آیدی نوین - معرفی رشته پروتز دندان

معرفی رشته پروتز دندان

معرفی رشته پروتز دندان + تحصیل و آیند شغلی داخل و خارج ایران!

رشته پروتز دندانی یک شاخه بسیار مهم از رشته‌های علوم پزشکی است که با دندانپزشکی ارتباط مستقیم دارد. در رشته پروتز دندانی فضای کاری آرام و بدون تنشی وجود دارد و این شاخه جزء مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود.
دانش آموزان رشته علوم تجربی برای تحصیل در شاخه پروتز دندان باید کنکور سراسری را پشت سر بگذارند و رتبه قابل قبولی در این آزمون کسب کنند. اما قبل از هرچیزی، داوطلبان باید نسبت به رشته پروتزهای دندانی شناخت کافی پیدا کنند. دوطلبان بدون شناخت کافی نسبت به رشته مورد نظرشان دچار دردسرهای بزرگی می‌شوند.

در ادامه این مطلب به معرفی رشته پروتز دندان پرداخته‌ایم و تمام زوایای این رشته را مثل آینده شغلی، بازار کار در داخل و خارج از ایران، شرایط تحصیل، مزیا و معایت این رشته و… بررسی کرده‌ایم. اگر شما علاقمند به رشته پروتز دندان هستید و به اطلاعات بالا احتیاج دارید مقاله پیشه رو را تا پایان همراهی کنید.

فرم دریافت مشاوره انتخاب رشته از رتبه برترها

برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و رتبه برتر شدن در کنکور، کافیه فرم زیر رو پر کنی:

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین توی کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدن! لیست کامل رتبه برترهای آیدی نوین

 

اطلاعاتی که برای انتخاب رشته پروتزهای دندانی به آن احتیاج دارید!

اگر فارغ التحصیل علوم تجربی هستید و قصد انتخاب رشته موفق دارید؛ باید نسبت به رشته‌های مورد علاقتان شناخت کامل پیدا کنید. شناخت کافی نسبت به رشته‌های مورد نظرتان کمک می‌کند تا بتوانید آنها را بهتر باهم مقایسه کنید و بهترین نتیجه را کسب کنید .
مزایا، سختی‌ها، آینده شغلی و اینکه رشته دندانسازی برای چه کسانی مناسب است شما را در انتخاب هر چه صحیحتر یاری می‌کند.

 

وظیفه کاری فارغ التحصیل رشته پروتزهای دندانی

وظایف تکنسین پروتز دندان یا دندان‌ساز

اکثر ما فارغ‌التحصیلان رشته پروتز دندانی را با اصطلاح دندان‌ساز هم می‌شناسیم. از اصلی‌ترین کارهای تکنسین‌ پروتزهای دندانی یا دندانساز این است که طبق سفارش دندان‌پزشک با طرح، رنگ و جنس خواسته ‌شده دندان را بسازد و ارسال ‌کند. وظیفه اصلی یک دندان‌ساز طراحی و ساخت سفارش‌های دندانپزشک است؛ اما این کارشناسان بنابر شرایط کاری باید با وظایف دیگری هم آشنایی کافی داشته باشند.

به طور کلی، یم دندانساز باید با وظایف زیر آشنا باشد:

  • مدیریت کلینیک‌ها
  • مدیریت لابراتورهای پروتز دندانی
    • ساخت پروتزهای دندانی
    • رفع ایراد پروتز دندانی ساخته شده
    • ترمیم زیبایی دندان شکسته
    • ساخت پروتزهای دندانی ثابت
    • ساخت پروتز دندان متحرک
    • ساخت روکش‌های دندان
    • طراحی و ساخت پلاک‌های ارتودنسی
    • ساخت دندان‌های مصنوعی
    • شناسایی مواد ساخت پروتزهای دندانی مانند آلیاژ‌ها، پلیمرها

 

مزایای رشته پروتزهای دندانی

پروتزهای دندانی از جمله رشته‌های محبوب در دنیای علوم پزشکی است که نکات مثبت بی‌شماری دارد و می‌تواند شما را مجذوب این رشته کند. نکات مثبت در مورد رشته دندانسازی به شرح زیر است:

  • مدت زمان تحصیل دندانسازی کوتاه و 4 ساله است
  • وجود طرح مناطق محروم به صورت اختیاری برای فارغ‌التحصیلان
  • عدم وجود دروس سخت سنگین
  • به خاطر اینکه بازار کار اشباع نشده؛ در این رشته فضای کاری خوبی فراهم است.
  • شغل تکنسین پروتز دندانی جزو مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود و می‌‌تواند بسیار پول‌ساز و با سقف درآمد نامحدود باشد.
  • تکنسین پروتز دندانی با بیمارهای بدحال سروکار ندارد و فقط با دندان‌پزشک در ارتباط است.
  • برخلاف بسیاری از رشته‌های پزشکی محیط کاری این رشته آرام و بدون تنش است.
  • در شغل تکنسین پروتز دندانی با شیفت‌های شبانه یا طاقت‌فرسا مواجه نیستید.

 

 

معایب رشته پروتزهای دندانی

شناخت معایب رشته موردنظرتان به شما دید بازتری می‌دهد و می‌توانید نتیجه بهتری را برای خود رقم بزنید. به طور کلی، رشته‌های علوم پزشکی هر کدام سختی‌هایی دارند که این سختی‌ها شامل دندانسازی هم می‌شود. ما تعدادی از چالش‌های دندانسازی را  در زیر برایتان شرح می‌دهیم:

  • رشته پروتز دندانی متقاضیان بسیاری دارد و رقابت در این رشته بالا است.
  • وجود تعداد محدود دانشگاه‌ دولتی و رایگان برای تحصیل
  • ظرفیت محدود پذیرش دانشگاهها
  • عدم امکان ادامه تحصیل رشته پروتز دندا در ایران
  • دندانسازی نیازمند تسلط و تمرکز بالاست.
  • تمام کار تکنسین در این رشته با دست‌ها و چشم‌هایش است و باید این اعضاء سالم و توانمند باشند.

 

آینده شغلی دندانسازی چگونه است؟ 

خوشبختانه، رشته پروتز دندان هم مانند سایر رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی آینده شغلی مطلوبی دارد. چند دلایل خوب و مهمی وجود دارد که درآمد بالای شغل دندانسازی را ثابت می‌کند.
توجه کنید که پذیرش در دانشگاه‌ها برای شاخه دندانسازی کم است، اما پذیرش در دندان‌پزشکی ۵ برابر این ظرفیت دانشگاه‌هاست و همین موضوع باعث می‌شود تا نیاز به وجود دندانساز در دندانپزشکی وجود داشته باشد و بازار کار خوبی برای این رشته رقم بخورد.
همچنین، هنوز بازار کار برای تکنسین پروتز دندانی اشباع نشده است و فضای کاری کنترل شده‌ای دارد؛ به همین دلیل شما بعد از فارغ‌التحصیلی به راحتی می‌توانید جذب بازار کار شوید.
بعلاوه، آگاهی مردم نسبت به بهداشت و سلامت دهان و دندان رو به رشد است و به همین جهت نیاز به تکنسین‌های حوزه دندانسازی نیز در حال افزایش است.
آینده شغلی رشته پروتزهای دندانی در خارج از کشور بسیار خوب است. در بیشتر کشورها دندانسازی جزو رشته‌های پراهمیت در حوزه پزشکی محسوب می‌شود. استقبال خوبی از دندانسازی در دنیا وجود دارد و کشورهای مختلف فضای خوبی برای کار در این رشته مهیا کرده‌اند.

آیا رشته پروتز دندانی برای من مناسب است؟ 

برای اینکه رشته‌ای را انتخاب کنید باید ببینید آیا آینده شغلی این رشته با روحیه شما سازگار هست یا خیر ؟

آگاهی کافی نسبت به دندانسازی به شما این امکان را می‌دهد که ببینید آیا از لحاظ جسمانی توان حضور در آن کار را دارید یا خیر؟

اگر خصوصیات زیر را دارید رشته پروتز دندان برای شما مناسب است.

  • دانشجویان دندانسازی باید به درس‌های شیمی، زیست‌شناسی و فیزیک علاقمند باشید.
  • برای کار در رشته پروتز دندان شما نیازمند دستان و چشم‌های قوی هستید؛ چون اصلی‌ترین ابزار کار شما این اعضاست.
  • برای ورود به حوزه دندانسازی باید متمرکز و دقیق باشید زیرا شغل آینده شما به این خصوصیات احتیاج دارد.
  • بعد از فارغ‌التحصیلی شما ارتباط کاری مستقیم با دندان‌پزشکان دارید؛ این کار به ارتباط اجتماعی قوی احتیاج دارد.

 

  • از آنجایی که تکنسین‌ها و دندان‌پزشک‌ها دائما به هم نیاز دارند؛ باید به انجام کارهای تیمی مهارت داشته باشید.

 شرایط پذیرش بدون کنکور برای رشته پروتزهای دندانی 

از آنجا که تقاضا برای پروتز دندانی بسیار زیاد است و تعداد دانشگاه‌ها و پذیرش آنها محدود است؛ بسیاری از دانش‌آموزان به دنبال جواب این سوال هستند که آیا پذیرش بدون کنکور برای پروتزهای دندانی وجود دارد؟

در جواب باید بگوییم شما بدون کنکور هم امکان اینکه دانشجوی دندانسازی بشوید را دارید؛ البته باید جزو افراد توانمند و بااستعداد باشید.

سوابق تحصیلی، معدل کل و رتبه‌ای که کسب کرده‌اید می‌تواند معین کند که شما شرایط پذیرش بدون کنکور را در رشته پروتز دندان دارید یا خیر.

اگر جزو استعدادهای درخشان نیستید بهتر است به پذیرش بدون کنکور فکر نکنید و برای کنکور سراسری اقدام کنید. با تلاش بیشتر رتبه خوبی را کسب کنید تا بتوانید در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی ادامه تحصیل داشته باشید.

آنچه برای کنکور سراسری رشته پروتزهای دندانی باید بدانید 

اگر جزو دانش‌آموزان گروه علوم تجربی هستید و می‌خواهید رشته دندانسازی را انتخاب کنید باید از طریق کنکور سراسری اقدام کنید. قبولی در پروتزهای دندانی باتوجه به پذیرش محدود نیاز به برنامه ریزی کنکور دقیق و دانستن اطلاعاتی در مورد کنکور این رشته دارد.

قبل از هر چیز بهتر است از تغییراتی که در کنکور ۱۴۰۲ ایجاد شده است کاملا باخبر شوید.

حذف دروس عمومی

از سال ۱۴۰۲ به بعد دیگر نیازی نیست که برای کنکور در کل رشته‌ها زمان زیادی را برای دروس عمومی اختصاص دهید. تاثیر دروس عمومی در کنکور حذف شده است و شما فقط باید دروس اختصاصی هر رشته را مهم بدانید. برای هرکدام از دروس به ترتیب ضریب اهمیت، وقت اختصاص دهید. البته فراموش نکنید که نمره امتحانات نهایی دروس عمومی در کنکور تاثیر مهمی دارد.

تاثیر معدل

تاثیر معدل از جمله تغییرات دیگری است که از سال ۱۴۰۲ به بعد لحاظ می‌شود. میانگین معدل کل دوره متوسطه شما برای انتخاب رشته موثر است. توجه داشته باشید که این معدل از میانگین کل ۳ سال دوره متوسطه شما محاسبه می‌شود.

حذف گروه‌ها و زیرگروه‌ها

مشکلی که هر ساله دانش‌آموزان رشته علوم تجربی داشتند، این بود که برای انتخاب رشته با گروه‌ها و زیرگروه‌ها مواجه می‌شدند. بنابر طرح جدید دیگر خبری از گروه‌ها و زیرگروه‌ها برای دانش‌آموزان گروه تجربی نیست و فقط باید به دروس اختصاصی اهمیت بدهند.

بعد از مدنظر قرار دادن تغییرات مذکور برای آشنایی با کنکور رشته پروتزهای دندانی باید از ضرایب دروس و منابعی که می‌تواند به شما کمک کند خبر داشته باشید. همچنین، باید بتوانید درصد و رتبه خوبی را در این رشته کسب کنید. در ادامه اطلاعاتی در زمینه ضرایب دروس به شما می‌دهیم تا برای کنکور این رشته بیشتر و بهتر آماده شوید.

ضرایب دروس و منابع قبولی برای این رشته 

ما چند پیشنهاد برای شما داریم که به شما کمک کند در این رشته آماده‌تر برای کنکور ظاهر شوید و بتوانید موفق شوید.

در ابتدا باید با ضرایب دروس مهم در این رشته آشنا شوید تا مطلع باشید کدام درس در کنکور برای شما اهمیت بیشتری دارد. بنابر قانون جدید حذف دروس عمومی، ضرایب دروس برای دانش‌آموزان علوم تجربی در همه رشته‌های پزشکی به قرار زیر است.

  • زیست‌شناسی ۱۲
  • شیمی ۹
  • فیزیک ۷
  • ریاضی ۷
  • زمین‌شناسی ۱

 

باتوجه به ضرایب بالا شما باید برای درس زیست‌شناسی و شیمی وقت بیشتری بگذارید؛ چون طبق این ضریب‌ها حجم سوالات بیشتری هم در کنکور دارند.

همچنین، با مرور بر سوالات کنکور سال‌های گذشته با فضای طرح سوالات، بیشتر آشنا شوید و خود را برای کنکور سراسری آماده‌تر کنید.

در آخر، پیشنهاد ما این است که در طول مسیر برای اطمینان از قبولی کنکور، یک منبع برای مشاوره کنکور و راهنمایی داشته باشید. ما مجموعه آیدی نوین را به شما معرفی می‌کنیم. تیم آیدی نوین با ارائه پکیج‌ها و بانک جزوه‌های باکیفیت به کمک شما می‌آید تا برای کنکور بهترین برنامه‌ریزی ممکن را طراحی کنید.

بدون هیچ نگرانی می‌توانید توسط همکاری با آیدی نوین برنامه ریزی طراحی کنید که دقیقا مطابق روحیات و عملکرد روزانه شماست. بهترین برنامه ریزی زمانی صورت می‌گیرد که عینا با توجه به روحیات شما مانند ساعت خواب، زمان مورد نیاز برای استراحت، حداکثر توان روزانه برای مطالعه و… طراحی شود.

آیدی نوین نه تنها یک مجموعه، بلکه دوستی وفادار و همیشگی است که با توجه به عادت‌های شما در کنارتان هست و شما را به سمت کسب موفقیت بزرگ در کنکور همراهی می‌کند.

 

فرم دریافت مشاوره انتخاب رشته از رتبه برترها

فقط با پر کردن فرم زیر می‌توانید از بهترین مشاوران ایران با توجه به روحیات فردی خود مشاوره بگیرید و جایگاه برتر کنکور را از آن خود کنید.

با برنامه ریزی و مشاوره کنکور آیدی نوین در کنکور 98، 99، 1400 و 1401 بیش از 500 داوطلب رتبه زیر 1000 شدند!

 

محدوده درصد و رتبه‌‌ی لازم برای قبولی در رشته پروتزهای دندانی

دانش‌آموزان علوم تجربی که دوست دارید دانشجوی دندانسازی شوید؛ با آگاهی بر درصد و رتبه قبولی در سال‌های گذشته می‌توانید با محدوده ارقام لازم برای قبولی در این شاخه آشنا شوید. به این مسئله هم توجه داشته باشید که هر ساله اعداد و ارقام کنکور تغییر می‌کند. همچنین، کسب درصد و رتبه قبولی در پروتزهای دندانی بنابر انتخاب شهر، منطقه و دانشگاه می‌تواند متغیر باشد.

در سال گذشته محدوده درصد لازم برای رشته پروتز دندانی به قرار زیر بود.

درصد لازم برای قبولی در منطقه ۱

  • فیزیک ۶۰ درصد
  • ریاضی ۵۰ درصد
  • زیست‌شناسی ۴۰ درصد
  • شیمی ۴۰ درصد
  • زمین‌شناسی ۱۰ درصد

درصد لازم برای قبولی در منطقه ۲

  • ریاضی ۶۰ درصد
  • زیست‌شناسی ۵۰ درصد
  • فیزیک ۴۰ درصد
  • شیمی ۳۰ درصد
  • زمین‌شناسی ۱۰ درصد

درصد لازم برای قبولی در منطقه ۳

  • زیست‌شناسی ۵۰ درصد
  • فیزیک ۴۰ درصد
  • شیمی ۴۰ درصد
  • ریاضی ۳۰ درصد
  • زمین‌شناسی ۱۰ درصد

همان‌طور که گفته شد در هر شهر و هر دانشگاه کسب رتبه لازم برای پذیرش متفاوت است. برای مثال، با رتبه ۸۰۰۰ در دانشگاه شهید بهشتی امکان قبولی وجود ندارد، ولی با همین عدد در موسسه علوم پزشکی سبزوار شانس قبولی دارید.

بهتر است رتبه شما زیر ۲۰۰۰ باشد تا مطمئن باشید در هر شهر و دانشگاهی که می‌خواهید قبول می‌شوید و می‌توانید در رشته پروتزهای دندانی تحصیلاتتان را ادامه دهید.

 

محدوده رتبه قبولی در رشته پروتز دندانی در سال گذشته:

در تهران در منطقه ۱ تا نهایت رتبه ۳۰۰۰

در تهران در منطقه ۲ بین ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰

در تهران در منطقه ۳ از ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰

به غیر از دانشگاه‌های دولتی که امتیاز تحصیل رایگان دارد و به رتبه کمتری نیازمند است، پردیس‌ خودگردان و دانشگاه آزاد هم برای دندانسازی وجود دارد.

البته باید بدانید در دانشگاه آزاد یا پردیس خودگردان برای هر ترم از دوره تحصیلی خود باید هزینه پرداخت کنید؛ با این حال می‌توانید با درصد کمتر و رتبه بیشتر هم از شانس قبولی برخوردار باشید.

 

دانشگاه‌های رشته پروتز دندانی 

با اینکه تعداد متقاضیان در رشته پروتز دندانی رو به افزایش است؛ اما تعداد محدودی دانشگاه برای تحصیل در این رشته وجود دارد. همچنین، دانشگاه‌های مخصوص تحصیل دندانسازی تعداد کمی دانشجو پذیرش دارند و همین امر باعث می‌شود کار شما برای کسب رتبه قبولی در این دانشگاه‌ها سخت‌تر باشد. ورود به دانشگاه‌های دولتی سخت‌تر است و به رتبه بهتری نیاز دارد، اما در موسسات آزاد و پردیس‌ خودگردان شما شانس قبولی بیشتری دارید. اگر شانس قبولی شما در رشته دندانسازی موسسات دولتی کم است، می‌توانید با انتخاب رشته برای دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنید.

دانشگاه‌هایی که در حال حاضر دندانسازی را تدریس می‌کنند عبارت‌اند از:

  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی لرستان
  • دانشگاه علوم پزشکی گرگان
  • دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی یزد
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران
  • پردیس خودگردان شهید بهشتی تهران

 

دوره های تحصیلی رشته پروتز دندانی

دوره‌های تحصیلی رشته پروتز دندان

برای تحصیل در رشته پروتزهای دندانی بعد از قبولی در کنکور سراسری باید در طی 4 سال و 8 ترم موارد زیر را با موفقیت بگذرانید :

  • 22 واحد دروس عمومی
  • 84 واحد دروس تخصصی
  • 24 واحد کارآموزی

دروس عمومی رشته پروتزهای دندانی شامل موارد زیر است:

  • اخلاق اسلامی
  • مبانی نظری اسلام
  • انقلاب اسلامی
  • آشنایی با منابع اسلامی
  • تاریخ و تمدن اسلامی
  • ادبیات فارسی
  • زبان انگلیسی
  • تربیت بدنی
  • جمعیت و تنظیم خانواده

دروس تخصصی رشته پروتزهای دندانی عبارت‌اند از:

  • آسیب شناسی
  • جنین شناسی
  • تشریح فک و صورت
  • بهداشت حرفه‌ای
  • رایانه و سیستم‌های اطلاع‌ رسانی
  • میکروب شناسی و کنترل عفونت
  • فیزیک پزشکی
  • اصول حسابداری
  • آمار و روش تحقیق
  • روش‌های یاددهی و یادگیری
  • مبانی مدیریت
  • بافت شناسی
  • انبارداری
  • ابزارشناسی و تکنولوژی دندان‌سازی
  • ارتودنسی نظری
  • ارتودنسی عملی
  • پروتز ثابت نظری
  • پروتز ثابت عملی
  • پروتز متحرک کامل نظری
  • پروتز متحرک کامل عملی
  • پروتز متحرک پاراسیل نظری
  • پروتز متحرک پاراسیل عملی
  • اکلوژن نظری
  • اکلوژن عملی
  • زیبایی نظری
  • زیبایی عملی
  • آناتومی و مورفولوژی دندان نظری
  • آناتومی و مورفولوژی دندان عملی
  • مواد دندانی نظری
  • زبان تخصصی
  • ایمپلنت نظری
  • ایمپلنت عملی
  • پروتزهای ماکزیلوفشیال نظری
  • پروتزهای ماکزیلوفشیال عملی
  • شرکت در سمینارها
  • دوره کارآموزی

دانشجویان علاوه‌بر درس‌های عمومی و تخصصی ۲۴ واحد کارآموزی هم دارند که بعد از پاس کردن این ۱۳۰ واحد مدرک کارشناسی رشته پروتزهای دندانی را دریافت می‌کنند و می‌توانند به عنوان تکنسین پروتز دندانی وارد عرصه کار شوند.

 

کارشناسی ارشد رشته پروتز دندانی

در سال‌های گذشته، ادامه تحصیل در رشته پروتز دندانی امکان‌پذیر نبود و در دانشگاه‌های ایران تنها تا مقطع لیسانس تدریس می‌کردند؛ اما در سال ۱۴۰۰ طرحی توسط کمیته راه‌بری علوم پزشکی مبنی بر کارشناسی ارشد و ادامه تحصیل در این شاخه تصویب شد. پیاده سازی طرح مذکور نیاز به چند سال زمان دارد؛ البته پیش‌بینی می‌شود در ابتدای راه دانشگاه‌های ارائه دهنده آموزش  دندانسازی در مقطع کارشناسی ارشد کم باشند؛ اما طی چند سال مشکل ادامه تحصیل در این رشته برطرف می‌شود.

حقوق دانشجویان رشته پروتزهای دندانی

تمامی دانش‌آموزان باید به این مسئله آگاه باشند، حقوقی که به دانشجویان رشته علوم پزشکی داده می‌شود بسیار ناچیز است و در واقع یک کمک هزینه جزئی به حساب می‌آید.

بنابر طرح تصویب شده در سال ۱۴۰۲ که برای دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی تایید شد، مبلغ کمک هزینه‌ای که به دانشجویان پروتزهای دندانی پرداخت می‌شود بین 2.5 تا 3.5 میلیون تومان است.

براساس همین طرح به دانشجویان متاهل ۲۰ درصد اضافه‌تر پرداخت می‌شود؛ یعنی حداقل حقوق بین 3 تا 4 میلیون تومان است.

از جمله شرایطی که برای پرداخت این حقوق به دانشجویان رشته پروتز دندانی وجود دارد، این است که افراد نباید از منبع دیگری حقوق دریافت کنند.

شرایط فارغ‌التحصیلی در رشته پروتز دندانی 

دانشجویان پروتزهای دندانی می‌توانند بعد از پاس کردن تمام واحدهای درسی فارغ‌التحصیل ‌شوند و با مدرک کارشناسی، به عنوان تکنسین پروتز دندانی وارد بازار کار شوند.

تکنسین‌ها در دندانسازی برخلاف بسیاری از رشته‌های علوم پزشکی نیازی به گذراندن دو سال طرح مناطق محروم ندارند و این طرح به صورت اختیاری برای دانشجویان وجود دارد.

شرایط اشتغال تکنسین‌های پروتز دندانی 

تکنسین‌ها در رشته دندانسازی می‌توانند به ۲ صورت جذب بازار کار شوند و شرایط کاری بسیار خوبی برایشان فراهم است که از درآمد و مزایای این مشاغل بهره می‌برند.

  • کار به صورت استخدامی

تکنسین پروتزهای دندانی می‌تواند به صورت استخدامی در یکی از ارگان‌های دولتی شروع به کار کند. از جمله مکان‌هایی که تکنسین‌ها می‌توانند با آنها همکاری کنند بیمارستان‌ها، لابراتوارها و درمانگاه‌های دولتی است.

همچنین، تکنسین‌ها اگر به دنبال درآمد بیشتری هستند، می‌توانند در یکی از مجموعه‌های خصوصی با دندان‌پزشکان همکاری کنند.

 

  • کار به صورت مستقل

از جمله نکات مثبت رشته پروتزهای دندانی این است که تکنسین‌ها می‌توانند به صورت مستقل وارد عرصه کاری شوند. فارغ‌التحصیلان دندانسازی می‌توانند با مدرک کارشناسی خود و اخذ پروانه از وزارت بهداشت به تنهایی یا به صورت تیمی مجوز تاسیس لابراتوار را بگیرند.

تاسیس لابراتوار برای تکنسین‌ها شرایط خوبی دارد، اما هزینه‌های تجهیزات و مواد دندان‌سازی بسیار زیاد است.

مشخص است که تاسیس لابراتوار به مراتب درآمد بسیار بالاتری نسبت به موارد استخدامی برای تکنسین‌ها دارد.

پروانه تاسیس ۲ سال اعتبار دارد و درصورتی تمدید می‌شود که تکنسین موسس، دوره‌های بازآموزی سلامت دندان و دهان را گذرانده باشد. 

 

امکان مهاجرت برای متقاضیان رشته پروتزهای دندانی

دانشجویان و تکنسین‌های رشته پروتز دندانی بیشتر از بقیه دانشجویان علوم پزشکی به مهاجرت فکر می‌کنند. زیرا امکان ادامه تحصیل در ایران با شرایط سختی مواجه است و طرح تصویب شده دوره کارشناسی ارشد، هنوز اجرایی نشده است.

باتوجه به موارد مذکور دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل دارند و تکنسین‌هایی که قصد پیشرفت در کار دارند؛ مهاجرت را گزینه خوبی می‌دانند.

برخلاف ایران سایر کشورها، دندانسازی را از رشته دندان‌پزشکی بسیار مهم‌تر می‌دانند و بستر خوبی برای ادامه تحصیل و فعالیت در این حوزه فراهم کرده‌اند.

دانشجویان و تکنسین‌ها در رشته پروتز دندانی از طریق ویزای تحصیلی و کاری می‌توانند مهاجرت کنند.

ویزای تحصیلی رشته دندانسازی

از آنجا که ادامه تحصیل برای تکنسین‌های پروتزهای دندانی در ایران بسیار محدود است؛ بیشترین درخواست‌ها برای مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی است. در بسیاری از کشورها پروتز دندان به صورت تخصصی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود و دانشجو باید در رشته دندان‌پزشکی هم دوره‌هایی را بگذراند.

در رشته پروتزهای دندانی هم مانند سایر رشته‌های پزشکی حساسیت‌ها و سختگیری‌ها زیاد است و دانشجویان برای درخواست ویزای تحصیلی باید به زبان انگلیسی تسلط قابل قبولی داشته باشند. ویزای تحصیلی با تایید پیشینه تحصیلی دانشجویان در کشور مقصد امکان‌پذیر است.

بهترین کشورها برای ادامه تحصیل در رشته پروتزهای دندانی عبارت‌اند از:

  • کانادا
  • انگلیس
  • استرالیا
  • آلمان
  • اتریش
  • آمریکا
  • اسپانیا
  • فرانسه

 

ویزای کاری رشته پروتز دندانی

در کشورهای زیادی بستر کاری مناسبی برای تکنسین‌های پروتزهای دندانی وجود دارد و آنها می‌توانند به راحتی به درآمد قابل‌ توجهی برسند. تکنسین‌ها می‌توانند با یک رزومه قوی، تایید مدارک تحصیلی و تسلط بر زبان انگلیسی برای کشور دلخواه خود از طریق ویزای کاری اقدام کنند.

در بسیاری از کشورها که سخت‌گیری بیشتری برای رشته‌های علوم پزشکی دارند؛ تکنسین‌ها باید دوره‌های پیش‌بالینی و بالینی در این شاخه بگذرانند. دانشجویان با گذراندن دوره‌های مذکور می‌توانند مهارت و تجربه خود را بالا ببرند و به کشور مقصد اثبات کنند که در این رشته توانایی لازم را دارند.

در دوره‌های بالینی که بیشتر در بیمارستان‌ها انجام می‌گیرد و سطح مهارت در ارتباط با بیمارها سنجیده می‌شود؛ تکنسین‌ها دانش کافی برای ورود به حوزه پزشکی را پیدا می‌کنند. بعد از گذراندن دوره‌های مهم می‌توانند به دو صورت استخدامی یا مستقل فعالیت خود را شروع کنند.

بهترین کشورها که فضای خوبی برای کار تکنسین‌ها ایجاد کرده‌اند، عبارت‌اند از:

  • آمریکا
  • کانادا
  • آلمان
  • اتریش
  • اسپانیا
  • بلژیک
  • نروژ

 

سخن پایانی

پروتزهای دندانی رشته محبوب در میان محصلانی است که می‌خواهند یکی از رشته‌های پزشکی را انتخاب کنند. با بالارفتن آگاهی مردم نسبت به بهداشت و سلامت دهان و دندان، ضرورت وجود دندانسازی بیشتر احساس می‌شود. رشته پروتز دندان با هدف ساخت، تعمیر، ترمیم و زیباسازی دندان به کمک دندان‌پزشکی آمده است.

بسیاری از دانش‌آموزان علوم تجربی طرفدار این رشته هستند و دوست دارند تکنسین پروتز دندانی شوند. برای رسیدن به این خواسته باید از کنکور سراسری عبور کنند.اگر جزو دانش‌آموزانی هستید که می‌خواهید از مرحله کنکور رد شوید و به قبولی در رشته پروتزهای دندانی دست پیدا کنید؛ مجموعه آیدی نوین می‌تواند در برنامه‌ریزی برای کنکور به شما مشاوره دهد. گروه آیدی نوین فضای خوبی را برای شما مهیا می‌کند تا هیچ نگرانی بابت کنکور و انتخاب این شاخه نداشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }