آیا همیشه عاشق حیوانات بودید؟ احتمالا با تخیل درباره شغلی که به شما اجازه میدهد تمام روز کنار حیوانات باشید، ذوق و شادی بسیاری را تجربه میکنید. اگر اینطور است ، خبر خوب اینکه رشته دامپزشکی میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. پس به مطالعه ادامه بدهید تا بیشتر با نیازمندیها، سختیها و نحوه ورود به این رشته آشنا بشوید تا بتوانید تصمیم گیری درستی در مورد آینده خود و انتخاب رشته داشته باشید. از طرفی اگر هنوز برای انتخاب این رشته تردید دارید، همراه ما باشید تا کمی درباره روحیات و ویژگیهای شخصیتی موردنیاز برای دامپزشک شدن صحبت کنیم .
برای مطالعه سایر مقالات در مورد معرفی رشته های دانشگاهی کلیک کنید.
رشته دامپزشکی چیست؟
رشته دامپزشکی بهعنوان یکی از چهار رشته پرطرفدار بین دانشآموزان رشته تجربی قرار دارد. این رشته، علم پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریها و مشکلات مربوط به حیوانات مختلف از جمله دام، طیور، حیوانات خانگی، آبزیانی مثل ماهی و حشرات مفید است. از طرفی، دامپزشکی جزء رشتههای دکتری حرفهای محسوب میشود و تحصیل در این رشته، ۶ سال طول میکشد.
بهطورکلی دامپزشکان، مسئول سلامت مجموعه بزرگی از حیوانات هستند و در زمینه تشخیص و تحقیق بیماریهای مرتبط با آنها فعالیت میکنند. البته برخی از حیوانات مستقیما بهعنوان غذا توسط انسان استفاده میشوند، بنابراین رشته دامپزشکی به سلامت غذای انسانها و کیفیت آن هم مرتبط است .
رشته دامپزشکی برای چه کسانی مناسب است؟
اگر هنوز تصمیم قطعی را برای انتخاب رشته دامپزشکی نگرفته اید، این بخش از مطلب مجله آیدی نوین را از دست ندهید. در ادامه میبینیم که دانشجویان و شاغلان رشته دامپزشکی، چه ویژگیهای شخصیتی و علایقی دارند:
- دلسوزی: دلسوزی یکی از ویژگیهای مهم شخصیتی برای فعالیت در این رشته است. دامپزشک، حیوانات را با مهربانی، آرامش و احترام میپذیرد و درمان میکند. همچنین در برخورد با صاحبان آنها نیز حساسیت و صبر به خرج میدهد.
- توانایی تصمیمگیری: مسئولیت انتخاب روش درمانی درست، داروها و سایر موارد مرتبط با حیوانات، به طور کامل بر عهده دامپزشک است. این کار در برخی شرایط، بسیار سخت و پیچیده میشود. به همین دلیل مهم است که پزشک مربوطه توانایی بالایی در تصمیمگیری داشته باشد.
- مهارتهای ارتباطی قوی: توانایی برقراری ارتباط با صاحبان حیوانات یکی دیگر از ویژگیهای لازم برای ورود به رشته دامپزشکی است. یک دامپزشک میتواند با آرامش و صبر، شرایط بیماری و گزینههای موجود درمان را برای صاحبان حیوانات شرح دهد.
- مدیریت: یکی دیگر از قابلیتهایی که معمولا روسای بیمارستان و درمانگاهها یا رهبر تیمهای تحقیقات و بررسی به ان نیاز دارند، توانایی مدیریت قوی است. در چنین شرایطی، دامپزشک مسئول فراهمکردن مسیر، تقسیم کار، نظارت بر عملکرد روزانه و راهنمایی اعضای دیگر است و باید بتواند تمام وظایف را به خوبی کنترل کند.
- مهارتهای فنی کار با دست: ازانجاییکه در بسیاری از مواقع درمان حیوانات و حتی جراحی آنها نیازمند دقت و ظرافت بسیار میباشد، پزشکان دام باید در کار با دستهای خود مهارت کافی داشته باشند. به عبارت دیگر دامپزشک باید تمرکز خود را بهدرستی حفظ کند و در برخورد با زخمها و آسیبهای فیزیکی، بااحتیاط پیش برود.
- تواناییهای حل مسئله: حیوانات زبانی برای بیان درد خود ندارند، بنابراین بسیار مهم است که دامپزشک، توانایی تشخیص درست بیماریهای مختلف را داشته باشد. بنابراین، توانایی گرفتن تصمیمهای سخت در شرایط حساس، از دیگر ویژگیهای مهم این شغل به شمار میرود.
اگر در این قسمت مطلب هستید ولی هنور هم تردیدهایی برای انتخاب رشته دامپزشکی دارید، نیازی به نگرانی نیست. شما میتوانید با پر کردن فرم مشاوره و صحبت با متخصصان آیدی نوین، به پاسخ سؤالات خود برسید و بهترین تصمیم را بگیرید.
فرم مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین
اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشتهای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفهای آیدی نوین استفاده کنید:
با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند! لیست کامل رتبه برترهای آیدی نوین
چرا رشته دامپزشکی بخوانیم؟
شما میتوانید قبل از انتخاب رشته دامپزشکی، دلایل مهم دانشجویان و متخصصان این رشته درباره انتخاب خود را بخوانید و بیشتر با دنیای دامپزشکی آشنا شوید.
- وقت گذارندن با حیوانات: با انتخاب دامپزشکی، این فرصت را دارید که در کنار حیوانات مختلف وقت بگذرانید و برای داشتن زندگی راحتتر به انها کمک کنید.
- تمرکز کامل بر علوم روز و حل مسئله: اگر درسهای علومتجربی مانند شیمی و زیستشناسی را دوست دارید و مثل آب خوردن انها را یاد میگیرید، ورود به رشته دامپزشکی میتواند یکی از بهترین انتخابهای شما باشد.
- بهروز بودن: اطلاعات جدید، روشهای درمانی نوین، ابزارهای هوشمند و پیشرفته و کشفهای شگفتانگیز، بخشی از زندگی دامپزشکان است. اگر به یادگیری مداوم علاقه دارید و پایان دانشگاه را پایان مسیر یادگیری نمیدانید، دامپزشکی میتواند شغل خوبی برای شما باشد. با انتخاب دامپزشکی این امکان را دارید که به طور روزمره شاهد پیشرفت علم باشید و از آشنایی با ابزارهای جدید لذت ببرید.
- تنوع شغلی: بهعنوان یک دانشجو یا شاغل در رشته دامپزشکی، وقت شما بیشتر به کسب تجربیات تازه، برخورد با شرایط متفاوت و دسترسی به موضوعات مختلف برای تحقیق و بررسی میگذرد. بهطورکلی محدودیت چندانی در این رشته وجود ندارد و انتخابهای ریز و درشت زیادی برای کار بهعنوان دامپزشک دارید.
- امکان کارآفرینی: این رشته پتانسیل فراوانی برای ایجاد کسبوکار نیز دارد. شما میتوانید پس از خروج از دانشگاه به تأسیس کلینیک دامپزشکی، آزمایشگاه تحقیق و توسعه، دفتر کاری مرتبط و حتی فعالیت بهعنوان پزشک خصوصی فکر کنید.
آشنایی با سختیهای رشته دامپزشکی
رشته دامپزشکی جذابیتهای بسیاری دارد اما میتواند سخت و پیچیده هم باشد. در ادامه میبینیم که چه مشکلات و چالشهایی در زندگی دامپزشکان وجود دارد. اگر نمیدانید که برای ورود به این زمینه شغلی آماده هستید یا خیر، فرم ارتباط با متخصصان آیدی نوین را پر کنید تا دراسرعوقت به شما کمک کنند.
فرم مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین
اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشتهای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفهای آیدی نوین استفاده کنید:
با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند!
چالشهای کار دامپزشکی:
- استرس و فشار روحی و عاطفی سنگین
- بهروز ماندن و کسب اطلاعات معتبر و دانش جدید که به طور روزانه تغییر میکند.
- متعادل کردن کار و زندگی و جلوگیری از تأثیر کار دامپزشکی بر زندگی شخصی
- حفظ ارتباط سالم و محترمانه با صاحبان حیوانات خانگی و همکاران
- ساعتهای کاری زیاد و مسئولیتهای سنگین و مهم
- احتمال آسیبدیدگی فیزیکی و برخورد با ویروسهای خطرناک
- ترومای کاری
رشته دامپزشکی برای دختران خوب است؟
در مراحل قبلی با سختیها و چالشهای رشته دامپزشکی آشنا شدیم. مشکلاتی که ممکن است هر کسی رو تحتتأثیر قرار بدهند. رشته دامپزشکی سخت است ؛ اما دلیلی ندارد اگر دختر هستید، سمت این رشته نروید.
دامپزشکی هم مثل خیلی از زیرشاخههای پزشکی، نیازمند محبت و دلسوزی است و اگر این دو ویژگی را در خودتان میبینید، برای ورود به این زمینه اقدام کنید. البته حتما درباره ریسکها و چالشهای کار مطالعه کرده و آماده باشید.
قبل از کنکور دامپزشکی چه کار کنیم؟
در این بخش، پیشنیازهای رشته دامپزشکی مثل معدل و رشته دبیرستان را بررسی میکنیم.
رشته و معدل لازم دبیرستان برای ورود به زمینه دامپزشکی
برای ورود به رشته دامپزشکی در دانشگاه دولتی باید رشته تجربی را در دبیرستان گذرانده باشید. با این حال، پذیرش دانشگاههای آزاد و غیردولتی متفاوت است و با تحصیل در سایر رشتهها نیز امکان ورود به دانشگاه برای رشته دامپزشکی وجود دارد. همچنین معدل بالای ۱۶ برای تحصیل در رشته دامپزشکی دانشگاه آزاد ضروری است.
چه درسهایی در قبول دامپزشکی مهم هستند؟
اگر به درس زیستشناسی دبیرستان علاقه دارید و در این درس عالی هستید، در مسیر ورود به رشته دامپزشکی موفق خواهید بود. البته زبان انگلیسی خوب نیز برای درک درست برخی مفاهیم و کلمات اهمیت بالایی دارد.
دانستنیهای کنکور دامپزشکی
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggle
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggleوقتی حرف از کنکور باشد، سؤالات مختلف زیادی ذهن متقاضی را پر میکند. در ادامه بسیاری از سؤالات درباره کنکور دامپزشکی مثل ضرایب دروس و رتبه لازم را بررسی میکنیم. البته اگر سؤالات بیشتری در این زمینه داشتید، کافی است فرم مشاوره آیدی نوین رو پر کنید تا متخصصان خبره با شما تماس بگیرند.
فرم مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین
اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشتهای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفهای آیدی نوین استفاده کنید:
با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند!
ضرایب دروس در کنکور دامپزشکی
ازانجاییکه دروس عمومی در کنکور حذف شده اند، برای قبولی در رشته دامپزشکی فقط باید به ضرایب دروس تخصصی توجه کنید.
- زمینشناسی ۱
- ریاضی ۷
- زیستشناسی ۱۲
- فیزیک ۷
- شیمی ۹
رتبه قبولی در رشته دامپزشکی چند است؟
برای قبولی در رشته دامپزشکی نیاز به رتبه بسیار خوبی دارید اما رتبه تنها مورد تعیینکننده نیست؛ بلکه مهمترین عامل در این زمینه، دانشگاه انتخابی شماست. همانطور که میدانید، رتبه دانشگاه روزانه قطعا باید کمتر از دانشگاه شبانه باشد، همچنین دانشگاههای شناختهشدهتر و بزرگتر رتبههای بسیار پایینی میخواهند.
از طرفی، شهر موردنظر نیز در این مورد تأثیر بسیاری دارد و رتبه نهایی برای قبولی در شهرهای مختلف، بسته به مواردی مانند موقعیت جغرافیایی و حتی آب و هوایی، متفاوت است .
توجه داشته باشید که عوامل دیگر مثل سهمیه، منطقه محل تحصیل و بومی بودن یا نبودن هم اهمیت بالایی دارند و نباید انها را فراموش کرد.
رتبه قبولی رشته دامپزشکی در چند موقعیت مختلف را در ادامه میبینیم:
- سهمیه ایثارگران پنج درصد، دانشگاه تهران: تراز قبولی ۹۷۹۹ و رتبه قبولی ۵۷۰
- سهمیه ایثارگران پنج درصد، دانشگاه شیراز: تراز قبولی ۹۰۷۶ و رتبه قبولی ۲۱۸۸
- منطقه یک، دانشگاه شهرکرد: تراز قبولی ۹۶۸۸ و رتبه قبولی ۱۸۴۰
- منطقه یک، دانشگاه شهید باهنر کرمان: تراز قبولی ۷۹۹۸ و رتبه قبولی ۴۵۴۰
- منطقه دو، دانشگاه تهران: تراز قبولی ۹۷۴۸ و رتبه قبولی ۱۴۷۸
- منطقه دو، دانشگاه شهرکرد: تراز قبولی ۵۲۴۶ و رتبه قبولی ۱۰۵۹۰
- منطقه سه، دانشگاه کرمان: تراز قبولی ۹۶۶۰ و رتبه قبولی ۲۷۵۰
- منطقه سه، دانشگاه زابل: تراز قبولی ۶۲۴۵ و رتبه قبولی ۱۰۱۹۸
منابع قبولی در رشته دامپزشکی
مهمترین درس برای قبولی در رشته دامپزشکی، زیستشناسی است که ضریب بالایی هم دارد، اما در کنار ان باید شیمی را هم بهخوبی بلد باشید. بهطورکلی برای آمادگی شرکت در آزمون کنکور تجربی باید کتابهای تخصصی پایه دهم، یازده و دوازدهم را به طور کامل مطالعه کنید که در ادامه فهرستی از اونها را میبینیم:
زیستشناسی: زیستشناسی ۱ (پایه دهم) – زیستشناسی ۲ (پایه یازدهم) – زیستشناسی ۳ (پایه دوازدهم)
ریاضیات: ریاضی ۱ (پایه دهم) – ریاضی ۲ (پایه یازدهم) – ریاضی ۳ (پایه دوازدهم)
فیزیک: فیزیک ۱ (پایه دهم) – فیزیک ۲ (پایه یازدهم) – فیزیک ۳ (پایه دوازدهم)
زمینشناسی: زمینشناسی (پایه یازدهم)
شیمی: شیمی ۱ (پایه دهم) – شیمی ۲ (پایه یازدهم) – شیمی ۳ (پایه دوازدهم)
دامپزشکی بدون کنکور
شما میتوانید بدون شرکت در کنکور نیز وارد رشته دامپزشکی بشوید، اما فقط مقطع کاردانی این رشته بدون کنکور ارائه میشود و تحصیل در مقطع دکتری دامپزشکی به این شکل ممکن نیست.
از طرفی، رشته زیستشناسی جانوری که تا حدودی مشابه دامپزشکیه ، بدون کنکور در دانشگاه پیامنور تدریس میشود؛ اما امکان تحصیل در رشته دامپزشکی در این دانشگاه وجود ندارد.
گزینه بعدی برای تحصیل در رشته دامپزشکی، بدون نیاز به کنکور، ورود به دانشگاه آزاد است.
دانشگاههای آزاد رشته دامپزشکی بدون کنکور
دانشگاههای آزاد زیر در مقطع کاردانی دامپزشکی بدون کنکور دانشجو میپذیرند:
- واحد ابهر
- واحد بجنورد
- واحد داراب
- بهبهان
- شوشتر
- بیرجند
- شاهینشهر
- شهرکرد
- سبزوار
- گناباد
- ملکان
- نقده
- میانه
- مهاباد
- ماکو
- شبستر
- مراغه
- گرمسار
- اقلید
- بیضا
- سنندج
- زاهد شهر
- خنج
- کهنوج
- جیرفت
- شهربابک
- گمیشان
- رشت
- صحنه
- ساوه
- چالوس
- بروجرد
- کرمانشاه
- یاسوج
شهریه رشته دامپزشکی دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد دو نوع شهریه متفاوت از دانشجویان خود دریافت میکند:
- شهریه ثابت: مبلغی ثابت که دانشجو برای انتخاب واحد در هر ترم باید پرداخت کند. این مبلغ از زمان شروع به تحصیل در دانشگاه تا اتمام درس ثابته اما با توجه به سال ورود شما نسبت به سالهای قبل متفاوت خواهد بود.
- شهریه متغیر: مبلغی که برای واحدهای درسی در نظر گرفته میشود و با توجه به عملی، نظری یا تخصصی بودن درس، متفاوت است ، همچنین برای رشتههای مختلف نیز فرق دارد و در هر ترم افزایش پیدا میکند.
شهریه شما در هر ترم تحصیلی، ترکیبی از این دو مورد خواهد بود که مبالغ دیگری مثل بیمه حوادث و هزینه خدمات آموزشی نیز به اون اضافه میشوند.
بهطورکلی شهریه تحصیل در مقطع دکترای عمومی بدون کنکور تقریبا ۱۹۰۰۰۰۰ تومان برای هر ترم محاسبه میشه. شهریه متغیر هم برای دروس مختلف به شرح زیره:
- دروس عمومی: ۱۶۰۰۰۰ تومان
- پایه نظری: ۲۷۰۰۰۰ تومان
- اصلی تخصصی: ۳۰۰۰۰۰ تومان
- دروس آزمایشگاهی: ۲۹۰۰۰۰ تومان
- پروژه: ۳۴۵۰۰۰ تومان
این هزینهها مربوط به یک واحد درسی هستند و با توجه به تعداد واحدهای انتخابی شما در طول ترم، محاسبه میشوند.
مقاطع تحصیلی رشته دامپزشکی
در ادامه با مقاطع تحصیلی مختلف این رشته آشنا میشویم. درصورتیکه سؤالات بیشتری دارید، با پر کردن فرم، با مشاوران ما در ارتباط باشید.
فرم مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین
اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشتهای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفهای آیدی نوین استفاده کنید:
با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند!
کاردانی دامپزشکی
کاردانی پزشکی، ۲ سال طول میکشد و شما میتوانید بدون کنکور دادن نیز در این مقطع تحصیل کنید. با این حال، رتبههای بالاتر کنکور نیز میتوانن وارد این مقطع بشوند و پس از اتمام ۲ سال تحصیلی مجددا برای مقاطع ارشد و سپس دکتری اقدام کنند.
با اینکه ورود به این مقطع سادهتر است و بدون کنکور نیز امکان دارد، اما فارغالتحصیلان کاردانی دامپزشکی نمیتوانند مطب دامپزشکی بزنند و باید حتما در مقاطع بالاتر تحصیل کنند.
دانشگاههای مقطع کاردانی رشته دامپزشکی
دانشگاههای زیر مقطع کاردانی دامپزشکی را ارائه میکنند:
- دانشگاه بوعلی سینا همدان
- دانشگاه سمنان
- دانشگاه ایلام
- دانشگاه اردکان
- دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل
واحدهای درسی کاردانی دامپزشکی
در طول دو سالی که کاردانی دامپزشکی ر میگذرانید باید ۶۳ واحد درسی و ۲۲ واحد درس عملیاتی را پاس کنید که به شرح زیر هستند:
- دروس تخصصی کاردانی دامپزشکی: ۱۰ واحد
- دروس اصلی کاردانی دامپزشکی: ۲۷ واحد
- کارآموزی و دروس بالینی کاردانی دامپزشکی: ۲۲ واحد
- دروس پایه کاردانی دامپزشکی: ۸ واحد
- دروس عمومی کاردانی دامپزشکی: ۱۸ واحد
دروس رشته کاردانی دامپزشکی
- بهداشت و بازرسی گوشت
- مامایی دامپزشکی
- بیماریهای مشترک
- بیماریهای درونی دام
- بیماریهای طیور
- بهداشت مواد غذایی دامی
درسهای درمانگاهی، عملیاتی و کارآموزی کاردانی دامپزشکی:
- کارآموزی در روستا
- کالبدگشایی
- مامایی
- طیور
- جراحی
- کشتارگاهی ۱ و ۲
- درونی ۱ و ۲
درسهای پایهای کاردانی دامپزشکی:
- داروشناسی
- میکروبشناسی و بیماریهای میکروبی
- خونشناسی
- ویروسشناسی و بیماری ویروسی دام
- اصول تلقیح مصنوعی
- اصول پرورش گوسفند
- همهگیرشناسی
- انگلشناسی و بیماریهای انگلی دام
- اصول پرورش گاو
- اصول پرورش طیور
- اصول جراحی و جراحیهای مقدماتی
- اصول تغذیه دام و طیور
- کالبدشناسی دام
- اصول کالبدگشایی و نمونهبرداری
- فیزیولوژی دامپزشکی
- روش تهیه مقاطع میکروسکوپی و رنگآمیزی
- اصول معاینات دام و تزریق
مقطع تحصیلی دکترای دامپزشکی
تحصیل در مقطع دکترای دامپزشکی که تنها از طریق آزمون کنکور قابلدسترسی است ، بهطورکلی ۶ سال طول میکشد، البته این ۶ سال نیز در دو مرحله متفاوت گذرانده میشود. مرحله اول، پیش درمانگاهی نام دارد که ۱۳۲ واحد درسی را شامل میشود . در این مرحله، دروس اصلی، عمومی و درمانگاهی تدریس میشوند.
پس از آن باید برای ورود به مرحله دوم در آزمون جامع پیش درمانگاهی شرکت کنید. در مرحله دوم، ۹۰ واحد درسی را میگذرانید که دروس علوم درمانگاهی، پایاننامه و کارآموزی را شامل میشوند. اگر در آزمون پیش درمانگاهی موفق نشوید، شانس ورود به مرحله دوم و اتمام تحصیلات دکترای دامپزشکی را از دست میدهید.
واحدهای درسی دکترای دامپزشکی
واحدهای درسی که باید در این مقطع بگذرانید بهطورکلی به شرح زیر هستند:
- دروس تخصصی دکترای دامپزشکی: ۴۹ واحد
- دروس اصلی دکترای دامپزشکی: ۸۹ واحد
- دروس عمومی دکترای دامپزشکی: ۲۰ واحد
- دروس بالینی دکترای دامپزشکی: ۱۰ واحد
- دروس پایه: ۲۴ واحد
- کارآموزی در روستا: ۶ واحد
- کارآموزی انترنی: ۲۰ واحد
- گزارش تحقیق و پایاننامه دکترای دامپزشکی: ۶ واحد
دروس دکترای دامپزشکی
دروس اصلی دامپزشکی در مقطع دکترا:
فارماکولوژی – اصول انتخاب و تلقیح دام مصنوعی – ایمن شناسی و سرمشناسی – جنینشناسی نظری – بهداشت و پرورش دام – ماهیشناسی عمومی – ویروسشناسی و بیماریهای ویروسی –
آسیبشناسی عمومی – قارچشناسی و بیماریهای قارچی – آسیبشناسی اختصاصی – کالبدشناسی پایه سمشناسی – باکتریشناسی عمومی – پرورش طیور – اصول هوشبری نظری – اصول اصلاح نژاد دام – اصول معاینه دام – اصول کالبدگشایی و نمونهبرداری – پرورش و بیماریهای زنبورعسل – اصول همهگیرشناسی
درسهای تخصصی دکترای دامپزشکی:
بیماریهای طیور – بهداشت و صنایع شیر – زبان تخصصی – کنترل کیفی مواد غذایی – بیماریهای درونی دام کوچک – بیماریهای تولیدمثل دام – جراحی عمومی دام بزرگ – جراحی عمومی دام کوچک – بیماری اندامهای حرکتی – مسمومیتهای دام -مامایی دامپزشکی – کلینیکال پاتولوژی – بیماریهای مشترک انسان و دام – بیماریهای متابولیک دام – بیماریهای ماهی – رادیولوژی دامپزشکی – بیماریهای درونی دام بزرگ – بیماریهای درونی دام کوچک
درسهای کارآموزی اینترنتی دامپزشکی:
کارورزی مامایی ۱ و ۲ – کارورزی جراحی دامهای کوچک ۱ و ۲ – کارورزی بیماریهای طیور ۱ و ۲ – کارورزی داخلی دامهای بزرگ – کارورزی کالبدگشایی مرکز تشخیص – کارورزی آزمایشگاه مرکز تشخیص – کارورزی جراحی دامهای بزرگ ۱ و ۲ – کارورزی داخلی دامهای کوچک
درسهای عمومی رشته دکترای دامپزشکی
- زبان خارجی
- متون اسلامی
- فارسی
- اخلاق و تربیت اسلامی
- تربیتبدنی ۱ و ۲
- معارف اسلامی ۱ و ۲
- تاریخ اسلام
- انقلاب اسلامی
درسهای بالینی دکترای دامپزشکی:
- عملیات درمانگاهی دامهای کوچک
- عملیات درمانگاهی طیور
- عملیات درمانگاهی دامهای بزرگ
- کارآموزی
- عملیات درمانگاهی مامایی
درسهای کارآموزی دامپزشکی در روستا:
- کارآموزی ۱: تابستان سال چهارم تا پنجم
- کارآموزی ۲: سالهای پنجم تا ششم
در کدام دانشگاه میتوانیم دکترای دامپزشکی بخوانیم؟
در ادامه فهرستی از دانشگاههایی که رشته دکترای دامپزشکی را ارائه میکنند، خواهیم دید:
دانشگاه تهران – دانشگاه تبریز – دانشگاه زابل – دانشگاه اهواز – دانشگاه مشهد – دانشگاه رازی کرمانشاه – دانشگاه باهنر کرمان – دانشگاه علوم و تحقیقات – دانشگاه خرمآباد – دانشگاه ارومیه – دانشگاه شهرکرد
مهاجرت با رشته دامپزشکی و تحصیل در خارج از ایران
شما میتوانید پس از دریافت مدرک دکتری دامپزشکی خود، برای مهاجرت و تحصیل در خارج از ایران اقدام کنید، اما توجه داشته باشید که شرایط پذیرش این رشته در خارج از ایران خیلی سخت است. به همین دلیل داشتن رزومه قوی، معدل بالا و حتی کار مرتبط میتواند در این مسیر کمککننده باشد .
از طرفی باید حتما با زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد آشنا باشید و آزمونهای لازم را پشت سر بذارید. عوامل دیگر مانند رتبه دانشگاه انتخابی در سطح جهان، کشور مقصد، مقطع تحصیلی و داشتن یا نداشتن مقالات چاپی میتوانند شانس شما را در دریافت بورسیه تحصیلی تغییر بدهند.
فراموش نکنید که امکان دریافت فرصت مطالعاتی دامپزشکی در خارج از ایران نیز وجود داره و میتوانید از این طریق دانش خود را در بهترین دانشگاههای جهانی ارتقا بدهید .
آینده شغلی و درآمد رشته دامپزشکی
دامپزشکی نیز مانند خیلی از زیررشتههای پزشکی، درآمد بالایی دارد. همچنین یکی از رشتههایی است که تنوع کاری مناسبی را هم میتوانید در آن پیدا کنید، از تأسیس کلینیک دامپزشکی شخصی گرفته تا تحقیق و توسعه در آزمایشگاههای مربوطه و حتی بررسی سلامت غذایی و بهداشتی، از جمله زمینههای کاری این رشته هستند. در ادامه با موارد بیشتری نیز آشنا میشویم:
- کار در بیمارستانها و کلینیکهای دامپزشکی
- متخصص دام کوچک
- رادیولوژیست و جراح
- ناظر سلامت و کیفیت محصولات غذایی
- کار در دامداریها، مرغداریها و مراکز پرورش ماهی
- تدریس بهعنوان استاد دانشگاه
- محقق
- مسئول داروخانه دامپزشکی
- تأسیس داروخانه دامپزشکی
همچنین امکان انجام فعالیتهای داوطلبانه مانند نجات حیوانات خیابانی یا تأسیس مرکز نگهداری از آنها هم برای شما وجود دارد.
رشته مشابه دامپزشکی
- زیستشناسی جانوری
- علوم بیولوژیکی
- زیستشناسی
- جانورشناسی
- علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی رشته دامپزشکی پرداختیم و سعی کردیم تمام جوانب آن مانند آینده شغلی در ایران و خارج از ایران، شرایط مهاجرت، هزینه و رتبه مورد نیاز برای تحصیل و… را توضیح دهیم.
اگر بازهم نیاز به راهنمایی های تخصصی اضافه بر تمام این توضیحات عمومی دارید و میخواهید برای آینده خود به کمک یک مشاور حرفهای تصمیم گیری کنید میتوانید فرم زیر را پر کنید و با مشاوران ما در آیدی نوین در ارتباط باشید.
فرم مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین
اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشتهای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفهای آیدی نوین استفاده کنید:
با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند!