آیدی نوین - اصول نگارش مقاله

اصول نگارش مقاله

همانطور که در طی گذراندن سطوح مدرسه پیشرفت می‌کنید و به سطوح بالاتر می روید، لازم است تا مقاله نویسی بیاموزید. این مقاله ها در طول تحصیل به مرور پیچیده تر و سخت ترمی شوند. پس مهم است که در ابتدا بیاموزید که چگونه مقالات مفید و موثری بنویسید که به وضوح با موضوع موردنظر آن ارتباط برقرار می‌کنند و به اهداف تعیین شده را محقق کنند.

اصول نگارش مقاله

اصول نگارش مقاله

یک مقاله ترکیبی نوشتاری است که در آن یک ایده خاص را بیان می‌کنید و سپس آن را با حقایق، بیانیه‌ها، تحلیل ها و توضیحات پشتیبانی می‌کنید. قالب اصلی مقاله، به شکل پنج بندی شناخته شده‌است ولی ممکن است هر مقاله به هر تعداد مورد نیاز پاراگراف داشته باشد. یک مقاله پنج بندی شامل پنج پاراگراف است. بااین حال، خود مقاله شامل سه بخش است: یک مقدمه، یک بدنه و یک نتیجه‌گیری.

در زیر ما اصول نوشتن یک مقاله را بررسی خواهیم کرد.

اصول نوشتن یک مقاله:

انتخاب یک موضوع

وقتی برای اولین بار شروع به نوشتن مقاله در مدرسه می‌کنید، داشتن موضوعی مشخص و معین امری عادی است. اما با پیشرفت تان در سطوح تحصیلی و علمی، در بیشتر مواقع این فرصت به شما داده می شود که موضوع مقاله تان را خودتان انتخاب کنید. زمانی که موضوعی را برای مقاله خود انتخاب می‌کنید، باید مطمئن شوید که موضوع تان از نوع مقاله ای که قرار است بنویسید، پشتیبانی می‌کند. اگر قرار است که یک مقاله کلی بنویسید، کافی است که یک موضوع کلی انتخاب کنید. اما اگر قرار است یک مقاله تحلیلی بخصوص بنویسید، باید موضوع نسبتا خاصی انتخاب کنید.

برای مثال، بیایید فرض کنیم که هدف مقاله تان ارائه یک دیدگاه کلی است. پس مثلا موضوع “روسیه” مناسب است. اما اگر هدف مقاله شما نوشتن یک تحلیل خاص است، “روسیه” موضوع ماسبی نیست زیرا یک موضوع بسیار کلی است. شما باید موضوع خود را به چیزی مانند “سیاست روسیه: گذشته، حال و آینده” یا “تنوع نژادی در اتحاد جماهیر شوروی سابق” محدود کنید.
اگر قرار است موضوع خود را انتخاب کنید، اولین قدم مشخص کردن هدف مقاله است. هدف شما متقاعد کردن است؟ توضیح چگونگی انجام کاری است؟ یا آموزش در باره ی یک فرد، محل، چیزی یا ایده ای است؟ موضوع مورد نظر شما باید برای حمایت از هدف مقاله تان باشد.

اگر قرار است موضوع خود را انتخاب کنید، اولین قدم مشخص کردن هدف مقاله است. هدف شما متقاعد کردن است؟ توضیح چگونگی انجام کاری است؟ یا آموزش در باره ی یک فرد، محل، چیزی یا ایده ای است؟ موضوع مورد نظر شما باید برای حمایت از هدف مقاله تان باشد. هدف مقاله شما بر اساس نوع مقاله ای که می‌نویسید تعریف می‌شود.

به طور عمده، سه نوع مقاله وجود دارد:

• مقاله تحلیلی
یک مقاله ی تحلیلی، ایده یا موضوع کلی را به مولفه های اصلی خود تجزیه می‌کند. این نوع مقاله ایده یا موضوع را با ارائه تحلیل و با تجزیه مولفه ها، برای خواننده ارزیابی می کند.

• مقاله توضیحی
این نوع مقاله که به عنوان مقاله تفسیری نیز شناخته می‌شود، توضیحاتی در مورد چیزی ارائه می‌دهد.

• مقاله استدلالی
این نوع مقالات به عنوان مقالات توجیهی نیز شناخته می‌شوند، ادعایی خاص در مورد موضوعی دارند و سپس شواهد و استدلال هایی برای اثبات این ادعا ارائه می‌دهند. ادعای مطرح‌شده در مقالات (توجیهی)ممکن است یک نظر، ارزیابی، تفسیر، بیانیه علت-معلولی و یا یک پیشنهاد سیاسی باشد. هدف مقالات استدلالی، این است که خواننده را ترغیب و متقاعد کند که این ادعا معتبر است.
هنگامی که هدف مقاله خود را تعیین کردید، زمان هجوم ایده های بکر است. سعی نکنید بلافاصله فقط یک موضوع را انتخاب کنید. برای بررسی، مقایسه و سبک-سنگین کردن گزینه های خود کمی زمان بگذارید. یک تکه کاغذ بردارید و فهرستی از تمام موضوعاتی که مناسب مقاله شما هستند را تهیه کنید. زمانی که همه آن‌ها روی کاغذ آوردید، با حذف موضوعاتی که دشوار هستند یا به اندازه موضوعات دیگر مرتبط با مقاله تان نیستند، شروع به کار کنید. همچنین، از شر موضوعاتی که بسیار چالش برانگیز هستند و یا به آن ها علاقه ندارید، خلاص شوید. شما خیلی زود می توانید فهرست خود را به چند مورد کاهش دهید و سپس انتخاب نهایی را انجام دهید.

تایده های خود را با استفاده از یک  طرح نموداری یا نوشتاری سازماندهی کنید.

بعضی از دانش آموزان از شروع نوشتن می‌ترسند. آن‌ها می‌خواهند مطمئن شوند که تمام افکار خود را قبل از این که چیزی را روی کاغذ بیاورند، در ذهن خود سازماندهی کرده اند. ایجاد یک طرح نموداری یا نوشتاری به شما این امکان را می‌دهد که قلم را کنار بگذارید و شروع به سازماندهی ایده‌های خود کنید. در این مرحله نگران ساختار نباشید، فقط یک قالب نسبتا منسجم برای اطلاعات خود ایجاد کنید.

اینکه آیا از یک طرح نموداری یا طرحی نوشتاری استفاده می‌کنید، واقعا مهم نیست. برخی افراد ساختار شناور طرح نموداری را ترجیح داده و با آن بهتر کار می کنند. برخی دیگر ساختار منطقی و غیر منعطف طرح نوشتاری را می پسندند. نگران نباشید، بعد از شروع کار اگر قالبی که انتخاب کرده اید مناسب کار نیست، همیشه می‌توانید آن را تغییر دهید.

طرح نموداری

در زیر گام های مفیدی برای ایجاد طرح نموداری جهت سازماندهی مقاله تان آمده است.

• شروع به کشیدن یک دایره در وسط کاغذ کنیدکه به اندازه کافی برای نوشتن مطالب درون آن بزرگ باشد.
• درون دایره، موضوع مقاله خود را بنویسید.
• اکنون از دایره سه یا چهار خط به بیرون بکشید.
• در انتهای هر خط، دایره دیگری را کمی کوچک‌تر از دایره ی وسط بکشید.
• در هرکدام از دایره های کوچک‌تر، یک ایده کلی درباره موضوع تان یا نکته ای که می‌خواهید ایجاد کنید، بنویسید. اگر این مقاله توجیهی (استدلالی)باشد، استدلال‌هایتان را یادداشت کنید. اگر هدف مقاله توضیح یک فرآیند باشد (توضیحی)، پس یک گام در هر دایره بنویسید. اگر مقاله شما به منظور اطلاع رسانی یا تفسیرکردن (تحلیلی)است، بخش های اصلی را به گونه ای مشخص کنید که اطلاعات را بتوان به آنها تقسیم شوند.
• اکنون از هر دایره حاوی یک ایده اصلی، سه خط دیگر بکشید.
• در انتهای هر یک از این خطوط، دایره دیگری بکشید.
• در نهایت، در هر یک از این دایره‌ها حقایق یا اطلاعاتی را یادداشت کنید که ایده اصلی را پوشش می دهند.

مثالی از یک هدف مناسب می‌تواند مورد زیر باشد:
من فهرستی از پروژه‌های علمی (کاری که شما انجام خواهید داد) برای نمایشگاه علوم تا سوم دسامبر (زمانی که هدف را به انجام خواهید رساند) تهیه خواهم کرد.

طرح نوشتاری

در زیر گام های مفیدی برای ایجاد طرح نوشتاری جهت سازماندهی مقاله تان آمده است.

• یک ورق کاغذ بردارید و موضوع خود را در بالا بنویسید.
• حالا، در پایین سمت چپ صفحه، زیر موضوع، اعداد رومی I، II و II را به صورت متوالی بنویسید.
• در کنار هر عدد رومی، نکات یا ایده‌های اصلی در مورد موضوع مقاله تان را بنویسید. اگر این مقاله توجیهی است، استدلال‌های تان را بنویسید. اگر این یک مقاله برای اطلاع رسانی است، مقوله های اصلی را به گونه ای بنویسید که اطلاعات را بتوان بین آنها تقسیم کرد. اگر هدف مقاله ی شما توضیح یک فرآیند است، هر مرحله از فرآیند را یادداشت کنید.
• سپس، زیر هر عدد رومی، حروف A، B و C را در سمت چپ صفحه بنویسید.
• در نهایت، در کنار هر حرف، زیر هر یک از اعداد رومی، اطلاعات و یا حقایقی را بنویسیدکه از نکته یا ایده ی اصلی پشتیبانی می کنند.

ایده اصلی مقاله

هنگامی که ایده ای برای ساختار اولیه مقاله و محتوای آن ساختید، زمان ارائه معرفی ایده مقاله است. این معرفی بیان می‌کند که شما قصد دارید در مقاله خود چه چیزی را ثابت کنید. یک معرفی خوب باید روشن، مختصر، و خاص باشد و یک موضع اتخاذ کند.

کلمه”ایده” برای بسیاری از دانش آموزان ترسناک به نظر می‌رسد، اما در واقع بسیار ساده است. یک تعریف ایده کلی مقاله (۱)به خواننده نشان می‌دهد که مقاله درباره چیست و (۲)چه نکاتی را ایجاد خواهید کرد. اگر شما قبلا یک موضوع برای مقاله انتخاب کرده‌ و یک طرح نوشتاری یا نموداری از آن ایجاد کرده اید، اکنون می‌توانید تصمیم بگیرید که چه نکاتی را می‌خواهید از طریق مقاله خود به اشتراک بگذارید
تعریف ایده دارای دو مولفه ی کلیدی است. اولین مولفه موضوع مقاله است، و مولفه ی دوم محتوای مقاله است. مثال زیر یک معرفی ایده یک مقاله تفسیری (توضیحی) است:
سرنوشت کودکی که در پنابلانکا رشد می‌کند، با بازی کم، کارسخت و فقر شدید رقم می خورد.
مثالی از یک تعریف تحلیلی:
تجزیه و تحلیل فرآیند درخواست وام برای شهروندان کشورهای جهان سوم یک مانع بزرگ نشان می‌دهد: متقاضیان باید از قبل پول داشته باشند تا بتوانند واجد شرایط دریافت وام شوند.
یک نمونه از تعریف استدلالی (توجیهی):
شهروندان ایالات‌متحده به جای فرستادن پول مالیات به خارج از مرزها و ایجاد کشمکش بین دولت ها و اقتصادها، باید کمک های مالیاتی خود را به شرکت هایی پرداخت کنند که به شهروندان کشورهای جهان سوم به طور مستقیم وام‌های کوچک می دهند.
هنگامی که معرفی ایده تان را به نوعی ارائه کردید که از نوع مقاله و هدف آن حمایت می‌کند، برای شروع مقدمه خود آماده اید.

مقدمه

مقدمه اولین بخش مقاله است و ایده اصلی مقاله را به خواننده معرفی می کند. همچنین قصد دارد تا توجه و علاقه خواننده را به خود جلب کند. اولین جمله از بخش مقدمه باید تا جایی که ممکن است جذاب باشد و جملات بعدی باید جمله ی آغازین شما را تشریح کند. بخش مقدمه را با معرفی ایده مقاله تان خاتمه دهید.

بدنه

شما در بدنه مقاله، پیرامون موضوعی که انتخاب کرده اید، توضیح می دهید یا استدلال می کنید. هر یک از ایده های اصلی که در طرح کلی(نموداری یا نوشتاری) گنجانده اید جزو پاراگراف های بدنه خواهند بود. اگر چهار ایده ی اصلی در طرح کلی نوشته باشید، چهار پاراگراف در بدنه خواهید داشت.

هر پاراگراف ایده ای اصلی را مطرح می کند که تعریف ایده را پشتیبانی می‌کند. اولین پاراگراف از بدنه مقاله باید قوی ترین استدلال تان را برای پشتیبانی از تعریف ایده مقاله ارائه کند. این پاراگراف را با بیان ایده پشتیبانی کننده آغاز کنید. سپس با جملات اضافی که حاوی اطلاعات پشتیبان، حقایق، شواهد و یا مثال‌ها هستند ادامه دهید- همانطور که درطرح نموداری یانوشتاری تان نشان داده شده است. جمله پایانی این پاراگراف باید آنچه که درباره آن بحث شده را جمع‌بندی کند.
دومین پاراگراف بدنه از همان قالب پاراگراف اول پیروی می کند. این پاراگراف باید دومین استدلال قوی شما را در حمایت از تعریف ایده تان مطرح کند. به همین ترتیب، پاراگراف های سوم و چهارم بدنه، مانند پاراگراف‌های اول و دوم، شامل سومین و چهارمین استدلال‌های شما در حمایت از تعریف ایده خواهند بود. آخرین جمله هر دو پاراگراف سوم و چهارم باید آنچه را که در هر بند درباره ی آن بحث کرده‌اید، جمع‌بندی کند و به خواننده نشان دهد که این بند شامل استدلال نهایی پشتیبانی کننده است.

نتیجه گیری

پاراگراف پایانی مقاله، نتیجه گیری را ارائه می دهد. این پاراگراف باید تعریف ایده مقاله تان را با بیانی متفاوت نسبت به آنچه که در مقدمه گفته شد، دوباره عنوان کند. این پاراگراف باید استدلال های ارائه شده در بدنه مقاله را خلاصه کند. آخرین جمله در پاراگراف نتیجه گیری باید نشان دهد که مقاله شما به پایان رسیده است. پاراگراف آخر باید به خواننده القا کند که شما مطمئنا توانسته اید موضوع اصلی در معرفی ایده مقاله را ثابت کرده اید.

همانطور که در دوره ی دبیرستان و دانشگاه و سطوح عالی تحصیلی پیشرفت می‌کنید، کسب توانایی برای نوشتن مقالات مفید و موثر، بسیارمهم است. اگر ساختار ارائه ‌شده در مطالب بالا را در خود نهادینه کنید، توانایی نوشتن مقالات تشریحی و توجیهی را خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }