آیدی نوین - برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی- 4 قدم آخر ورود به دانشگاه!

برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی- 4 قدم آخر ورود به دانشگاه!

برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی

خیلی ها در پایه دوازدهم ریاضی به برنامه درسی خودشون اهمیت نمیدن و حاصل این بی اهمیتی عدم موفقیت در پایان سال و همینطور کنکوره. برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی از آن جهت مورد توجه قرار گرفته که این سردرگرمی و عدم هماهنگی بین دروس مدرسه و مشکل آمادگی برای کنکور رو برطرف میکنه و به دانش آموزا کمک میکنه تا برنامه منسجمی برای این پایه تحصیلی سرنوشت ساز داشته باشن. در این مقاله به دلایل اهمیت داشتن یک برنامه ریزی درسی درست و اصولی میپردازیم، و در 4 گام اصول و قواعد یک برنامه درسی دوازدهم ریاضی درست رو براتون توضیح دادیم. اگه قصد دارید معدل خوبی بگیرید و همینطور برنامه هماهنگی بین مدرستون و کنکورتون داشته باشید این مقاله رو از دست ندید.

 

چرا باید برنامه درسی دوازدهم ریاضی داشته باشیم؟

بزرگترین فرق برنامه ریزی درسی با بقیه برنامه ریزی ها(به عنوان مثال برنامه ریزی کنکور) تمرکز بر پایه تحصیلی و همینطور هماهنگی مباحث راهبردی مدرستون و هماهنگی با مطالعه برای کنکورتون هست. یکی از واجب ترین برنامه ریزی ها در سال دوازدهم برنامه ریزی کنکور هست. ولی این نوع برنامه ریزی فقط روی کنکور تمرکز داره و با توجه به تغییرات کنکور 1402 معدل سال دوازدهمتون روی تراز نهایتون تاثیر مستقیم میزاره. بنابراین داشتن یک برنامه ریزی درسی درست و اصولی برای موفقیت در قبولی در دانشگاه های مورد علاقتون یکی از مهمترین گام ها به حساب میاد.

فرم دریافت برنامه ریزی دوازدهم ریاضی از رتبه های برتر آیدی نوین

برای دریافت برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی اختصاصی خودت فرم زیر رو پر کن:

با برنامه ریزی اصولی که از سمت رتبه برتر های کنکور برات انجام میشه، خیالت راحته که داری از برنامه ای استفاده میکنی که قبلا امتحان خودشو پس داده و چندین دانش آموز دیگه رو رتبه برتر کرده. 

 

4 گام کلیدی طراحی برنامه درسی دوازدهم ریاضی

حالا که با اهمیت برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی آشنا شدید، باید با چگونگی برنامه ریزی آشنا بشید. خیلی ها چون با قواعد و اصول برنامه ریزی آشنا نیستن و به درس خوندن عادت  ندارن، با نوشتن یک برنامه ریزی اشتباه خودشون رو از درس دور میکنن و علاقشون رو به برنامه ریزی و درس خوندن از دست میدن و فکر میکنن که این یه کار خیلی سخته بنابراین یکی از سوالات مهمی که باید در ابتدا بهش پاسخ داده بشه “چگونه به درس خواندن عادت کنیم” هست. در ادامه در 4 گام کلیدی بهتون یاد میدیم که چطوری برنامه ریزی کنید.

مرحله اول : راهبرد

راهبرد داشتن یعنی شما بدونید تو هر مرحله زمانی (آخر تابستون، آخر دی، آخر اسفند و…) چه مباحثی رو قراره ببندید، شما برای خوندن درس های کنکور نیازمند یک نقشه راه هستید  که به شما بگه که موقع هر چیزی کی هست؟ این راهبرد باید در برگیرنده این موارد باشه:

  • برنامه راهبردی آزمون آزمایشی ای که شرکت میکنید (درصورتی که شرکت میکنید)
  • برنامه راهبردی مدرسه (درصورتی که مدرسه ای هستید)
  • برنامه راهبردی کلاس های کنکور (در صورتی که ثبت نام کردید)
  • راهبرد مشاور (درصورتی که دارید)

راهبرد کلی باید به موازات همه این موارد باشه و هر کدوم که ساز مخالف بزنه یعنی عملا شما دارید وقتتون رو تلف میکنید! نمیشه که شما تو مدرسه یه فصلی رو بخونید و تو کلاس کنکورتون فصل دیگه ای آموزش داده بشه و آزمون از فصل های غیر از این دوتا باشه. معمولا راهبرد آزمون ها هماهنگ با پیشروی مدرسه هستند و شما میتونید از راهبرد آزمون آزمایشی برای برنامه ریزیتون استفاده کنید.

مرحله دوم : تعیین اهمیت دروس و فصول

در تعیین اهمیت هر درس باید به این چند نکته توجه کنید:

  1. ضریب اون درس در کنکور
  2. تعداد تست اون فصل یا مبحث در کنکور (بودجه بندی)
  3. سختی و راحتی اون مبحث از نظر شما +حجم و زمانبریش
  4. بارم بندی امتحان نهایی اون مبحث یا فصل

ما تو جدول زیر ضرایب دروس کنکوری ریاضی رو براتون آوردیم :

 

ضرایب-دروس-اختصاصی-رشته-ریاضی

حالا که اهمیت هر درس رو میدونید باید این رو هم بدونید که هر درس با اهمیت بیشتر نیاز به توجه، ساعت مطالعه و کسب مهارت تست زنی بیشتری هم داره! مثلا درس ریاضی و حسابان با ضریب 12 توی کنکور که حجم زیاد و تعداد تست های زیادی توی کنکور داره باید اولویت یکم شما باشه یا مثلا نوسان و موج با حجم به نسبت متوسط، تعدا تست زیاد و مبحث نه چندان سخت جزو اولیت هاتون باشه. دقیقا همینجوری برای خودتون تحلیل کنید و بیاید به نسبت اهمیت هر درس (یا فصل) زمان بهش اختصاص بدید.

مرحله سوم : مشخص کردن میانگین مطالعه و زمان بندی دروس

پیدا کردن میانگین ساعت مطالعه کار سختی نیست کافیه شما به دفتر گزارش کارتون مراجعه کنید و ببینید که مثلا طی دو هفته قبل میانگین روزانه چند ساعت مطالعه کردید (البته اگه همچین دفتری داشته باشید) یا به خاطرات خودتون رجوع کنید و پیدا کنید به طور میانگین طی 1 الی 2 هفته اخیر روزی چند ساعت متوسط درس خوندید؟

میانگین ساعت مطالعه

این میشه میانگین ساعت مطالعه شما. حالا چه ضرورتی داره پیدا کردن این میانگین ساعت مطالعه؟ همونطور که گفتیم بیشتر بچه ها موقع برنامه ریزی با در نظر نگرفتن توانایی هاشون میان دست به برنامه ریزی میزنن! یعنی یکی بوده که تا الان روزی بیشتر از 3 ساعت درس نمیخونده الان تو برنامه اش 12 ساعت مطالعه و تست گذاشته! خب معلومه همچین برنامه ریزی درسی محکوم به اجرا نکردنه. پس این کار کمک میکنه که شما سطح توانایی فعلی خودتون رو پیدا کنید و منطبق با اون برنامه بچینید و کار دومی که میکنه اینه که شما میتونید ساعت کل رو تا ازمون بعدی محاسبه کنید و این ساعت رو بین درس های خودتون (با توجه به اهمیتش) تقسیم کنید.مثلا من تا 14 روز دیگه که آزمون دارم و روزی 5 ساعت مطالعه میکنم. میشه مجموعا 70 ساعت حالا میام این 70 ساعت رو بین درس هایی مثل ریاضی تقسیم میکنم و با توجه به اهمیتش، حجم مباحثش و تعداد تستش 35 ساعت براش زمان میذارم. برای فیزیک 20 ساعت و برای شیمی هم 15 ساعت کنار میزارم. با این کار کلیات ساعتی که باید برای هر درس کنار بزارم مشخص میشه.

مرحله چهارم : دلایل عدم تداوم برنامه ریزیت رو بشناس

مهم ترین دلیلی که خیلیا نمیتونن برنامه ریزی که دارن رو ادامه بدن و زود خسته میشن اینه که نتونستن به خوبی توانایی ها و مهارت های خودشون رو بشناسن و برنامه ریزی که داشتن بر خلاف سبک زندگی که دارن بوده.

خودت رو بشناس

اولین قدم اینه که خودتون رو بشناسید، باید بدونید که توی چه درس هایی ضعف دارید و توی کدوم درس ها به خوبی میتونید خودتون رو نشون بدید و به همین نسبت تایم بیشتری رو به درس هایی که توش ضعف دارید اختصاص بدید. به عنوان مثال شما ممکنه توی درس فیزیک ضعف داشته باشید و نیاز داشته باشید تا منابع کمکی، ویدیو های آموزشی و… بیشتری به این درس اختصاص بدید. راه شناختن این ضعف ها هم اینه که به نمرات، درصد آزمون ها و همینطور میزان انرژی که موقع درس خوندن برای دروستون میزارید نگاه کنید.

انواع برنامه ریزی رو بشناس

برای داشتن بهترین نوع برنامه ریزی باید انواع برنامه ریزی بشناسی و بهترین نوعش رو انتخاب کنی. شناخت بهترین نوع برنامه ریزی بهت کمک میکنه برنامه ریزی رو انتخاب کنی که بیشترین نتیجه رو توی سال های اخیر داشته.

برنامه ریزی حجمی زمانی:

برنامه ریزی از سه نوع برنامه ریزی (زمانی، حجمی، حجمی زمانی) تشکیل شده که بهترین نوع و کاملترینش همین برنامه ریزی حجمی زمانیه. در این نوع برنامه ریزی که ترکیبی از دو نوع برنامه ریزی زمانی و برنامه ریزی حجمیه. این نوع برنامه ریزی به دلیل مشخص بود حجم و زمان مطالعتون، قابلیت شخصی سازی بالایی داره و متناسب با هر فرد میتونه تنظیم بشه. در این نوع برنامه ریزی برای مثال شما در روز شنبه باید فصل اول فیزیک رو از ساعت 18 الی 20 بخونید.

مشاور داشته باش

داشتن مشاور کنکور یکی از دلایلی هست که به شما انگیزه و آگاهی برای ادامه دادن برنامه ریزیتون میده. یک مشاور خوب میتونه مثل یه مربی درکنارتون باشه تا همیشه در بالاترین سطح آمادگی باشید و چه بهتر که این مشاور خودش یه رتبه برتر باشه و دقیقا حس و حالتون رو بتونه درک کنه.

دریافت مشاوره و برنامه درسی دوازدهم ریاضی از رتبه برتر های آیدی نوین

فرم زیر رو پر کن تا طی چند ساعت یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین باهات تماس بگیره، به سوالاتت پاسخ بده و بهت برنامه درسی اختصاصی خودت رو بده:

با برنامه ریزی اصولی که از سمت رتبه برتر های کنکور برات انجام میشه، خیالت راحته که داری از برنامه ای استفاده میکنی که قبلا امتحان خودشو پس داده و چندین دانش آموز دیگه رو رتبه برتر کرده. 

 

سخن پایانی

پایه دوازدهم به عنوان آخرین قدم برای ورود به دانشگاه به حساب میاد. در این پایه شما باید کم کم آماده ورود به دانشگاه و جو حاکم در اون باشید. یکی از سخت ترین چالش های شما قبل از ورود به دانشگاه، کنکوره که با یک برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی درست و اصولی امکان موفقیت در اون رو تا حد خیلی زیادی افزایش میده. در این مقاله سعی کردیم به شما در داشتن یک برنامه ریزی اصولی و صحیح کمک کرده باشیم و تونسته باشیم دلیلی باشیم برای شروع یا ادامه این مسیر لذت بخش و خاطره انگیز. میدونی که همیشه بهترین هارو برات آرزو میکنیم؟!

 

سوالات متداول

توی سال دوازدهم رشته ریاضی روزی چند ساعت باید درس بخونیم؟

پاسخ دادن به این سوال بستگی به موقعیت و شرایط دانش آموز داره و توی این مطلب بهتون فرمول دقیق محاسبه ساعت مطالعه استاندارد با توجه به شرایط خودتون رو آموزش دادیم. اما به طور کلی در این پایه به دلیل نزدیک بودن به زمان کنکور بهتره که روزی 7 الی 8 ساعت درس بخونید.

برنامه ریزی درسی با برنامه ریزی کنکور چه فرقی داره؟

تمرکز برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی بر روی راهبرد های شما در مدرسه و هماهنگ کردن اون با مطالعه کنکوری شماست ولی برنامه ریزی کنکور به صورت اختصاصی روی آمادگی شما برای کنکور سراسری تمرکز داره و اهمیت کمتری به برنامه های راهبردی مدرستون میده.

 آیا توی پایه دوازدهم به مشاور نیاز داریم؟

در پایه دوازدهم ریاضی، داشتن یک مشاور که خودش هم جزو رتبه برتر های کنکور باشه خیلی حائز اهمیته! چون این پایه حساس ترین پایه تا قبل از کنکوره و داشتن یک مشاور رتبه برتر که از چم و خم این راه با خبره برای رسیدن به موفقیت، این اواخر به شدت مورد توجه قرار گرفته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }