شرایط انصراف از دانشگاه دولتی 1400 به همراه فرم انصراف و میزان جریمه ترک تحصیل دانشگاه های روزانه برای مقاطع تحصیلی کاردانی تا دکتری را در این پست برای شما آماده کرده ایم.
با آیدی نوین همراه باشید.
انصراف از دانشگاه دولتی و روزانه
بعضی از دانشجویان بعد از ورود به دانشگاه دولتی، متوجه عدم انگیزه و استعداد در رشته تحصیلی خود می شوند. بعضی دیگر نیز در انتخاب رشته کنکور سراسری اشتباه کرده اند و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه روزانه را ندارند؛ ولی به خاطر عدم محرومیت در کنکور سال آینده، وارد رشته مورد نظر شده اند. گروهی نیز بنا به شرایطی که برای شان ایجاد می شود، قصد انصراف از دانشگاه محل تحصیل خود را دارند.
دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاه های دوره های روزانه، برای شرکت مجدد در کنکور سراسری باید از رشته ی قبلی خود انصراف بدهند. اگر به هر دلیلی می خواهید از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهید، باید طبق دستورالعمل های تعیین شده دانشگاه که توسط وزارت علوم تحقیقات و سازمان سنجش تصویب شده اند؛ عمل کنید.
میخواید از آخرین اخبار دانشگاه های دولتی اطلاع پیدا کنید؟
شمارتون رو تو کادر زیر وارد کنید تا اخبار مهم خیلی سریع براتون ارسال بشه
فرم انصراف از دانشگاه دولتی و مراحل انصراف
نکته ای که خیلی باید به آن دقت کنید این است که در صورت تایید فرم انصراف از دانشگاه دولتی، نمی توانید درخواست لغو انصراف بدهید و مجدد به تحصیل برگردید.
مراحل پر کردن فرم و ارائه درخواست انصراف دانشگاه روزانه
1- ورود به پورتال دانشجویی سامانه دانشگاه
2- انتخاب فرم انصراف از دانشگاه روزانه از قسمت فرم ها و درخواست ها و پر کردن آن با اطلاعات شخصی و تحصیلی
3- دانشجو باید با کارشناس آموزش مصاحبه کرده و دلایل ترک تحصیل را توضیح بدهد.
4- انجام مراحل تسویه با کتابخانه، سلف دانشگاه، خوابگاه و …
5- تحویل کارت دانشجویی
6- درخواست حکم انصراف، تا 1 ماه در آموزش دانشگاه جهت بررسی نگهداری می شود. در صورت توافق، حکم انصراف دانشجو تایید می شود.
مدارک لازم برای انصراف از دانشگاه دولتی
1- اصل کارنامه کامل تایید شده (بدون خدشه و وجود دروس نا تمام و اعلام نشده) دو نسخه
2- اصل کارت دانشجویی (در صورت گم شدن کارت دانشجویی، اصل فرم تأیید شده تعهد نامه محضری)
3- اصل فرم 525 (تسویه حساب دانشگاه)
4- وضعیت نظام وظیفه دانشجویان آقا (معاف تحصیلی/ کارت پایان خدمت/ معافیت و …)
5- اصل نامه صندوق های رفاه دانشجویان برای تسویه حساب قطعی یا تقسیط بدهی، نامه عدم بدهی به صندوق امور دانشجویی
6- نامه ای از شورای انضباطی دانشگاه منع اقدام، لزوم هماهنگی دارد یا ندارد.
7- اصل گواهی فارغ التحصيلي مقاطع تحصيلي قبلی
8- اصل کارنامه مالی (دانشجوی دوره نوبت دوم/ دانشجوی روزانه که تحصیل وی به صورت نوبت دوم صورت گرفته است)
9- اصل تاییدیه مقطع تحصيلي قبلی
10- اصل ریزنمرات مقطع تحصيلي قبلی
- اگر دانشجو قصد شرکت در کنکور سراسری سال آینده در دوره های روزانه را دارد، از پرداخت جریمه انصراف معاف است.
- اگر دانشجو پس از انجام ثبت نام و تا قبل از 30 مهر (دانشجوی ورودی نیمسال اول) و یا قبل از 30بهمن ماه (دانشجویان ورودی نیمسال دوم) در خواست انصراف خود را ثبت کند، پرداخت جریمه ی انصراف شامل وی نمی شود.
شرایط انصراف از دوره های روزانه برای شرکت در کنکور سراسری
دانشجویانی که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حال تحصیل هستند و قصد شرکت در کنکور سراسری را دارند، باید تا اسفند ماه همان سال از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهند.
این محدودیت فقط برای دانشجویان دوره های روزانه است.
سایر دوره ها اعم از دوره شبانه، مجازی، دانشگاه های پیام نور، غیرانتفاعی و آزاد مشکلی برای شرکت در کنکور سراسری بدون انصراف دادن از دانشگاه محل تحصیل خود ندارند. دانشجویان باید فرم شماره 3 انصراف را پر کرده و تحویل دانشگاه دهند.
شرایط انصراف دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، متقاضی کنکور کارشناسی ارشد
داوطلبانی که دانشجوی مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در یکی از دانشگاه ها بوده و قصد شرکت در کنکور کارشناسی ارشد دارند، می بایست از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف بدهند.
متقاضیان توجه داشته باشند که برای قبولی در تمامی دانشگاه ها از جمله دوره های روزانه، شبانه، مجازی، پردیس خودگردان، دانشگاه های آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور باید تا قبل از شروع زمان ثبت نام اولیه کنکور کارسناسی سراسری، از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهند. در غیر این صورت، حق ثبت نام را ندارند و در صورت آزمون دادن و حتی آوردن پذیرش در کد رشته محل، قبولی آنان لغو می شود.
شرایط انصراف از تحصیل دانشجویان مقطع دکتری، متقاضی آزمون دکتری دوره های روزانه
دانشجویان در حال تحصیل در تمامی دانشگاه ها اعم از دوره روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، آزاد و پیام نور دوره دکتری تخصصی؛ اگر قصد شرکت در آزمون دکتری برای دوره های روزانه را دارند، باید تا قبل از زمان شروع ثبت نام کنکور دکتری، از دانشگاه محل تحصیل خود انصراف دهند.
- دانشجویانی که قصد قبولی در دانشگاه های آزاد را دارند نیازی به انصراف از دانشگاه ندارند.
- دانشجویان دوره های روزانه که با شرکت در کنکورهای سراسری، مجددا قصد قبولی در دوره های روزانه را دارند، در صورت قبولی در دوره روزانه دانشگاه های سراسری، از پرداخت جریمه انصراف معاف خواهند بود.