آیدی نوین - معرفی رشته اعضای مصنوعی

معرفی رشته اعضای مصنوعی

رشته اعضای مصنویی

شاید شما هم جزء افرادی باشید که خیلی دوست دارند به آدماهایی که در شرایط سخت هستند، کمک کنند. در این صورت می‌توانیم بگوییم که از بین رشته های پزشکی رشته‌های گروه توانبخشی مثل کاردرمانی، فیزیوتراپی، گفتار درمانی و حتی رشته اعضای مصنوعی؛ خیلی رشته‌های مناسبی برای شما هستند.

شاید اسم رشته اعضای مصنوعی را تا حالا نشنیده باشید، این رشته یکی از رشته‌های توانبخشی است که دانشجویان با نحوه ساخت اعضای مصنوعی آشنا می‌شوند. احتمالا الان برای شما سوال پیش آمده که شرایط تحصیلی یا بازار کار این رشته چطور است؟ یا این که بعد فارغ التحصیلی کجا امکان کار دارید؟ حتی شاید بخواهید بدانید اصلا می‌شود با این رشته از ایران به کشورهای دیگر مهاجرت کرد یا خیر؟ ‌ ما در ادامه این مقاله به معرفی رشته اعضای مصنوعی پرداخته‌ایم و جواب همه این سوالات را برای شما توضیح دادیم.

فرم دریافت مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین

اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشته‌ای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفه‌ای آیدی نوین استفاده کنید:

با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند! لیست کامل رتبه برترهای آیدی نوین

 

انتخاب رشته اعضای مصنوعی 

اگر شما هم جزء افرادی هستید که به تازگی در کنکور تجربی شرکت کردید، نتیجه‌ها اعلام شده و می‌خواهید انتخاب رشته کنید. شاید یکی از گزینه‌های پیش روی شما رشته اعضای مصنوعی باشد، با این حال شما میتوانید با کمک مشاور کنکور این مسیر را راحت تر پیش ببرید، اما همون طور که قبل از این توضیح دادیم رشته اعضای مصنوعی یک رشته خیلی مفید و کاربردی است که در این رشته افراد می‌توانند به کسانی که به هر دلیلی دچار نقص عضو شدند، کمک کنند تا با استفاده از وسایل و اعضای مصنوعی به زندگی قبلی خود برگردند.

این رشته خیلی اهمیت دارد چون باعث می‌شود افرادی که دچار حادثه می‌شوند از زندگی ناامید نشده و بتوانند با اعضای مصنوعی کیفیت زندگی خود را تا حد زیادی بالا ببرند. پس تا این جا فهمیدید که اعضای مصنوعی رشته جالبی است اما درست است که جالب بودن رشته و علاقه شما برای انتخاب رشته خیلی مهم و اساسی است ولی باید قبول کنید که مسائل دیگری هم هستند که اهمیت داشته باشند که در ادامه به آنها میپردازیم؛

 

دوره های تحصیل رشته اعضای مصنوعی 

رشته اعضای مصنوعی یکی از رشته‌های توانبخشی به حساب می‌آید. اگه می‌خواهید این رشته را به عنوان رشته دانشگاهی خود انتخاب کنید و در نهایت در این رشته فعالیت کنید، باید اول لیسانس بگیرید. برای گرفتن لیسانس یا مدرک کارشناسی هم باید به مدت ۴ سال و در طول ۸ ترم در دانشکده توانبخشی و در رشته اعضای مصنوعی تحصیل کنید.

این هشت ترم شامل درس‌های اختصاصی و عمومی می‌شوند که شما می‌توانید طبق چارت آموزشی دانشگاه خود این درس‌ها را بگذرانید. معمولاً رشته‌های توانبخشی اینگونه است که چارت‌ها از قبل مشخص شده و خیلی کم پیش می‌آید که بتوانید دوره کارشناسی را در کمتر از ۴ سال بگذرانید. اصولاً در ترم‌های آخر هم یک سری دوره‌های کارآموزی می‌گذرانید که می‌توانید در این دوره‌ها با رشته خود از نزدیک آشنا شوید و به اصطلاح چم و خم آن را یاد بگیرید.

سعی کنید در دوره تحصیلی خود هر سوالی که دارید از استادان حود بپرسید تا بعد از فارغ التحصیلی بتوانید به راحتی وارد بازار کار شوید و نتیجه مد نظر خود را از این رشته بگیرید.
اگر بخواهیم یک سری اطلاعات کلی راجع به ۴ سال تحصیل  و دوره های تحصیل رشته اعضای مصنوعی به شما بدهیم، باید بگوییم که این رشته در کل در مقطع کارشناسی ۱۲۸ واحد دارد که ۲۰ واحد عمومی، ۹ واحد دروس پایه فنی مهندسی، ۲۷ واحد دروس پایه پزشکی و توانبخشی، ۴۸ واحد دروس تخصصی و ۲۴ واحد دروس کارآموزی در عرصه است.

 اگر دوست دارید با تک تک دروسی که قرار است در ۴ سال تحصیلی در رشته اعضای مصنوعی بخوانید، آشنا شوید،پیشنهاد می‌کنیم متن زیر را با دقت بخوانید:

دروس پایه رشته اعضای مصنوعی

 آمار و روش تحقیق، استاتیک، رسم فنی، تکنیک قطعه سازی، آناتومی سیستم عصبی، آناتومی اندام بالایی، آناتومی اندام سطحی، آناتومی اندام پایینی، آناتومی ستون فقرات و نواحی قدامی شکم، ارتوپدی، فیزیولوژی عمومی، اصول توان‌بخشی و طب فیزیکی، نورولوژی، رادیولوژی، روانشناسی معلولین سمی، زبان تخصصی

دروس تخصصی اعضای مصنوعی

مدیریت مراکز ارتوپدی فنی، ارتز های اندام بالایی، کینزیولوژی و بیومکانیک، اخلاق حرفه ای، تکنیک ارتوپدی فنی، طراحی و ساخت ارتزهای بالا زانو، ارتزهای اندام پایینی، پروتزهای اندام پایینی، ارتزهای پا، طراحی و ساخت ارتزهای ستون فقرات، طراحی و ساخت ارتزهای پا، طراحی و ساخت پروتزهای زیر زانو، طراحی و ساخت ارتزهای زیر زانو، ارتزهای ستون فقرات، طراحی و ساخت پروتزهای اندام بالایی، طراحی و ساخت ارتزهای اندام بالایی، پروتزهای اندام بالایی، طراحی و ساخت پروتزهای بالا زانو، پروتزهای زیبایی، معاینه و ارزیابی

کارآموزی رشته تحصیلی اعضای مصنوعی

کارآموزی در عرصه ارتزهای اندام پایینی، کارآموزی در عرصه ارتزهای اندام بالایی، کارآموزی در عرصه ارتزهای ستون فقرات، کارآموزی در عرصه پروتزهای اندام پایینی، کارآموزی در عرصه پروتزهای اندام بالایی

ضرایب دروس رشته اعضای مصنوعی 

حال به بحث جالب ضرایب دروس در رشته اعضای مصنوعی رسیدیم. در ابتدا باید بگوییم که ضرایب دروس بحث خیلی مفصلی است و ما سعی کردیم این جا با جزئیات کمتر، اما دقیق‌تر برای شما راجع به ضرایب توضیح بدهیم. پس لطفاً با دقت بخوانید تا کامل متوجه شوید.

اگه شما قرار است کنکور بدهید باید بدانید که کنکور تجربی نسبت به سال‌های اخیر و در سال ۱۴۰۲ یک سری تغییرات اساسی و اصولی داشته است. این تغییرات چه بودند؟ اولین تغییر حذف دروس عمومی از دفترچه کنکور بود که خیلی‌ از افراد هم با آن مخالف بودند.

دومین تغییر، حذف ضرایب دروس برای رشته‌های مختلف بود. این جمله به چه معناست؟ برای فهمیدن دقیق این جمله اول باید بدانید که در سال‌های قبل بعضی از درس‌ها در دفترچه کنکور، برای بعضی از رشته‌ها ضرایب متفاوتی داشتند. مثلاً درسی مثل زمین شناسی برای دندانپزشکی ضریب ۲ و برای قبولی در رشته پزشکی ضریب صفر داشت. یعنی اگر کسی می‌خواست دندانپزشکی قبول شود، خیلی مهم بود که زمین شناسی را خوب پاسخ بدهد در صورتی که کسی که می‌خواست پزشکی قبول شود خیلی لازم نبود در زمین شناسی مانور بدهد.

اما در کنکور ۱۴۰۲ چه اتفاقی افتاد؟ این طور شد که تصویب شد همه درس‌ها برای همه رشته‌ها ضریب یکسان دارند. یعنی اگر ضریب زیست شناسی در کنکور ۱۲ بود، هم برای رشته اعضای مصنوعی ۱۲ و  هم برای رشته پزشکی و دندانپزشکی و… ۱۲ است.
اما با تمام این تفاسیر بهتر است با ضریب درس‌های مختلف در کنکور تجربی و برای قبول شدن در رشته اعضای مصنوعی آشنا شوید تا بدانید برای هر درس چقدر باید مطالعه کنید. ضریب درس‌های کنکور به شرح زیر هستند:

  • ضریب زمین شناسی: 1
  • ضریب ریاضی: 7
  • ضریب زیست شناسی: 12
  • ضریب فیزیک: 7
  • ضریب شیمی: 9

 

منابع برای قبولی در رشته اعضای مصنوعی 

اگر هنوز کنکور ندادید اما دوست دارید بعد از اعلام نتیجه‌ها توی رشته اعضای مصنوعی قبول شوید بهتر است با درس‌های لازم برای قبولی در این رشته آشنا شوید. در ابتدا باید بدانید که این رشته جزء گروه تجربی است. بنابراین باید کنکور تجربی بدهید و درصدهای قابل قبولی در کنکور به دست آورید تا بتوانید در این رشته قبول شوید. پس واضح است که منابع قبولی در این رشته با منابع کنکور تجربی یکسان و یکی است.
احتمالا می‌دانید که در سال ۱۴۰۲ علاوه بر حذف ضریب گروه‌‌های درسی، دروس عمومی هم به طور کلی از دفترچه کنکور سراسری حذف شدند. پس دیگر نیازی نیست درس های عمومی را برای کنکور و قبولی در رشته اعضای مصنوعی بخوانید. در متن پایین همه منابعی که باید برای قبولی در کنکور تجربی و در نهایت قبولی در اعضای مصنوعی مطالعه کنید را برای شما آوردیم:

  • کتاب زمین شناسی یازدهم
  • کتاب ریاضی ۱ سال دهم
  • کتاب ریاضی ۲ سال یازدهم
  • کتاب ریاضی ۳ سال دوازدهم
  • کتاب زیست ۱ سال دهم
  • کتاب زیست ۲ سال یازدهم
  • کتاب زیست ۳ سال دوازدهم
  • کتاب فیزیک ۱ سال دهم
  • کتاب فیزیک ۲ سال یازدهم
  • کتاب فیزیک ۳ سال دوازدهم
  • کتاب شیمی ۱ سال دهم
  • کتاب شیمی ۲ سال یازدهم
  • کتاب شیمی ۳ سال دوازدهم

 

مهاجرت و ادامه تحصیل در خارج از کشور در رشته اعضای مصنوعی

مهاجرت و ادامه تحصیل در خارج از کشور 

 اگر به رشته اعضای مصنوعی علاقه دارید و هم میخواهید برای مهاجرت اقدام کنید؛ مهاجرت کاری بعد از این که فارغ تحصیل شدید، خیلی راحت‌تر است اما این امکان هم وجود دارد که بتوانید برای تحصیل به کشورهای خوب دنیا مهاجرت کنید. دو تا از بهترین کشورهایی که می‌توانید برای مهاجرت و تحصیل در رشته اعضای مصنوعی انتخاب کنید، کشورهای آمریکا و سوئد هستند.

کشورهای آمریکا و سوئد و کشورهای دیگری که ممکن است برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کنید این امکان رابه شما می‌دهند که بعد از فارغ التحصیلی در مراکز توانبخشی و درمانی همان کشورها مشغول به کار شوید. بعد از پیدا کردن کار هم می‌توانید ویزای کاری دریافت کنید و در همان کشور بمانید.

البته خیلی مهم است که بدانید مهاجرت تحصیلی به این راحتی‌ هم نیست و باید یک سری مدارک ترجمه کنید و به سفارت ارائه بدهید و دانشگاه مد نظر خود را پیدا کنید. به طور خلاصه یک سری مراحل سخت دارد که باید تلاش خود را کنید تا این مراحل را به راحتی سپری کنید.

 

حقوق دانشجویان رشته اعضای مصنوعی 

اگر بخواهیم راجع به درآمد این رشته بعد فارغ التحصیلی در ایران به شما اطلاع بدهیم، باید بگوییم که این درآمد بستگی به این دارد که در کدام مرکز یا کلینیک مشغول به کار شوید. حتی جالب است بدانید که مدرک شما بعد فارغ التحصیلی هم می‌تواند روی درآمد تاثیر گذار باشد.
شما می‌توانید بعد فارغ التحصیلی از رشته اعضای مصنوعی در بخش‌های مختلفی همچون مراکز خدمات مراقبت‌های بهداشتی سرپایی، فروشگاه‌های بهداشت مراقبت‌های شخصی، بیمارستان و… کار کنید. بنابراین این که درآمد شما چقدر باشد، بستگی به این دارد که کدام یک از این مراکز را برای کار کردن انتخاب کنید.

اگر قصد داشته باشید از ایران بروید چطور؟

در کشور و ایالت‌های مختلفی مثل کالیفرنیا، لونیزیانا، تگزاس، نیوهمپشایر و ایلینوی که بهترین مکان‌ها برای کار کردن در این رشته هستند، مهاجرت کنید، آن زمان درآمد شما چقدر می‌شود؟ این کشورها و ایالت‌هایی که نام بردیم، بهترین درآمد و حقوق را برای رشته ارتوپد فنی می‌پردازند.
حتی بعضی از منبع‌های موثق می‌گویند که استخدام افراد در این رشته تا ۱۰ سال آینده، ۱۷ درصد بیشتر می‌شود که این یعنی فرصت‌های شغلی شما در رشته اعضای مصنوعی قرار است خیلی بهتر شود.
اگر می‌خواهید میانگین حقوق رشته اعضای مصنوعی در ایالت‌هایی که نام بردیم ررا بدانید، متن زیر را بخوانید:

  • 88460 دلار در کالیفرنیا
  • 82730 دلار در تگزاس
  • 99880 دلار در ماساچوست
  • 81090 دلار در ایلینوی
  • 81460 دلار در نیوهمپشایر
  • 112260 دلار در نیویورک

 

آینده شغلی رشته اعضای مصنوعی

سختی های رشته اعضای مصنوعی 

خیلی مهم است که قبل انتخاب رشته با این سختی‌ها آشنا باشید تا بررسی کنید که می‌توانید از پس آن بر بیایید یا خیر.

توانمندی درسی

 یکی از سختی‌هایی که رشته اعضای مصنوعی داررد، این است که شما هم باید قبل و بعد از قبولی در این رشته، خیلی درس بخوانید‌. قبل از قبولی در این رشته، درس خواندن برای این است که بتوانید نتیجه خوبی از کنکور به دست آورید و رشته اعضای مصنوعی را انتخاب کنید. درس خواندن پس از قبولی در این رشته به خاطر این است که باید با آناتومی بدن و طراحی، آشنایی کافی داشته باشید. بنابراین خیلی مهم است که در درس‌های زیست، فیزیک و ریاضی به قدر کافی قوی باشید و همچنین به این درس‌ها علاقه داشته باشید.

توانایی فیزیک

 شاید بتوانیم بگوییم یکی دیگر از سختی‌های رشته اعضای مصنوعی این است که این رشته نیاز به قدرت جسمی بالایی دارد. چون که لازم است شما بعد از فارغ التحصیلی اعضای مصنوعی بسازید و با بیماران کم توان و نقص عضو کار کنید. معمولاً دانشجوهای این رشته با استفاده از فلز کاری، گچ‌ کاری و قالب‌های سنگین اعضای مصنوعی را می‌سازند. پس خیلی مهم است که اگر قرار است وارد این کار شوید، توانایی بدنی خوبی داشته باشید تا بتوانید به راحتی از پس وظایف خود برآیید.

دقت و جزئی نگری

 خیلی مهم است که اگر قصد دارید در رشته اعضای مصنوعی فعالیت کنید، دقت و جزئی نگری بالایی داشته باشید. چون در این رشته اگر تشخیص طراحی نداشته باشید، ممکن است مشکلات بسیار زیادی برای بیماران به وجود آید.  بی‌ دقتی شما باعث می‌شود نتوانید به درستی اعضای مصنوعی را طراحی کنید و آن اعضا کارایی لازم را نداشته باشند.

مهارت‌های رفتاری

 به طور کلی در رشته‌هایی که افراد ارتباط مستقیم با بیماران دارند، مهارت‌های رفتاری خیلی مهم هستند و اگر می‌خواهید در رشته اعضای مصنوعی فعالیت کنید، باید سعی کنید روی مهارت‌های رفتاری خود خیلی کار کنید. برای مثال، نباید در رفتار با بیماران نگاه بالا به پایین داشته باشید و خیلی مهم است که بتوانید درست صحبت کنید.

معمولاً افرادی به سراغ شما می‌آیند که نقص عضو و کم توانی دارند. این مسائل می‌تواند باعث به وجود آمدن شوک در این بیمارها شود. به خاطر همین خیلی مهم است که بتوانید مهارت‌های رفتاری خود را تقویت کنید و رفتار درست با بیماران داشته باشید. اکثر بیمارهایی که به شما مراجعه می‌کنند، روحیه خوبی ندارند. پس خیلی مهم است که رفتار درست را جدی بگیرید و همچنین روحیه و امید بالایی داشته باشید. مسئولیت پذیری و وظیفه شناس بودن هم جز خیلی مهمی از هر شغلی است و در شغل اعضا مصنوعی هم باید مسئولیت پذیر و وظیفه شناس باشید.

 

 

دانشگاه های رشته اعضای مصنوعی در کشور

اگر با توجه به توضیحاتی که دادیم و اطلاعاتی که از قبل دارید، تصمیم گرفتید که رشته اعضای مصنوعی را انتخاب کنید، باید بدانید که کدام دانشگاه‌ها این رشته را ارائه می‌دهند یا کلا در کدام دانشگاه‌ها می‌توانید اعضای مصنوعی را بخوانید. شما میتوانید برای انتخاب رشته خود با مشاوره کنکور تجربی در تماس باشید، تا آنها این مسیر را برای شما ساده تر کنند و راهنمای شما باشند.

  • دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه بهزیستی و توانبخشی تهران(رشته های گروه پزشکی)
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان – پردیس خودگردان
  • دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • دانشگاه علوم پزشکی همدان – پردیس خودگردان

 

مزایای رشته اعضای مصنوعی 

به طور کلی باید بدانید که رشته‌های توانبخشی مثل اعضای مصنوعی مزایای خیلی زیادی دارند. شما می‌توانید بعد از فارغ التحصیلی خیلی سریع وارد کار شوید یا کسب و کار خود را راه بندازید.همچنین قبول شدن در این رشته به اندازه قبول شدن در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی سخت نیست. یعنی شما با کمی تلاش هم در رشته اعضای مصنوعی قبول شوید.

یکی دیگر از مهم‌ترین مزیت‌هایی که رشته‌های توانبخشی نسبت به رشته‌های دیگر دارند، این است که شما می‌توانید با مدرک کارشناسی (لیسانس) خیلی سریع کار پیدا کنید. در صورتی که ممکن است بعضی رشته‌های دیگر اینگونه باشند که مجبور باشید تا مقطع فوق لیسانس یا دکترا ادامه تحصیل بدهید تا بتوانید وارد بازار کار شوید.

 به عنوان مزیت آخر هم باید بگوییم که به طور کلی شما می‌توانید از طریق رشته اعضای مصنوعی بعد از فارغ التحصیلی، خیلی راحت به کشورهای دیگر مهاجرت کنید. البته خیلی راحت یعنی مهاجرت با این رشته اندازه مهاجرت با رشته پزشکی و دندان سخت نیست و شما می‌توانید با تلاش کمتری به کشورهای دیگر مهاجرت کنید.

 

آینده شغلی رشته اعضای مصنوعی 

شما وقتی از رشته اعضای مصنوعی فارغ التحصیل شوید، توانایی و مهارت کافی برای اصلاح ناهنجاری‌ها تقویت اعضای ناتوان و ضعیف بدن، نحوه ساخت اندام مصنوعی برای عضو از دست رفته را به دست آورید. در نتیجه می‌توانید در این حوزه‌ها به کار و فعالیت بپردازید و پیشرفت کنید. البته باید بدانید که کاربرد رشته های توانبخشی در مکان‌های خصوصی خیلی بهتر و بیشتر است.

درکشور ایران تعداد متخصص‌های این رشته بسیار کم است و اغلب توانایی کافی در زمینه‌های ساخت پروتزهای زیبایی مثل بینی مصنوعی، گوش مصنوعی و چشم مصنوعی ندارند. بنابراین اگر بتوانید بعد فارغ التحصیلی یا در حین درس خواندن، به اندازه کافی تحقیق و مطالعه کنید و توانایی خود را در این زمینه‌ها بالا ببرید، می‌توانیم بگوییم که آینده شغلی بسیار خوبی در انتظارت شماست.
اگر درآمد رشته‌ای که انتخاب می‌کنید، برای شما خیلی مهم است، باید راجع به درآمد رشته اعضای مصنوعی هم تحقیق کنید. در کل درآمد این رشته به موراد مختلفی مثل توانمندی و علاقه شما، پشتکار شما، مدرک تحصیلی و مکانی که در آن کار می‌کنید، بستگی دارد. اما اگر بتوانید بعد فارغ التحصیلی در زمینه بازاریابی و فروش محصولات ارتوپد فنی کار کنید، می‌توانید درآمد خیلی بالا و خوبی را به دست آورید.

 

سخن پایانی

شاید شما بعد از این که رتبه کنکور خود را دیدید و تحقیق کردید، متوجه شدید رشته اعضای مصنوعی یکی از رشته‌هایی است که می‌توانید با رتبه‌ خود آن را انتخاب کنید. اما فقط مهم نیست که عدد رتبه‌ شما چقدر است و چه رشته‌ای قبول خواهید شد، شما باید شرایط دیگر آن رشته را هم در نظر بگیرید. در این مقاله ما سعی کردیم شما را با همه نکته‌هایی که ممکن است راجع به رشته اعضای مصنوعی نیاز داشته باشید، آشنا کنیم تا بتوانید قبل از انتخاب رشته تصمیم خود را راجع به آینده شغلی خود بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }