یکی از درس هایی که در کنکور تجربی باید برای زدن تست های آن آمادگی داشته باشید، درس زمین شناسی است. به همین علت اطلاع از بودجه بندی زمین شناسی کنکور برای دانش داوطلبان کنکور تجربی اهمیت زیادی دارد. در ادامه این مطلب بودجه بندی زمین شناسی کنکور 1402 و سال های قبل از آن را توضیح دادم تا بتوانید با استفاده از آن در برنامه ریزی کنکور تجربی خود اولویت بندی درستی برای مطالعه مباحث بر اساس اهمیت آنها در کنکور داشته باشید. بعد از مطالعه این مقاله تست خیز ترین مطالب زمین شناسی کنکور را خواهید شناخت.
آنچه در این مطلب میخوانید
Toggleضریب زمین شناسی در کنکور
با توجه به تغییرات کنکور 1402 ، سازمان سنجش تصمیم گرفت که ضریب درسها برای زیرگروههای مختلف را حذف کرده و ضریب دروس برای تمام زیرگروه های کنکور را یکسان کند.
مثلا اگر داوطلب تصمیم داشت که در رشته پزشکی و دندانپزشکی قبول شود، با توجه به اینکه ضریب این درس در زیرگروه یک صفر بود، میتوانست این درس را به طور کامل کنار گذاشته و مطالعه ای برای آن نداشته باشد. یا اگر تصمیم داشتید که در رشته داروسازی را انتخاب کنید، با توجه به ضریب 4 این درس در زیرگروه مربوطه، باید زمین شناسی را به صورت جدی مطالعه میکردید. اما با اعمال تغییرات جدید کنکور دیگر ضریب متفاوتی وجود ندارد و ضریب ها برای تمام زیرگروه ها یکسان شده و داوطلب دیگر نمیتواند از درسی صرف نظر کند و باید تمام دروس را در برنامه ریزی کنکور خود جای دهد تا بتواند حداکثر امتیاز را از آن درس در کنکور جهت افزایش احتمال موفقیت در کنکور به دست بیاورد.
اهمیت اطلاع از بودجه بندی زمین شناسی 1402
به جای حذف درس خاصی از برنامه مطالعاتی خود یک گزینه دیگر برای کاهش سختی و استرس کنکور وجود دارد، تمرکز روی بودجه بندی دروس مختلف. اگر بتوانید به بودجه بندی دروس مختلف در کنکور رشته خود مسلط شوید و مباحث تست خیز دروس را شناسایی کنید، میتوانید با زمان بندی درست جهت مطالعه و تست زنی مباحث مهمتر در کنکور، حجم مطالعه خود را سبک تر و اصولی تر کنید.
مثلا در اکثر جلسات مشاوره کنکور تجربی برای داوطلبان با توجه به بودجه بندی دروس و زمان باقی مانده تا کنکور برنامه مطالعاتی نوشته میشود. اگر از مبحثی در کنکور 1 سوال و از مبحث دیگری 4 سوال با امتیاز بالاتر باشد، پس طبیعتا دانش آموز باید وقت بیشتر را روی مبحثی که تست بیشتری دارد بذارد و در آن مبحث که امتیاز بیشتر را تضمین میکند تمرکز بیشتری داشته باشد. درست مثل زمانی که معلم مشخص میکند تنها از کدام مباحث کتاب در امتحانات سوال مطرح میشود!
بودجه بندی زمین شناسی کنکور 1402 – 98
تا اینجا با اهمیت بودجه بندی زمین شناسی در کنکور آشنا شدیم پس دیگر بدون اتلاف وقت به سراغ بودجه بندی زمین شناسی 1402 میرویم. در سالهای گذشته که داوطلبان باید بر در دو دفترچه عمومی و اختصاصی رقابت میکردند، تستهای شماره 100 تا 125 مربوط به درس زمین شناسی بود؛ اما همونطور که گفتیم امسال با توجه به تغییرات جدید روال متفاوت است و فقط باید به تستهای دفترچه اختصاصی پاسخ بدهید. پس حالا درس زمین شناسی اولین درسی است که در آزمون با آن مواجه میشوید.
تعداد سوالات: با توجه به بودجه بندی دوره های قبل 25 سوال از این درس مطرح میشود و احتمالا 20 دقیقه برای پاسخ به تست ها زمان دارید. پس اگر به خوبی مباحث مهم را شناخته و به آنها مسلط شده باشید میتوانید برای هر تست 48 ثانیه زمان بذارید. نکته بعدی اینکه تست های این درس از کتاب پایه یازدهم مطرح میشود و بودجه بندی سوالات زمین شناسی در کنکور قبلی هم بر اساس فصل های کتاب به شرح زیر بوده:
نکات فصل اول در بودجه بندی زمین شناسی کنکور
فصل اول زمین شناسی یازدهم یکی از فصلهایی است که امکان ترکیب تستهای اون با سایر فصلها بالاست و تا الان تستهای ترکیبی زیادی از این فصل مطرحشده و در بودجه بندی زمین شناسی کنکور دارای اهمیت بالایی بوده. پس در اولویت بندی های درسی که دارید این درس رو فراموش نکنید. این فصل با مباحثی مثل آفرینش کیهان و کهکشان آغاز میشود و نظریات دانشمندان و سایر اطلاعات موجود درباره حرکت و سن زمین مورد بررسی قرار میگیرد.
حتما به خاطر داشته باشید که یادگیری مقیاس زمین شناسی و ترتیب تقدم و تأخر زمانی، نکات مهمی هستند که نباید از آنها چشم پوشی کرد. در تستهای گذشته دیده شده تستهای این فصل با مبحث چینخوردگی و شکستگیهای فصل 6 زیاد ترکیبشده. بخش های پیدایش اقیانوس ها و تصاویر چرخه ویلسون، قوانین کپلر و سن زمین هم از سایر نکات تست خیز فصل اول زمین شناسی محسوب میشن.
نکات فصل دوم زمین شناسی در کنکور
این بخش به درصد عناصر موجود در پوسته زمین و مطالعه درباره کانیها میپردازد و با صحبت درباره سوختهای فسیلی مثل نفت و گاز به پایان میرسد. غلظت عناصر موجود در سنگ ها باعث شده این فصل با تست های حفظی که بسیار فرار هستند در کنکور اعلام حضور کند.
انواع کانیها و گوهرهای موجود در پوسته زمین به همراه ویژگی های هر کدام در عین ساده بودن، نیاز به تکرار زیادی دارند تا در حافظه طولانی مدت شما جا داده بشوند. پیشنهاد میکنم برای این فصل از نمودار و جدول بندی برای خلاصه نویسی استفاده کنید تا در ماههای پایانی زمان کافی برای مرور آنها داشته باشید.
نکات فصل سوم زمین شناسی کنکور در بودجه بندی
تنوع مطالب در این فصل بالاست. آب جاری، آبهای زیرزمینی، خاک و آبخوان ازجمله مباحثی هستند که تست های حفظی و تفسیری از آنها مطرح میشود و در دوره های قبل طراحان سوال از مبحث آب تست محاسباتی طرح کرده بودند. شکل ها، نمودارها و نتایج آن ها در فصل سوم خیلی مورد توجه قرار میگیرند پس توصیه میکنم این فصل را مفهومی مطالعه کنید و تست های زیادی از آن بزنید.
نکات فصل چهارم درس زمین شناسی در کنکور
سازههایی مثل تونل، سد و غیره در این فصل آموزش داده شده و احتمال طرح سوال از قسمت تنش و انواع آن با توجه به بودجه بندی زمین شناسی کنکور سال های گذشته بالاست. نکات فصل چهارم پتانسیل خوبی برای ترکیب با مبحث “رفتار مواد در برابر تنش” را دارند و بیشتر با ماهیت حفظی طرح میشوند.
نکات فصل پنجم، تست خیز ترین مباحث زمین شناسی کنکور در این فصل
مطالب حفظی فصل چهارم امکان ترکیب میان فصلی خوبی برای طراحان کنکور فراهم کرده و همپوشانی خوبی با فصل کانیها دارند. جدولهای مقایسهای، خودآزمایی صفحه 85، اشکال موجود در بیشتر بدانیدها، نام بیماری، عوارض و عنصر موثر قسمت هایی هستند که باید با دقت مطالعه کنید.
نکات فصل ششم، کدام مباحث زمین شناسی در کنکور از این فصل آمده؟
یکی از سخت ترین قسمتهای کتاب زمین شناسی یازدهم مربوط به این فصل شده و سوالات زیادی از آن در کنکور به صورت حفظی و مفهومی مطرح شده. مفاهیم و تعاریف اول بخش رو با دقت بالایی حفظ کنید تا از عهده سوالات تفسیری و شکلدار بر بیایید. مبحث چین و گسل امکان ترکیب با فصل یک و جدول زمان شناسی زمین را دارد و هر ساله قسمت زمین لرزه و امواج یک سوال در کنکور را به خودش اختصاص داده.
نکات فصل هفتم، کدام بخش ها در کنکور میاد؟
این فصل در عین داشتن حجم زیاد و پرمحتوا بودن مطالب آسانی دارد و اگر به درستی مطالعه و مرور شود میتوانید نمره 2 یا 3 تست کنکور را به راحتی دریافت کنید. مشخصه های پهنه های زمین ساختی در ایران یکی از پر تکرار ترین مباحث برای طراحی سوال بوده. برای درک عمیق تر این قسمت بهتره از جدول های مقایسهای استفاده کنید و گسل های ایران با ترتیب بندی روند جغرافیایی را هم به عنوان نکات مهم هایلایت کنید.
امیدواریم که با استفاده از توضیحات این مطلب توانسته باشید مباحث تست خیز زیست شناسی کنکور را با توجه به بودجه بندی این درس شناخته باشید و از آن در اولویت بندی و برنامه ریزی درسی خود استفاده کنید. همچنین میتوانید برای دریافت برنامه ریزی اختصاصی خودتان به همراه روش مطالعه رتبه برتر شدن در کنکور تجربی فرم زیر را پر کنید:
در ادامه سوالات متداول مربوط به بودجه بندی زمین شناسی کنکور را جواب دادیم. اگر شما هم سوالی دارید میتوانید در قسمت کامنت های پست با ما در ارتباط باشید و سوال خودتان را بپرسید تا در اسرع وقت مشاوران ما به شما پاسخ بدهند.
سوالات متداول
- با توجه به بودجه بندی زمین شناسی کنکور کدام فصل مهمتر است؟
اگر زمان کافی برای مطالعه زمینشناسی ندارید میتوانید با مطالعه فصل یک و زدن تست های ترکیبی که با بقیه فصول دارد بهراحتی چند تست کنکور را بزنید. - بودجه بندی زمین شناسی کنکور چه کاربردی دارد؟
با اطلاع از بودجهبندی زمین شناسی کنکور میتوانید به درستی مباحث مهم را شناسایی کنید. با برنامه ریزی دقیق میتوانید زمان بیشتری را به قسمت های تست خیز اختصاص بدهید. - آیا ضریب زمین شناسی برای همه زیرگروهها برابر است؟
بله، در کنکور 1402 همه درس ها از جمله زمین شناسی با ضریب یکسانی در زیرگروه ها در نظر گرفته میشوند.