از اشعه کار می‌کنند.


اما در واقع تفاوت‌های اصلی هم بین این دو رشته وجود دارد. به کسی که پرتو درمانی خوانده رادیوتراپیست یا پرتو درمان‌گر می‌گویند، اما به کسی که پرتو‌شناسی خوانده رادیولوژیست می‌گویند.
برای قبولی در رشته پرتو‌شناسی رتبه بیشتری نسبت به رشته پرتودرمانی نیاز است.
کار رادیولوژیست این است که از طریق تجهیزات پزشکی از اعضای بدن تصویربرداری می‌کند، اما کار رادیوتراپیست این است که به درمان بیماری‌هایی مانند سرطان‌ها و تومار‌ها کمک می‌کند.

 

از کنکور پرتو درمانی بیشتر بدانید!

دانش‌آموزانی که می‌خواهند رادیوتراپیست شوند؛ باید رشته پرتو درمانی را انتخاب کنند. ازطریق کنکور سراسری وارد یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی شوند. در ادامه با ضرایب دروس، محدوده رتبه و درصدی که برای این رشته نیاز است بیشتر آشنا می‌شوید.

 

ضرایب دروس و منابع برای قبولی در کنکور

دانش‌آموزانی که می‌خواهند کنکور بدهند باید از ضرایب دروس رشته‌ای که می‌خواهند انتخاب کنند خبر داشته باشند. ضرایب دروس کمک می‌کند که اهمیت و ارزش درس‌ها را بدانید و با توجه به این مسأله، زمانی که برای خواندن به درس‌ها را اختصاص می‌دهید تنظیم کنید. اما قبل از اینکه ضرایب دروس رشته پرتو درمانی را بدانید باید چند نکته رو مد نظر قرار بدهید.

 

حذف دروس عمومی

سال‌های گذشته دروس به ۲ دسته عمومی و خصوصی تقسیم شدند و ضرایب دروس بین این ۲ دسته مشخص می‌شد؛ اما در تغییراتی که در کنکور ۱۴۰۲ صورت گرفت. دروس عمومی حذف شدند و برای انتخاب رشته نیازی نیست که برای دروس عمومی وقت بیشتری اختصاص بدهید. البته باید بدانید که دروس عمومی در امتحانات نهایی مؤثر هستند.

 

تأثیر معدل

مورد دیگری که از کنکور ۱۴۰۲ تغییر کرد و دانش‌آموزان باید آن را بدانند این است که معدل کل دوره متوسطه شما در انتخاب رشته تأثیرگذار است. این معدل از میانگین کل نمرات سه سال دوره متوسطه شما گرفته می‌شود و برای انتخاب رشته‌ها شرط معدل اهمیت دارد.

 

حذف گروه‌ها و زیرگروه‌ها

از تغییرات دیگری که در کنکور ۱۴۰۲ صورت گرفت این بود که برای دانش‌آموزان رشته تجربی گروه‌ها و زیرگروه‌ها حذف شدند. این کار برای کنکوری‌های رشته تجربی که درگیر گروه‌ها و زیرگروه‌ها نباشند و برای انتخاب هر رشته فقط دروس خصوصی را مد نظر قرار دهند و برای این دروس وقت بیشتری بگذارند.
برای رشته پرتودرمانی با تغییرات در کنکور، ضرایب دروس به صورت زیر هستند.

  • زیست‌شناسی ۱۲
    • شیمی ۹
    • فیزیک ۷
    • ریاضی ۷
    • زمین‌شناسی ۱

شما با توجه به این ضرایب باید برای درس‌های زیست‌شناسی و شیمی بیشتر زمان بگذارید، به‌خاطر اینکه تعداد سؤال‌هایی که برای این دروس در کنکور می‌آید بیشتراست و لازم است دروس ریاضی و فیزیک را مهم بدانید و در آخر زمین‌شناسی که نسبت به بقیه درس‌ها ضریب کمتری دارد.

به‌غیر از اهمیت دادن به ضرایب دروس برای قبولی در کنکور می‌توانید از مجموعه آیدی نوین هم کمک بگیرید. برنامه‌های کمک‌آموزشی و مشاوره‌های آیدی نوین می‌تواند برای قبولی در این رشته در کنکور به شما کمک کند.

فرم دریافت مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین

اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشته‌ای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفه‌ای آیدی نوین استفاده کنید:

با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند!

 

رتبه و درصد برای قبولی در کنکور

دانستن رتبه و درصد برای هر رشته می‌تواند کمک کند که بدانید شانس قبولی در کدام شهر و منطقه و کدام دانشگاه بیشتر است. همچنین افرادی که می‌خواهند برای دوره تحصیلی خود هزینه پرداخت نکنند با دانستن رتبه و درصد هر رشته می‌توانند در دانشگاه‌های دولتی با تحصیل رایگان قبول شوند. به خاطر اینکه پذیرش در این رشته محدود است و رقابت زیاد؛ باید رتبه و درصد خوبی را برای این رشته کسب کنید.


برای مثال در سال گذشته در دانشگاه شهید بهشتی، با نهایت رتبه ۲۰۲۷ پذیرش در این رشته صورت گرفت؛ پس برای ورود به یک دانشگاه خوب، به رتبه‌ای زیر ۲۱۰۰ احتیاج دارید.
البته در دانشگاه‌هایی مانند علوم پزشکی شیراز یا علوم پزشکی مازندران، ورودی با رتبه‌های ۴۱۰۰ و ۴۵۰۰ هم وجود داشته است. مشخص است که در دانشگاه‌های آزاد و پردیس‌های خودگردان به دلیل اینکه برای تحصیل هزینه پرداخت می‌شود با رتبه‌های بالاتر هم شانس قبولی وجود دارد. در سال گذشته درصد لازم برای دروس این رشته بین ۵۰ تا ۸۰ درصد بوده و با کسب این درصد شانس پذیرش در دانشگاه دولتی وجود دارد.

 

دانشگاه‌ها و دوران دانشجویی در رشته پرتودرمانی

بعد از اطلاعاتی که در مورد کنکور پرتودرمانی باید بدانید؛ بهتراست نسبت به دانشگاه‌های این رشته و دوره‌های تحصیلی هم آشنایی پیدا کنید.

تمام رشته‌های علوم پزشکی رشته پرتو درمانی در دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه‌های آزاد و پردیس‌های خودگردان تدریس می‌شود. تحصیل در دانشگاه‌های دولتی رایگان است و برای دانشگاه‌های آزاد و وابسته، برای هر ترم باید هزینه پرداخت کنید. این هزینه‌ها هر سال تغبیر می‌کند.
دانشگاه‌هایی که در کشور رشته پرتو درمانی را ارائه می‌کنند عبارت‌اند از:

  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
    • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    • دانشگاه علوم پزشکی مشهد
    • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
    • دانشگاه علوم پزشکی شیراز
    • دانشگاه علوم پزشکی ایران
    • دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    • دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
    • دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
    • دانشگاه علوم پزشکی همدان
    • دانشگاه علوم پزشکی اراک
    • دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
    • دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
    • دانشگاه علوم پزشکی زنجان
    • دانشگاه علوم پزشکی کاشان
    • دانشگاه علوم پزشکی ایلام
    • دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
    • دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دانشگاه علوم پزشکی لرستان
    • دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
    • دانشگاه علوم پزشکی مازندران
    • دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
    • دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
    • دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
    • دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
    • دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
    • دانشگاه علوم پزشکی زابل
    • دانشگاه علوم پزشکی کردستان
    • دانشگاه علوم پزشکی ارتش
    • دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
    • دانشگاه علوم پزشکی البرز
    • دانشگاه علوم پزشکی سمنان
    • دانشگاه علوم پزشکی گناباد
    • دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس
    • دانشگاه علوم پزشکی بهبهان

 

دوره‌های تحصیلی در دانشگاه

رشته پرتو درمانی ۴ سال دوره تحصیلی دارد و بعد از فارغ‌التحصیلی، مدرک کارشناسی این رشته را می‌گیرید. برای گذراندن دوره تحصیلی در دانشگاه احتیاج به پاس کردن ۱۳۰ واحد درسی دارید. این دروس از درس‌های پایه و اصلی و اختصاصی تشکیل شده است و ۲۴ واحد کارآموزی و پایان‌نامه دارد.
کارشناس پرتو درمانی در سال آخر دوره کارآموزی را در بیمارستان‌ها می‌گذراند. این رشته بعد از کارشناسی دوره ارشد و بعد دکتری دارد.
دروس اصلی رشته پرتودرمانی شامل موارد زیر است:

  • فیزیک عمومی
    • فیزیولوژی انسانی
    • آناتومی سیستم‌های بدن
    • اصلاحات و کلیات پزشکی
    • بافت‌شناسی
    • کمک‌های اولیه و مراقبت از بیمار
    • آسیب‌شناسی
    • کامپیوتر
    • ریاضیات
    • جنبه‌های اخلاقی و قانونی
    • بهداشت عمومی در بخش پرتودرمانی
    • پاتولوژی عمومی

و درس‌های اختصاصی این رشته عبارت‌اند از:

  • فیزیک تشعشع
    • تکنیک‌های رادیوتراپی
    • تکنیک‌های پزشکی هسته‌ای
    • رادیوبیولوژی پرتو درمانی
    • آناتومی سطحی بدن
    • کارورزی
    • دستگاه‌های رادیوتراپی
    • کلینیک‌های ویژه درمانی
    • کارآموزی بیمارستان
    • اصول محاسبات و نقشه‌های درمانی در رادیوتراپی
    • حفاظت
    • روان‌شناسی بیماران سرطانی
    • پاتولوژی بیماری‌های بدخیم
    • دوزیمتری
    • کنترل کیفی
    • توپوگرافی سطحی و عمقی
    • مبانی انکولوژی
    • روش تحقیق کاربرد‌های بالینی
    • پرتودرمانی
    • انکولوژی اطفال
    • امنیت و سلامت
    • روش‌های تصویربرداری پزشکی
    • دوزیمتری کلینیکی
    • رادیو بیولوژی
    • طرح درمان روش‌های نوین
    • پرتودرمانی
    • زبان تخصصی
    • سیمولیشن و لوکالیزاسیون
    • ارزیابی کلیشه‌های تصویربرداری
    • تکنیک‌های براکی تراپی
    • سایر روش‌های درمانی غیر پرتو درمانی
    • روند درمان و مراقبت‌های لازم در بیماران سرطانی
    • مدلینگ

 

حقوق دانشجوی رشته پرتودرمانی

حقوق دانشجوی رشته پرتو درمانی

در سال ۱۴۰۲ طبق آخرین تغییرات، طرحی که برای دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی تصویب شد؛ به تمامی این دانشجویان مبالغی به‌عنوان کمک هزینه درسی تعلق می‌گیرد که بیشتر صرف هزینه‌های دانشجو مانند خوراک و خوابگاه می‌شود.
حداقل حقوق دانشجویان رشته پرتودرمانی بنابر این طرح بین ۲۵۰۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰۰ تومان است. این مبلغ ممکنه برای افراد متغیر باشد.
درصورتی که دانشجویان متاهل باشن ۲۰ درصد به مبلغ این حقوق اضافه می‌شود و کمک‌های دیگری مثل وام‌های تحصیلی، از طرف دانشگاه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.
نکته اینکه اگه دانشجویان منبع درآمدی دیگری داشته باشند و از محل دیگری حقوق دریافت کنند شامل این طرح نمی‌شوند و حقوقی دریافت نمی‌کنند.

 

فارغ‌التحصیلی در رشته پرتودرمانی

دانشجویان رشته پرتودرمانی بعد از گذراندن ۴ سال دوره تحصیلی دانشگاهی مدرک کارشناسی می‌گیرند و با این مدرک می‌توانند مستقیم وارد بازار کار شوند.
دانشجویان این رشته خلاف بیشتر رشته‌های علوم پزشکی نیازی به گذراندن ۲ سال طرح اجباری مناطق محروم را ندارند.
درصورتی که بخواهند ادامه تحصیل بدهند می‌توانند کارشناسی ارشد خود را در رشته مدنظ خود را بگیرند. برای کارشناسی ارشد می‌توانند در یکی از رشته‌های زیر ادامه تحصیل داشته باشند.
• رشته اقتصاد بهداشت
• رشته ارزیابی فناوری سلامت
• رشته مهندسی پزشکی (زیست مواد)
• رشته مدیریت خدمات بهداشت درمانی
• رشته تاریخ علوم پزشکی
• رشته رفاه اجتماعی
• ژورنالیسم پزشکی
• تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی
• رشته علوم دارو‌های پرتوزا
• آموزش پزشکی
• رشته ناتوتکنولوژی پزشکی
• رشته مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)
• رشته اپیدمیولوژی
• رشته رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی
• رشته انفورماتیک پزشکی
• رشته آمار زیستی
• رشته فناوری اطلاعات سلامت
• رشته کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی پزشکی
• رشته فیزیک پزشکی
• رشته زیست فناوری پزشکی
• مدیریت برنامه‌ریزی الکترونیکی در علوم پزشکی
• فناوری تصویربرداری پزشکی

بعد از دوره کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیلان ارشد در رشته‌ای که تخصص گرفتن می‌توانند برای مدرک دکتری ادامه تحصیل بدهند.

 

بررسی مشاغل در رشته پرتودرمانی

فارغ‌التحصیلان رشته پرتودرمانی بعد از گرفتن مدرک رادیوتراپیست می‌شوند و برای اینکه وارد بازار کار شوند به ۲ صورت می‌توانند اقدام کنند.

استخدامی 

رادیوتراپیست‌ها می‌توانند در یکی از ارگان‌های دولتی مثل بیمارستان‌ها استخدام شوند و شروع به‌کار کنند.
همچنین می‌توانند در یکی از بیمارستان‌ها یا کلینیک‌های خصوصی استخدام شوند. حقوق در مجموعه‌های خصوصی به‌مراتب بیشتر از بیمارستان‌های دولتی است.
رادیوتراپیست‌ها می‌توانند در زمان بستن قرارداد، مبلغی را به عنوان حق اشعه با مجموعه طرف قرارداد توافق کنند و بگیرند. این مبلغ به خاطر آسیب‌های احتمالی که ممکن است به رادیوتراپیست وارد شود، هست.

مستقل 

فارغ‌التحصیلان رشته پرتودرمانی می‌توانند همراه با چند رادیوتراپیست دیگر اقدام به تأسیس کلینیک خصوصی برای پرتودرمانی کنند.
برای تأسیس کلینیک و وارد کردن تجهیزات پرتوزا شرایط خاص و هزینه‌های زیادی نیاز است. همچنین برای این کار مؤسس احتیاج دارد و ۲ سال طرح اجباری مناطق محروم را گذرونده باشد. مشخص است که در این روش، درآمد از روش استخدامی بسیار بیشتر است.

شرایط مهاجرت رشته پرتودرمانی و رادیوتراپیست

مهاجرت می‌تواند گزینه خوبی برای رسیدن به رفاه و پیشرفت در حیطه کاری پرتو درمانی باشد. خیلی از دانشجو‌ها و فارغ‌التحصیلان به دنبال مهاجرت هستند؛ اما باید بدانید که بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکایی برای جذب دانشجویان در رشته‌های پزشکی سخت‌گیری زیادی دارند. درکل رشته‌هایی که با جان آدم‌ها سروکار داشته باشد برای این کشور‌ها مهم‌تر است.
برای رشته پرتودرمانی به ۲ صورت امکان مهاجرت وجود دارد. در ادامه بیشتر برای شما توضیح دادیم.

ویزای تحصیلی

برای رشته پرتودرمانی ویزای تحصیلی در بسیاری از کشور‌ها صادر می‌شود؛ اما قبل از آن پیشینه تحصیلی بررسی و معادل‌سازی می‌شود و یک آزمون ورودی گرفته می‌شود.
از موارد حائز اهمیت که باید بدانید این است که شما برای ویزای تحصیلی و رفتن به یک کشور دیگر بهتر است به زبان انگلیسی مسلط باشید؛ چون در بیشتر کشور‌ها برای تحصیل تسلط به زبان انگلیسی نیاز است و اهمیت دارد.
همچنین در کشور‌هایی که سخت‌گیری بیشتری دارند گذراندن یک دوره ۶ ماهه تا ۱ ساله برای دانشجویان الزامی است. بعد از این دوره می‌توانند وارد دانشگاه شوند و به ادامه تحصیل بپردازند.


خیلی از کشور‌ها برای دانشجویانی که رتبه خوبی دارند دوره زبان انگلیسی برگزار می‌کنند و در این شرایط می‌توانید به راحتی ادامه تحصیل داشته باشید.
در بعضی از کشور‌ها مثل اسلواکی هزینه‌ها برای ادامه تحصیل در این رشته نسبت به کشور‌های انگلیسی زبان مناسب‌تر است.
در آلمان و اتریش هم هزینه‌ها به مراتب پایین‌تر از کشور‌های دیگر هست و جذب خوبی برای دانشجو‌ها در رشته پرتو درمانی دارند و به دانشجویان این رشته اقامت دائم می‌دهند.


اما اگه دانشجویان پرتودرمانی با مشکلات مالی مواجه نیستند دانشگاه‌های کشور‌های انگلیسی زبان از رتبه بهتری برخوردارند. بهترین کشور‌ها که دانشگاه‌های خوبی برای رادیوتراپیست‌ها دارند عبارت‌اند از:
• انگلیس
• آمریکا
• کانادا
• استرالیا
• نیوزلند

 

ویزای کاری

برای فارغ‌التحصیلان کارشناسی رشته پرتو درمانی که رادیوتراپیست شده‌اند کشور‌های زیادی بستر کاری مناسبی فراهم کردند و این شغل جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود.
برای گرفتن ویزای کاری نیاز به یک رزومه قوی در این رشته دارید و لازم است در کشور مقصد اثبات کنید که توانایی و مهارت در این رشته دارید. مثل تمام پروسه مهاجرت‌، تسلط به زبان انگلیسی برای مهاجرت کاری هم در این رشته یک نیاز محسوب می‌شود.
بهترین کشور‌ها که بالاترین درآمد را برای رادیوتراپیست‌ها در نظر می‌گیرند؛ کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس هستند.

در این کشور‌ها نیازی به دانستن زبان عربی هم ندارید و فضای کاری خوبی را برای فعالیت در این رشته می‌توانید تجربه کنید.
اما اگه قصد مهاجرت برای کار به کشوری غیر از کشور‌های عربی داشته باشید، کشور آلمان یکی از بهترین گزینه‌ها در این زمینه هست؛ چون در این رشته جذب خوبی دارد و کشوریست که به رادیوتراپیست نیاز دارد.
بهترین کشور‌ها که بستر کاری خوبی برای رادیوتراپیست‌ها فراهم کردن عبارت‌اند از:
• کشور‌های حوزه خلیج فارس
• آلمان
• اتریش
• سوئیس
• کانادا
• استرالیا
• آمریکا
• انگلیس
• نیوزلند
• اسکاندیناوی

 

سخن پایانی

پرتو درمانی از رشته‌های بسیار مؤثر در درمان بیماری‌های سخت مانند سرطان‌ها و تومورهاست. ۵۰ درصد بیمارانی که به این مشکلات دچار هستند، باید از رادیو تراپی استفاده کنند و این رشته باعث افزایش طول عمر بیمار می‌شود.
پیشرفت تکنولوژی خطرات این رشته را برای پرتو درمان‌گر‌ها کم کرده و همین امر باعث جذب بیشتر در این رشته شده است.
برای اینکه دانشجوی رشته پرتو درمانی شوید، باید کنکور سراسری بدید و رتبه خوبی را برای یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کسب کنید.
اگه انتخاب این رشته یکی از اولویت‌های شماست، می‌توانید از مشاوران کنکور تجربی برای انتخاب رشته خود کمک بگیرید تا از انتخاب خود مطمئن باشید.

فرم دریافت مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین

اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشته‌ای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفه‌ای آیدی نوین استفاده کنید:

با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }