برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی

برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی

برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی از این جهت که بهترین پایه برای رتبه برتر شدن کنکوره، این سال ها خیلی مورد توجه قرار گرفته. طبق تحقیقاتی که به تازگی انجام شده بیشتر رتبه برتر ها کنکور سال های گذشته از این پایه مطالعه خودشون رو برای کنکور شروع کردند. موفقیت در کنکور از این پایه نیازمند برنامه ریزی درسی درست و اصولیه. ما در این مقاله به دلایل اهمیت برنامه ریزی و انواع اون میپردازیم و در ادامه بهترین روش مطالعه و منابع کمکی موجود رو بهتون آموزش می‌دیم. در انتهای این مقاله شما آماده شروع یک برنامه ریزی درست و اصولی برای پایه یازدهمتون خواهید بود.

 

دلیل اهمیت برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی

بهتره كه به اين موضوع اشاره كنیم كه سهم هر پايه در كنكور حدودا برابر با چند درصد اختلاف هستش (حدود 33 – 40 درصد پایه یازدهم) اما نكته مهمي كه اينجا وجود داره اینه که هر چي به زمان كنكور نزديك تر ميشيم در واقع وارد دوره مهم تري از نظر بازه زماني ميشيم.

در واقع تو اين پايه با دو دسته دانش آموز برخورد ميكنيم. دسته اول اون دانش آموزاي گلي كه از پايه دهم سفت و سخت شروع به مطالعه كردن و با ايراد ها و چالش ها روبرو شدند و تو پايه يازدهم حرفه اي تر به سراغ نقاط ضعفشون ميرن و در كنار پيشروي به تثبيت مطالب پايه دهمم سرگرم ميشن. دسته دوم اون دانش آموزاي گل تري كه به فكر كنكور نبودن و تازه از اين پايه به فكر افتادن. شاید برای هر دو دسته سوالات زیر پیش بیاد:

  • خب حالا بايد چيكار كنيم ؟
  • از كي كمك بگيريم تا از اين تايم درست استفاده كنيم؟
  • چجوري و از كجا بفهمیم مسيري كه داریم طي ميكنیم درسته؟

 

ويژگي هاي پايه يازدهم:

خوشبختانه برای برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی مطالب ساده تري نسبت به مطالب سنگين و پرجزئیات دهم وجود داره که البته به معناي كم اهميت بودن اون نيستش، در واقع يكي از ويژگي هاي اين پايه ارتباط كمتر با پايه هاي ديگه هستش و پيش نياز هاي كمتري رو به نسبت شامل ميشه. در واقع شباهت پايه دهم و دوازدهم بيشتر به چشم مياد و مطالب يازدهم تا حدودي مستقله.

هم چنين توی اين سال تو یه فرصت طلايي براي مطالعه و جمع بندي يازدهم (و اگه از پايه خوبي برخوردار باشي، در كنارش دهم هم به صورت حرفه اي برات جبران ميشه) داری اما حتي اگه پايه دهم رو درست مطالعه نكردي بايد يازدهم رو به طور كامل و درست بخوني تا تو تابستان طلايي يازدهم فرصت مرور يازدهم و مطالعه دهم رو داشته باشي، چون مطالب سال آخر به حد كافي پر چالش و مهم هستن و خب زمان در اختیارت رو برای به تسلط رسیدن و تثبیت پایه باید بکار بگیری مخصوصا الان که نهایی 40 درصد مستقیم از تراز کنکورت رو تشکیل میده.

دریافت برنامه درسی یازدهم تجربی از رتبه برتر های آیدی نوین

فرم زیر رو پر کن تا طی چند ساعت یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین باهات تماس بگیره، به سوالاتت پاسخ بده و بهت برنامه درسی اختصاصی خودت رو بده:

با برنامه ریزی اصولی که از سمت رتبه برتر های کنکور برات انجام میشه، خیالت راحته که داری از برنامه ای استفاده میکنی که قبلا امتحان خودشو پس داده و چندین دانش آموز دیگه رو رتبه برتر کرده. 

 

انواع برنامه ريزي 

برنامه ریزی انواع مختلفی داره و از سه دسته (زمانی- حجمی- حجمی زمانی) تشکیل میشه، هر کدوم از این نوع برنامه ریزی ها روی یک سری فیلد ها تمرکز داره که در ادامه به صورت جامع بهتون آموزش می‌دیم.

برنامه ریزی زمانی

برنامه ریزی زمانی همونطور که از اسمش پیداس تمرکز ویژه ای روی زمان داره، به این صورت که به عنوان مثال شما باید شنبه از ساعت 10 تا 12  زیست بخونید، حالا اینکه چه قدر بخونید اصلا مشخص نیست. این برنامه ریزی به خاطر همین نقص بزرگی که داره (علاوه بر اینکه هنوز خیلی ها این نحوه برنامه ریزی رو تجویز میکنن) منسوخ شده و دیگه نتیجه بخش نیست.

برنامه ریزی حجمی

برنامه ریزی حجمی که به برنامه ریزی راهبردی آزمون هم معروفه، برعکس برنامه ریزی زمانی تمرکز ویژه ای بر حجم دروس داره و زمان هیچ اهمیتی در این نوع برنامه ریزی نداره! به عنوان مثال شما باید روز شنبه فصل اول زیست رو بخونید. این نوع برنامه ریزی که موسسه قلم چی خیلی استفاده میکنه یه باگ داره و اونم اینه که نمیتونه مناسب با هر شخص نوشته بشه و قابلیت شخصی سازی نداره.

برنامه ریزی حجمی زمانی

برنامه ریزی حجمی زمانی، ترکیبی از دو برنامه ریزی بالاست و در حال حاضر بهترین نوع برنامه ریزی موجوده، این برنامه ریزی با قدرت شخصی سازی بالا میتونه بالاترین نتیجه رو برای همه دانش آموزان داشته باشه و انتهای مسیر رو بهتون نشون بده، در این نوع برنامه ریزی به عنوان مثال شما باید روز شنبه از ساعت 10 تا 12 فصل اول زیست رو بخونید، این حجم ها و ساعت ها بر اساس توانایی ها و سبک زندگی شما متغیره.

 

روش مطالعه دروس مهم یازدهم تجربی

در ادامه برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی به روش مطالعه دروس مهم در این پایه و کنکور می‌پردازیم و بهت آموزش می‌دیم که هر درس رو چگونه باید بخونی، رعایت این اصول کمک خیلی زیادی به پیشرفتت و افزایش بازدهی و یادگیریت میکنه.

زيست

اين درس مهم ترين و شاخص ترين درس رشته تجربي هست كه با توجه به حجم و ضريبش، طبیعتا تايم و تلاش زيادي رو مي طلبه ولي باور كن كه بسي شيرين و خوبه! يك روش استاندارد براي مطالعه زيست اينه كه ابتدا از روي كل فصل به صورت روزنامه وار بخوني تا تيتر ها و مطالب اصلي دستت بياد بعد شروع به خوندن هر پاراگراف كنی و بعد هم به عنوان مدرس اون رو براي خودت توضيح بدی، همين كار رو براي پارگراف دوم تكرار كن با اين شرط كه قبل از توضيحش بايد پارگراف اول رو مجددا به خودت توضيح بدي. براي هر پارگراف بايد سه مرتبه این کارو انجام بدی. يعني موقع توضيح پاراگراف چهارم ديگه خبري از پاراگراف اول نيست.

يكي ديگه از موضوعات مهم و پر چالش زيست شكل هاست: رنگ ها، تراكم ها يا در واقع تعداد سلول ها، فاصله ها، تفاوت و شباهت ها و بقیه موارد در شكل مطرح و مهم هست.

شكل ها دو دسته نكته دارن:

دسته اول خيلي واضح و شفاف يا تو متن كتاب درسي یازدهم تجربی گفته شده يا تو فصل هاي ديگه راجبش يادآوری ميشه

اما دسته دوم نكات پنهان شكل هست كه به طور مستقيم يا ذكر نميشه يا اصلا در نظر گرفته نميشه كه به شدت مورد توجه طراحاي محترمه.

در كنار كتاب كه بايد كلمه به كلمه و خط به خط رو بلد باشي بايد جزوه معلم و استاد يا درسنامه منبعت رو خوب مطالعه كني چون كتاب به صورت خام فقط پاسخگو 30 درصد سوالات كنكور تجربي هستش. ولی نیاز نیست نگران باشی چون در ادامه منابع مهم درس زیست رو بهت معرفی می‌کنیم

شیمی

شیمی در واقع مخلوط درس های دیگه هست! یعنی هم مطالب حفظی و هم حلیات رو شامل میشه مخصوصا اینکه معمولا حلیات شیمی اعداد جالب و کوتاهی نیستن!

اول از همه میریم سراغ مفاهیم که باید کتاب به صورت کامل در کنار جزوه و درسنامه کتاب کار مطالعه بشه و یکی از نکاتی که باید بهش توجه بشه جدول ها، نسبیت اعداد، درصد گازها، رنگ فلز ها و … هست. بنابراین فقط متن کتاب جز مفاهیم محسوب نمیشه و حدود 18-19 سوال شیمی کنکور از این بخشه پس ازش غافل نشو!

فیزیک

تو مطالعه درس فیزیک همیشه اینو به یاد داشته باش که تو یک ورودی و یک خروجی داری و فقط کافیه مسیری که این دو رو بهم مربوط میکنه رو پیدا کنی که صد البته وقتش سر کنکور نیست. یعنی باید اونقدر تیپ های مختلف تست زنی رو تمرین کرده باشی که بدونی اون نوع تیپ سوال چطور حل میشه.

ما معمولا اصولا توصیه خاصی به خوندن کتاب نمی‌کنیم چون در طی سال تحصیلی توسط معلمای محترم تدریس میشه پس تمرکز کافی و بیشتری رو روی درسنامه و جزوه در دسترست بزار و سعی کن بیشتر آموزشت رو با تست حل کنی تا نکته خوانی! این درس معمولا چارچوب مشخص تری از ریاضی داره و با تمرین کافی میتونی توش استاد بشی و با تست زدن این درس به مقدار زیاد خیلی راحت به انواع سوالات این درس مسلط بشی.

ریاضی

درس ریاضی توی خوندن یه جورایی مشابه فیزیکه، صد البته که میتونی تو حل سوالات خلاقیت به خرج بدی به شرطی که مسیر رو اشتباه نری؛ تو درس فیزیک و ریاضی نکته مهم علاوه بر مسیر قدرت، محاسباته که این دو مورد هم با تست زیاد و تمرین حل میشه و به تسلط میرسی ولی به شرطی که تسلیم نشی.

به عنوان یه پیشنهاد برای حل راحت تر تمارین بهت پیشنهاد می‌کنیم ورق هات رو به مربع های 5 در 5 تقسیم بندی کنی و هر سوال رو توی هر کدوم از این خونه ها جواب بدی تا یاد بگیری مرتب تر و خوانا تر مراحل حلت رو طی کنی و اگه به جواب درست نرسیدی با یه نگاه کلی متوجه اشتباهت بشی.

زمین شناسی:

نکته مهمی که باید تو درس زمین شناسی در برنامه ریزی درسی بهش توجه بشه اینه که در خوندن این درس افراط نکنید و همینطور یادتون باشه که کتاب درسی برای درصد بالا کافی نیست و به دلیل جزئیات زیاد این درس نیاز به مرور و تکرار داره، بنابراین بعد از مطالعه کتاب، درسنامه و کتاب کار سراغ انواع مختلف تست های اون فصل برین و بار ها نکات تست و کتاب رو مرور کنین تا به درصد دلخواه برسین!

 

ضرایب دروس

با توجه به ابلاغيه جديد تغییرات كنكور نظام آموزشي 3-3-6 شامل 5 درس زيست شناسي ، شيمي ، فيزيك ، رياضي و زمين شناسي است كه برای برنامه ریزی درسی یازدهم تجربیتون بهتره ضريب هر كدوم رو بشناسید:

برنامه-ریزی-اختصاصی-رشته-تجربی

اين ضرايب يكسان و ثابت هستن چون زير گروه ها حذف شدند.

 

بودجه بندی دروس یازدهم تجربی در کنکور 

در ادامه خیلی مهمه که بدونید از هر درس و فصلی که توی سال یازدهم دارید چه تعداد سوال قراره توی کنکور براتون بیاد و برنامه ریزی درسی یازدهم تجربیتون به چه صورت قراره باشه. با شناخت این بودجه بندی ها میتونی متوجه بشی که کدوم فصل از کدوم درس مهم تره و باید بیشتر بهش توجه کنی و با گذاشتن زمان بیشتر روی اون به موفقیتت یک گام نزدیک تر بشی.

بودجه بندي زيست:

  • فصل اول – دوم – چهارم – پنجم : يك سوال
  • فصل سوم : دو سوال
  • فصل ششم و هفتم : سه سوال
  • و نهايتا گياهي : 4 سوال رو شامل ميشه

بودجه بندي شيمي:

  • فصل اول و دوم يازدهم : چهار سوم
  • و فصل سوم يعني اخر: شش سوال

بودجه بندي رياضي:

  • هندسه: سه سوال
  • تابع: به طور كلي هر سه پايه  پنج سوال
  • مثلثات: به طور كلي هر سه پايه  چهار سوال
  • توابع نمايي و لگاريتمي: دو سوال
  • حد و پيوستگي: سه سوال

بودجه بندي فيزيك:

  • فصل اول الکتریسیته ساکن: چهار سوال
  • فصل دوم جریان و مدار : چهار سوال
  • فصل سوم مغناطیس و القای الکترومغناطیس: دو سوال

بودجه بندي زمین شناسی:

  • فصل اول : پنج سوال
  • فصل دوم: سه سوال
  • فصل سوم : چهار سوال
  • فصل چهارم: سه سوال
  • فصل پنجم: چهار سوال
  • فصل ششم و هفتم : سه سوال

 

منابع کمک درسی

همونطور که بالاتر بهتون قول دادیم، در ادامه قصد داریم تا منابع کمک درسی مخصوص برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی که میتونه مثل یک همراه و سرعت دهنده کنارتون باشه تا با قدرت بیشتری به راهتون ادامه بدید تا به موفقیت برسید، رو بهتون معرفی کنیم. نکته قابل توجه اینه که اگه با نحوه نگارش یک منبع به قول خودمون حال کردید و راحت بودید نیاز نیست که منبعتون رو تغییر بدید.

زيست:

برای افراد متوسط مهر و ماه و خیلی سبز پیشنهاد میشه و در قدم دوم نشرالگو که تست های چالشی و درسنامه خوبی داره البته کتاب فاگو هم کتاب قوی هست ولی باید زودتر از سال کنکور شروع بشه. در نهایت هم یکی از بهترین ها کتاب پینوکیو خیلی سبز هست که هم سطح خیلی بالایی داره و واقعا هم خوبه.

شیمی:

کتاب های خیلی سبز و مبتکران به عنوان منبع اول و فار و آی پلاس گاج به عنوان منبع دوم توصیه میشه.

ریاضی:

برای افراد زیر 30 درصد، کتاب مهر و ماه و بعد گاج اما برای بچه های متوسط خیلی سبز و بالای 70 درصد نردبام خیلی سبز و آکیو گاج.

فیزیک:

میکرو طلایی گاج هم درسنامه و هم تست های خوبی داره و تا 70 درصد جوابه برای سطح های بالاتر نشر الگو و خیلی سبز و خوش خوان (که واقعا سنگینه)

زمین شناسی:

کتاب های خیلی سبز و مهر و ماه برای زمین شناسی واقعا جوابن.

 

میتونی تو این زمینه به رپیتیچ هم اعتماد کنی و  ویدیو های اموزشی به همراه حل تست رو توی حداقل زمان ممکن یاد بگیری.  رپیتیچ که ترکیب دو اسم Rapid  و Teach هست، یک سامانه آموزش سریعه که تمام مباحث مهم رشته تجربی رو بدون اتلاف وقت در کمترین زمان ممکن با متد های نوین یادگیری بهت آموزش میده و خیلی توی ذخیره زمانت و همینطور آموزشی که حوصله سر بر نباشه بهت کمک میکنه. میتونی برای داشتن اطلاعات بیشتر یا ثبت نام توی این سامانه، وارد لینک زیر بشی:

رپیتیچ

 

بازه مرور و جمع بندی یازدهم تجربی

یکی از مهم ترین زمینه هایی که بچه های کنکوری ازش غافل میشن و به تاکید مشاورای عزیزشون گوش نمیدن همین مرور هست. اگه تو 100 درصد مطالب رو هم مطالعه کنی و متوجه بشی طی فرایند کاملا طبیعی با گذشت زمان درصد اون مطالب تو ذهنت کم میشه. ترجیحا اخر روز یک مرور سریع از مطالب همون روز رو که خوندی داشته باش. با توجه به خلاصه هات و مطالب هایلایت شدت، نوبت بعد مرورت حدود 3-6 روز بعد میشه که تقریبا آخر هفته اس و نوبت سوم مرورت هم اخر ماه و بعدی هم حدود سه ماه بعد هستش. با این روند مطالب رو فراموش نمیکنی و خیالت از بابت عدم فراموشیش راحت میشه.

حالا تو دوران مرور با توجه به سطحت و صلاح دید مشاور باید کار های متفاوتی انجام بدی که چندتاشو برات مثال میزنیم:

اول اینکه تو هر سطحی هم بودی از خلاصه های خودت و فرمول نویسی ها و تست هایی که نکات خوب و مهمی داشتن و تو نشانه گذاری کردی استفاده کن. تو بازه های جمع بندیت برای برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی از تست های کنکور گذشته استفاده کن و این نکته فراموشت نشه که دوران مرور و جمع بندی برای یادگیری نیست بلکه برای تثبیت و بازیابی مطالب هست. تو جمع بندی و مرور برای درس زیست، نکته برداری از روش های خوبی هست که میشه مورد استفاده قرار بگیره و در کنار خلاصه نویسی فصل به فصل استفاده بشه.

 

سخن پایانی

و اما در نهایت خوب توجه کن عزیز جان. شما در هر مقطعی و هر سطحی هستی فقط کافیه شروع کنی! مهم ترین اصل همینه که بخوای و شروع کنی و در کنارش از این مطالب نهایت استفاده رو بکن تا به چیزی که میخوای به امید خدا برسی؛ در واقع کنکور رقابت مطالعه درست و صحیح در کنار منابع و برنامه غنی شامل جمع بندی و مرور هستش پس اگر شخصی تست بیشتری بزنه و تمرین بیشتری داشته باشه موفق و سربلند تر خواهد بود. همچنین در این زمینه مشاوران موسسه کنکوری آیدی نوین به صورت تخصصی در حال فعالیت هستند؛ پس اگر سوالی راجب جزئیات بیشتر همین مطالب یا حتی زمینه های دیگه تو هر مقطع و رشته ای داشتی میتونی ازشون کمک بگیری. با آرزوی موفقیتت

 

دریافت برنامه درسی یازدهم تجربی از رتبه برتر های آیدی نوین

فرم زیر رو پر کن تا طی چند ساعت یکی از مشاورین رتبه برتر آیدی نوین باهات تماس بگیره، به سوالاتت پاسخ بده و بهت برنامه درسی اختصاصی خودت رو بده:

با برنامه ریزی اصولی که از سمت رتبه برتر های کنکور برات انجام میشه، خیالت راحته که داری از برنامه ای استفاده میکنی که قبلا امتحان خودشو پس داده و چندین دانش آموز دیگه رو رتبه برتر کرده. 

 

سوالات متداول

آیا شروع مطالعه برای کنکور از این پایه واجبه؟

با توجه به نتایج سال های گذشته، اکثر رتبه برتر های کنکور از پایه های دهم و یازدهم برای کنکور آماده شده بودند.

ساعت مطالعه استانداری که باید از این پایه برای کنکور بخونیم؟

با توجه به مطالبی که در این مقاله براتون شرح دادیم این ساعت بین 3 الی 6 ساعت متغیر هست.

دلیل بی انگیزه بودن و عدم تداوم در رعایت برنامه ریزی درسی یازدهم تجربی چیه؟

مهم ترین علت عدم تداوم در رعایت برنامه ریزی درسیتون، رعایت نکردن اصول و قواعد یک برنامه ریزی درست و همینطور بیش از اندازه تحت فشار قرار دادن خودتون هست.

Comments are closed.

array(0) { }