آیدی نوین - افزایش سرعت تست زنی – تکنیک ها و راه های افزایش سرعت تست زنی

افزایش سرعت تست زنی – تکنیک ها و راه های افزایش سرعت تست زنی

راه حل افزایش سرعت تست زنی

راه های افزایش سرعت تست زنی کنکور چیست؟ اگه میخوای تست های کنکور رو خیلی سریع جواب بدی حتما راه های رتبه 74 کنکور رو با دقت بخون. در این مطلب از سری مطالب برنامه ریزی کنکور و مشاوره کنکور توسط محمدسجاد پروین (رتبه 74 کنکور) از بهترین مشاوران کنکور موسسه آیدی نوین به این سوال پاسخ داده میشود.

برنامه ریزی کنکور (با این برنامه 100 درصد 2رقمی شو)

مشاوره کنکور  (طرح رتبه شو آیدی نوین توانست 50 دانش آموز ضعیف رو به رتبه زیر هزار برساند)

برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر پروین و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :

فرم دریافت برنامه از بهترین مشاوران کنکور IDNovin :

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین تو هم میتونی رتبه برتر بشی. چون توی کنکور 98 و 99، بیش از ۵۰ نفر با این برنامه رتبه برتر شدند. مشاهده کارنامه رتبه های برتر آیدی نوین (کلیک کنید)

سوال:برای افزایش سرعت تست زنی چیکار کنیم؟

 

جواب:فایل صوتی + متن در ادامه مطلب

فایل صوتی

به نام خدا سلام خدمتِ تمامی دوستان عزیز و پرتلاش. من محمدسجاد پروین، رتبه 74 منطقه و 163 کشوری کنکور سراسری 95 و دانشجوی رشته ی پزشکی علوم پزشکی تهران و همینطور مشاور موسسه آیدی نوین هستم.

محمدسجاد پروین ، پزشکی تهران

راه حل افزایش سرعت در تست زنی برای کنکور

راه حل افزایش سرعت تست زنی

امید.ارم که اوقات خوشی رو سپری کرده باشید. در این وویس قراره به یکی از دغدغه های اساسیِ اکثرِ دانش آموزان بپردازیم و پیرامونِ این موضوع یکسری توضیحات رو بیان کنیم. خب سوالی که قراره بهش بپردازیم اینه که راه حل افزایش سرعت در تست زنی  چیه؟ در وحله ی اول باید به این توجه کنیم که روشِ تست زنی ای که قراره باهاش کار کنیم چه مدلیه؟ بعنوان مثال برای یکی از درس های زیست شناسی 80 تست در یکی از کتاب های کمک آموزشی وجود داره. زدنِ این 80 تست بصورتِ یکجا گزینه ی مناسبی نخواهد بود. چرا که باعث میشه شما وقت طولانی تری رو صرف بررسی سوال هایی که حل کردین بکنید و به نوعی ممکنه یکسری از سوالات از زیر دستتون در بره و حوصله ی چک کردنِ سوالا بصورت یکجا برای هر 80 تا سوال رو نداشته باشید. پس بهتره که سوالات رو به چند دسته تقسیم کنیم مثلا به 4 دسته ی 20 تایی. اینکه به چند دسته و چه تعداد سوال تقسیم کنیم به خودتون بستگی داره. ما فرض می گیریم که مثلا ما به 4 دسته ی 20 تایی این سولات رو تقسیم می کنیم و بهتره که این 20 تا سوال رو بصورتِ یکجا و آزمونی جواب بدیم و بعد از اینکه 20 تا سوال رو جواب دادیم پاسخ نامه رو بررسی کنیم و گزینه های صحیح و غلط رو ارزیابی کنیم. سوالتی که صحیح زدیم رو نیازی به ارزیابی مجدد نیست مگر اینکه بهشون شک داشته باشیم و سوالات غلط و نزده رو لازمه که بررسی کنیم. این روش مزیتی که داره اینه که دیگه شما لازم نیست هر تست رو بصورتِ جدا بررسی کنید و وقت زیادی برای بررسیش بذارید و همینطور شما وقتی سوالات رو بصورتِ جدا جدا بررسی می کنید ممکنه که وقتی دارید پاسخ نامه ی یک سوال رو می خونید پاسخِ بعدی رو هم بصورتِ تصادفی جوابش رو ببینید و اون سوال از دست بره. پس سعی کنید سوالات رو بصورتِ آزمونی و به تعدادِ معقول بزنید، نه خیلی زیاد و نه خیلی کم.

زمانبندی

مسئله ی بعدی استفاده از تایمر یا ساعت هستش و زمان بندی برای حل کردنِ این20 تا سوال. ببینید ذهن یک قابلیتی که داره اینه که حتما باید یک بازه ی زمانی رو برای این مدیریت زمان برای ذهنتون طرح کنید و به اون پایبند باشید، چون ذهن انسان اساسا تنبله و به نوعی شما هرچقدر یک زمان طولانی رو براش درنظر بگیرید ذهن سعی می کنه تا جای ممکن به خودش استراحت بده و وقفه در کار ایجاد کنه و کار رو به لحظاتِ آخر موکول کنه. پس شما هرچقدر زمان رو کوتاه کنید هم بازدهی و هم سرعتتون بالا میره. پس هم سرعتِ کار افزایش پیدا می کنه و هم کمیتِ کار و به نوعی با یک تیر دو نشون زده میشه. مثلا برای 20 تا تستِ زیست شناسی تقریبا براش بعنوان مثال 10 دقیقه زمان قرار بدید این باعث میشه که شما هر تست رو به این پایبند باشید که به نوعی سرعتتون افزایش پیدا می کنه و شما ذهنتون رو وادار به سرعتِ بیشتر می کنید. ضمنِ این موضوع قراره یک بحثی رو مطرح کنم راجع به نکاتِ جزئیِ تست، یعنی اون هم باعث میشه که به نوعی سرعتِ شما افزایش پیدا کنه.

دسته بندی

یکسری نکات وجود داره که قبل از اون باید تست ها رو دسته بندی کنم. یکسری تست داریم تحت عنوان تست جای خالی. توی تست جای خالی 4 تا گزینه داده میشه، ممکنه از این 4 تا گزینه 1 یا چندتا گزینه ها با جمله ی سوال تطابق نداشته باشه و ما به راحتی می تونیم اون گزینه رو حذف کنیم و گزینه های کمتری برامون می مونه و به جواب سوال برسیم. مدلِ دیگه ای از تست های کنکور تست هایی هستن که برخلاف همانند هستند. بیشتر توی زیست شناسی این موضوع مطرحه. روشی که برای این تست ها مطرحه اینه که برای دوتا عبارتی که تو صورتِ سوال مطرحه اگر اون ویژگی ای که در گزینه ها مطرحه برای جفتش جواب داده میشه پس گزینه های برخلاف حذف میشه اما اگر برای جفتش صحیح نباشه و برهرکدوم یکیش صحیح باشه برعکس گزینه ی همانند حذف میشه. پس شما می تونید در عینِ حال دوتا گزینه رو حذف کنید و سریع تر به جواب برسید. تست های دیگه که وجود داره و باز هم بیشتر در زیست شناسی وجود داره تست های قیدی هستند. در این تست ها به این نکته توجه کنید که یکسری قیدهای مطلق وجود دارن میشه همیشه، هرگز، کاملا، مطلقا، این قیدها غالبه. طراح این گزینه ها رو بصورتِ گزینه ی غلط طرح می کنن نه اینکه لزوما صحیح نباشه اما خیلی وقت ها چون مطلقه و صفر و صدیه خیلی وقت ها هم می تونه رد بشه. پس این گزینه ها رو در اولویتِ آخر قرار بدین و به گزینه هایی که مثلا معمولا ، بعضا و این ودلی قید های غیرمطلق داره سعی کنید این گزینه ها رو بیشتر مد نظرتون قرار بدید. در تست های صحیح غلط به این نکته توجه کنید که طراح گزینه ی جواب رو در گزینه های اول غالبا نمی ذاره. باز هم این مطلق نیست ممکنه بعضی جاها باشه اما اولویتِ ما اینه که بیایم از گزینه های “ج و د” شروع کنیم، اول “ج” رو ببینیم، بعد “د” رو ببینیم بعد گزینه ی “ب” رو ببینیم. اگر هیچکدوم از این ها گزینه ی جواب نبود گزینه ی یک رو چک کنیم و اگر درست بود به جوابِ سوال برسیم. نکته ی دیگه ای هم راجع به سوال های با عباراتِ طولانی وجود داره ممکنه صورت ها طولانی باشه یا جواب ها. طراح خیلی به این سوال ها توجه داره چون اکثر دانش آموزان فکر می کنن که این سوالات طولانی و وقت گیرن و ممکنه ازش گذر کنن درحالی که این تست ها ممکنه آسونتر باشن و با یک نکته ی خاص این تست حل بشه و اون مثلا اینه که توی یک جمله ی طولانی فقط یک کلمه یا چند کلمه یا عبارت ممکنه گزینه رو تایید و یا رد کنه و شما با خط کشیدنِ چند کلمه می تونید صورتِ سوال رو به نوعی خواسته های اصلیش رو مد نظرتون قرار بدید و هم گزینه های غلط رو حذف کنید.

توجه به گزینه هاوعبارات طولانی

پس به این گزینه ها و عبارات طولانی توجه کنید که طراح ها خیلی به این گزینه ها علاقه دارن. مدلِ تست های فرمولی هم مدِ نظر طراح این هستش که با کوتاه ترین و سریع ترین فرمول به جواب برسیم. پس اگر شما در یک تستِ فرمولی که در درس های ریاضی یا شیمی هستش در حل کردنِ اون تست با فرمولِ طولانی مواجه شدید بدونید احتمالا فرمولتون فرمولِ صحیحی نیست. چراکه گفتیم که مد نظرِ طراح فرمول های سریع و کوتاه هستند. پس به این نکته هم توجه کنید و مدنظرتون قرار بدید. درکل هم حتما توی تست زنی مخصوصا در آزمون ها به این توجه داشته باشید که اول تست های آسون رو بزنید و بعد به سراغِ تست های سخت برید که اینجوری تست های بیشتری زده باشید و وقت کافی برای زدنِ تست های سخت داشته باشید.

 

افزایش سرعت تست زنی در دروس تخصصی

مهم ترین راه حل برای افزایش سرعت تست زنی، تمرین، تکرار و حل تست فراوان است. اصلی ترین راهکار برای افزایش سرعت تست، این است که تعداد تست زیادی بزنید، دانش آموزان برای اینکه سرعت تستشان بالا برود عجله می کنند و فکر می کنند که سرعت تست زنی شان که الان پایین است، همیشه اینگونه می ماند، شما در هر مبحثی که بخواهید مسلط شوید و سرعت تست زنیتان بالا رود باید حداقل دو سوم تست های آن فصل را بزنید، نه اینکه یکجا این کار را بکنید، بلکه یک سوم آن را بصورت آزمایشی بزنید؛ یک سوم بعدی را بصورت پوششی و مروری بزنید.

یعنی یک سوم تست ها را در مرور های یک هفته بعد و یک ماه بعد، حل کنید. تست های پوششی باعث افزایش تسلط و سرعت شما می شود، در نهایت، حل تست های زمان دار. هرچقدر بیشتر تست زمان دار حل کنید، سرعت شما بالاتر می رود، مثلا یک روز قبل از آزمون، آزمون های غیرحضوری قلم چی را بصورت زمان دار حل کنید و یا دروس دیگر را که در طول هفته کار می کنید، زمانی که دو سوم تست ها را زدید و بعد از مرور یک ماه بعد، – یک سوم تست آزمایشی بزنید و دوتا یک ششم در مرور های یک هفته بعد و یک ماه بعد، تا در مجموع به دو سوم برسید- در مرور های سه ماه بعد آن مبحث، یک سوم آخر را تست زمان دار بزنید. مثلا اگر ۹۰ تست، جزو یک سوم آخر حساب می شود، به سه دسته ی ۳۰ تایی تقسیم کنید و بصورت زمان دار طبق تایم کنکور سراسری جواب دهید؛ هرچقدر که تست زمان دار بیشتری بزنید، تسلط و سرعتتان روی آن مبحث بالاتر می رود.

نکته مهم:

نکته ای که وجود دارد این است که نباید از همان ابتدای کار، تست زمان دار بزنید، چون در ابتدای کار شما آن مطلب را بخوبی یاد نگرفته اید و کلی اشکال در آن بحث دارید، باید ابتدا اشکالات خود را با تست های آموزشی و تست های پوششی برطرف کنید، یعنی کامل از لحاظ آموزشی، آن مبحث را بخوبی یاد گرفته باشید و آن موقع است که نوبت به تست زمان دار می رسد. مورد دیگری که می تواند به افزایش سرعت تست زنی شما کمک کند، شرکت در آزمون های آزمایشی است و رعایت کردن نکات مربوط به هنر آزمون دادن؛ باید هنر آزمون دادن را یاد بگیرید، آنقدر تست زده باشید که بدانید با هرکدام از تیپ های سوال باید چه برخوردی کنید، کدام سوال را همان مرتبه ی اول جواب دهید، کدام را اصلا جواب ندهید و کدام سوال را در دفعات بعدی برگردید و جواب دهید؛ این موضوع یعنی شناخت تیپ های متفاوت سوال ها که کدام ساده است، کدام متوسط است و کدام خیلی سخت است، نیاز به حل تست فراوان دارد.

امیدوارم که از این voice استفاده ی کافی رو برده باشید و به یکسری از سوالاتتون پاسخ داده شده باشه. براتون آرزوی بهترین ها رو دارم. خدا یار و نگهدارتون.

شما می توانید سوالات خود را از رتبه های برتر آیدی نوین بپرسید، در اسرع وقت جوابتان را خواهیم داد.

 

دکتر محمد سجاد پروین مشاور ارشد موسسه آیدی نوین

 

برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر پروین و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :

فرم دریافت برنامه از بهترین مشاوران کنکور IDNovin :

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین تو هم میتونی رتبه برتر بشی. چون توی کنکور 98 و 99، بیش از ۵۰ نفر با این برنامه رتبه برتر شدند. مشاهده کارنامه رتبه های برتر آیدی نوین (کلیک کنید)

چگونه سرعت تست زدن را افزایش دهیم؟

شما برای افزایش سرعت تست زنی باید تعداد تست بسیار زیادی را حل کنید و اینگونه نیست که شما با حل چند تا تست بتوانید سرعت خود را افزایش دهید.

1- تست های آموزشی یعنی اینکه یک دسته از تست ها را به صورت آموزشی حل کنید تا مفاهیم درس خوب برایتان جا بیفتد و مطلب را خوب یاد بگیرید. بعد از آموزش باید تعدادی از تست ها را به صورت آموزشی در بازه های صحیح مرور کنید.

2- تست های پوششی باعث افزایش تسلط روی مبحث می شود و هرچقدر تسلط بر روی مبحث بیشتر باشد طبیعتا سرعت تست زنی هم بالاتر میرود. بعد از پایان تست های پوششی حالا وقت زدن تست های زمان دار هست. تست زمان دار هم به شما کمک می کند که سرعت تست زنی خود را افزایش بدهید. اما تا زمانی که به تسلط نسبی روی مبحث نرسیده اید نمی توانید تست زمان‌دار بزنید. زمانی که تسلطت شما به یک حد خاصی برسد آن وقت باید تست زمان دار را حل کنید.

3- تکنیک های هنر آزمون دادن را تمرین کنید تا روی هنر آزمون دادن مسلط بشوید. این باعث می شود که سرعت تست زنی بالاتر برود.

 

روزانه چند تست بزنیم حل کنیم؟

اینکه که در هر روز باید چند تا تعداد تست حل کنید چیزی نیست که مشخص باشد. روزی بحث آموزش شما بسیار زیاد است و جزوه را مطالعه می کنید و اصلاً تست کار نمی‌کنید و یا روزی هم فقط از صبح تا شب تست می زنید. در بازه تابستان که  بیشتر مباحث به صورت آموزشی مطالعه می شود, درهفته باید حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ تست آموزشی حل کنید.

 

برای دریافت برنامه ریزی مخصوص خودت و موفقیت تضمینی در کنکور کافیه فرم زیر رو پر کنی و با دکتر پروین و سایر مشاوران IDNovin در ارتباط باشی :

فرم دریافت برنامه از بهترین مشاوران کنکور IDNovin :

با برنامه ریزی کنکور آیدی نوین تو هم میتونی رتبه برتر بشی. چون توی کنکور 98 و 99، بیش از ۵۰ نفر با این برنامه رتبه برتر شدند. مشاهده کارنامه رتبه های برتر آیدی نوین (کلیک کنید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

array(0) { }