آیدی نوین - بودجه بندی تاریخ و جغرافیا کنکور انسانی 1402

بودجه بندی تاریخ و جغرافیا کنکور انسانی 1402

بودجه بندی تاریخ و جغرافیا کنکور انسانی

جغرافیا و تاریخ دو درس کاملاً حفظی در گروه آزمایشی انسانی هستن که اگر با توجه به بودجه بندی تاریخ و جغرافیا انسانی 1402 و دیگر سال ها برای مطالعشون برنامه‌ریزی کنی به‌راحتی میتونی با درصد بالا پشت سرشون بذاری. طراحان سوال برای درس‌های حفظی، جای مانور زیادی ندارن، درنتیجه اگر بتونی این دو درس رو طوری مطالعه کنی که روی مباحث تست خیزش مسلط شده باشی، پس کار سختی نیست تا تست‌هایی که کاملاً مشابه متن کتاب هستند رو در زمان کمی پاسخ بدی.

ثابت شده اطلاع از بودجه بندی دروس کنکور برای داوطلبان کاملاً ضروریه و مطالعه بر اساس اون میتونه برنده رو مشخص کنه. سوالات کنکور در دوره‌های گذشته نشون داده تست‌های آزمون سراسری تقریباً مشابه بوده و سلیقه طراحان سوال از یک الگو تبعیت میکنه و فقط جزییات هستن که باعث تغییر میشن. پس درس خوندن با توجه به این بودجه بندی میتونه یک راهنمای تمام و کمال برای تشخیص اولویت‌بندی دروس در برنامه ریزی کنکور انسانی باشه. اگر بدونی از یک قسمت کتاب قرار نیست سوالی طراحی بشه حاضری چقدر براش زمان بذاری؟ در عین حال مبحثی باشه که هرسال چند تست کنکور رو به خودش اختصاص داده. حتی نیاز به فکر کردن هم نداره چون مسلما تلاش میکنی مبحث مهم‌تر رو بهتر یاد بگیری و تست‌های بیشتری ازش بزنی.

اما این اهمیت در درس‌های حفظی دوچندان می‌شه چون کافیه همون مبحث رو چندین و چند بار مطالعه کنی تا در حافظه بلندمدتت جای بگیرن؛ درحالی‌که این فرایند برای دروس مفهومی و محاسباتی کمی پیچیده تر هست و در این مورد یک مشاوره کنکور انسانی می‌تونه کمک شایانی بهت کنه. پس اگر میخوای از بودجه بندی تاریخ و جغرافیای انسانی مطلع بشی تا پایان این مقاله همراه من باش.

دریافت برنامه ریزی کنکور از رتبه برترهای انسانی

اگه دوست داری یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین برنامه ریزی مخصوص خودت رو برات طراحی و به همراه اولویت بندی صحیح مباحث و روش مطالعه صحیح دروس ارسال کنه، فرم زیر رو پر کن:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن! لیست رتبه برترهای آیدی نوین

 

بودجه بندی تاریخ انسانی 1401 – 1398

تاریخ درس پنجم دفترچه تخصصی هست و از سوال 186 تا 200 رو به خودش اختصاص داده. داوطلبان باید این 15 تست رو در ده دقیقه جواب بدن. 40 ثانیه زمان برای 15 سوال کاملاً حفظی، زمان منطقی‌ هست پس سعی کن از این فرصت به‌خوبی استفاده کنی و از قبل با برنامه ریزی درست حسابی براش آماده باشی. منابعی که سازمان سنجش برای 15 سوال تاریخ در این گروه معرفی کرده، کتاب‌های تاریخ پایه دهم، یازدهم و دوازدهم هستن.

در ادامه توضیح دادم که این تست‌ها معمولاً عادلانه بین هر سه پایه توزیع میشه؛ یعنی 5 سوال از 16 درس پایه دهم، 5 تست از 16 درس تاریخ یازدهم و 5 تا هم از 12 درس پایه دوازدهم مطرح میشه. کتاب تاریخ در سال های مختلف برای هر پایه تعداد سوالات یکسانی داشته. مثلا کتاب تاریخ پایه دهم در کنکور 1398 تا کنکور 1401 در هر کنکور 5 سوال داشته و این تعداد طی سال های 98 تا 1401 تغییری نداشته.

کتاب تاریخ پایه یازدهم در کنکور 98 تا 1401 در هر کنکور 5 سوال داشته و تغییری در تعداد سوالاتش نبوده. کتاب تاریخ پایه دوازدهم هم به همین شکل در هر کنکور 5 سوال به خودش اختصاص داده. با توجه به بررسی‌های کارشناسان، از بودجه بندی درس تاریخ کنکور انسانی در سال‌های گذشته روند طراحی سوال معمولاً بر اساس زیر بود:

5 سوال تاریخ دهم:

  • یک سوال از درس تاریخ، زمان و مکان
  • یک سوال از درس باستان‌شناسی در جست‌وجوی میراث فرهنگی
  • یک سوال از درس سپیده‌دم تمدن ایرانی
  • یک سوال از درس دین و اعتقادات
  • و یک سوال هم از درس هنر و معماری

5 سوال تاریخ یازدهم:

  • یک سوال از درس روش پژوهش در تاریخ بررسی و سنجش اعتبار شواهد و مدارک
  • یک سوال از درس جهان اسلام در عصر خلافت عباسی
  • یک سوال از درس ایران در دوران غزنوی، سلجوقی و خوارزمشاهی
  • یک سوال از درس تحولات سیاسی و اقتصادی ایران در دوره صفوی
  • و یک سوال هم از قرون‌وسطی

5 سوال تاریخ دوازدهم:

  • یک سوال از درس تاریخ‌نگاری و منابع دوره معاصر
  • یک سوال از درس ایران و جهان در آستانه دوره معاصر
  • یک سوال از درس اوضاع اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عصر قاجار
  • یک سوال از درس نهضت مشروطه ایران
  • یک سوال از درس جنگ جهانی دوم و جهان پس‌ازآن

 

ضریب تاریخ کنکور انسانی

در کنکور سال‌های گذشته به دلیل پایین بودن ضریب این درس در زیرگروه های مختلف، داوطلبان برای اون ارزش چندانی قائل نبودند؛ این مورد با توجه به نتایج کنکور به‌راحتی قابل استناده چراکه در سال 1400 فقط دو نفر موفق شدن این درس رو صد درصد بزنن و زیر ده نفر امتیاز 90 درصد کسب کردن.

ضریب این درس در زیرگروه های 1، 2، 3 و 5 یک بود و در زیرگروه 4 ضریب 3 داشت اما در کنکور 1402 سازمان سنجش در پی تغییرات کنکور 1402 اعلام کرد ضریب این درس هم برای همه زیرگروه‌ها حذف‌شده و داوطلبان گروه انسانی باید با ضریب 5 برای این درس رقابت کنن.

 

بودجه بندی جغرافیا کنکور انسانی 1401 – 1398

تست‌های این درس بعد از درس تاریخ مطرح میشه و داوطلبان از سوال 200 الی 215 رو باید در ده دقیقه پاسخ بدن. درس جغرافیا کمی سخت‌تر از درس تاریخ هست، پس اگر تست‌های تاریخ رو با سرعت بیشتری بزنی زمان اضافه خودت در آزمون رو میتونی روی سوالات جغرافیا بذاری تا از هر دو درس درصد قابل قبولی به دست بیاری. کتاب‌های جغرافی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم هم منابع مطالعه این درس برای آزمون سراسری هستن. اما در این ‌بین مقطع یازدهم خیلی اهمیت داره چون تعداد تستهاش بیشتر از دو کتاب دیگه هست.

تعداد سوالات کتاب جغرافیا هر پایه در کنکور سال های 98، 99، 1400 و 1401 به شرح زیر بوده:

  • تعداد سوالات جغرافیا پایه دهم در کنکور سال 98 سه سوال، در کنکور 99 پنج سوال، در کنکور 1400 سه سوال و در کنکور 1401 پنج سوال بود.
  • تعداد سوالات جغرافیا پایه یازدهم در کنکور سال 98 هفت سوال، در کنکور 99 پنج سوال، در کنکور 1400 چهار سوال و در کنکور 1401 پنج سوال بود.
  • تعداد سوالات جغرافیا پایه دوازدهم در کنکور سال 98 پنج سوال، در کنکور 99 پنج سوال، در کنکور 1400 سه سوال و در کنکور 1401 پنج سوال بود.

 

سوالات جغرافیا دهم:

  • یک سوال از درس دوم، روش مطالعه و پژوهش در جغرافیا
  • یک سوال از درس سوم، موقعیت جغرافیایی ایران
  • یک سوال از درس چهارم، ناهمواری‌های ایران
  • یک سوال از درس هفتم، ویژگی‌های جمعیت ایران
  • یک سوال از درس نهم، سکونت‌گاه‌های ایران

سوالات جغرافیا یازدهم:

  • یک سوال از درس اول معنا و مفهوم ناحیه
  • یک سوال از درس سوم نواحی آب‌وهوا
  • یک سوال از درس پنجم نواحی زیستی
  • یک سوال از درس هشتم نواحی اقتصادی
  • یک سوال از درس دهم کشور یک ناحیه سیاسی

سوالات جغرافیا دوازدهم:

  • یک سوال از درس اول، شهر و روستا
  • یک سوال از درس دوم، مدیریت شهر و روستا
  • یک سوال از درس چهارم، مدیریت حمل‌ونقل
  • یک سوال از درس پنجم، ویژگی‌ها و انواع مخاطرات طبیعی
  • یک سوال از درس ششم، مدیریت مخاطرات طبیعی

 

ضریب جغرافیا کنکور انسانی

تا سال 1401 این درس در هر زیرگروه ضریب جداگانه‌ای داشت و تلاش داوطلبان علاقه‌مند به رشته‌های هر زیرگروه باید با زیرگروه دیگه کاملاً متفاوت می‌بود. اما همونطور که برای درس تاریخ گفتم خیلی چیزا از امسال متفاوت هست. ضریب جغرافیا هم برای داوطلبان کنکور انسانی 5 در نظر گرفته میشه.

ضریب جغرافیا در گذشته به این شکل بود: زیرگروه 1 با ضریب 1، زیرگروه 2 با ضریب 2، زیرگروه 3 با ضریب 1، زیرگروه 4 با ضریب 3 و زیرگروه 5 با ضریب 3

 

تا اینجا با کامل ترین بودجه بندی تاریخ و جغرافیا کنکور انسانی آشنا شدی. امیدوارم بتونی از این بودجه بندی در کنار بودجه بندی سایر کتاب های درسی که در آیدی نوین قراردادیم به خوبی استفاده کنی و در طراحی مسیر مطالعاتی کنکور برای خودت موفق تر عمل کنی. همچنین می‌تونی طراحی برنامه ریزی کنکور خودت رو به مشاورین رتبه برتر آیدی نوین بسپاری و یک برنامه ریزی حرفه ای با توجه به نقاط قوت و ضعف و شرایط خودت دریافت کنی. برای این کار کافیه فرم زیر رو پر کنی:

فرم دریافت برنامه ریزی اختصاصی از رتبه برترها

برای دریافت برنامه ریزی کنکور انسانی فرم زیر را پر کن تا در کوتاه ترین زمان یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین بهت برنامه مخصوص خودت رو بده:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن! لیست رتبه برترهای آیدی نوین

 

در ادامه چند سوال پرتکرار از دانش‌آموزان رو باهم بررسی میکنیم. تو هم میتونی سوالاتت رو هم در قسمت پشتیبانی و هم در همین صفحه، در قسمت کامنت های پست بپرسی.

 

سوالات متداول

1. بودجه بندی تاریخ و جغرافیا برای کنکور انسانی چگونه است؟

این بودجه بندی برای درس تاریخ 5 سوال از هر پایه تحصیلی هست و برای درس جغرافیا 3 سوال از کتاب دهم، 7 سؤال از کتاب یازدهم و 5 سؤال از دوازدهم مطرح میشه. البته این تعداد برای جغرافیا میتونه متغیر باشه و در سال‌های مختلف دیده‌شده که این عددها برای هر پایه کم و زیاد شده. در این مطلب تعداد تست هر پایه و روند تغییر اون در کنکور رو توضیح دادیم.

2. ضریب دروس تاریخ و جغرافیا در سال 1402 چند است؟

با توجه به آخرین تغییرات کنکور ضریب همه دروس برای زیرگروه‌های مختلف قراره ثابت در نظر گرفته بشه. این ضریب برای دروس تاریخ و جغرافیا 5 اعلام شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }