آیدی نوین - حفظ اعتماد به نفس

حفظ اعتماد به نفس

 

اعتماد به نفس چیست؟ چه اعتماد به نفسی سالم و مفید است؟ چگونه اعتماد به نفس داشته باشیم؟ برای یافتن پاسخ این سوالات این مقاله را مطالعه کنید.

مقدّمه

ایجاد اعتماد به نفس و حفظ آن تا روز آزمون سراسری یکی از مهمترین توصیه هایی است که به داوطلبان میشود، اما به راستی چه دلیلی وجود دارد که هرساله تعداد کثیری از داوطلبان با گذشت زمان اعتماد به نفس خود را که در اوایل سال ایجاد کرده اند، از دست بدهند که این امر باعث شود از این موضوع به شدت رنج ببرند. دلیل این اتفاق این است که این داوطلبان راه ایجاد اعتماد به نفس و حفظ آن را نمیدانند و همواره فقط به آنها تذکر داده میشود که اعتماد به نفس داشته باشند! همانند دسته ای از داوطلبان که همواره در آزمون های خود بی دقتی میکنند و مدام هم سرکوفت میشوند که بی دقتی نکنند اما هیچ کس به آنان راه و روشی که بی دقتی را به حداقل برساند نمیگوید!

روش

حقیقت این است که تمام انسان ها دارای ضعف هایی هستند؛ از این رو كه به سادگی نمی توانند آنچه را دوست دارند انجام دهند؛ پس چه خوب است نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم و اهداف خود را بر پایه آنها تعیین کنیم. احساس ما در دستیابی به اهداف خیلی تاثیرگزار است. در ساده ترین جمله اعتماد به نفس را می توان به این صورت تعریف کرد که باور و اعتقادی که فرد نسبت به خود دارا میباشد را اعتماد به نفس می نامیم. كه اعتماد به نفس بنیادی ترین بخش شخصیت یك انسان می باشد كه در تمام مراحل زندگی فرد خود را به گونه ای خاص ظاهر می سازد. از این رو اعتماد بنفس سالم یك ضرورت حیاتی و مطلق برای هر فردی میباشد.

در اولین گام تلاش کنید ترس خود را مهار کنید بنابراین به طور دقیق مشخص کنید که از چه چیزی هراس دارید. مطمئن باشید برای هر نوع ترس، راه حلی وجود دارد. اما متذکر می شوم که دست روی دست گذاشتن فقط ترس را بزرگ تر و هراس انگیزتر میکند. در بیشتر موارد نداشتن اعتماد به نفس به استفاده های غلط از حافظه و مرور گذشته ی تلخ ارتباط دارد. از این رو باید تلاش کنیم، اندوخته ذهنی خود را از افکار مثبت تشکیل دهیم. تجربیات تحصیلی نامطلوب سالهای گذشته را از ذهن خود بیرون آوریم. روی قسمتهای خوب خاطرات سالهای گذشته متمرکز شویم. خاطرات بد را فراموش کنیم و اگر متوجه شدیم که جنبه های منفی را مرور می کنیم، ذهن خود را به سوی دیگری منحرف کنیم. ترس از نرسیدن به هدف نیز نکته ای مهم است که باید به آن توجه کرد و از مهمترین روش هایی که به داوطلبان کمك میکند تا آنچه را که شروع کرده اند به پایان برسانند این است که آن را به کارهایی با اندازه های مورد نیاز، تجزیه و کوچك کنند تا از انجام آن فرار نکنند.

نگرش عاقلانه ای اتخاذ کنید، این عامل یکی از مهمترین مسائلی است که توجه فراوان داوطبان را می طلبد، تصمیم گیری درست و عاقلانه برای رسیدن به هدف نیازمند اطلاعات درست و کافی از راههای رسیدن به هدف است، از این رو داوطلبان باید باور های غلط و سنتی را از ذهن خود دور کنند تا دچار یاس و ناامیدی نشوند، یکی از باورهای غلط، درک نادرست از درصد لازم برای کسب ی رتبه ی خوب (مثلا 3رقمی در گروه آزمایش ریاضی فیزیک در منطقه ی 1) است، عده ی کثیری از داوطلبان که نمی دانند برای کسب این رتبه کافی است در مجموع دروس اختصاصی و عمومی درصد متوسط 65 را کسب شود، و فکر می کنند باید در تمام دروس درصد نزدی به 100 کسب کنند حال آنکه این تصور برای یک داوطلب که درصد نزدیک به 50 دارد، با مقایسه ی درصد فعلی خود با درصد نزدیک به 100 اعتماد به نفس خود را از دست می دهد و لطمه ای جبران ناپذیر برای وی رقم می زند. حال تصور کنید این داوطلب با اطلاعات کافی از شرایط لازم برای کسب آن رتبه با اتخاذ ی تصمیم حرفه ای می توانست به هدف خود برسد.

یادتان باشد که انسان هایی که اعتماد به نفس دارند ابتدا فکر می کنند، تصمیم می گیرند و سپس عمل می کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }