آیدی نوین - رشته فیزیوتراپی چیست؟ معرفی ، درامد ، بازار کار و رتبه لازم برای قبولی آن

رشته فیزیوتراپی چیست؟ معرفی ، درامد ، بازار کار و رتبه لازم برای قبولی آن

معرفی رشته فیزیوتراپی و بازار کار و درامد آن

اگه میخوای بدونی فیزیوتراپی اصلا چیه، چقد دارمد داره و بازار کارش چطوریه با ما همراه باش. کلی هم کارنامه هست که بدونی برای قبولیش باید چن درصد بزنی… برای انتخاب رشته کنکور و انتخاب فیزیوتراپی به عنوان رشته آیندت باید نکات زیر رو با دقت بخونی. ضمنا حتما یه سر بزن به بخش کارنامه کنکور .

معرفی رشته فیزیوتراپی :

رشته فیزیوتراپی از جمله رشته های مقطع کارشناسی در زیر گروه 1 گروه تجربی هست که دوره تحصیل آن 4 ساله می باشد . پذیرش این رشته بصورت قطبی هست.

فیزیوتراپی یک رشته ستاره دار است :

این رشته از رشته هایی هست که داخل دفترچه انتخاب رشته کنکور ستاره دار شده است. یعنی حداقل 30% تعداد دانشجویان کلاس در رشته فیزیوتراپی باید از یک جنسیت باشند. مثلا اگه تو یک دانشگاه 100 نفر قراره توی رشته فیزیوتراپی پذیرفته باشن حداقل 30 تاشون باید زن یا مرد باشن. به این معنی که دیگه خیالتون راحته از جنس مخالف هم بین هم رشته ای هاتون هستن.

اگه میخوای بدونی فیزیوتراپی دقیقا چیه و آیا اصلا بدردت میخوره و کلی سوال راجب انتخاب رشته داری فرم زیر رو پر کن تا مشاورای ارشد IDNovin باهات تماس بگیرن و راهنماییت کنن:

فرم ارتباط با مشاوران IDNovin برای انتخاب رشته :

توان مندی های لازم برای موفقیت در رشته فیزیوتراپی :

از نطر جسمانی لازم است که که کاملا سالم باشید. و حتی از قدرت بدنی به نسبت بالایی نیز برخوردار باشید.

در ضمن این رشته هم همانند سایر رشته های از این دست صبر و حوصله زیاد می خواهد چرا علاوه بر کسانی که بر اثر تصادف دچار سانحه شدن ، افراد مسن نیز زیاد به فیزیوتراپی دارن و بطبع کار کردن و همراهی کردن هر دو گروهی که نامبرده شد به صبر و حوصله کافی احتیاج دارد.

آیا رشته فیزیوتراپی برای من خوبه؟

یکی از راه هایی که تا حدودی می توانید میزان سازگاری خود با رشته فیزیوتراپی را بسنجید ازمون MBTI است که در سایت IDN نیز موجود است.

بهتر است که این آزمون رو بدهید این آزمون تیپ های شخصیتی زیادی را شامل می شود ، از بین همه تیپ های شخصیتی این تیپ ها INFP ، ENFP ، ESFJ ، ESFP ، ISFP سازگاری بیشتری را دارا می باشند.

با این حال این نداشتن این تیپ های شخصیتی به این معنا نیست که شما بدرد این رشته نمی خورید ، بلکه شما اگه به دروس این رشته آگاه و علاقه مند باشید قطعا می تونید در رشته فیزیوتراپی موفق باشید.

دانشجوی این رشته باید در طی تحصیلی اطلاعات عمومی خوبی در زمینه پزشکی کسب کند چون وقتی بیمار به فیزیوتراپیست مراجعه می کند لزوما از مشکل خود اطلاع دقیقی ندارد.

 

دانشگاه های پذیرنده رشته فیزیوتراپی :

برای متقاضیان رشته فیزیوتراپی 15 دانشگاهی دولتی موجود است که پذیرش این رشته را دارد :

که شامل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه ایران، اصفهان، تبریز، شیراز، مشهد، دانشگاه جندی شاپور اهواز، همدان، بابل، دانشگاه گیلان رشت، کرمان، سمنان و زاهدان میشود.

ظرفیت رشته فیزیوتراپی در دوره های روزانه:

رشته فیزیوتراپی در دوره های روزانه سالانه حدود ۳۰۰ نفر پذیرش دارد.

بعد از این 15 دانشگاه دولتی ، بعضی از دانشگاه های پردیس خودگردان دارن اما دانشگاه آزاد کارشناسی فیزیوتراپی ندارد با این حال دفترچه ها رو چک کنید هنگام انتخاب رشته.

شهریه رشته فیزیوتراپی پردیس خودگردان – مازاد :

شهریه رشته بینایی سنجی بین۶ تا 8 میلیون تومان است که هر سال حدود 15 تا 25 درصد نیز ممکن است شامل افزایش قیمت شود.

طرح فیزیوتراپی :

طرح فیزیوتراپی اجباری نیست و به صورت اختیاری (مازاد بر نیاز) هست اما اگه بخواهید دفترکار شخصی فیزیوتراپی تاسیس کنید باید گواهی پایان طرح رو داشته باشید.

موارد کاربرد فیزیوتراپی :

  • بیماری های استخوان ، مفاصل و عضلات
  • بیماری های روماتیسمی
  • بیماری های اعصاب
  • ضایعات ورزشی
  • جراحی ها
  • بیماری های قلبی و عروق
  • بیماری های تنفسی
  • بیماری های زنان و زایمان
  • بیماری های پوستی

محل کار فیزیوتراپیست ها کجاست؟

فیزیوتراپیست میتونه در بیمارستان های دولتی یا شخصی ، مطب های شخصی و کلینک های توان بخشی ، بعضی کارخونه ها، سازمان های دولتی مثل سازمان های نظامی و انتظامی و سازمان های بهزیستی و هلال احمر و دیگر سازمان های مربوط به توان بخشی استخدام بشه .

کسانی هم که حرفه ای تر با وسایل و تجهیزات فیزیوتراپی کار کردن و آشنا هستن میتونن به عنوان کارشناس در شرکت های وارکنده یا فروشنده تجهیزات فیزیوتراپی کار کنن.

به جز اینها، یه فیزیوتراپیست هم مثل یک دندون پزشک میتونه مجوز بگیره و برا خودش شخصی کار کنه که البته یه سرمایه اولیه لازم داره برای خرید تجهیزات اولیه و اجاره دفتر کار.

بازار کار رشته فیزیوتراپی :

تعداد فارغ التحصیل های فیزیوتراپی خیلی کمه و هر سال کل کشور فقط 15 دانشگاه اون هم حدود 300 نفر فیزیوتراپی پذیرش دارن و دانشگاه آزاد هم این رشته رو نداره و خوشبختانه دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی و … نیز این رشته رو ندارن.

برای همین نسبتا بازار کار خوبی داره و به قولی اشباع نشده و در مقایسه با جمعیتی از ایران که به این خدمات نیاز دارن ئ همینطور بیشتر نیز می شود هنوز خیلی جا برای پیرفت داره.

درامد یک فیزیوتراپیست و رشته فیزیوتراپی :

فیزیوتراپی که در بخش دولتی کار میکنه الان حقوقش ماهانه بین ۲ تا ۴ میلیون تومانه. اما در بخش خصوصی مثل کلینیک ها یا بیمارستان های خصوصی بسته به توافقی که با مدیریت کلینیک یا بیمارستان داشته اید میتونه درآمد بهتری داشته باشه.

فیزویتراپیستی هم که خودش شخصی برا خودش کار میکنه درامدش بستگی به چند عامل داره، اینکه روابط عمومیش خوب باشه یا نه، با ارگان های توان بخشی ها رابطش خوب باشه یا نه، کارش خوب باشه ومعروف بشه یا نه و … میتونه درآمدش از این هم بیشتر باشه.

درصد بیکاران در رشته فیزیوتراپی :

با این حال حدود 8 درصد در رشته فیزیوتراپی از کسانی هستند که فعالیت نمی کنند یا بیکار هستند . که براساس شواهد موجود این درصد یا توانایی های لازم را ندارند و یا سعی برای پیشرفت نداشته اند زیرا به نسبت بازار کار و تعداد داوطلبان این رشته فرصت های شغلی هنوز اشباع نشده است.

اگه میخوای بدونی فیزیوتراپی دقیقا چیه و آیا اصلا بدردت میخوره و کلی سوال راجب انتخاب رشته داری فرم زیر رو پر کن تا مشاورای ارشد IDNovin باهات تماس بگیرن و راهنماییت کنن:

فرم ارتباط با مشاوران IDNovin برای انتخاب رشته :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }