آیدی نوین - رشته بینایی سنجی؛ از تحصیل تا بازار کار و مهاجرت

رشته بینایی سنجی؛ از تحصیل تا بازار کار و مهاجرت

رشته بینایی سنجی؛ از تحصیل تا بازار کار و مهاجرت

معرفی رشته بینایی سنجی، بینایی سنجی از رشته‌های بسیار مهم علوم پزشکی است، که امکان بهتر دیدن را به بیمار می‌دهد و تشخیص بیماری‌ها و مراقبت‌های بهداشت و سلامت چشم از جمله وظایفی است که به‌عهده دارد. این رشته به این دلیل مهم است که به‌ جز تشخیص می‌تواند از خیلی بیماری‌ها هم پیش‌گیری کند. آدم‌هایی که عاشق خدمت‌رسانی به مردم هستند ولی طاقت دیدن مریض‌های بدحال را ندارن، سراغ این رشته می‌روند. اگه جزو دانش‌آموزانی هستید که دوره متوسطه را در رشته علوم تجربی گذراندید و به این رشته هم فکر می‌کنید، بهتر است قبل از انتخاب با این رشته آشنا شوید. در ادامه این مطلب برای شناخت کامل این رشته، مزایا و مشکلات آن و هچنین آینده شغلی و مهاجرت از طریق آن توضیحات کاملی برای شما آماده کردیم تا بتوانید برای انتخاب رشته خود بهترین تصمیم را بگیرید.

فرم مشاوره انتخاب رشته و هدفگذاری آیدی نوین

اگر برای انتخاب رشته خود سردرگم هستید و نمیدانید چه رشته‌ای و شغلی مناسب شماست میتوانید با پر کردن فرم زیر از مشاوره حرفه‌ای آیدی نوین استفاده کنید:

با مشاوره و برنامه ریزی آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند! لیست کامل رتبه برترهای آیدی نوین

 

آشنایی بیشتر با رشته بینایی سنجی

بینایی سنجی یکی از زیرشاخه‌ها در علوم پزشکی هست و به کسی که در این رشته فارغ‌التحصیل می‌شود اپتومتریست می‌گویند. به‌طور کلی در زمینه چشم، دو رشته‌ چشم پزشکی و اپتومتری یا رشته بینایی سنجی وجود دارد. دانش‌آموزایی که می‌خواهند این رشته را بخوانند باید دوره متوسطه را در رشته علوم تجربی گذرانده باشند و ازطریق کنکور سراسری پس از امتحان وارد دانشگاه علوم پزشکی شوند.

این رشته ۴ سال تحصیل در دانشگاه نیاز دارد که بعد از آن مدرک کارشناس بینایی سنجی دریافت میکنید. اگه کسی بخواهد درس خود را ادامه بدهد، می‌تواند مدرک کارشناس ارشد و بعد دکتری در این زمینه بگیرد.

یک کارشناس بینایی سنج، تشخیص و درمان بیماری‌های چشم را به‌ عهده دارد. از طریق وسیله‌های چشم پزشکی تشخیص می‌دهد که مشکل بیمار چیست؟ برای مثال اگر بیمار مشکلاتی مثل ضعف چشم، انحراف یا تنبلی چشم داشته باشد تشخیصش به‌ عهده بینایی سنج است. همین‌طور تشخیص این که نمره ضعیفی چشم، چند است؛ از کارهای دیگری است که یک بینایی سنج انجام می‌دهد.

درکل یک بینایی سنج، کمک می‌کند که بیمار دید بهتری داشته باشد و اگر احتیاج باشد وسیله‌های کمک درمانی مثل عینک و لنز تجویز می‌کند. اپتومتریست غیر از تشخیص بیماری می‌تواند خودش این وسیله‌ها را بسازد و بفروشد. به‌ غیر از این موارد ورزش‌ها یا تمرین‌هایی را برای تقویت چشم بیمار تجویز می‌کند. همین‌طور مراقبت‌های ویژه‌ای به بیمار توصیه می‌کند تا به بهداشت و سلامت چشم کمک کند.

اما اگر چشم بیماری خاص دیگری داشته باشد، مثل آب مروارید یا آب سیاه یا احتیاج به جراحی داشته باشه باید به یک چشم پزشک معرفی کند. در واقع کار طبابت و جراحی به‌ عهده چشم پزشک است.

 

وظایف کاری بینایی سنج یا اپتومتریست چیست؟

برای این‌که بهتر با این رشته آشنا شوید و کارهایی که به‌ عهده بینایی سنج هست را بهتر درک کنید؛ وظایف یک بینایی سنج یا اپتومتریست را برای شما لیست کرده‌ایم.

  1. ثبت شرح حال بیمار
  2. انجام معاینات از طریق تجهیزات پزشکی
  3. تشخیص بیماری‌های چشمی مانند نزدیک‌بینی، دوربینی، آستیگمات و دید دو چشمی
  4. انجام مشاوره برای بهداشت و سلامت چشم
  5. ارائه راه‌کارهای غیردارویی برای درمان
  6. تجویز تمرین‌ها و ورزش‌های چشمی برای تقویت چشم
  7. تعیین نمره عینک درصورت ضعیفی چشم
  8. ساخت و فروش انواع عینک‌ها
  9. تجویز لنز تماسی درصورت تایید چشم پزشک
  10. انجام تصویربرداری‌ها از چشم
  11. ارجاع به چشم پزشک درصورت بیماری‌های خاص مانند آب‌مروارید، آب‌سیاه یا جراحی‌ها

 

مواردی که قبل از کنکور بهتره از بینایی سنجی بدانید!

اگه جزء دانش‌آموزانی هستید که در رشته علوم تجربی تحصیل کرده‌اید و برای انتخاب رشته دچار شک هستید و نمی‌دانید چه رشته‌ای را انتخاب کنید؛ بهتر است نسبت به رشته‌هایی که علاقه دارید شناخت کامل‌تری پیدا کنید. از مزیت‌ها و سختی‌های هر رشته خبر داشته باشید تا بتوانید با هم‌ مقایسه‌ کنید. ادامه این مطلب به معرفی رشته بینایی سنجی و تمام زوایای آن پرداختیم:

 

مزیت‌های رشته بینایی سنجی

رشته بینایی سنجی نسبت به سایر رشته‌های علوم پزشکی مزیت‌های بیشتری دارد که تعدادی از آنها را برای شما توضیح می‌دهیم:

  • یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این رشته این است که بعد از تحصیل در دانشگاه و گرفتن مدرک کارشناسی مثل سایر رشته‌های پزشکی احتیاجی به گذراندن ۲ سال طرح اجباری ندارید. فقط در صورتی که بخواهید کلینیک تاسیس کنید به این طرح نیاز دارید. در غیر این صورت بعد از گرفتن مدرک به‌ راحتی می‌توانید شروع به‌ کار کنید.
  • مزیت‌ مهم بعدی در این رشته این است که پذیرش بومی گزینی وجود ندارد و بر اساس رتبه‌ای که گرفته می‌شود پذیرش صورت می‌گیرد و دیگر اولویت با دانشجوی آن شهر نیست.
  • از موارد دیگر می‌شود گفت این رشته با خون و مریض بدحال سر و کار ندارد و فضای کار آرام و تمیزی دارد.
  • یک مورد دیگر این است که خلاف بعضی از مشاغل علوم پزشکی مثل دندانپزشکی که در معرض بیماری‌های عفونی هستند، اپتومتریست در معرض خطر نیست.
  • در اپتومتری مانند پرستاری، از شیفت‌های کاری‌ خسته‌کننده خبری نیست.

 

سختی‌های رشته بینایی سنجی

بینایی سنج مشکلات کمتری در میان مشاغل دیگه علوم پزشکی دارد و در طول مسیر تحصیل این رشته هم سختی‌های کمی وجود دارد. اما به هر حال بدون مشکل و سختی هم نیست، در ادامه بعضی از سختی های این رشته را بیان کردیم:

 

  • برای اپتومتری تعداد محدودی دانشگاه‌ وجود دارد که این باعث می‌شود انتخاب‌های زیادی نداشته باشید.
  • از مشکلات دیگر بینایی سنجی این است که تعداد کمی دانشجو از طرف دانشگاه‌ها پذیرش می‌شود و  باید تلاش بیشتری کنید تا رتبه بالاتری را کسب کنید و بتوانید دانشجوی این رشته شوید.
  • یکی دیگر از مشکلاتی که رشته بینایی سنجی دارد این است که جذب در هیئت علمی دانشگاه‌ها بسیار محدود است و اگر دوست داشته باشید وارد هیئت علمی دانشگاه‌ شوید برای این رشته سختی بیشتری را باید تحمل کنید.

 

آینده شغلی بینایی سنجی

در رشته بینایی‌سنجی هر ساله تعداد کمی دانشجو پذیرفته می‌شود و در کل تعداد محدودی دانشگاه برای این رشته وجود دارد. پس این رشته آینده شغلی خوبی دارد. کسانی که در این رشته مدرک کارشناسی می‌گیرند، به‌ راحتی وارد بازار کار می‌شوند. فارغ‌التحصیلان این رشته به آسانی می‌توانند در ارگان‌های دولتی و خصوصی استخدام شوند یا این‌ که مطب اختصاصی تاسیس کنند.

یکی از دلایل دیگری که باعث شده این شغل بازار کار خوبی داشته باشد این است که، در چند سال اخیر مردم آگاهی خوبی بابت این‌که به بینایی و چشم اهمیت بدهند به‌دست آوردن. این باعث شده که در مراکز درمانی و کلینیک‌های خصوصی احتیاج به بینایی سنج بیشتر باشد. برای همین نیاز به این رشته زیاد شده و از آنجایی که تعداد پذیرش کم است، بازار کار خوبی دارد.

 

بینایی سنجی برای چه افردای مناسب است؟

اگه بخواهید یک رشته را انتخاب کنید باید بدانید از لحاظ توان جسمی شرایط قبول این مسئولیت را دارید؟ یا اینکه روحیات این رشته با شما سازگار است یا خیر؟ موارد زیر به شما کمک می‌کند تا ببینید که آیا این رشته برای شما مناسب است؟

  • اولین مورد این است که اگر به درس‌های ریاضی، فیزیک و زیست شناسی علاقه دارید این رشته به‌ درد شما می‌خورد.
  • مورد بعدی این است که اگر روحیه لطیفی دارید و نمی‌خواهید با بیمارای بد حال سر و کله بزنید این رشته برای شما خوب است.
  • اگه می‌خواهید این رشته را انتخاب کنید باید به روانشناسی کودکان هم آشنایی پیدا کنید تا در حین کار و مواجهه با کودکانی که ترس دارن بتوانید به‌ درستی با آنها ارتباط برقرار کنید و از پس این کار بربیایید.
  • مورد دیگه بهتر است جزو افرادی باشید که روابط اجتماعی خوب داشته باشید تا بتوانید با بیمار ارتباط خوبی برقرار کنید.
  • تو این رشته به داشتن چشم‌ها و دست‌های قوی نیاز دارید. پس اگه مشکل یا بیماری در این زمینه دارید این رشته به درد شما نمی‌خورد.
  • در این رشته از استرس‌ها و تنش‌های رشته‌های دیگر پزشکی خبری نیست.
  • افرادی که قصد انتخاب این رشته را دارن باید از دقت و تمرکز بالا برخوردار باشن و به صبر و حوصله زیادی احتیاج دارد.

 

تفاوت چشم پزشکی و بینایی سنجی

خیلی از افراد فکر می‌کنند کسی که بینایی سنجی می‌خواند قرار است یک چشم پزشک شود، در حالی که این‌طور نیست. کسی که این رشته را انتخاب می‌کند اپتومتریست می‌شود. یک چشم پزشک اول پزشکی را گذرانده و بعد در تخصص، رشته چشم پزشکی خوانده است.

این یعنی کسی که تخصص چشم گرفته حق طبابت دارد؛ درحالی که یک اپتومتریست حق طبابت ندارد و فقط کارش سنجش بینایی است. یک بینایی سنج نمی‌تواند وارد اتاق عمل شود و جراحی انجام بدهد یا بیماری‌های چشمی را درمان کند. فقط می‌‌تواند بیماری را تشخیص بدهد و بعد بیمار را به چشم پزشک ارجاع بدهد.

اگر بیمار مشکلی در دید داشته باشد و احتیاج به عینک یا لنز داشته باشد، می‌تواند در این زمینه برای او تجویز داشته باشد و برای بیمار تعیین نمره چشم کند. همین‌طور بینایی سنج می‌تواند عینک یا لنز را بسازد و کار فروش را هم به‌ عهده بگیرد. درحالی که چشم پزشک می‌تواند جراحی‌های مختلف انجام بدهد و بیماری‌های مختلف را درمان کند. توصیه‌های بهداشتی برای سلامت چشم یا انجام تمرین‌های ورزشی برای تقویت چشم هم از وظایف بینایی سنج است.

 

کنکور و بینایی سنجی

باتوجه به تعداد کم دانشگاه‌ها و پذیرش محدودی که در این رشته وجود دارد باید تلاش زیادی کنید تا از رقبا جلو بزنید. برای اینکه دانشجوی این رشته شوید باید دوره متوسطه را در رشته علوم تجربی گذرانده باشید و در کنکور سراسری هم درصد و رتبه خوبی را کسب کنید.

برای این رشته ورود به دانشگاه بدون کنکور در ایران وجود ندارد و تنها راه تحصیل در این رشته بدون کنکور دانشگاه‌های خارج از کشور است. کشورهای زیادی هستند که در رشته بینایی سنجی بدون آزمون ورودی ثبت‌نام می‌کنند.

برای انتخاب این رشته مورد دیگه‌ای که باید اطلاع داشته باشید این است که در دانشگاه‌های دولتی تحصیل رایگان است، اما در پردیس‌های خودگردان باید هزینه پرداخت کنیند. برای همین در دانشگاه‌های دولتی به درصد بالا و رتبه قابل‌قبولی احتیاج دارید. البته رقابت در پردیس‌های خودگردان کمتر است و با درصد پایین‌تر و رتبه بالاتر هم امکان قبولی در این رشته وجود دارد.

برای اینکه بتوانید تحصیل رایگان داشته باشید و رتبه خوبی رو در کنکور کسب کنید؛ باید بدانید ضرایب دروس چند است و چه درس‌هایی مهم است و همین‌طور چه منابعی برای قبولی به شما کمک می‌کند.

 

منابع و ضرایب دروس برای قبولی در رشته بینایی سنجی

در رشته بینایی سنجی زیست‌شناسی و شیمی از اهمیت بالایی برخوردارند و باید وقت بیشتری را برای این دروس بگذارید؛ چون با ضریب ۴ هستند. در مرحله بعد دروس ریاضی و فیزیک که با ضریب ۳ در امتحان کنکور سراسری است. بقیه دروس مانند ادبیات، دینی، عربی و زبان خارجی با ضریب ۲ هستند و زمین‌شناسی برای این رشته با ضریب صفر اهمیت کمتری دارد.

به‌ غیر از دانستن ضرایب دروس که به شما کمک می‌کند که برای مطالعه دروس برنامه‌ریزی کنید؛ وجود مجموعه‌های کمکی هم می‌تواند تضمینی برای قبولی کنکور باشد. در آیدی نوین ما برای شما بانک جزوات و سوالات امتحانی کاملی را در سایت برای هر درس به صورت جداگانه قراردادیم که با جستجو در سایت میتوانید از آنها به طور رایگان استفاده کنید.
همچنین اگر تصمیم دارید که در کنکور درصد های بالایی داشته باشید و بتوانید با رتبه پایینی قبول شوید نیازمند یک برنامه ریزی کنکور اصولی و اختصاصی برای خود هستید. برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خود از رتبه برتر های تجربی آیدی نوین فرم زیر را پر کنید:

دریافت برنامه ریزی کنکور از رتبه برترها

اگر دنبال دریافت برنامه ریزی مخصوص شرایط خود از رتبه برتر های رشته تجربی هستید، فرم زیر را پر کنید و برنامه اختصاصی خود را دریافت کنید:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن!

 

رتبه لازم برای این رشته

در تغییرات کنکور سال ۱۴۰۲ انجام شده و دروس عمومی حذف شدن، برای اینکه رتبه لازم در این رشته را کسب کنید باید درصد خوبی از دروس با ضرایب بالا را به‌ دست بیارید. همچنین معدل کل دوره متوسطه هم برای دانشجوی این رشته شدن تاثیرگذار است.

درصد لازم برای ورود به این رشته در دانشگاه‌های دولتی بالای ۷۰ درصد دروس و برای پردیس‌های خودگردان بالای ۵۰ درصد است. به‌خاطر این‌ که در پردیس‌های خودگردان باید برای تحصیل هزینه پرداخت کنید با درصد کمتر هم امکان قبولی در این رشته وجود دارد.

در سال گذشته دانشگاه‌های روزانه تهران تا رتبه ۱۸۰۰ پذیرش داشته‌اند و دانشگاه‌های روزانه شهرستان‌ها تا رتبه ۲۰۰۰ پذیرش داشتند.

اما محدوده رتبه در دانشگاه‌های این رشته به‌شرح زیر است:

  • دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰
  • دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰

 

دانشگاه‌های رشته بینایی سنجی

تعداد دانشگاه‌ها برای بینایی سنجی در کشور زیاد نیستند و انتخاب‌های محدودی دارید. از طرف دیگر تعداد افرادی هم که پذیرش می‌شند بسیار کم است. اما برای انتخاب این رشته دیگه مشکل بومی گزینی وجود نداره و با توجه به رتبه‌ای که به‌ دست می‌آرید، می‌تونیند ادامه تحصیل داشته باشیند.

در کل در ایران ۴ دانشگاه دولتی و ۴ پردیس خودگردان وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • پردیس خودگردان ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • پردیس خودگردان زاهدان
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • پردیس خودگردان شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • پردیس خودگردان مشهد

 

دوره‌های تحصیلی

مانند بیشتر رشته‌های علوم پزشکی برای گرفتن مدرک کارشناسی بینایی سنجی گذراندن ۴ سال تحصیل در دانشگاه لازم است؛ اما بعد از فارغ‌التحصیلی نیازی به طرح اجباری مناطق محروم ندارید و می‌توانید وارد بازار کار بشیند.

برای دوره‌های تحصیلی ۱۴۶ واحد درسی باید پاس کنید که تعدادی از آن‌ها دروس اصلی و تعدادی دروس تخصصی این رشته هستند. در ابتدا برای تحصیل در این رشته درس‌هایی در زمینه فیزیولوژی چشم، عصب‌ها و ساختار چشم می‌خوانید که بیشتر بیس فیزیک دارن البته زیاد سخت و پیچیده نیستند.

از جمله درس‌هایی اصلی که در این زمینه هستند می‌توانند موارد زیر را نام برد:

  • فیزیک نور
  • آسیب شناسی عمومی
  • اورژانس‌های چشم
  • کمک‌های اولیه
  • آمار حیاتی
  • تشریح عمومی و اعصاب
  • شیمی عمومی
  • بینایی محیطی
  • لابراتوار اپتیک
  • میکروب شناسی
  • بیوشیمی
  • فیزیولوژی اپتیک
  • تاریخچه اپتومتری و علوم بینایی
  • مقدمات اپتومتری
  • اپتیک هندسی و فیزیکی
  • فیزیولوژی چشم
  • تشریح و بافت شناسی چشم
  • ژنتیک و چشم
  • علائم چشمی در بعضی از بیماری‌های داخلی
  • داروشناسی
  • زبان تخصصی
  • ابزوراسیون

 

درس‌های تخصصی بیناسنجی در دوره دانشگاهی عبارت‌اند از:

  • عدسی‌های تماسی
  • بینایی محیطی
  • زبان تخصصی
  • تاریخچه اپتومتری و علوم بینایی
  • ابزوراسیون
  • مقدمات اپتومتری
  • فیزیولوژی اپتیک
  • لابراتوار اپتیک
  • اپتیک هندسی و فیزیکی
  • آسیب شناسی چشم
  • اپتومتری کودکان
  • اپتومتری افراد مسن و نیمه بینایان
  • اپتومتری مشاغل و بهداشت چشم
  • اپتومتری چشم
  • اپتوومتری پیشرفته
  • مکانیسم دید دو چشمی
  • درمان آنومالی‌های دو چشمی
  • آنالیز مشاهدات کلینیکی

 

علاوه‌بر درس‌های اصلی و تخصصی، تعداد ۸ واحد هم برای پایان‌نامه و کارورزی نیاز است که بعد از گذراندن تمام این واحدها، دانشجوی این رشته با مدرک کارشناسی بینایی سنجی فارغ‌التحصیل می‌شود.

 

حقوق دانشجویان این رشته

در مورد حقوق دانشجویان این رشته می‌توانیم بگوییم که مانند سایر رشته‌های پزشکی، حقوقی که به آن‌ها تعلق می‌گیرد، بسیار ناچیز است و فقط یک کمک هزینه به‌حساب میاد.

مبلغ حقوقی که برای دانشجویان کارشناسی بینایی سنجی در سال ۱۴۰۲ تایید شده؛ بین ۲۵۰۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰۰ تومان است.

اگر دانشجو متاهل باشد ۲۰ درصد حقوق افزایش پیدا می‌کند و این در شرایطی که دانشجوها از محل دیگری حقوق دریافت نکنند.

 

فارغ‌التحصیلی رشته بینایی سنجی

فارغ‌التحصیلان بعد از گرفتن مدرک کارشناسی خلاف سایر رشته‌های پزشکی می‌توانند مستقیم وارد بازار کار شوند و نیازی به گذراندن طرح ندارند.

اما اگه بخواهید بعد از کارشناسی به تحصیل خود ادامه بدین و در یکی از رشته‌های بینایی‌سنجی تخصص بگیرید، می‌توانید وارد دوره کارشناسی ارشد شوید و بعد از این مرحله، دوره دکتری در کارشناسی ارشدی که خواندید.

از جمله رشته‌هایی که می‌توانید بعد از کارشناسی در یکی از آن‌ها برای تخصص ادامه تحصیل بدید موارد زیر است:

  • برنامه‌ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی
  • تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی
  • ژورنالیسم پزشکی
  • آموزش پزشکی
  • تاریخ علوم پزشکی
  • رشته مدیریت توانبخشی
  • کتاب‌داری و اطلاع‌رسانی پزشکی
  • مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی
  • رشته ناتوتکنولوژی پزشکی
  • رشته آمار زیست
  • فناوری پزشکی
  • رشته فیزیولوژی
  • رشته فناوری اطلاعات سلامت
  • رشته علوم تشریحی
  • رشته سلامت سالمندی
  • رشته مهندسی پزشکی بیوالکتریک
  • مهندسی پزشکی زیست مواد
  • اپیدمیولوژی
  • رشته ارزیابی فناوری سلامت
  • رشته اقتصاد اپیدمیولوژی
  • رشته ارزیابی فناوری سلامت
  • رشته اقتصاد بهداشت
  • رشته بینایی سنجی
  • رشته انفورماتیک پزشکی
  • رشته فیزیک پزشکی
  • رشته رفاه اجتماعی

 

بررسی مشاغل در رشته بینایی سنجی

وضعیت کار کردن بعد از فارغ‌التحصیلی در بینایی سنجی به ۲ صورت است که با مدرک کارشناسی می‌توانید وارد بازار کار شوید.

 

استخدامی

یکی به‌ صورت روش استخدامی است، که به استخدام ارگان یا مجموعه دیگری در بیاید. می‌توانید انتخاب کنید که آن مجموعه دولتی باشد یا خصوصی، در جریان باشید که درآمد برای مجموعه‌های خصوصی بیشتر است. برای این‌ که یکی از شغل‌های دولتی در این رشته را داشته باشید می‌توانید در یکی از مجموعه‌های زیر فعالیت کنید.

  • بیمارستان‌های دولتی
  • درمانگاه‌ها
  • مراکز بهداشت
  • سازمان‌های نظامی و انتظامی

 

در صورتی هم که بخواهید در یک مجموعه خصوصی شروع به‌ کار کنید، کلینیک‌های خصوصی یا بیمارستان‌های خصوصی را می‌توانید انتخاب کنید.

 

تاسیس کلینیک

یک روش دیگر که می‌توانید بعد از کارشناسی وارد بازار کار شوید، از طریق تاسیس مطب یا کلینیک است. تاسیس کلینیک می‌توان مزایای زیادی مثل استقلال و درآمد بالا را به‌ همراه داشته باشید. ولی باید بدانید که برای این کار احتیاج است که ۲ سال طرح مناطق محروم رو بگذرانید و به سرمایه زیادی برای خرید تجهیزات بینایی سنجی نیاز دارید.

برای افتتاح مطب یا کلینیک باید توجه داشته باشید که در هر شهر بنابر تعداد جمعیت به شما مجوز تاسیس می‌دهند. برای مثال اگر شهری ۱۰۰ هزار جمعیت دارد، مجوز ۱۰ کلینیک صادر می‌شود و اگر به تعداد کافی کلینیک باشد؛ مجوز صادر نمی‌شود.

در ضمن بیشتر کارشناسانی که کلینیک خصوصی تاسیس می‌کنند با ساخت و فروش عینک می‌توانند درآمد خود را افزایش بدهند. برای تاسیس مطب یا کلینیک خصوصی، باید مهارت‌های جانبی هم کسب کنید؛ مثل بازاریابی یا حسابداری. این کار برای جذب مشتری کمک می‌کند.

 

مهاجرت

در شرایط فعلی خیلی‌ها برای پیشرفت در زمینه تحصیلی یا شغلی به مهاجرت فکر می‌کنند؛ اما بیشتر کشورها برای پذیرش نیرو در رشته‌های علوم پزشکی به‌خاطر این‌ که با جان بیمار در ارتباط است سخت‌گیری‌های بیشتری دارند. یکی از این سخت‌گیری‌ها این است که باید اثبات کنید که در این رشته تخصص و مهارت کافی دارید و صلاحیت کار کردن را دارید.

برای اپتومتریست به ۲ صورت امکان مهاجرت وجود دارد که در ادامه بیشتر با جزئیاتش آشنا می‌شوید.

 

ویزای تحصیلی

در مورد مهاجرت تحصیلی اپتومتری باید بدانید که شرایط تا حدودی محدودتر و سختگیری‌ها برای پذیرش در این رشته بیشتر است. در کشورهای برتر اروپایی و آمریکایی به رشته بینایی سنجی بیشتر از رشته چشم پزشکی اهمیت می‌دهند و ۵ برابر چشم پزشک، بینایی سنج وجود دارد.

اما اگر بخواهید برای تحصیل مهاجرت کنید، در ابتدا باید پیشینه تحصیلی را معادل‌سازی کنید و بعد از این مرحله و گذراندن آزمون ورودی، می‌توانید به ادامه تحصیل خود بپردازید. همچنین برای ویزای تحصیلی به تسلط بر زبان انگلیسی یا زبان کشور مربوطه هم نیاز دارید و در بعضی از کشورها به‌ همراه ویزای تحصیلی اقامت هم می‌دهند.

 

ویزای کاری

برای ویزای کاری بینایی‌سنج اگر شما دعوتنامه‌ای از شرکت یا مجموعه خاصی داشته باشید، در ابتدا باید تایید شود که شما نیروی ماهری در این زمینه هستید و بعد استخدام می‌شوید؛ اما اگر بخواهید کلینیک تخصصی دایر کنید به سرمایه اولیه نیاز دارید.

در زمینه سرمایه‌گذاری و تاسیس بینایی سنجی پذیرش‌ها راحت‌تر صورت می‌گیرد و امکان کار کردن در بازار کار خارج از کشور بسیار راحت‌تر است.

در کشورهای حوزه خلیج فارس، موقعیت و امکان خیلی بهتری به نسبت کشورهای اروپایی و آمریکایی در این زمینه وجود دارد و شرایط ایده‌آلی را برای کار فراهم می‌کنند.

 

سخن پایانی

بینایی سنجی زیر شاخه‌ای از رشته‌های علوم پزشکی است، که امروزه در همه جوامع نیاز به این رشته بیشتر احساس می‌شود. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده ‌نادرست از موبایل‌ها مردم بیشتر در معرض خطر آسیب به چشم قرار دارند. اگه جزو افرادی هستید که به این کار علاقه دارید؛ برای انتخاب این رشته باید بدونید که شروع درمان بیماری‌ها و تشخیص آنها به‌ عهده بینایی‌سنج است و در ضمن باید آدم صبور و متمرکزی باشید.

اگه می‌خواهید انتخاب درستی برای رشته تحصیلی آینده خود داشته باشید، می‌توانید از مجموعه آیدی نوین کمک بگیرید.

دریافت برنامه ریزی کنکور از رتبه برترها

اگر دنبال دریافت برنامه ریزی مخصوص شرایط خود از رتبه برتر های رشته تجربی هستید، فرم زیر را پر کنید و برنامه اختصاصی خود را دریافت کنید:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }